Predstavte si situaciu že by ste mali vlastnu kozmicku raketu do ktorej by ste nemuseli čerpat ziadne pohonne hmoty proste ktora by sa pohybovala len na energiu teda by vám nikdy nedoslo palivo a mohli by ste cestovať vesmírom donekonečna, odišli by ste z
stastie by som nesiel hladat inde, ale objavovat ine planety a navstivit mimozemstanov ano ale nesiel by som na cely zivot...ta lod by sa mala pohybovat minimalne rychlostou svetla, aby to bolo zaujimavejsie
ak by som sa pohyboval 3x rýchlejšie ako sa pohybujú súčasné vesmírne lode, tak aj tak by som ďaleko za 100 rokov nedošiel.... však koľko trvalo Voyagerovi I. aby opustil Slnečnú sústavu? ešte ju len opúšťa a prešlo už vyše 10 rokov....
a aj keby, čo by som tých 100 rokov robil?
a ako sa dá pohybovať inak ako na energiu? však aj v tých tužkových baterkách je energia....aj v uhlí, vodíku atď.
@vlado905 zober si to tak že napríklad za 50 rokov by si našiel planetu kde by bolo kopu nerastnych surovín , naplnil si si teda lod surovinami a mohol cestovať trebars dalsich 100 rokov
@stalingrad1000 Prosím ťa, naštuduj si niekoľko ZÁKLADNÝCH informácií o vesmíre a o vzdialenostiach vo vesmíre... Hovoríš, že keby sme mali loď 3x rýchlejšiu ako raketoplány NASA? To by si za 100 rokov vycestoval maximálne tak von z našej slnečnej sústavy a potom by si zdochol. Vo vesmíre sú odhadom stovky miliárd galaxií a každá galaxia obsahuje odhadom stovky miliárd hviezd. Hviezdy sú od seba vzdialené v desiatkach-stovkách-tisíckach svetelných rokov. Niektoré galaxie sú od seba vzdialené MILIÓNY svetelných rokov. Vieš čo je svetelný rok? Je to dĺžka, ktorú prejde svetlo za rok. Svetlo za sekundu prejde asi 300 000 kilometrov. Za SEKUNDU! A teraz si vypočítaj, koľko km prejde za rok.
Najbližšia hviezda od nás (okrem Slnka) je vzdialená od nás 4 svetelné roky. To znamená, že keby si teoreticky mal loď, ktorá cestuje rýchlosťou svetla (čo je zatial 100% vylúčené), musel by si len k nej cestovať 4 roky. Potom k ďalšej napríklad ďalších 10 rokov.
A šanca, žeby si našiel hneď pri najbližšej hviezde obývateľnú planétu je asi 1:9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999.
Ešte raz si rozmysli, či si sa chcel spýtať to isté...
@stalingrad1000 Mimochodom, najvzdialenejšia sonda, ktorá bola vypustená pred 36 ROKMI zo zeme sa volá Voyager 1 a práve v najbližších rokoch má ešte len opustiť slnečnú sústavu a vstúpiť do medzihviezdneho priestoru, kde Slnko prestáva mať vplyv. Vedci zatiaľ netušia, aký to bude mať efekt.
Momentálne je od nás vzdialená len 18 000 000 000 kilometrov. A to ešte ani neopustila slnečnú sústavu.
nie..s robotmi fakt nie iba ak by boli jak R2D2 a C3PO..vtedy bezváhania aj hneď..alebo potom aspoň jednu mne blízku osobu s ktorou by som to tam vydržala bez toho aby sme sa po tých 5-10 rokoch vraždili
isiel by som ale nie s takou srackovou raketkou ktora leti iba tak pomaly... najal by som posadku a siel by som v plnej parade
podsvetelne motory dosahuju 99% rychlosti svetla okrem toho disponuje aj subpriestorovym pohonom a zbranovymi systemami ktore sa nepytaju ci nepriatelske plavidlo ma stit alebo titanovy trup
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
a aj keby, čo by som tých 100 rokov robil?
a ako sa dá pohybovať inak ako na energiu? však aj v tých tužkových baterkách je energia....aj v uhlí, vodíku atď.
Lebo keby som tam isiel sám, tak čo by som tím dosiahol?
Keby somnou nebola žiadna žena, nemohol by som založiť novu civilizáciu...
Možno za 100 rokov by som na tu planétu ani nedosiel, a potom by raketa isla bezomna a nič...
keby som mal deti, tak tie by pokračovali...
Isiel by som este aj pod podmienkou, že v tej rakete bude pole a tam bude rásť psenica atd, nie že jedlo na určitý limit...
A stroj na výrobu vody...
Potom by som pravdepodobne siel...
A dnes tu lietaju lietadla nad nasimi hlavami...
Možno by sa dala objaviť taká lod čo ti vies...
keby som nasiel planetu s kopou zradla by som teda zil dlhsie ako 100 rokov?
"kozmicku raketu do ktorej by ste nemuseli čerpat ziadne pohonne hmoty proste ktora by sa pohybovala len na energiu teda by vám nikdy nedoslo palivo"
ty si raketovy inzinier, nie?
"postupili by ste to riziko a možno by ste našli planetu kde by sa ste žili večne ?"
dost dobra planeta
pozrite si toto video...
Najbližšia hviezda od nás (okrem Slnka) je vzdialená od nás 4 svetelné roky. To znamená, že keby si teoreticky mal loď, ktorá cestuje rýchlosťou svetla (čo je zatial 100% vylúčené), musel by si len k nej cestovať 4 roky. Potom k ďalšej napríklad ďalších 10 rokov.
A šanca, žeby si našiel hneď pri najbližšej hviezde obývateľnú planétu je asi 1:9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999.
Ešte raz si rozmysli, či si sa chcel spýtať to isté...
Momentálne je od nás vzdialená len 18 000 000 000 kilometrov. A to ešte ani neopustila slnečnú sústavu.
podsvetelne motory dosahuju 99% rychlosti svetla okrem toho disponuje aj subpriestorovym pohonom a zbranovymi systemami ktore sa nepytaju ci nepriatelske plavidlo ma stit alebo titanovy trup