Mna by len to zaujimalo,ze ci naozaj existuje spravodlivost...kazdy mi stale hovori,ze len to dostane,co si zasluzi...Lenze mne sa zda,ze v dnesnom svete uz maju viac stastia na secko ludia,co su sprosti,ojebavaju kazdeho,nemaju uctu k nikomu,podvadzaju a
pokial niekomu prajes len to zle vsetko to co mu prajes sa stane tebe... pokial mas mysel cistu az vtedy sa to tym ludom vrati... tuto filozofiu som si osvojil z budhizmu a musim povedat aj ked to urcite mohi oznacia za hovadinu ze to funguje
urcite nejaka spravodlivost je... proste sa riadim niecim jak typek napisal..taakze moja verzia- nerob inym to co nechces aby oni robili tebe (pripadne rob to co chces aby oni robili tebe) aaa podla tej teorie teda musim byt riadne dobra ku vsetkym lebo mne sa poslednych 17 rokov furt len dari a tiez myslim ze to funguje proste jak sa ty spravas k ludom tak sa oni potom k tebe
Ja si myslim, ze mnoho veci na svete je nespravodlivych. A mnohym ludom sa nedari v urcitych veciach, aj ked sa idu roztrhat - proste je to tak, neviem ci je to nejako dane, ale myslim si, ze asi ano. Aj ked to asi znie hlupo, ja tomu verim.
A vela ludi si nieco nezasluzi a aj tak maju stastie hoci nic pre to nespravia. Ale myslim si, ze sa im zas nedari v niecom inom.
Malo by to byt nejako vyvazene, ale ako sa divam, nie je a to je velka nespravodlivost.
Bud mas stastie alebo nie. Bud ojebes a mas alebo neojebes a nemas. Mymochodom aj pri kupe televizii ta ojebu a ani nevies ako. Ja som sa to dozvedel iba dneska ako sa da kraaaasne ojebat zakaznika a sprosty ludia na to skocia ako med. jednoducho je to v tom Sprosty maju stastie uznavam. Ale ty mudri sa nenechaju ojebat
ja by som ťa opravila: človek dostane to, čo potrebuje, nie to čo chce, (len nezačnite písať drísty, že prečo ten ma leukémiu, a podobné žvásty), no spravodlivosť nie je, my si ju robíme, ano globálne je, vo vesmíre aj tu platí harmonia, nezabudni, že všetko sa točí okolo hmoty a peniazoch, ktoré sme si stvorili, j to všetko len naša vina, ľudský faktor, ktorý musí zlyhávať, ako potom by sme sa vedeli posúvať dopredu?
Mne sa paci jedno prislovie: "nie je dolezite, co sa ti v zivote stane, ale co s tym urobis". Mnoho veci, ktore su vnimane ako nespravodlive v skutocnosti tak mozno museli byt a museli sa stat. Tebe vyhori dom, pricom tvoj nepriatel, ktory je mrte bohaty vyhra este v loterii? Ale je to vyhra? Na prvy pohlad z toho ten druhy vysiel ako vitaz, ale nie je to prave naopak?
Napadol mi zenovy pribeh:
Jeden zenovy majster sa vybral so svojim ziakom na navstevu k jednemu bohacovi. Ako dar mu doniesol kopec zlata. Bohac ho vysostne pohostil. Po tomto bohacovi sa vybrali este na navstevu k chudobnej zene, ktorej jedinym majetkom bola stara kravicka. Majster jej po skromnej veceri povedal, ze na druhy den jej umrie jej jedina krava, to posledne, co ma. Ked odchadzali, ziak sa pohorsene pyta majstra: "Aka to je spravodlivost, ked bohac dostal este viac bohatstva a zena iba znepokojujucu spravu?" Majster hovori: "Nuz, muz je tak priputany na bohatstvo, ze sa ho snad co najskor presyti, ale zena, ta je takmer uplne oslobodena, posledne, na co sa upiera je ta jej kravka. Snad co najskor umrie."
Este mi napadol jeden pribeh, ale to by bolo uz prilis dlhe .
Ja som casto mnohe veci v svojom zivote vnimala ako nespravodlivost, ale postupom casu si uvedomujem, ze zo vsetkeho sa da vytazit. Ked som nariekala....preco ma ten jednotku, ked podvadzal a ja som sa poctivo ucila? Nuz, ked tu vedomost potreboval, znamka mu bola na prt, ale v skole mohol byt hviezda. Je to spravodlive.
Indovia verili, ze kazdemu sa stane to, co potrebuje prezit, ziskat tu skusenost, aby sa niekam vnutorne posunul po ceste k nirvane. (i ked by sa dalo diskutovat, ci vobec reinkarnacia existuje, ci existuje boh atd.)
az nato ze tych zlych potom aj ti ostani tak vnimaju ako ... ... k... ... a nakoniec ich aj tak poslu do .... aj ked povacsinou su dost sprost. nato aby to videli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
A vela ludi si nieco nezasluzi a aj tak maju stastie hoci nic pre to nespravia. Ale myslim si, ze sa im zas nedari v niecom inom.
Malo by to byt nejako vyvazene, ale ako sa divam, nie je a to je velka nespravodlivost.
Napadol mi zenovy pribeh:
Jeden zenovy majster sa vybral so svojim ziakom na navstevu k jednemu bohacovi. Ako dar mu doniesol kopec zlata. Bohac ho vysostne pohostil. Po tomto bohacovi sa vybrali este na navstevu k chudobnej zene, ktorej jedinym majetkom bola stara kravicka. Majster jej po skromnej veceri povedal, ze na druhy den jej umrie jej jedina krava, to posledne, co ma. Ked odchadzali, ziak sa pohorsene pyta majstra: "Aka to je spravodlivost, ked bohac dostal este viac bohatstva a zena iba znepokojujucu spravu?" Majster hovori: "Nuz, muz je tak priputany na bohatstvo, ze sa ho snad co najskor presyti, ale zena, ta je takmer uplne oslobodena, posledne, na co sa upiera je ta jej kravka. Snad co najskor umrie."
Este mi napadol jeden pribeh, ale to by bolo uz prilis dlhe .
Ja som casto mnohe veci v svojom zivote vnimala ako nespravodlivost, ale postupom casu si uvedomujem, ze zo vsetkeho sa da vytazit. Ked som nariekala....preco ma ten jednotku, ked podvadzal a ja som sa poctivo ucila? Nuz, ked tu vedomost potreboval, znamka mu bola na prt, ale v skole mohol byt hviezda. Je to spravodlive.
Indovia verili, ze kazdemu sa stane to, co potrebuje prezit, ziskat tu skusenost, aby sa niekam vnutorne posunul po ceste k nirvane. (i ked by sa dalo diskutovat, ci vobec reinkarnacia existuje, ci existuje boh atd.)