a k téme, nemám potrebu nikoho presviedčať, či Boh existuje, alebo nie. keď ho to nezaujíma, tak mu to budem márne trepať do hlavy, jediný výsledok bude aj tak to, že tomu nebude veriť ešte viac...
nemám presný dôkaz, že Boh existuje, ale to, že v neho verím mi pomáha žiť normálny život... to, že viem, že keby som sa zabila, spáchala by som hriech mi zabránilo siahnuť si na život...
keby som v Boha neverila, pravdepodobne by som sa už bol dávno nervovo zrútila...
preto Boha považujem za neoddeliteľnú súčasť môjho života (aj keď sa tak mnohokrát nesprávam)
tak to skúsim aj ja sa vyjadriť: súhlasím s @dievcatko13 v tej prvej časti ......a môj názor?? Skrátka ja v nič také ako Boh neverím (ani osud ani nič podobné), lebo to k svojmu životu nepotrebujem ....ale inak som pastafarián
Ja verím a necítim potrebu nadávať na ateistov. Nevidím dôvod v ich osočovaní a písaní, že ma nikdy nepresvedčia o svojej pravde a sú narušení. (s mäkkým, pozn. redakcie). Ja im ich pravdu neberiem. Chcem len, aby mi nechali tú moju.
Nemám rada, keď niekto prezentuje svoj názor spôsobom, ktorý nedáva človeku priestor na reakcie. Keď niekto povie "moje slovo je zákonom a vy všetci ostatní ste idioti". Nemám to rada. Napriek tomu mi takíto ľudia neprídu narušení. Len mi ich je trocha ľúto. A to bez ohľadu na to, či sa bavíme o viere, práve, šťastí alebo o tom, či si dáme na desiatu jablko alebo hrušku.
Pri viere neexistujú relevantné argumenty. My veriaci veríme, pretože veriť chceme, a dôvody, ktoré by sme vám neveriacim mali predostrieť ako relevantné dôkazy o tom, že nie sme blázni, by vám aj tak nikdy neboli dobré. Veriaci s neveriacim sa nevyháda, nemá to zmysel. Preto ani ja sa nejdem hádať a presviedčať ťa o tom, čo považujem za správne. Nejdem ti vnucovať svoj názor. Načo?
Ak si takto šťastná, prajem ti to. Dúfam, že ti to dlho vydrží a nikdy v živote nebudeš mať problémy. Dúfam, že vo svojom presvedčení vytrváš, keď ti bude najhoršie, že ťa podrží, keď bude treba, a pomôže ti rozhodnúť sa vtedy, keď nebudeš vedieť, kadiaľ ísť.
Ja som so svojou vierou šťastná, prajem ti, aby si ty bola šťastná s tou svojou. Aj keď...asi by si moje rady nemala brať vážne.
@dievcatko13 a čo keby namiesto toho tvojho Boha začneš veriť viac sebe ? veriť v to že ty si panom svojho sveta a žiadny Boh neovplyvní tvoj život pokial tak neučíníš ty sama.
Som ateista, ale stotožňujem sa s názorom marleymt, pretože viera je každého osobná vec a narušení sú len tí, ktorí majú potrebu silou-mocou presviedčať iných o svojej pravde.
@unchained verím sama sebe, verím, že som pánom svojho života (čo je samozrejme aj pravda, pretože ja rozhodujem, čo spravím, nie Boh), ale tak isto verím, že On môj život nejakým spôsobom ovplyvňuje...
@marleymt už to tu mnohí povedali, a ja to tiež musím zopakovať, že tvoj príspevok (a vôbec, všetky príspevky) sú úžasne napísané a plne sa s nimi stotožňujem!
tak znova, každý potrebuje v niečo veriť, niekto verí v akéhokoľvek Boha iný pre mňa za mňa v transformerov ide o to, že ak ti je ťažko máš s kým to zdieľať (nie len na fb v podobe statusov) a vieš, že nech sa deje čokoľvek niekto je nad tebou, ak raz neveríš, nikto ťa nepresvedčí o opaku..
inak ku komentu vyššie uvedomte si, že je rozdiel medzi neveriacimi a ateistami, neveriaci neveria v Boha ale neriešia ho, a ateisti popierajú jeho existenciu a snažia sa dokázať že neexistuje
@13 , @15 - už to začína. Ty si tu (zatiaľ) jediná, ktorá prišla s cieľom hádať sa. Tvoje "rada si vypočujem vaše názory a argumenty" je čistá irónia. In fact, presne ty si príkladom toho "mám svoju pravdu a nudím sa, tak poďte do mňa, nech čokoľvek vami povedané odignorujem a môžem vás len tak zo zábavy svojimi domnele nepriestrelnými omieľačkami (kým mi Boha neukážeš, neverím a pod.) od**bať". A ťažko ti zniesť, že @marleymt má natoľko tolerantný názor, neoznačila na "pomstu" za narušenú teba a nemôžeš ju napadnúť "oprávnene", naopak sa tu proti tebe a tejto intolerantnej obmedzenosti otáčajú aj tvoji "vlastní".
"Tolerovať" vôbec neznamená súhlasiť. Znamená to nechať druhému jeho priestor - kým svojím konaním nezasahuje do tvojho vlastného.
A FYI, pokiaľ viem, tak (prinajmenšom) kresťanská viera absolútne neznamená, že na jej základe môžeš vyložiť nohy a "vyhovárať" či "spoliehať" sa na Boha, vyššie entity, predurčenosť alebo nejaký typ nezvrátiteľného osudu.
@unchained nepovedal by som priam "narušení", aspoň nie automaticky. väčšina ľudí nejakého náboženstva, alebo tých čo si myslia že nejakému veria, sú proste len vystrašení bez odpovedí na niektoré otázky, a(lebo) nemajú kapacitu pochopiť reálne odpovede, a(lebo) sa nevedia zmieriť s tým že keď sa človek pýta "prečo" dosť dlho a dosť do hĺbky, ultimátne nastane bod kedy jediná možná odpoveď je "nevieme". Je to pre nich desivé, a omnoho lepšie znášajú odpoveď "nevieme, ale niekto nekonečne múdry a dobrotivý vie a naschval to tak zariadil lebo nám chce dobre".
Za narušeného (aspoň po stránke logickej) začínam človeka považovať až v bode keď mu jeden za druhým po bodoch vymenovávam nelogickosti, absurdity, nezrovnalosti a nezmysly ktoré sa v jeho viere nachádzajú, a jeho odpoveďou je agresivita a pohoršenie ako si dovoľujem napadať jeho vieru, prípadne odsudzovanie že skončím v pekle, prípadne veci typu "tvoje pochybnosti ma ešte viac utvrdzujú", a daný človek skrátka nemá odpovede, vidí že ich nemá, vidí že verí niečomu čo nielenže nemá dôkazy ale ani nedáva najmenší kúsok zmyslu, a rozhodne sa to ignorovať a ďalej neotrasiteľne tvrdí že má absolútnu pravdu. A že ja sa mýlim, a som zlý, lebo klamem a odmietam, a chcem mu zle aby začal pochybovať a nedostal sa do neba a kvôli ľuďom ako som ja je svet taký pošahaný ako je. Nie, môj zlatý, kvôli ľuďom ako si ty je svet taký pošahaný ako je, kvôli ľuďom ktorí by zoči-voči atómovému výbuchu pár sekúnd predtým než ich vyparí s úprimným a neotrasiteľným presvedčením tvrdili že atómové zbrane neexistujú lebo oni nechápu ako by mohli pracovať, a my všetci čo ukazujeme na nukleárny hríb a kričíme že je idiot sme blázni a zaslúžime si za to zomrieť...
(pre istotu: oslovenie v druhej osobe v predošlom odstavci nie je mierené na nikoho konkrétneho a už vôbec nie na zakladateľku diskusie, je len rečníckym prostriedkom.)
Ti co veria v boha alebo nejaku inu fiktivnu postavicku, v nu veria pretoze potrebuju v nieco verit, pretoze ich osobnosti su prirlis slabe na to aby sa vyrovnali s realitou logickym sposobom. Darmo budes niekomu vraviet, ze tvoja babcika zomrela pretoze bola stara...a takto funguje cela priroda, niekomu jednoducho take vysvetlenie nestaci, tak sa zacne ukajat v tychto rozpravkach. Viera je vlastne celkom ucinny psychologicky nastroj pre takychto ludi aby sa citovo nezrutili a aby ich to udrzalo pokope. Skoda len ze existuju ludia, ktori v tom zacali vidiet biznis a zalozili najvacsiu firmu na svete ktorej generalnym riaditelom je papez, a podarilo sa im ju zlegalizovat po celom svete.
@unchained je smiešne že podla svojho presvedčenia sudiš ľudi....ja varim a to že ma považuješ za narušeneho neukazuje nič o mne ale len o tebe neviem načo zakladaš taketo temy či maš potrebu si nejako pozdvihnuť ego alebo si na niekoho ponadavať.....proste je to naša vec bohužial sme narušeni a ty si ta ktorá je zjavne zdrava
@alex458 hentá definícia je často taká kadejaká, pretože existuje rozdelenie na teostov a ateistov - veriacich a neveriacich. zaradenie by v tomto smere malo fungovať tak, že niekto "teista - monoteista - kresťan - katolík" a že je niekto ateista, tak by mal popierať vieru v akéhokoľvek boha, ale veľa ateistov sa zameriava hlavne na popretie kresťanského, pretože to náboženstvo je v našich končinách najviac rozdelené...ale lexikálne by malo byť ateista a neveriaci to isté... a potom už záleží na tom danom ateistovi, či sa za svoje presvedčenie bude biť, alebo ho len pasívne vyznávať. resp. nevyznávať žiadne presvedčenie, atď.
@unchained myslím, že sme si ujasnili postoj nás oboch k tejto téme. Želám ti, aby ťa viera v samú seba poháňala ďalej v živote tak, ako mňa poháňa viera v môjho Boha. A poháňala ďalej, tým myslím, nielen čo sa týka pohľadu na seba, ale aj druhých.Potom bacha na svedomie, keď budeš na všetko sama (okej, už rýpem, to nie je pekné, fuj to Marley Proste, každý svojou cestou, a trochu tolerancie vzájomnej, keď už nič.
a @feichang@whisper@dievcatko13@night ďakujem za uznanie, aspoň sa teraz cítim, že nepíšem somariny a som rada, že má niekto podobný názor jéj
Jedine ten, kto nosí vo svojom srdci Ježiša Krista dokáže napísať take mudré slová...
Viera v Boha nie je o tom, že človek bude chodiť z povinnosti v nedeľu do kostola, veriť znamená trpieť, milovať aj vtedy, keď su sýchrave dni a človek je na dne, cesta kresťana katolíka je tŕnista, je to cesta utrpenia, bolesti a biedy...
Zlo v dnešnom svete vládne nad životom ľudí a privádza ich do večného zatratenia...
Satan temna je šťastný, že ľudia neveria v Boha, raduje sa aký sú zaslepení:- - disappointed:
@unchained Čakáš, že ťa niekto presvedčí o tom, že Boh jestvuje alebo hľadáš, či provokuješ? Týmto sa zaoberali v histórií sveta viacerí ľudia ako napr. Anzelm z Canterbury, Tomáš Akvinský, René Descartes, G. W. Leibniz, I. Kant... ak ťa to zaujíma prečítaj si napr. ich ontologické argumenty jestvovania Boha.
Isté je, že neexistuje žiadny rozumný dôvod, prečo by výrok "Boh je" nemohol byť pravdivý. Lenže takto ho nenájdeš, pretože nehľadáš iba nejakého človeka. Boh sa ti nepotrebuje dokazovať, sama si musíš uvedomiť, pocítiť jeho blízkosť. No k tomu treba začať správnym spôsobom...
Lebo by som nepochopil čo máš z toho, že si tu povieš čo si myslíš o veriacich, alebo rozpútaš diskusiu, ktorá tebe ani nikomu nič nedá.
keď tak po sebe čítam ten predchádzajúci príspevok, tak rozmýšľam...asi nebudem robiť dve veci naraz a pri písaní si vypnem hudbu
hentá definícia je často taká kadejaká, pretože existuje rozdelenie na teistov a ateistov - veriacich a neveriacich. zaradenie by v tomto smere malo fungovať tak, že napr. "teista - monoteista - kresťan - katolík" a keď je niekto ateista, tak by mal popierať vieru v akéhokoľvek boha, ale veľa ateistov sa zameriava hlavne na popretie kresťanského, pretože to náboženstvo je v našich končinách najviac rozšírené...ale lexikálne by malo byť ateista a neveriaci to isté... a potom už záleží na tom danom ateistovi, či sa za svoje presvedčenie bude biť, alebo ho len pasívne vyznávať. resp. nevyznávať žiadne presvedčenie, atď.
@cimo19 už len to že to opisuješ ako postavičku hovori o všetkom ved to može tak male detsko povedat......ano som slaba osobnost nevadi že mi nič nechyba a žijem si štastne život proste to povedala namna silna osobnost ktora potrebuje posudzovat klobud dole
a keď už sa tak vŕtam v tomto fóre, i keď pôvodne som ani nechcela...tak podľa mňa sú skôr veriaci silné osobnosti, keďže napriek neskutočnému ponižovaniu a nátlaku zo všetkých strán, ktorý do nich hučí že "v Boha veria len trápni slabosi" a že "Boh nie je v móde, teraz fičí logika", dokážu odolať a vytrvať vo svojom presvedčení. Nuž ale, každý vidí pravdu po svojom, a sme zas na začiatku dokelu, tu sa človek k ničomu nedopracuje
nabozenstvo vzniklo ako nastroj na ovladanie druhych, kvazi legitimaciu moci
nikdy neprinieslo nic dobre, okrem vymytia mozgov
a tie "dokazy", ze boh existuje tak to ako knizky Harry Potter su dokazom, ze existuje aj on
jednoducho kedysi davno skupinka psychopatov a sociopatov vymyslela sposob, ako zneuzit zakladne moralne a socialne principy tak, ze si ich prisvojila a dala im nadprirodzeny rozmer (z dejepisu si spomente na kastu knazov a knazov-bojovnikov; centrum mesta - chram; to vsetko v koliske civilizacie v Mezopotamii)
@marleymt ja si zas myslim, ze vacsich slabochov ani niet, pretoze sa vedome nechaju klamat o vsetkom, co existuje, o srackach typu posmrtny zivot atd.
cela ta ich "sila" spociva v obycajnom klamstve, lzi, podvode a vyhovorkach
vedzte, že všetko ostatne je faloš, dočasné a márne ...
až budete zomierať zistíte, že ste žili nadarmo, lebo ste zatracovali toho, ktorý vám dával večný život...
prídu dni, keď budete na dne, vtedy budete hladať všetko možné len aby ste žili, vaše vnútro bude zožierať Satan, lebo vás dostal tam, kam chcel, do stavu fyzickej a psychickej beznádeje....
spamätajte sa konečne, dni plynú tak strašne rýchlo, nezničte všetko to dobro čo máte v sebe, nečakajte na facku od života, ktorá vás možná v poslednej minute života presvedčí o tom, že Boh predsa len existuje........filip
@cimo19 no šak si ma len utvrdil že musiš mat maximalne 15 rokov prečo by si ma mal uraziť však si nefandi človek ktorý si predstavi boha ako postavičku ma predsa nemože urazit dufam ze som ta neurazil
@hajlander No ale dufam, ze nie si az natolko netolerantny ako jeden moj byvaly sused... Ktory kazdorocne na stedry vecer zacal vrtat priklepovkou do stien
nepotrebujem nikoho obraciať na vieru v Boha, každý ju musí prijať z vlastného presvedčenia...
ich pocity, že si na mne otreli svoj otrávený jazyk Satanovým jedom mi neuškodí, sú maloverní, biedni na duši a vo chvíľach, ktoré ich budu čakať v živote si každý spomenie, že niekto existuje nad ich životom a oni boli takí biedni, že ho odkopli, opľuli a zatratili...
peklo a večný nárek ich čaká po večne veky vekov...........:- - disappointed:....filip
@marleymt to vlastne napisala velmi dobre, nikto z nas nema patent na pravdu, ja v Boha verim a tiez to nepotrebujem nikomu vnucovat, ci som naruseny preto, ze verim v Boha? je mi to u riti, zazil som veci, ktore ma presvedcili o tom, ze Bohu verit chcem a pre mna je to ta najspravnejsia cesta, nech si kazdy veri v co nachadza tu spravnu cestu a pravdu, len mi je luto, ze stale tu niekto musi prist s nejakymi negativnymi argumentami voci Bohu, krestanstvu a pod.
tým spravíš skôr viac škody, než úžitku, lebo oni (nechcem ich zasa škatuľkovať hej? sa viac utvrdia v tom svojom presvedčení, že "aha nejaký narušený veriaci sem píše svoj názor, my mu síce nerozumieme, ale ani náhodou sa nebudeme pokúšať mu porozumieť! Boh predsa neexistuje a tento tu, čo to sem píše to len potvrdzuje, lebo sa opovažuje nám oponovať"
Jedno je isté,kvôli presviedčaniu o Božej existencii alebo i neexistencii sa viedli a vedú hrozné vojny, zomierajú ľudia, tak si myslím, že každý by si mal sám zvoliť či verí alebo nie a nemal by nikoho presviedčať o svojej pravde, lebo z toho nič dobré nevzíde ...
@hajlander pardon, moje predošlé vyjadrenie bolo len snahou poukázať na dve strany každej mince, v skutočnosti je to trochu inak.
Podľa mňa sa ľudská sila vôle vôbec nemusí odzrkadliť na viere. Niekto môže chodiť každú nedeľu do kostola a popritom kradnúť. Alebo niekto nemusí chodiť do kostola vôbec a byť dobrým človekom. Možno nezáleží na tom, či si katolík, evanjelik, budhista, ateista alebo čo ja viem čo všetko ešte. Tvoja sila a veľkosť, ktorú pocítia iní, vyžaruje z tvojho vnútra, nie z toho, ako sa postavíš prekážke a čo ťa k tomu navedie, čomu budeš veriť a čo pokladáš za správne, ale z toho, či sa tej prekážke postavíš. A všetko je v tebe a v tvojom svedomí. Takže nerozdeľujem slabochov a silných podľa viery, ale radšej podľa skutkov. Pretože tie aspoň môžeme ako tak objektívne ohodnotiť. Či?
Ktosi známy to raz povedal, že "veriť v niečo, čo sa dá vidieť a chytiť, to dokáže každý. Ale veriť v niečo, čo sa dá chytiť a uvidieť iba srdcom...hm..."
I keď, teraz už sčasti aj odbieham od témy, keďže toto platí na vieru celkovo, na vieru v čokoľvek
@unchained to by som netvrdil že povedať si že ja sompanom tohto sveta. v skutočnosti nie si nič, pretože zajtra zomrieš, a si skončila tým pádom, pochovajú ťa, a čo potom. vtedy sa postavíš pred Boha, On ta za nič neodsúdi. len skonštatuje, ako si verila, pečo si ho odmietla, vysvetlí ti, prečo budeš trpieť v pekle možno, a tým pádom si vo večnosti v pekle. lebo si odmietla Boha. no. logika. neviem o tom že existuje stav pre "neveriacich"
Boh. To, preco si ho mnohi neveriaci ludia predstavuju ako nejakeho uja na stolicke s nitkami v rukach je pre to, ze my krestania im neukazujeme praveho Boha ale len jeho karikaturu. Mnohi zijeme vo viere, ale vobec sa tak nespravame... Ano, je jedna skupina ludi- farizeji = my sme najsvatejsi najlepsi...No vobec to srdcom necitia. Oni davali kazdy desiatok Bohu a my, v tejto dobe(po 89) davame kazdy siedmok - kazdu nedelu chodime do kostola... A prefo mnohi ludia sa ani nezaujimaju o sv. Pismo apod. Mnohi tvrdia, ze su vlazni krestania-katolici !(vykricnik je pre zamyslenie sa nad tymto a nie pre to aby som provokovala)
je velky rozdiel verit v Boha a verit Bohu.. Aj satan veri v Boha ale nedoveruje mu.... Velmi dobra prednaska je na stranke birmovanci Surany : o. Marian Kuffa - Pycha..Odporucam aj ostatne... Maros je clovek s obrovskym C.
Na vrchu som videla poznamku o nasej slobode. To, ze nas Boh stvoril na svoj obraz znamena, ze nam dal slobodu
preto aby nikto nepovedal pred Bohom, "Bol som nevedomí, maloverný, nikto ma neupozornil, všetci boli ku mne ľahostajní ...
A stačilo tak máličko a bol by som Boha prijal do svojho srdca...
či ako si myslíš, že príjmeš ľudí aby priajli vieru v Boha?..
na diskotéke, v krčme, na chate ...kde maju o ňom počuť, keď sú slepí, nevidia, že vďaka Jeho darom môžu dýchať, smiať sa , tešiť, cítiť...
mnohí vedia, že existuje, len sa nechcu vzdať pohodlia, museli by povedať ďakujem...
sú chudobní na duchu, su chudáci, su na veky zatratení...
Ježiš, prosí, hlásajte moje slovo, kto ste mi verní, moj čas príchodu sa blíži, so Satanom zvádzam posledný boj, všetci ste moje dietky, milujem vás a chcem vás vo svojom kráľovstve, ktoré je dedičstvom môjho Otca...
filip
a potom, to mám byť dobrý len kvôli tomu, že budem pritakávať na birdzi niekomu na jeho neskutočné biedne názory, ja som už prešiel tunelom v kome, prežil som to čo mnoho ľudí prežilo a verím, že On Ježiš existuje, nech sa ateisti na mne pohoršujú, nech ma maju za blázna, až im dýchne smrť na päty, pochopia akí boli zaslepení
viera v Boha nie je byť za dobre zo všetkými, je to cesta cez názory debilov, frajerov a sprostých primitívov, ktorí žiju z rúk svojích rodičov, nepoznaju biedu, chorobu a maju plnú hubu silných rečí:- - disappointed:
ty sa nemusíš ničoho báť, ty si spravodlivý, ty pred Boží sud nepôjdeš, to ja sa musím obávať, lebo budem súdeny za to, že som takých oslov ako ty nepresvedčil o Jeho Pravde .....filip
Pokracovanie : slobodnu volu a rozum, a neskor aj 10 Bozich prikazani, ktore mnohi beru ako obmedzovanie ale vobec to tak nie je... Priklad z jednej prednasky otca Marosa : su 2 brehy ty si na 1 a potrebujes sa dostat na druhy... Mas pred sebou 2 moznosti - je tam lavicka/mostik bez zabradlia a so zabradlim. Zabradlie ma 10 tyciek. Kazdy rozumny clovek si vyberie tu bezpecnejsiu cestu.. Co si vyberies ? Prvy breh na kt. Stojis je tvoj terajsi zivot. Cesta cez mostik je tvoje putovanie po Zemi a zabradlie -Bozie prikazania kt. Ti pomahaju vstupit bezpecne do vecneho zivota- na druhy beh.. Je jedno ci zlyhas na 2. alebo 7. Alebo 9. Prikazanii, alebo na vsetkych. Ked mas pokoru a olutujes vcas svoje hriechy, dostanes sa na 2. Stranu ....
Trosku mensia evanjelizacia neberte to ako provokovanie ci presviedcanie vas aby ste chvalili Boha a doverovali mu, ale potesilo by ma keby ste nad tymto pouvazovali ...
Ak mate naozaj zaujem nieco sa dozvediet a mate otazky - vypocujte si prexnasky, kt. Som spomenula vyssie.
Nazývať veriacich narušenými je trochu prehnané. Ale viera je podľa mňa strašne slepá. Základom viery je nespochybňovať a neváhať nad ničím, čo nedáva zmysel. Proste v to veriť. To mi príde maximálne absurdné.
A tiež sa mi mozog pozastavuje nad príspevkami, ktoré priam fanaticky hovoria ako neveriaci zhoria v pekle a podobné drísty. A taktiež príklad zo života: operácia sa nepodarí - žalujme lekára! Operácia sa podarí - Vďaka ti Bože!
@fluptak toto video je úplný prepadák fuj! ako toto video mohol niekto spraviť!
Sami vravíte aký ste dokonalí a iných utláčate i keď vravíte aby bol mier! sakra!
Maloverný a chudobný naduchu! i ja som hriešnik a hanbím sa pred Bohom že aké zlo viem ešte napáchať, ale verím v neho a dúfam že mi pomôže odvrátiť sa k lepšiemu životu. Pre toto som akože podla podaktorých slabá osobnosť? I ja som bol neveriaci ako vy, ale sám som ku tomu prišiel, že Boh, je len jeden, že Boh je alfou i omegou.
Božia spravodilvosť je nad ľudské chápanie. Nesúdme podla tela, alebo najlepšie nesúďme vôbec. Howk domluvil sem!
keby som nemal ruky a nohy, akými skutkami dobra by som ich presvedil...
dobrými skutkami sa do neba nedostaneš, dostaneš sa "jedine" svojou vierou v Ježiša Krista........
žiadny jehovista, moslím a kresťan, môže robiť aké chce dobré skutky, sa tam nedostne, z jeho srdca musí vychádzať viera v Boha!!!!!
večný život nie je o skutkoch ale o V I E R E !!!!
je to základ Biblie, "Kto vo mňa veri aj keby zomrel, bude žiť"...
ľudskú rasu stvoril Boh, On je Alfa a Omega, sme jeho deti, sme jeho dedičmi...
to že dobre konáme vyplýva z 10-toro Božích prikázani, to sme ako kresťania povinní dodržiavať, to nie su "dobré skutky pred Bohom, to je naša povinnosť"...
prvoradá úloha každého človeka je prijať Boha, jeho V I E R U existencie...
ak túto vieru príjme aj posledný ateista, bude spasený!!!!
sú to slová, ktoré plynú v týchto časoch v posolstvách z Neba, cez Ducha Svätého je nám zvestované, že On Ježiš Kristus prichádza a že čas sa kráti,...
prečitaj si v Biblii Zjavenie Jána, slova sa naplňajú!!!!
prestaňme hladať dôvody prečo,, začo, načo...hladajme dôvody AKO prijať Ježiša a jeho vieru do svojho srdca....filip
-a to mám veriť niečomu, čo je nad moje chápanie???
Boh nieje nad tvoje chápanie, práve naopak! veď aj Kristus prišiel na svet nielen aby ho spasil ale aby aj vidal svedectvo o Bohu. Ak by teda existencia Boha bola nad ludské chápanie, načo by vidával svedectvo o Bohu?
@zajkousko a prečo by ateisti nemohli byť spasení? prečo existuje desatoro, keď na skutkoch vraj nezáleží?
spasení môžeme byť všetci, je jedno, či sme katolíci, evanjelici, moslimovia, či ateisti - sme Božie deti, alebo to poprieš?
Boh povedal, že na každého z nás myslel už pred počatím, prečo by sa nás potom vzdával?
v nebi nie je obmedzený počet miest, že by tam Boh nikoho okrem "svojich katolíkov" nepúšťal... vravíš, že je milosrdný, preto chce, aby sa nás dostalo do neba čo najviac, je nešťastný pre každú dušu, ktorá ide do zatratenia...
si neveriaci, ale až vložíš ruku do rany Kristovej, uveríš, že si sa zmýlil....
a ako vidím si dobrý v hľadani videi, najdi si vídeo o ľuďoch čo prežili vlastnú smrť, možna že pochopíš, (čomu neverím, že sa tak stane ), že On Ježiš existuje....
@fluptak prepac ale to video slavnych vyrokov ateistov sa mi zda uplne ruhave, nic proti nim, vsetko to su a boli vyrazne osobnosti ale svojimi cinmi nedosiahli nic, jedine ak svojimi komplexami a arogantnostou, absolutne ziadna pokora, v biblii je dokonca na to prihodny vers - Boh pozna myslienky mudrych a vie, ze neznamenaju vobec nic
len tak, medzi veriacich patrili napriklad Kopernik, Bacon, Mendel, Kepler, Galileo, Pascal, Newton, Kelvin, Faraday, Planck a mnoho dalsich vyznamnych autorov, vedcov, ktori sa nepotrebovali krestanstvom nejako chvalit alebo povysovat nad niekoho ale svojou pracou zasluzene zmenili dejiny a stale vedeli, ze od dokonalosti su daleko a ze nie su bohmi, a povedzme si ze fyzika a ine vedy by sa bez tychto chlapikov nezaobisla, ide len o to, ze skor taketo veci zacnu ateisti, este som tu nevidel aby zalozil niekto forum na to aby sa tu chvalil Boh, vzdy sa to slo len nejak argumentovat
nepochopila si, každy musí mať jeho VIERU v srdci!!!!
ak budhista robí dobre skutky do neba nepôjde!!!, uvedom si to, prečítaj si Bibliu, načo su Bohu dobré skutky čo ty činíš na zemi, keď neveriš v Jeho bytie!!!..
nauč sa pochopiť jeho myslenie, je to pre nás ľudí nepochopiteľné ale taka je Jeho vôľa!!!!........filip
@zajkousko ale On nie je nemilosrdný človek, že "keď vo mňa neveríš, tak ma nezaujímaš" On je Boh
miluje nás, chce, aby sme išli do neba, samozrejme, že keď o to niekto nemá záujem, tak Boh ho nasilu do neba ťahať nebude, keď na zemi vyhlasoval, že boha nechce, lebo je to vymyslená bábka...
a aj skutky sú dôležité, ale tiež je hádam jasné, že tým nemyslíme, že ten človek raz za mesiac polial mamičke kvety...
ALE, pokiaľ by človek NEVEDEL o Bohu/nemal príležitosť spoznať ho, no počas svojho života by sa správal v súlade s Božími prikázaniami (ktoré by síce nepoznal, no sám by si vytvoril také, nie, že svoje prikázania, ale také svoje hranice morálky), tak je možné, aby sa do neba dostal
@poppyseed nič nedosiahli???? To dúfam nemyslíš vážne.......veď tam bol Edison, Luther, Marx, Lincoln, Cicero, Chaplin.....ešte raz - nič nedokázali????
Dobre, ja to ukončím tak, že môj mozog skrátka nedokáže spracovať informáciu, že existuje Boh......akokoľvek som s ním bojoval, môj mozog to rázne odmieta......
to je to, že ľudia si prispôsobuju vieru na svoje bytie, napr.. už tak to ďleko došlo, že v USA v rimskokatolíckych kostoloch budu uzatvárať zväzky manželstva homosexuálov ..
je to v Biblii odsudzované a je to ťažký hriech....
novodobí cirkevní hodnostári prekrucaju Božie zákony a to sa Bohu "nepáči" a všetci čo tak činia pôjdu do pekla!!!!!
a pritom si myslia, že robia dobré skutky:- - disappointed:...........filip
@fluptak hej ked som si to precital tak mozno to tak vyznelo ale nemyslel som to tak, ze sa nezasluzili o velke veci, len ide o tie ich vyroky, jednoducho mi nepride sympaticka ich prezentacia, je to ich vec sice
@zajkousko no dobre, tak im to treba s láskou a trpezlivosťou vysvetliť, ale nie nadávať im, že určite pôjdu do pekla, pretože my ľudia aj tak nemôžme súdiť, o tom kto pôjde do neba a kto nie môže rozhodnúť len Otec...
Stačí len keď poviem,že je zaujímavé..a mám to aj potvrdené,ale aj zistené od mnohých,že ak človek umiera hovorí Bože pomôž mi..Bože nech tu ešte ostanem..tak prečo vtedy aj ateisti nevolajú Satana?Prečo sa nikto neodvoláva na Satana keď je chorý a zomiera?A ak verím v Boha nemusí to byť len Boh,ale jednoducho niekto kto ten svet nejako riadi a usmerňuje a mne takisto stačí pár dôkazov,ktoré vyslovila jedna žena a všetko sa splní: Stačí len keď spomeniem,to hlavné,že už nebudeš môcť rozoznať ženu od muža a myslím,že už to je aj reálne!A mnoho ďaľších vecí,ktoré sa vyplnili,ale nejdem nikoho presviedčať..veď každý má svoj rozum
narušený je trochu pritvrdé slovo... teba môžu oni považovať za narušenú, ak máš takýto názor, ja tiež nie som veriaca, ale ľudí čo veria rešpektujem a neberiem im to...každý si môže veriť v čo chce
nikto na birdzi neverí na nebo a peklo, až na tri výnimky ...
a nikomu nenadávam, ak je niekto osol a jeho ťahadom aby išiel dopredu je mrkva, tak, tam nepomôže ani môj hnev, ani moje láskavé slovo, ale, dobrá ohybná štiplavá palica, ktorá ho riadne trafí po riti a on sa pohne....
jednoducho povedané, kto nechce pochopiť, nepochopí a kto chce tak pochopí... a napreduje v ustrety spaseniu......filip
verím vo veci, ktoré sú aspoň nejakým spôsobom overené a majú logický základ, v kvantovú teóriu, napríklad. okrem toho, podľa teórie relativity (tuto už ani neuvažujem o verím-neverím, pretože je isté že je viac či menej pravdivá) sú všetky naše akcie vopred dané, pretože inak by nemohla platiť.
a či sa o chod vesmíru stará boh, alebo iná vyššia sila alebo "to tak proste je" to ma netrápi, považujem to za nepodstatné.
a inak sa považujem za neveriacu, pretože neverím v žiadneho konkrétneho boha, iba pripúšťam možnosť existencie vyššej moci.
myslím si, že ľudia, ktorí majú potrebu obracať sa na boha sú psychicky slabí, ale ich vieru im nebudem vyvracať, to je každého osobná vec, kým v mene svojho boha nerobia nejaký nepochopiteľný bordel
holka tým že popieraš boha (nech už je čokolvek) popieraš zároveń svoju vlastnú existenciu... no to čo si napísala v 13 a 15 komente je podla mňa to prečo sa narodil každý človek (inak povedané aby si uvedomil že jedinný kto mu dá všetko po čom túži je on sám) ja osobne verím v seba a najmä v božiu podstatu v sebe... nechodím do kostola, nemodlím sa, neverím v cirkev, verím v seba... a myslím si že tvoj postoj k životu je správny... aj keď nesúhlasím zo všetkým...
@unchained prosim,???vzdy sa strasbne cudujem ako moze niekto neco vyslovit taketo z paupe alebo napisat...co sa ty ako mozes povazovat ze si zo vsetkych najviac a podobne??:...grcat z takychto komentov...viem vyjadrujem sa dost s emociami ale k tejto vete to inak u mna nejde...proste povysovanie seba sameho...ako sa mozes takto chorobne uznavat,,,,verit si mozes...ale verit v sameho seba???..a co si ty tu nieco ine ako my vsetci::?::::
a ty si iná ako ostatný, keď hovoríš v čo máme veriť... osobne si myslím že viera v seba je základom šťastného života... o čo vraj ide aj bohu... to nie je povyšovanie ale dôvera v božiu podstatu v sebe... len unchaimed dôveruje bohu nevedome... naopak ty slepo veríš v niečo čo sa tisíce rokov obmieňalo... "nenechaj sa ovládať svojou myslou, ži prítomným okamihom..." (Síla prítomného okamihu - Eckhart Tolle)
@rollo111 nie ...som taky isty clovek ako vsetci ostatni...eeste raz ak si ma nepochopil...verit si je nieco ine ako verit v seba..ako to myslis verit v Boha nevedome??? a ani toto nechapem..ako slepo? ako to myslis?? a dokonca ani ten citat moc nerozumiem...nic konkretneho tam nie je...daj mi na ten citat priklad...
@dievcatko13 prepac neviem komu som to chcela napisat..asi som nahodou oznacila teba...nechce sa mi citat uplne vsetky komentare k tejto teme ale vsimla som si ze pises celkom fajn nazory...takzu eto pravdepodobne nepatrilo tebe..ale ani dojst na to neviem ze komu to malo patrit
nielen že si verím, zároveň verím v božiu podstatu v sebe... pre mňa je boh životná energia nachádzajúca sa všade... čo znamená nie len okolo nás ale hlavne v nás... považujem sa za tantrika (aj keď ešte len začínajúci keďže sa o tantru zaujímam iba tretí rok) a aby som všetkých vyviedol z omylu tantra nieje náboženstvo ale životný štýl a tiež nieje len o sexe, je hlavne o využivaní svojho osobného potenciálu naplno... a o rozvíjaní svojej osobnosti...
pozri holka vždy som považoval boha za dobrú stránku ludí a diabla za tú zlú, ide len o to ktorá stránka osobnosti v tebe prevláda, verím že môj život neskončí smrťou, bude pokračovať v súlade zo životným procesom... ja som dostal možnosť žiť teraz a niesom zlý človek aspoň sa za neho nepovažujem, je niečo zlé natom že si chcem vychutnať šťastný život...? cirkev tvrdí že cesta života je plná utrpenia a mučenia, ktorým si musím prejisť aby som sa nakoniec dostal do neba, pritom keď sa pozrieš na život ktorý neovládajú ludia, ale zákonny prírody všetko sa deje snaprostou dokonalosťou a neskutočnou jednoduchosťou... to ludia si sťažujú svoju cestu tým ako vnímajú svoj život... môžeš mať problémov kolko len chceš, no ani jeden nieje podstatný, ide o to že chceš riešiť svoje problémi a tým živíš a vytváraš stále viac problémov... ako som myslel to že tá holka nevedome dôveruje bohu...? tým že verí v seba (áno to že si verí) nevedomky posiluje božiu podstatu v sebe... osobne si myslím že unchained sa cíti omnoho vyrovnanejšia ako ty (bez urážky) ide o to že viera v samého seba ťa napĺňa kľudom ktorý ti pomáha vnímať svet okolo seba z nadhľadom, ja sa musím smiať keď som v robote, všetci okolo len nadávajú na to ako málo zarábajú, ako sa im nič nechce, doslova v sebe živia nenávisť k životu, pritom si zato môžu sami...
ty slepo veríš v boha ako v nejakého človeka... ktorý to tu riadi... pritom všetko zo všetkým súvisí... jedným slovom "ROVNOVAHA" jedno bez druhého nejestvuje, čo znamená že ani boh by bez života neexistoval... je to len môj názor, no verím že je správny... a čo sa týka prítomného okamžiku, to by bolo na dlhé vysvetlovanie, zober si že nič iného ako prítomnosť neexistuje, tak prečo sa riadíš tým čo bolo a tým čo bude...? prečítaj si tú knihu a pochopíš...
@rollo111 vies ja to vnimam inak ako ty..ja verim v Boha..to znamena ze ked v nieco verim tak to povazujem za nieco co je dokonalost ...a tym padom keby som povedaala ze verim v seba to znamen potom ze seba povazujem za dokonalost a z toho by vyplyvalo ze som namyslena..no nie nie je to tak...preto vidim rozdiel veri si a verit v seba sameho.....verit si pre mnan znamena ako napr. dam ti priklad ano verim si ze to dokazem uvedomujem si ze na to mam a ja to zvladnem...je to je pre mna verit si..a myslim ze tam je rozdiel v tychto dvoch sice podobnych slovickach ale tak odlisnych...verim v Boha..este raz...uznavam ho...ake by tobolo keby sme sa kazdy ameho seba uznavali ako nieco ze ja som najjviac a a tak??nepovazujem m sa za dokonalu pretoze mam chyby v zivote som nesirila len dobro ale bola a aj som casto zlym clovekom ked sa napr. hadam a pod,..preto mi nejde do hlavy ako by som sa tak mohla povazovat a uznavat samu seba...cize verit v seba...trosku to obkecavam a robim z toho omacku snad si ma pochopil... ..ano kazdy mame aj dobre aj zle vlasstnosti..a je len na nas co chceme ab yu nas prevladalo a co chceme svetu dat..ci dobro alebo zlo...hmm..mam informacie take ..asponn ja viem o tom tak ze jezis povedal zivot nie je prechadzka ruzovou zahradou...z tohto tvojho prispevku vidim ze si optimista..zda sami to..ja som zas m opak pesimistapreto neviem vnimat svet tak ako ho vnimas ty....ja som podla mna jeden z mala ludi ktori maju taku psychiku ze vidia svet mozno v tom najhorsom slova zmysle...je to mon nazor..ale to sa uz bavime o troska inej teme..co tym myslis ze vsetko riadia zakony prirody konkretne??ani jeden problem nie je podstatny??tak s tymto absolutne nesuhlasim .mam na to svoje argumenty..ale myslim si ze pre teba by asi dostacujuce neboli...ale ved ta baba neveri v Boha ..ked nieco neverim tak nevedome verit v nieco sa ani neda podla mna..preco sa ti zda ze je vyrovnanejsia??moze byt...ale chcela by som vediet co pokladas za vyrovnaneho cloveka??..ja sa nim necitim byt takze pravda to aj moze byt co si naisal..nie ja slepo neverim v Boha ako n v nejakoeho cloveka..pretoze Boh pre nan nie je clovekom....prepac kniha sa mi citat nechce ..knihy citam sporadicky a to ma musi fakt zaujat...tak prosim ta ked existuje nejaky kratky priklad na ten vyrok tak hmi ho napis..a sorry za tolko chyb aale tak mi seka notebook ze ked by som tu chcela opravit vsetky chyby tak by som neviem kedsyy skoncila..
zabudla si na to že ty si dokonalá už od narodenia (aj keď sa tak necítiš) už len tým že žiješ a dýchaš si dokonalosťou tohto sveta... a každou svojou odchylkou sa stávaš jedinečným človekom... ja o sebe nehovorím že som viac ako iný, niesom, len si uvedomujem že premýšlam inak ako mnoho ludí, je to tým že ludia sa zaoberajú (narozdiel odomňa) svojími problémami, či už finančnými alebo osobnými, pritom riešenie jeich problémou je odpútať sa od svojích problémou, robiť to čo ťa napĺňa a nie hovoriť si stále som chudobný, neviem zbaliť dievča lebo mám malé sebavedomie, bože ako sa nenávidím, pritom sa modlim k bohu každý deň no on nič... rozumieš o čom hovorím...? to čo voláš boh tu nieje od toho aby dal radosť len tým čo volajú jeho meno, je tu aby každý mohol existovať a zažiť život po akom túži, on ti dal život a je len na tebe čo v ňom zažiješ (či sa budeš lutovať a čakať na ráj, každý deň chodiť do práce a doma sa nervovať nad účtami a vlastne aj nad svojim životom, to robí väčšina ludí) ja som si už dávno uvedomil že ak niečo chcem tak si to môžem dať len ja sám... a nie čakať kým mi to mystická postava prinesie... napr. chcem tu sexi holku čo stojí predomnou...? (začnem sa pýtať sám seba, čo ak ma odpíše predd svojími kamarátkami, bože to neprežijem... HLÚPOSŤ... ) skôr si poviem ktorá znich ma dnes večer získa...? hentá už pozerá, tak ju predsa nenechám čakať... ak by som sa lutoval a len sa modlil k bohu nikdy by som nezistil kto vlastne som... nechal by som sa ovládať strachom, pritom strach je len emócia a tak ako všetky emócie aj strach si vytváram len ja sám... pritom vôbec neexistuje...
@rollo111 tak zaujimave koho povazujes za dokonalost...pre mna je ten dokonaly (co este som takeho nenasla..a myslim si ze je nim len Boh) co ma vnutro dokonale....takze seba nepovazujem za dokonalu...takze dokonalost obaja vnimame rozdielne...ano..kazdy sme jedinecny pretoze neexistuje clovek ktory je vo vsetkom 100% taky isty ako niekto iny...ja nevravim ze ten kto poprosi Boha o nieco ze to tak aj bude...myslim si ale a aj som sa stretla so situaciou ked doticnemu Boh pomohol...ten clovek sa snazil...modlil sa kazdy vecer....bolo vidiet ako ho to trapi..naozaj...ked tam je to snazenie tak podla mna aj Boh moze nejako pomoct...nemyslim to tak ze jeden vecer sa pomodlim amam to co chcem...nie musi tam byt to snazenie velke....z casti mas pravdu...nieco v zivote vies ovplyvnit nieco nie...napr. ako ty svoje zmyslanie vies ovplyvnit a podla toho vnimas aj zivot...vacsina take zmyslanie ma uz narodenia ked sa narodi ako cllovek ktore ma take povahove vlastnosti psyhiku jedoducho..optimisticku...no nevravim ze nie su ludia ktori svoje zmyslanie zmenili pocas zivota..sice mne sa to nepodariilo a myslim si ze sa mi to sotva podari ...z dovodu..lebo diametralne odlisna povaha sa podla mna nedokaze podla toho spravat....mozno iba o trochu priblizit k takemu vnimaniu...lebo si myslim ze nie vsetko v sebe co mas sa da zmenit...strach neeexistuje??..hm absolutne nesuhlasim..keby neexistoval tak potom by sa tu medzi nami ani neobjavil..patri to k cloveku...niekto ma k tomu sklony niekto nie...a taktiez si myslim ze ked budem spievat (udavam preto tento priklad lebo si napisal ze clovek ma robit to co ho naplna ) tak uplne zabudnut a nespomenut si na to co ma trapi je nemozne...ved ked ma nieco trapi, tak ako to ignorovat?
@ajlunka a nehovorí cirkev že človeka boh stvoril k obrazu svojmu, alebo tak nejak...? tým pádom keď je on dokonalý ty by si mala byť rovnaká... viem chytám ťa za slovíčka... sorry to s tou dokonalosťou som myslel tak že život sám o sebe je dokonalý a ty si niečo ako dôkaz životnej dokonalosti... (dokonalosť nieje výrivka plná sexy kočiek z časáku, skôr hanblivosť jednej naprosto obyčajnej holky )
pozri nepochopila si jednu vec ako človek slobodnej vôle máš možnosť si vybrať ako sa budeš cítiť čí budeš ustrašená alebo naopak strach do seba nevpustíš... je to emócia ktorú si vytváraš tým ako vnímaš danú situáciu, strach existuje len v tvojej mysli, preto sa dá napr. z arachnofobika urobiť milovníka pavúkov... keď budeš mať najbližšie z niečoho strach skús sa vtedy ukludniť (pomaly zhlboka dýchať) a zamyslieť sa nad tým že ten strach čo pociťuješ je len ilúzia vytvorená v tvojej mysli a je len na tebe či pretrvá alebo sa zmení na pocit sebavedomia alebo iného pozitývneho pocitu (mimochodom každý človek je sebavedomí, bohužial vela ludí len v situáciach kedy nepociťuju ohrozenie, no aj ten pocit ohrozenie (napr. že si nedokázala presadiť svoj názor a nepekne ťa vysmiali), si si vytvorila ty sama vo svojej mysli... holka nauč sa ovládať svoje emócie ( čo keďže si žena je docela obtiažne) no hodne ti to pomôže v živote napr. rozhodovať sa z nadhľadom...
P.S.: "nespomenúť si nato čo ma trápi je nemožné... " ako som už predtým písal riešením problému je odpútanie sa od neho, keď ťa niečo trápi, znamená to že hladáš riešenie, no vtom je ten paradox riešenie neexistuje... len ťa zasa ovládli tvoje emócie... a tým že na to neustále myslíš stále viac a viac umocňuješ svoje trápenie, čím sa vpodstate nevedomky sama týraš...
@ajlunka ahoj, máš celkom pravdu ako som tak čítal tvoje príspevky...BOH existuje. vždy bol a vždy aj bude. Boh tu bol aj predtým ako vznikla cirkev. BOH a cirkev nie je to isté. dá sa povedať že sú to opaky! Boh mal na svete vždy aj svojho proroka, kedysi Abrahám, Mojžiš, Mohamed, Jákob, naposledy Ježiš,...a dnes je boží prorok táto milá, dobrá a skromná pani ktorá pomáha ľudom z rôznych chorôb a učí ľudí milovať BOHA. Boha! nie skazenú cirkev!!! www.liecitelka-laura.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
126 komentov
ešte taký dodatok
každého osobná vec v čo verí, aj tak som ešte nezažila že by sa o tom ľudia bavili bez toho aby to skončilo hádkou
nemám presný dôkaz, že Boh existuje, ale to, že v neho verím mi pomáha žiť normálny život... to, že viem, že keby som sa zabila, spáchala by som hriech mi zabránilo siahnuť si na život...
keby som v Boha neverila, pravdepodobne by som sa už bol dávno nervovo zrútila...
preto Boha považujem za neoddeliteľnú súčasť môjho života (aj keď sa tak mnohokrát nesprávam)
toť môj názor
ak Boh existuje, tak určite nie je nejaký pajác na špagátiku, ktorý robí všetko pre naše pohodlíčko a pre to, aby sme mali bezstarostný život
@7
Nemám rada, keď niekto prezentuje svoj názor spôsobom, ktorý nedáva človeku priestor na reakcie. Keď niekto povie "moje slovo je zákonom a vy všetci ostatní ste idioti". Nemám to rada. Napriek tomu mi takíto ľudia neprídu narušení. Len mi ich je trocha ľúto. A to bez ohľadu na to, či sa bavíme o viere, práve, šťastí alebo o tom, či si dáme na desiatu jablko alebo hrušku.
Pri viere neexistujú relevantné argumenty. My veriaci veríme, pretože veriť chceme, a dôvody, ktoré by sme vám neveriacim mali predostrieť ako relevantné dôkazy o tom, že nie sme blázni, by vám aj tak nikdy neboli dobré. Veriaci s neveriacim sa nevyháda, nemá to zmysel. Preto ani ja sa nejdem hádať a presviedčať ťa o tom, čo považujem za správne. Nejdem ti vnucovať svoj názor. Načo?
Ak si takto šťastná, prajem ti to. Dúfam, že ti to dlho vydrží a nikdy v živote nebudeš mať problémy. Dúfam, že vo svojom presvedčení vytrváš, keď ti bude najhoršie, že ťa podrží, keď bude treba, a pomôže ti rozhodnúť sa vtedy, keď nebudeš vedieť, kadiaľ ísť.
Ja som so svojou vierou šťastná, prajem ti, aby si ty bola šťastná s tou svojou. Aj keď...asi by si moje rady nemala brať vážne.
Pretože som narušená a nehanbím sa za to
Som ateista, ale stotožňujem sa s názorom marleymt, pretože viera je každého osobná vec a narušení sú len tí, ktorí majú potrebu silou-mocou presviedčať iných o svojej pravde.
"Tolerovať" vôbec neznamená súhlasiť. Znamená to nechať druhému jeho priestor - kým svojím konaním nezasahuje do tvojho vlastného.
A FYI, pokiaľ viem, tak (prinajmenšom) kresťanská viera absolútne neznamená, že na jej základe môžeš vyložiť nohy a "vyhovárať" či "spoliehať" sa na Boha, vyššie entity, predurčenosť alebo nejaký typ nezvrátiteľného osudu.
Za narušeného (aspoň po stránke logickej) začínam človeka považovať až v bode keď mu jeden za druhým po bodoch vymenovávam nelogickosti, absurdity, nezrovnalosti a nezmysly ktoré sa v jeho viere nachádzajú, a jeho odpoveďou je agresivita a pohoršenie ako si dovoľujem napadať jeho vieru, prípadne odsudzovanie že skončím v pekle, prípadne veci typu "tvoje pochybnosti ma ešte viac utvrdzujú", a daný človek skrátka nemá odpovede, vidí že ich nemá, vidí že verí niečomu čo nielenže nemá dôkazy ale ani nedáva najmenší kúsok zmyslu, a rozhodne sa to ignorovať a ďalej neotrasiteľne tvrdí že má absolútnu pravdu. A že ja sa mýlim, a som zlý, lebo klamem a odmietam, a chcem mu zle aby začal pochybovať a nedostal sa do neba a kvôli ľuďom ako som ja je svet taký pošahaný ako je. Nie, môj zlatý, kvôli ľuďom ako si ty je svet taký pošahaný ako je, kvôli ľuďom ktorí by zoči-voči atómovému výbuchu pár sekúnd predtým než ich vyparí s úprimným a neotrasiteľným presvedčením tvrdili že atómové zbrane neexistujú lebo oni nechápu ako by mohli pracovať, a my všetci čo ukazujeme na nukleárny hríb a kričíme že je idiot sme blázni a zaslúžime si za to zomrieť...
(pre istotu: oslovenie v druhej osobe v predošlom odstavci nie je mierené na nikoho konkrétneho a už vôbec nie na zakladateľku diskusie, je len rečníckym prostriedkom.)
Zažila som veľa pre mnohých neuveriteľných vecí , ktoré ma len uisťujú, že ten v ktorého verím existuje
@unchained myslím, že sme si ujasnili postoj nás oboch k tejto téme. Želám ti, aby ťa viera v samú seba poháňala ďalej v živote tak, ako mňa poháňa viera v môjho Boha. A poháňala ďalej, tým myslím, nielen čo sa týka pohľadu na seba, ale aj druhých.Potom bacha na svedomie, keď budeš na všetko sama (okej, už rýpem, to nie je pekné, fuj to Marley Proste, každý svojou cestou, a trochu tolerancie vzájomnej, keď už nič.
a @feichang @whisper @dievcatko13 @night ďakujem za uznanie, aspoň sa teraz cítim, že nepíšem somariny a som rada, že má niekto podobný názor jéj
Jedine ten, kto nosí vo svojom srdci Ježiša Krista dokáže napísať take mudré slová...
Viera v Boha nie je o tom, že človek bude chodiť z povinnosti v nedeľu do kostola, veriť znamená trpieť, milovať aj vtedy, keď su sýchrave dni a človek je na dne, cesta kresťana katolíka je tŕnista, je to cesta utrpenia, bolesti a biedy...
Zlo v dnešnom svete vládne nad životom ľudí a privádza ich do večného zatratenia...
Satan temna je šťastný, že ľudia neveria v Boha, raduje sa aký sú zaslepení:- - disappointed:
filip
Isté je, že neexistuje žiadny rozumný dôvod, prečo by výrok "Boh je" nemohol byť pravdivý. Lenže takto ho nenájdeš, pretože nehľadáš iba nejakého človeka. Boh sa ti nepotrebuje dokazovať, sama si musíš uvedomiť, pocítiť jeho blízkosť. No k tomu treba začať správnym spôsobom...
Lebo by som nepochopil čo máš z toho, že si tu povieš čo si myslíš o veriacich, alebo rozpútaš diskusiu, ktorá tebe ani nikomu nič nedá.
hentá definícia je často taká kadejaká, pretože existuje rozdelenie na teistov a ateistov - veriacich a neveriacich. zaradenie by v tomto smere malo fungovať tak, že napr. "teista - monoteista - kresťan - katolík" a keď je niekto ateista, tak by mal popierať vieru v akéhokoľvek boha, ale veľa ateistov sa zameriava hlavne na popretie kresťanského, pretože to náboženstvo je v našich končinách najviac rozšírené...ale lexikálne by malo byť ateista a neveriaci to isté... a potom už záleží na tom danom ateistovi, či sa za svoje presvedčenie bude biť, alebo ho len pasívne vyznávať. resp. nevyznávať žiadne presvedčenie, atď.
kto nájde štyri rozdiely?
nabozenstvo vzniklo ako nastroj na ovladanie druhych, kvazi legitimaciu moci
nikdy neprinieslo nic dobre, okrem vymytia mozgov
a tie "dokazy", ze boh existuje tak to ako knizky Harry Potter su dokazom, ze existuje aj on
jednoducho kedysi davno skupinka psychopatov a sociopatov vymyslela sposob, ako zneuzit zakladne moralne a socialne principy tak, ze si ich prisvojila a dala im nadprirodzeny rozmer (z dejepisu si spomente na kastu knazov a knazov-bojovnikov; centrum mesta - chram; to vsetko v koliske civilizacie v Mezopotamii)
Ale no, hadam som neurazil tvoju fiktivnu postavicku Pre mna je boh ako Bugs Bunny...mozes si ho pozriet v telke, ale nazivo ho nevidel nikto
cela ta ich "sila" spociva v obycajnom klamstve, lzi, podvode a vyhovorkach
vedzte, že všetko ostatne je faloš, dočasné a márne ...
až budete zomierať zistíte, že ste žili nadarmo, lebo ste zatracovali toho, ktorý vám dával večný život...
prídu dni, keď budete na dne, vtedy budete hladať všetko možné len aby ste žili, vaše vnútro bude zožierať Satan, lebo vás dostal tam, kam chcel, do stavu fyzickej a psychickej beznádeje....
spamätajte sa konečne, dni plynú tak strašne rýchlo, nezničte všetko to dobro čo máte v sebe, nečakajte na facku od života, ktorá vás možná v poslednej minute života presvedčí o tom, že Boh predsa len existuje........filip
Pevne dufam, ze neslavite ani Vianoce, ani Velku Noc
Zase si neplet random veriacich s jehovistami
nepotrebujem nikoho obraciať na vieru v Boha, každý ju musí prijať z vlastného presvedčenia...
ich pocity, že si na mne otreli svoj otrávený jazyk Satanovým jedom mi neuškodí, sú maloverní, biedni na duši a vo chvíľach, ktoré ich budu čakať v živote si každý spomenie, že niekto existuje nad ich životom a oni boli takí biedni, že ho odkopli, opľuli a zatratili...
peklo a večný nárek ich čaká po večne veky vekov...........:- - disappointed:....filip
nabozenstvo a viera su dva diametralne odlisne pojmy ty kokos, preco to nehadzat do jedneho vaku, mondieu. (ach)
LOL, ano teraz som sa urazil, GRRRR
Nezabudni si pred spanim precitat bibliu, najdes ju v sekcii kratkych fantasy poviedok vedla Tolkiena a Harryho Pottera
ja Boha cítim, viem že tu je, verím v neho
tým spravíš skôr viac škody, než úžitku, lebo oni (nechcem ich zasa škatuľkovať hej? sa viac utvrdia v tom svojom presvedčení, že "aha nejaký narušený veriaci sem píše svoj názor, my mu síce nerozumieme, ale ani náhodou sa nebudeme pokúšať mu porozumieť! Boh predsa neexistuje a tento tu, čo to sem píše to len potvrdzuje, lebo sa opovažuje nám oponovať"
Preto je hlúposť ti predkladať akékoľvek argumenty. Ľudia by mali život viac v zmysle akceptovania toho druhého nech už je to v akomkoľvek smere.
Preto ma len mrzí, že sa často stretávam s tak detinským prístupom ako máš ty.
Podľa mňa sa ľudská sila vôle vôbec nemusí odzrkadliť na viere. Niekto môže chodiť každú nedeľu do kostola a popritom kradnúť. Alebo niekto nemusí chodiť do kostola vôbec a byť dobrým človekom. Možno nezáleží na tom, či si katolík, evanjelik, budhista, ateista alebo čo ja viem čo všetko ešte. Tvoja sila a veľkosť, ktorú pocítia iní, vyžaruje z tvojho vnútra, nie z toho, ako sa postavíš prekážke a čo ťa k tomu navedie, čomu budeš veriť a čo pokladáš za správne, ale z toho, či sa tej prekážke postavíš. A všetko je v tebe a v tvojom svedomí. Takže nerozdeľujem slabochov a silných podľa viery, ale radšej podľa skutkov. Pretože tie aspoň môžeme ako tak objektívne ohodnotiť. Či?
I keď, teraz už sčasti aj odbieham od témy, keďže toto platí na vieru celkovo, na vieru v čokoľvek
Takto si to predstavuješ, hej??? ten boží súd
je velky rozdiel verit v Boha a verit Bohu.. Aj satan veri v Boha ale nedoveruje mu.... Velmi dobra prednaska je na stranke birmovanci Surany : o. Marian Kuffa - Pycha..Odporucam aj ostatne... Maros je clovek s obrovskym C.
Na vrchu som videla poznamku o nasej slobode. To, ze nas Boh stvoril na svoj obraz znamena, ze nam dal slobodu
prečo to píšeš???
preto aby nikto nepovedal pred Bohom, "Bol som nevedomí, maloverný, nikto ma neupozornil, všetci boli ku mne ľahostajní ...
A stačilo tak máličko a bol by som Boha prijal do svojho srdca...
či ako si myslíš, že príjmeš ľudí aby priajli vieru v Boha?..
na diskotéke, v krčme, na chate ...kde maju o ňom počuť, keď sú slepí, nevidia, že vďaka Jeho darom môžu dýchať, smiať sa , tešiť, cítiť...
mnohí vedia, že existuje, len sa nechcu vzdať pohodlia, museli by povedať ďakujem...
sú chudobní na duchu, su chudáci, su na veky zatratení...
Ježiš, prosí, hlásajte moje slovo, kto ste mi verní, moj čas príchodu sa blíži, so Satanom zvádzam posledný boj, všetci ste moje dietky, milujem vás a chcem vás vo svojom kráľovstve, ktoré je dedičstvom môjho Otca...
filip
a potom, to mám byť dobrý len kvôli tomu, že budem pritakávať na birdzi niekomu na jeho neskutočné biedne názory, ja som už prešiel tunelom v kome, prežil som to čo mnoho ľudí prežilo a verím, že On Ježiš existuje, nech sa ateisti na mne pohoršujú, nech ma maju za blázna, až im dýchne smrť na päty, pochopia akí boli zaslepení
viera v Boha nie je byť za dobre zo všetkými, je to cesta cez názory debilov, frajerov a sprostých primitívov, ktorí žiju z rúk svojích rodičov, nepoznaju biedu, chorobu a maju plnú hubu silných rečí:- - disappointed:
je ni ich úprimne ľúto!!!!
ty sa nemusíš ničoho báť, ty si spravodlivý, ty pred Boží sud nepôjdeš, to ja sa musím obávať, lebo budem súdeny za to, že som takých oslov ako ty nepresvedčil o Jeho Pravde .....filip
Trosku mensia evanjelizacia neberte to ako provokovanie ci presviedcanie vas aby ste chvalili Boha a doverovali mu, ale potesilo by ma keby ste nad tymto pouvazovali ...
Ak mate naozaj zaujem nieco sa dozvediet a mate otazky - vypocujte si prexnasky, kt. Som spomenula vyssie.
Kristus vstal zmrtvych !
ale na to nepotrebujes mat nejakeho fuzateho deduska na oblaciku
A tiež sa mi mozog pozastavuje nad príspevkami, ktoré priam fanaticky hovoria ako neveriaci zhoria v pekle a podobné drísty. A taktiež príklad zo života: operácia sa nepodarí - žalujme lekára! Operácia sa podarí - Vďaka ti Bože!
Trošku mi ho pripomínaš....
Zamysli sa nad tým, čo je tam napísané pls......
@fluptak toto video je úplný prepadák fuj! ako toto video mohol niekto spraviť!
Sami vravíte aký ste dokonalí a iných utláčate i keď vravíte aby bol mier! sakra!
Maloverný a chudobný naduchu! i ja som hriešnik a hanbím sa pred Bohom že aké zlo viem ešte napáchať, ale verím v neho a dúfam že mi pomôže odvrátiť sa k lepšiemu životu. Pre toto som akože podla podaktorých slabá osobnosť? I ja som bol neveriaci ako vy, ale sám som ku tomu prišiel, že Boh, je len jeden, že Boh je alfou i omegou.
Božia spravodilvosť je nad ľudské chápanie. Nesúdme podla tela, alebo najlepšie nesúďme vôbec. Howk domluvil sem!
keby som nemal ruky a nohy, akými skutkami dobra by som ich presvedil...
dobrými skutkami sa do neba nedostaneš, dostaneš sa "jedine" svojou vierou v Ježiša Krista........
žiadny jehovista, moslím a kresťan, môže robiť aké chce dobré skutky, sa tam nedostne, z jeho srdca musí vychádzať viera v Boha!!!!!
večný život nie je o skutkoch ale o V I E R E !!!!
je to základ Biblie, "Kto vo mňa veri aj keby zomrel, bude žiť"...
ľudskú rasu stvoril Boh, On je Alfa a Omega, sme jeho deti, sme jeho dedičmi...
to že dobre konáme vyplýva z 10-toro Božích prikázani, to sme ako kresťania povinní dodržiavať, to nie su "dobré skutky pred Bohom, to je naša povinnosť"...
prvoradá úloha každého človeka je prijať Boha, jeho V I E R U existencie...
ak túto vieru príjme aj posledný ateista, bude spasený!!!!
sú to slová, ktoré plynú v týchto časoch v posolstvách z Neba, cez Ducha Svätého je nám zvestované, že On Ježiš Kristus prichádza a že čas sa kráti,...
prečitaj si v Biblii Zjavenie Jána, slova sa naplňajú!!!!
prestaňme hladať dôvody prečo,, začo, načo...hladajme dôvody AKO prijať Ježiša a jeho vieru do svojho srdca....filip
-a to mám veriť niečomu, čo je nad moje chápanie???
Boh nieje nad tvoje chápanie, práve naopak! veď aj Kristus prišiel na svet nielen aby ho spasil ale aby aj vidal svedectvo o Bohu. Ak by teda existencia Boha bola nad ludské chápanie, načo by vidával svedectvo o Bohu?
spasení môžeme byť všetci, je jedno, či sme katolíci, evanjelici, moslimovia, či ateisti - sme Božie deti, alebo to poprieš?
Boh povedal, že na každého z nás myslel už pred počatím, prečo by sa nás potom vzdával?
v nebi nie je obmedzený počet miest, že by tam Boh nikoho okrem "svojich katolíkov" nepúšťal... vravíš, že je milosrdný, preto chce, aby sa nás dostalo do neba čo najviac, je nešťastný pre každú dušu, ktorá ide do zatratenia...
si neveriaci, ale až vložíš ruku do rany Kristovej, uveríš, že si sa zmýlil....
a ako vidím si dobrý v hľadani videi, najdi si vídeo o ľuďoch čo prežili vlastnú smrť, možna že pochopíš, (čomu neverím, že sa tak stane ), že On Ježiš existuje....
filip
len tak, medzi veriacich patrili napriklad Kopernik, Bacon, Mendel, Kepler, Galileo, Pascal, Newton, Kelvin, Faraday, Planck a mnoho dalsich vyznamnych autorov, vedcov, ktori sa nepotrebovali krestanstvom nejako chvalit alebo povysovat nad niekoho ale svojou pracou zasluzene zmenili dejiny a stale vedeli, ze od dokonalosti su daleko a ze nie su bohmi, a povedzme si ze fyzika a ine vedy by sa bez tychto chlapikov nezaobisla, ide len o to, ze skor taketo veci zacnu ateisti, este som tu nevidel aby zalozil niekto forum na to aby sa tu chvalil Boh, vzdy sa to slo len nejak argumentovat
nepochopila si, každy musí mať jeho VIERU v srdci!!!!
ak budhista robí dobre skutky do neba nepôjde!!!, uvedom si to, prečítaj si Bibliu, načo su Bohu dobré skutky čo ty činíš na zemi, keď neveriš v Jeho bytie!!!..
nauč sa pochopiť jeho myslenie, je to pre nás ľudí nepochopiteľné ale taka je Jeho vôľa!!!!........filip
miluje nás, chce, aby sme išli do neba, samozrejme, že keď o to niekto nemá záujem, tak Boh ho nasilu do neba ťahať nebude, keď na zemi vyhlasoval, že boha nechce, lebo je to vymyslená bábka...
a aj skutky sú dôležité, ale tiež je hádam jasné, že tým nemyslíme, že ten človek raz za mesiac polial mamičke kvety...
ALE, pokiaľ by človek NEVEDEL o Bohu/nemal príležitosť spoznať ho, no počas svojho života by sa správal v súlade s Božími prikázaniami (ktoré by síce nepoznal, no sám by si vytvoril také, nie, že svoje prikázania, ale také svoje hranice morálky), tak je možné, aby sa do neba dostal
Dobre, ja to ukončím tak, že môj mozog skrátka nedokáže spracovať informáciu, že existuje Boh......akokoľvek som s ním bojoval, môj mozog to rázne odmieta......
to je to, že ľudia si prispôsobuju vieru na svoje bytie, napr.. už tak to ďleko došlo, že v USA v rimskokatolíckych kostoloch budu uzatvárať zväzky manželstva homosexuálov ..
je to v Biblii odsudzované a je to ťažký hriech....
novodobí cirkevní hodnostári prekrucaju Božie zákony a to sa Bohu "nepáči" a všetci čo tak činia pôjdu do pekla!!!!!
a pritom si myslia, že robia dobré skutky:- - disappointed:...........filip
Lenže Boh nie je fúzatý deduško na obláčiku Ha.
The atheistic idea is so nonsensical that I do not see how I can put it in words. Kelvin
No sciences are better attested than the religion of the Bible. Newton
God has given us an incredibly fascinating world to live in and explore. Phillips
We know that nature is described by the best of all possible mathematics because God created it. Polyakov
There is a God-shaped vacuum in every heart. Pascal
I only trace the lines that flow from God. Einstein
a taky Marx, wtf? nema ani na jedneho z tychto
nikto na birdzi neverí na nebo a peklo, až na tri výnimky ...
a nikomu nenadávam, ak je niekto osol a jeho ťahadom aby išiel dopredu je mrkva, tak, tam nepomôže ani môj hnev, ani moje láskavé slovo, ale, dobrá ohybná štiplavá palica, ktorá ho riadne trafí po riti a on sa pohne....
jednoducho povedané, kto nechce pochopiť, nepochopí a kto chce tak pochopí... a napreduje v ustrety spaseniu......filip
filip
Sa divim, ze odpovedam na tvoju otazku ://
a či sa o chod vesmíru stará boh, alebo iná vyššia sila alebo "to tak proste je" to ma netrápi, považujem to za nepodstatné.
a inak sa považujem za neveriacu, pretože neverím v žiadneho konkrétneho boha, iba pripúšťam možnosť existencie vyššej moci.
myslím si, že ľudia, ktorí majú potrebu obracať sa na boha sú psychicky slabí, ale ich vieru im nebudem vyvracať, to je každého osobná vec, kým v mene svojho boha nerobia nejaký nepochopiteľný bordel
holka tým že popieraš boha (nech už je čokolvek) popieraš zároveń svoju vlastnú existenciu... no to čo si napísala v 13 a 15 komente je podla mňa to prečo sa narodil každý človek (inak povedané aby si uvedomil že jedinný kto mu dá všetko po čom túži je on sám) ja osobne verím v seba a najmä v božiu podstatu v sebe... nechodím do kostola, nemodlím sa, neverím v cirkev, verím v seba... a myslím si že tvoj postoj k životu je správny... aj keď nesúhlasím zo všetkým...
Nerozumies tomu. Nema zmysel diskutovat...
a ty si iná ako ostatný, keď hovoríš v čo máme veriť... osobne si myslím že viera v seba je základom šťastného života... o čo vraj ide aj bohu... to nie je povyšovanie ale dôvera v božiu podstatu v sebe... len unchaimed dôveruje bohu nevedome... naopak ty slepo veríš v niečo čo sa tisíce rokov obmieňalo... "nenechaj sa ovládať svojou myslou, ži prítomným okamihom..." (Síla prítomného okamihu - Eckhart Tolle)
nielen že si verím, zároveň verím v božiu podstatu v sebe... pre mňa je boh životná energia nachádzajúca sa všade... čo znamená nie len okolo nás ale hlavne v nás... považujem sa za tantrika (aj keď ešte len začínajúci keďže sa o tantru zaujímam iba tretí rok) a aby som všetkých vyviedol z omylu tantra nieje náboženstvo ale životný štýl a tiež nieje len o sexe, je hlavne o využivaní svojho osobného potenciálu naplno... a o rozvíjaní svojej osobnosti...
pozri holka vždy som považoval boha za dobrú stránku ludí a diabla za tú zlú, ide len o to ktorá stránka osobnosti v tebe prevláda, verím že môj život neskončí smrťou, bude pokračovať v súlade zo životným procesom... ja som dostal možnosť žiť teraz a niesom zlý človek aspoň sa za neho nepovažujem, je niečo zlé natom že si chcem vychutnať šťastný život...? cirkev tvrdí že cesta života je plná utrpenia a mučenia, ktorým si musím prejisť aby som sa nakoniec dostal do neba, pritom keď sa pozrieš na život ktorý neovládajú ludia, ale zákonny prírody všetko sa deje snaprostou dokonalosťou a neskutočnou jednoduchosťou... to ludia si sťažujú svoju cestu tým ako vnímajú svoj život... môžeš mať problémov kolko len chceš, no ani jeden nieje podstatný, ide o to že chceš riešiť svoje problémi a tým živíš a vytváraš stále viac problémov... ako som myslel to že tá holka nevedome dôveruje bohu...? tým že verí v seba (áno to že si verí) nevedomky posiluje božiu podstatu v sebe... osobne si myslím že unchained sa cíti omnoho vyrovnanejšia ako ty (bez urážky) ide o to že viera v samého seba ťa napĺňa kľudom ktorý ti pomáha vnímať svet okolo seba z nadhľadom, ja sa musím smiať keď som v robote, všetci okolo len nadávajú na to ako málo zarábajú, ako sa im nič nechce, doslova v sebe živia nenávisť k životu, pritom si zato môžu sami...
ty slepo veríš v boha ako v nejakého človeka... ktorý to tu riadi... pritom všetko zo všetkým súvisí... jedným slovom "ROVNOVAHA" jedno bez druhého nejestvuje, čo znamená že ani boh by bez života neexistoval... je to len môj názor, no verím že je správny... a čo sa týka prítomného okamžiku, to by bolo na dlhé vysvetlovanie, zober si že nič iného ako prítomnosť neexistuje, tak prečo sa riadíš tým čo bolo a tým čo bude...? prečítaj si tú knihu a pochopíš...
zabudla si na to že ty si dokonalá už od narodenia (aj keď sa tak necítiš) už len tým že žiješ a dýchaš si dokonalosťou tohto sveta... a každou svojou odchylkou sa stávaš jedinečným človekom... ja o sebe nehovorím že som viac ako iný, niesom, len si uvedomujem že premýšlam inak ako mnoho ludí, je to tým že ludia sa zaoberajú (narozdiel odomňa) svojími problémami, či už finančnými alebo osobnými, pritom riešenie jeich problémou je odpútať sa od svojích problémou, robiť to čo ťa napĺňa a nie hovoriť si stále som chudobný, neviem zbaliť dievča lebo mám malé sebavedomie, bože ako sa nenávidím, pritom sa modlim k bohu každý deň no on nič... rozumieš o čom hovorím...? to čo voláš boh tu nieje od toho aby dal radosť len tým čo volajú jeho meno, je tu aby každý mohol existovať a zažiť život po akom túži, on ti dal život a je len na tebe čo v ňom zažiješ (či sa budeš lutovať a čakať na ráj, každý deň chodiť do práce a doma sa nervovať nad účtami a vlastne aj nad svojim životom, to robí väčšina ludí) ja som si už dávno uvedomil že ak niečo chcem tak si to môžem dať len ja sám... a nie čakať kým mi to mystická postava prinesie... napr. chcem tu sexi holku čo stojí predomnou...? (začnem sa pýtať sám seba, čo ak ma odpíše predd svojími kamarátkami, bože to neprežijem... HLÚPOSŤ... ) skôr si poviem ktorá znich ma dnes večer získa...? hentá už pozerá, tak ju predsa nenechám čakať... ak by som sa lutoval a len sa modlil k bohu nikdy by som nezistil kto vlastne som... nechal by som sa ovládať strachom, pritom strach je len emócia a tak ako všetky emócie aj strach si vytváram len ja sám... pritom vôbec neexistuje...
pozri nepochopila si jednu vec ako človek slobodnej vôle máš možnosť si vybrať ako sa budeš cítiť čí budeš ustrašená alebo naopak strach do seba nevpustíš... je to emócia ktorú si vytváraš tým ako vnímaš danú situáciu, strach existuje len v tvojej mysli, preto sa dá napr. z arachnofobika urobiť milovníka pavúkov... keď budeš mať najbližšie z niečoho strach skús sa vtedy ukludniť (pomaly zhlboka dýchať) a zamyslieť sa nad tým že ten strach čo pociťuješ je len ilúzia vytvorená v tvojej mysli a je len na tebe či pretrvá alebo sa zmení na pocit sebavedomia alebo iného pozitývneho pocitu (mimochodom každý človek je sebavedomí, bohužial vela ludí len v situáciach kedy nepociťuju ohrozenie, no aj ten pocit ohrozenie (napr. že si nedokázala presadiť svoj názor a nepekne ťa vysmiali), si si vytvorila ty sama vo svojej mysli... holka nauč sa ovládať svoje emócie ( čo keďže si žena je docela obtiažne) no hodne ti to pomôže v živote napr. rozhodovať sa z nadhľadom...