Ahojte už asi týžden ma bolia kolená. Začalo to ked som robil drepy. Počas drepov som bolesti nemal, ale teraz ked idem do drepu chvilu tam som a naspat sa postavim tak ma bolia obe kolena. Predpokladam, že som si preťažil kolena alebo niečo ine?
nie je mozne, ze si tie drepy nerobil spravne? ja som sa vzdy pri tom bala, ze to robim zle a nieco si poserem. teraz uz viem, ze to mam posrane a drepovat nemozem, tak sa aspon nemusim bat
@Nicolkaa Ono robil som s priatelmi challenge "Bring sally up" možeš najst aj na youtube a proste tam v tej pesničke ked povie "down" tak ideš do drepu potom si v takej polohe kým nepovie naspať "up"... Verim, ze to mam z toho.
@Chlorofyl@Dumbledore@Nicolkaa Prave som s mojim psikom, a ten mi zacal lizat kolena uz asi 5 minut ich liže. Je možne ze vycitil ze mam nieco s kolenami ci len tak random?
beries klbovu vyzivu ked cvicis?? ak nie dobre ti radim rychlo s tym zacni..
ja beriem konsku davku a aj napriek tomu ma este sem tam pobolievaju okamzite ale prestanem s cvicenim aspon v ten den, uz nikdy nechcem zazit to co som zazivala 2 mesiace ked som behala bez vyzivy a s nevhodnou obuvou a totalne mi odislo koleno, hrozna bolest ze som nevedela ani pohnut nohou
@h8u ortopéd mi niekoľko krát povedal, že je to hlúposť, keďže kolená majú len minimálny prísun živín a obnovujú sa veľmi pomaly. Takéto veci ma zmysel brat ak má to miesto mohutný prísun krvi. To isté mi povedal aj obvodak čo cvičí sám.
Taky glucosamine:
"Since glucosamine is a precursor for glycosaminoglycans, and glycosaminoglycans are a major component of cartilage, some have hoped that supplemental glucosamine could beneficially influence cartilage structure, and alleviate arthritis. Its use as a therapy for osteoarthritis appears safe, but there is no unequivocal evidence for its effectiveness. Clinical trials testing glucosamine as a potential medical therapy for osteoarthritis do not yield results that support its use."
Ak človek nemá vážnu deficienciu vitamínu C, kolená by ti to ovplyvniť nemalo. Čo je ale zle pre kolená, je zlá forma drepov + neustále zvyšovanie váh. Sám som posilkoval a popri tom robil bojové športy a nazral sa toho na tony....
Rovnaka situacia sa naskytla mne, bolo to uz v takom stadiu, ze som nemohla stat v rade do bufetu viac ako minutu... Spoluziacka mi vysvetlila, ze drepy zjavne robim nespravne alebo v nadmernom mnozstve... Prestala som s tym a po par dnoch som bola zase pohode, aj ked to asi nebolo riesenie podla mna vyziva nie je potrebna, lebo nikto z mojho okolia nieco take nepotrebuje, skus sa zrelaxovat, aby sa ti kolena dali dohromady a skus zacat cvicit inym sposobom
@hamaid
Dobrý deň,
Vaše koleno je úplne v poriadku, len ste si preťažili svaly. V oblasti kolena sa upína niekoľko svalov, ktoré vykonávajú pohyb pri drepe (tzv. hamstringy, m. rectus femoris, m. gastrocnemius, m. adductor magnus...). Preťažením alebo nesprávnym pohybom, tieto svaly spôsobujú bolesť, ktorá sa prejaví ako bolesť kolena.
Postihnuté svaly je potrebné uvoľniť a prebudovať prostredníctvom odbornej terapie. Jej výsledkom je bezbolestný pohyb bez obmedzení.
Matej R., APPLAUSE klinika pohybu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ja beriem konsku davku a aj napriek tomu ma este sem tam pobolievaju okamzite ale prestanem s cvicenim aspon v ten den, uz nikdy nechcem zazit to co som zazivala 2 mesiace ked som behala bez vyzivy a s nevhodnou obuvou a totalne mi odislo koleno, hrozna bolest ze som nevedela ani pohnut nohou
Taky glucosamine:
"Since glucosamine is a precursor for glycosaminoglycans, and glycosaminoglycans are a major component of cartilage, some have hoped that supplemental glucosamine could beneficially influence cartilage structure, and alleviate arthritis. Its use as a therapy for osteoarthritis appears safe, but there is no unequivocal evidence for its effectiveness. Clinical trials testing glucosamine as a potential medical therapy for osteoarthritis do not yield results that support its use."
Ak človek nemá vážnu deficienciu vitamínu C, kolená by ti to ovplyvniť nemalo. Čo je ale zle pre kolená, je zlá forma drepov + neustále zvyšovanie váh. Sám som posilkoval a popri tom robil bojové športy a nazral sa toho na tony....
Keby ti davam placebo, uvidis velmi podobne ucinky. Budiz, nebudem sa hadat, ak ti to pomaha, ber to
Dobrý deň,
Vaše koleno je úplne v poriadku, len ste si preťažili svaly. V oblasti kolena sa upína niekoľko svalov, ktoré vykonávajú pohyb pri drepe (tzv. hamstringy, m. rectus femoris, m. gastrocnemius, m. adductor magnus...). Preťažením alebo nesprávnym pohybom, tieto svaly spôsobujú bolesť, ktorá sa prejaví ako bolesť kolena.
Postihnuté svaly je potrebné uvoľniť a prebudovať prostredníctvom odbornej terapie. Jej výsledkom je bezbolestný pohyb bez obmedzení.
Matej R., APPLAUSE klinika pohybu