Ahojte, mám taký problém .... Nikdy som nebola na nič alergická čo sa nedá povedať o mojej mame tá je hádam na všetko). No posledné 3 roky mám hlavne cez zimu na nohách také niečo ako ekzem cez leto mi to mizne ( pokial si to neškriabem a to sa nedá) je t
Pravdepodobne atopicky ekzem. Nie je to ekzem ako ekzem, ze by to bola choroba. Je to imunitny prejav koze, resp. alergicky. Telo bojuje proti svojim vlastnym bunkam. Je to imunodeficitna porucha. Lieci sa to kortikoidnymi mastami. Tato liecba je vsak zastarana a neefektivna. Je nutne navstivit dermatologa. Pokial Ti diagnostikuje atopicku dermatitidu, poziadaj ho/ju o predpisanie Protopic maste, ktora je najvhodnejsou a najrychlejsou moznostou liecby.
@Halala Este dodam: nie je to nakazlive ani nic. Treba to pravidelne mastit niecim, idealne skusit Nivea, Kalciova mast, indulona. Co Ti lepsie sadne. Zdrzat sa pozivania alkoholu, ktory to zhorsuje a stresu. Kedze tato porucha ma spojitost s psychikou v znacnej miere.
A samozrejme vyhybat sa priamemu slnku na tie miesta a zbytocnemu namacaniu v horucej vode, kedze to kozu poskodzuje a vysusuje. Spojte mi to do jedneho prispevku
@lepka Vzhladom na to, ze je koza poskodena a straca tym obranny mechanizmus pred ziarenim, tazko to bude pomahat. Jedine Ti to pomoze lepsie dostat rakovinu. Radsej zmen doktorku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Mne zase kožná doktorka vravela že slnko na tieto fľaky dosť pomáha
shit