@t1000 chýba mi možnosť "táto otázka je úplná blbosť", lebo je.
pýtajúci sa očividne netuší čo v matematike znamená pojem "iracionálne číslo" a z čoho vznikol. je to kategória ktorá popisuje určité vlastnosti určitých čísel. tieto vlastnosti sa pri daných číslach nezmenia, lebo nemajú ako, čiže ani ich kategória sa nezmení. bolo by milé, keby si pýtajúci sa niečo naštudoval predtým ako sa opýta hovadinu, to že to dá do kategórie "filozofovanie" mu neumožňuje pýtať sa veci čo nemajú zmysel, podľa mňa práve naopak. Pojem "filozofovanie" je prinajmenšom na tejto stránke (ale skôr vo všeobecnosti) v chápaní ľudí postavený úplne naruby a je to absurdné. Stal sa významovo niečím ako "nezmyselné trepanie o pičovinách ktoré nedávajú zmysel", čo je úplný opak pravého významu toho pojmu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
tak aj v buducom čase...
pravdepodobne každy počul o pytagorovej vete C2 = A2 + B2...
existuju iracionalne čisla?
dnes ano ale budu existovať aj v buducom čase?
Budu iracionalne čisla racionalizovane?
a inak... co dobreho si sfajcil?
do buduceho času...
pondelok bude matematika moja prva hodina na škole....
ale ja myslim o 1000 alebo aj viac ako 10 000 rokov...
ked technika a vyskum bude pokračovať
maximalnym tempom dopredu......
pýtajúci sa očividne netuší čo v matematike znamená pojem "iracionálne číslo" a z čoho vznikol. je to kategória ktorá popisuje určité vlastnosti určitých čísel. tieto vlastnosti sa pri daných číslach nezmenia, lebo nemajú ako, čiže ani ich kategória sa nezmení. bolo by milé, keby si pýtajúci sa niečo naštudoval predtým ako sa opýta hovadinu, to že to dá do kategórie "filozofovanie" mu neumožňuje pýtať sa veci čo nemajú zmysel, podľa mňa práve naopak. Pojem "filozofovanie" je prinajmenšom na tejto stránke (ale skôr vo všeobecnosti) v chápaní ľudí postavený úplne naruby a je to absurdné. Stal sa významovo niečím ako "nezmyselné trepanie o pičovinách ktoré nedávajú zmysel", čo je úplný opak pravého významu toho pojmu.
A inak, iracionálne čísla sú iracionálne, pretože proste sú iracionálne, a ako by si chcel "racionalizovať" napr. odmocninu z -1?!
Asi si veľmi nemyslel, keď si zo seba dostal takú hovadinu, však?