teraz som akurat dočítala,že jedna žena našla slušný balík peňazí, 4 000 eur /okolo 121 tis. sk/ a všetky do jedneho ich vratila, teda odovzdala na polícii
stalo sa vam,že ste našli už nejaké peniaze? aj väčší obnos?
No zalezi od toho kde ich nasla. Ak ich nasla na nejakom mieste, ktore monitzoruje kamera, tak ich asi musela vratit, inak by mala "very serious problems". Ak by ich nasla niekde, kde vedela, ze ju nikto nevidi, pochybujem, ze by ich vratila.
pre niektorých je to neuveiteľné, pre iných samozrejmosť, že vrátim, čo mi nepatrí a čo druhému môže chýbať, lebo je to jeho. naša spoločnosť nás učí pocitu, že všetci kradnú, ale nie je tomu tak, vôbec nie všetci a vacsina z nas by kľudný spánok a čisté svedomie nevymenila za nič na svete.
keby som nasla taku neoznacenu obalku s tolkymi peniazmi, asi by som ju tazko dala na policiu..ale keby na nej bolo meno alebo nieco z coho by vyplyvalo komu to patri tak by som sa pohravala s myslienkou vratit to. Inak raz som nasla mobil a aj ten som vratila ta baba co jej patril bola od radosti cela bez seba a ja som ako nalezne dostala....cokoladu ale neva, mala som dobry pocit
no ak by som nasla nejakych 20korun tak si ich necham ale ak najdem kufrik s milion euro a adresou majitela tak by som mu ich vratila...ale to sa tazko stane,ja som nikdy nenasla viac ako 5korun
úplný súhlas, akosi nastáva tendencia automaticky nazývať všeobecne ľidú, spoločnosť, svet, Slovensko, či hocjakú množinu ľudí, medzi ktorými človek žije za prehnitú, zlú atd. už z princípu a to sa mi moc nepozdáva ...
Tak ci by som ich vratil by zalezalo kde ich najdem atd. Ked najdem penazenku s dokladmi atd tak ju vratim. Ked najdem kdesi na poli obalku s peniazmi, tak ju nevratim, kedze nebudem vediet komu.
A mne osobne sa zatial podarilo najst 100SK na ulici a nie nevratil som ich a netrapi ma svedomie. Tusim som si za ne kupil cokoladu a kofolu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a vacsi obnos penazi sa neda najst len tak hocikedy hocikde, ale ak by som nasiel, urcite by som si tie prachy nechal.
kebyze ich vratim a ani malu pozornost by som nedostal, tak by som nebol najstastnejsie
kebyze si tie peniaze necham tak ma svedomie trapi...
takze ked nic nenajdem, nic nemusim robit
úplný súhlas, akosi nastáva tendencia automaticky nazývať všeobecne ľidú, spoločnosť, svet, Slovensko, či hocjakú množinu ľudí, medzi ktorými človek žije za prehnitú, zlú atd. už z princípu a to sa mi moc nepozdáva ...
A mne osobne sa zatial podarilo najst 100SK na ulici a nie nevratil som ich a netrapi ma svedomie. Tusim som si za ne kupil cokoladu a kofolu