Aké existujú certifikáty z angličtiny, ktoré môžu nahradiť maturu? Poznám FCE ale inak čo sam tak hľadala na nete mám z tých skratiek dosť zmätok. Zatial som len druháčka na gympli ale snažím sa myslieť trošku dopredu čo sa tohto týka tak by som uvítala n
Dosť ťažké sú podla mňa.. Ja chodím na jazykovú školu a pravidelne každý rok musíme robiť skúšobné city&guilds testy.
Zahrňuje to: počúvanie, čítanie s porozumením, nejaké cvičenia na gramatiku a sl. zásobu, opravovanie chýb v texte, dve eseje a potom ti ešte zadajú istú tému a rozprávaš
ja som si na začiatku prváku robila len tak písomnú maturu z AJ + listening k tomu na nete na 86% a tak celkovo som na tom čo sa týka angliny podla mňa dobre len čo mi chýba je aby som si niekde spravila nejaký skúšobný certifikát na nete aby som objektivne vedela na čom som lebo na druhaj strane ked som lepšia ako všetci moji spolužiaci polovica úpne vymletí z AJ tak to nemusí automaticky znamenať že na to mám
Ja si akurát robím kurz na FCE hlavne preto, že chcem ísť na anglickú VŠ. Ak by som robila maturitu, musela by som z nej mať 1, inak by som mohla ísť kade ľahšie (nie, že by som to nespravila, ale načo riskovať . Keď si maturitu nahradím certifikátom, stačí, keď ho spravím na nejakých 60-70% čiže na 3 a nikoho to nebude trápiť, hlavne, že ho mám. Čo som teda počula o skúškach, tak je to v podstate niečo veľmi podobné ako maturita. Speaking na FCE má tú výhodu, že sa nemusíš bifľovať kadejaké témy a rozprávať o nich 20 minút, ale má viac častí. V jednej máš obrázok a musíš o ňom rozprávať minútu v kuse, plynulou angličtinou, v ďalšej máš interview, ktorý robíš s ďalším FCE uchádzačom. Readingy sú asi tiež 3 ako na mature a writing býva väčšinou súkromný list, čiže nič ťažké.
Okrem FCE sa dá nahradiť matura uričite aj CAE - Certificate in advanced english; a IELTS - tie sú myslím úroveň C1 alebo C2.
kým budeš ty maturovať, možno už nebude ani platiť to, že certifikáty ti môžu nahradiť maturu....už tento rok sa niečo vraj spomínalo, ale nespravili to tak... a čo som ja videla, stojí to aj viac ako 200 € + ak chceš nejaký prípravný kurz, s tým tiež rátaj. A tie certifikáty sú asi ťažšie ako matura, veď aj viac znamenajú..teda by to tak aspoň malo byť...ja chodím na prípravný kurz na maturu B2 a nám púšťajú všelijaké listeningy...aj také, čo sú prípravou na FCE a niektoré sú trochu ťažšie, ale väčšinou v pohode...
@vera714 ja som tiež v podstate druháčka na gympli (šiestačka na osemročnom, ale to je jedno teraz) a robila som skúšobné city&guilds B2...poviem ti, mala som veľká strach aj keď to bolo len skúšobne, ale nakoniec som dopadla na nejakých 75% cca už neviem presne, len sme nemalis speaking...a poviem ti, čakala som niečo oveľa ťažšie, keď už sú to medzinárodne uznávané certifikáty...takže radím ti, urob si rovno C1 a máš to na oveľa vyššej úrovni ako maturita...
čítajte anglické knihy a nebudete sa mať načo sťažovať potom a ešte odporúćam túto stránku.Je tam veľa povedaného,síce v CZ,ale ja ju využívam skoro vždy a všeličo sa dozviem či už z kategórií alebo komentároch,ktoré sa tam vyskytujú... » www.helpforenglish.cz/...
Ja idem robiť City and Guilds tento rok, s tým že sa normálne objednávajú hodiny za 150e a skúšky stoja písomná 75 a ústna 75e.
No a myslím si že listeningy sú ťažšie, ale zato nemáš gramatiku.
A ak nevieš pohotovo reagovať v rozprávaní, tak je lepšie maturovať.
Tie hodiny si však plánujem skrátiť a spraviť si to skôr, lebo cez ústnu skúšku aj listening by som prešla už teraz, tak mi príde zbytočné si tie hodiny platiť, súhlasím s @13 a je mi ľúto že som nešla na C1
@lenuska175 hmm, a kde chodíš do jazykovky, ak smiem vedieť??...ja chodím do inlingui a viem, že tam mám ako ich študent 5% zľavu na certifikát, ale žeby robili nejaké hodiny...a kedy si plánuješ spraviť certifikáť?
@fede4ever Z jazykovky Sense, čo robí City and Guilds. No my to áme tak že na tých hodinách dostaneš 10 testov - z každého; listening, reading a aj essays a potom ti povedia, že či na to máš a tak
A spravím si, keď napíšem aspoň 3x po sebe listening aj reading dobre a budem si istá. Lebo ústnej a ani esejí sa nebojím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
dalo by sa to nahradiť aj vysvedčením s koncoročného ročníka z jazykovky...
Zahrňuje to: počúvanie, čítanie s porozumením, nejaké cvičenia na gramatiku a sl. zásobu, opravovanie chýb v texte, dve eseje a potom ti ešte zadajú istú tému a rozprávaš
@candy » www.jazykovevzdelavanie.sk/products/o-skus... tuto píšu že FCE je B2
ja som si na začiatku prváku robila len tak písomnú maturu z AJ + listening k tomu na nete na 86% a tak celkovo som na tom čo sa týka angliny podla mňa dobre len čo mi chýba je aby som si niekde spravila nejaký skúšobný certifikát na nete aby som objektivne vedela na čom som lebo na druhaj strane ked som lepšia ako všetci moji spolužiaci polovica úpne vymletí z AJ tak to nemusí automaticky znamenať že na to mám
Okrem FCE sa dá nahradiť matura uričite aj CAE - Certificate in advanced english; a IELTS - tie sú myslím úroveň C1 alebo C2.
kým budeš ty maturovať, možno už nebude ani platiť to, že certifikáty ti môžu nahradiť maturu....už tento rok sa niečo vraj spomínalo, ale nespravili to tak... a čo som ja videla, stojí to aj viac ako 200 € + ak chceš nejaký prípravný kurz, s tým tiež rátaj. A tie certifikáty sú asi ťažšie ako matura, veď aj viac znamenajú..teda by to tak aspoň malo byť...ja chodím na prípravný kurz na maturu B2 a nám púšťajú všelijaké listeningy...aj také, čo sú prípravou na FCE a niektoré sú trochu ťažšie, ale väčšinou v pohode...
No a myslím si že listeningy sú ťažšie, ale zato nemáš gramatiku.
A ak nevieš pohotovo reagovať v rozprávaní, tak je lepšie maturovať.
Tie hodiny si však plánujem skrátiť a spraviť si to skôr, lebo cez ústnu skúšku aj listening by som prešla už teraz, tak mi príde zbytočné si tie hodiny platiť, súhlasím s @13 a je mi ľúto že som nešla na C1
No tá jazykovka, ktorá nám robí certifikát funguje tak, že si kupuješ akoby nejaký ,,balíček hodín" A môžeš si vybrať koľko ich chceš.
Normálne som začala pochybovať, že v ktorom som ročníku, preboha, v treťom
A spravím si, keď napíšem aspoň 3x po sebe listening aj reading dobre a budem si istá. Lebo ústnej a ani esejí sa nebojím