nebojím sa ho, neverím v jeho existenciu. skôr sa bojím sama seba, teda svojej psychiky, podvedomia. to je jediné čoho sa bojím a mali by sme sa možno aj všetcil
bojím sa fiktívnej bytosti ktorá nedáva a nikdy nedávala zmysel?
nie.
bojím sa vesmíru? (čo je charakteristike boha najbližšia reálne existujúca vec/entita)
nie.
podľa nálady mu nadávam, ním pohŕdam, sa mu vysmievam, mu ďakujem, ho kritizujem, atď.
a on to všetko počuje a chápe prečo, a je mu to ľúto, a zároveň sa na tom zabáva. ale neviem o tom že by sa niekedy reálne nasral, alebo by mal túto schopnosť, je to len škodoradostná zákerná mrcha.
ja sa ako jediného stvoriteľa, lietajúceho špagetového monštra, nemám prečo báť, pretože nedovolí, aby žiadny pastafarián neskončil po smrti v pekle, ale VŽDY skončí v nebi, kde je továreň na striptérky/striptérov a pivný vulkán......LŠM je milostivé, obrátťe sa k nemu do kým je čas!
Boh ma byt tvoj kamarat... mas ho respektovat tak, ako on respektuje teba (tvoje rozhodnutia a konania). Tvojho kamarata tiez respektujes... nebojis sa ho...
@zajkousko prečo potom? ja ti to hovorím teraz, lebo na pravde to nič nemení Keby si si bol svojím "bohom" taký istý nevyhováral by si sa na "potom" Ale dobre, nehádajme sa, nemá to význam
brat môj ja sa s tebou nehádam, ale píšem si svoj názor
nikomu nevnucujem vieru v Pravého kresťanského Boha, dni Druhého príchodu Ježiša Krista na zem sa blížia a ako som tu už viackrát písal, sme vyvolená generácia, ktorá toto všetko zažije....
nepochopim človeka čo povie(neexistuje) hmm ved nato je lahučka otazka-odkial som sa vzalo to všetko okolo mna?vesmir,zem,zvierata,rastliny,,,, anakoniec ja saaaaam??? odkial som? prečo žijem?odkial mam vedomie? ataktd.nechapem ludi čo sa učia medicinu atd. a taka maličkosť nevidia hmm,, to ako by som teraz povedal že ja v vzduch neverim ,, lebo ho nevidim PS nektonapise , napr-velky tresk atd,, ,,, ale aj ten tresk musel niekto(niečo)-čiže BOH urobiť.
Ja Boha vnímam ako niečo vyššie a názor v @46 mi príde možno trochu mimo, pretože aj čo bolo pred veľkým treskom, čo bolo pred vznikom vesmíru sa možno raz vysvetlí a potom kresťania budú zachádzať ďalej a ďalej len aby sa držali ako topiaci slamky pričom existencia Boha by mala byť v každom z nás, v úplne inej podobe ako je to zaužívané dnes. Pretože ja vieru vnímam ako spôsob života, prístup k životu, k ostatným ľuďom, správanie a akési "duchovné rozpoloženie". Pričom sa nesnažím spochybňovať kresťanov, sama ním som, len nejak cítim....ja neviem, niečo iné, že to čo chcel Ježiš od ľudí je niečo viac. A veľmi by som sa chcela zmeniť.
@zajkousko v celku s tebou súhlasím, ale s týmto tvojím tvrdením nie: sme vyvolená generácia, ktorá toto všetko zažije.... nik nevie hodiny ani dňa môjho príchodu! Čiže možno zažijeme, možno nie!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
bojim sa .. vzdy ked ide okolo tak sa prezehnam a tri krat si odplujem ..
Boh Otec, Syn Ježiš a Duch svätý, On je Pravda, Láska a Večnosť...
"Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa,aj keby zomrel, bude žiť." (Evanjelium podľa Jána)
Nie som hodný, aby som vošiel pod jeho strechu, ale stačí keď povie iba slovo a duša moja mi uzdravie....
Takže bojím aj nebojím, ale hlavne mám pred ním velikánsky rešpekt.............filip
Ani toto nie je.. Je to smrť, nenávisť a strach...
Áno, citujme len to pekné, aj tak si zvyšok tej knihy nikto nečíta...
heh, nechajme sa prekvapiť, potom mi povieš ...........filip
nie.
bojím sa vesmíru? (čo je charakteristike boha najbližšia reálne existujúca vec/entita)
nie.
podľa nálady mu nadávam, ním pohŕdam, sa mu vysmievam, mu ďakujem, ho kritizujem, atď.
a on to všetko počuje a chápe prečo, a je mu to ľúto, a zároveň sa na tom zabáva. ale neviem o tom že by sa niekedy reálne nasral, alebo by mal túto schopnosť, je to len škodoradostná zákerná mrcha.
co je dalek?
taky neinformovany clovek
brat môj ja sa s tebou nehádam, ale píšem si svoj názor
nikomu nevnucujem vieru v Pravého kresťanského Boha, dni Druhého príchodu Ježiša Krista na zem sa blížia a ako som tu už viackrát písal, sme vyvolená generácia, ktorá toto všetko zažije....
preto ta poznámka:
"nechajme sa prekvapiť, potom mi povieš"
filip
@46 asi odidem zo skoly, ze som taky neuvedomelec