určite nie, s týmto svetom to ide dolu vodou.....a ked budem starý dedo, ludia budú ešte viac neohladuplní ako sú dnes....a nielen preto, to bude hrozná doba
Pokial by som nezostarla aj vyzorom a mala tolko energie ako teraz tak urcite... Inak sa netuzim dozit vysokeho veku, to uz nie je o ziti ale prezivani, a o sexe a podobnych veciach uz ani nemozno uvazovat
Bola by to sice pekna predstava len ked si predstavim ze by som prezil vlastneš dieta tak to by obolo blbe..... ale v kazdom pripade bol by som aspon v GUINESSOVEJ KNIHE REKORDOV
@31@Bublibum taka divna otazka (zaskocila ma) "preco by si chcel zit?" neviem co povedat ...chcem vidiet ako vyrastaju moje deti, vnucata, pravnucata, praravnucata aatd.. no neviem preco by niekto nemal chciet zit (ked chce raz niekto zomriet tak naco ma cakat --> moze to skoncit hned)
@Lawful_good ....keď už máme klonovanie, tak by mohol aj existovať genetický kód k večnej mladosti nie?, respektíve teraz nás ničí okrem okolia aj naša vlastná myseľ, ktorá ovplyvňuje aj chod telesných tekutín a zdroj života srdce.... napr. rakovinovú bunku vytvárajú zdravé bunky, lebo mobilizujú nejaký zdravotný problém, povedzme našou zlou životosprávou....však v skutočnosti jeme veľa smetí a čo dýchame ani nehovorím....
Ak sa na to pozries z odborneho hladiska, tak by to musel byt gen, ktory by kodoval bielkovinu, ktora by vedela robit fakt zazraky. Jedna geneticka mutacia by urcite nestacila.
Dalsia vec je, ze by nieco takyto zasah do genomu musel vytvorit. Nahodnou mutaciou sa take urcite nestane. No a ludsky zasah by bol taktiez problematicky, kedze s genomom ide manipulovat len obmedzene. Jednak treba oblafnut automaticke opravne mechanizmy, alebo... neviem, sam sa do toho moc nevyznam, aj ked ako mlady clovek plny idei som nad tym tento rok uvazoval. Zrejme by som pouzil geneticku modifikaciu retrovirmi (nejak tak funguje tusim HIV a funguje celkom ucinne). Pytal som sa na tieto veci nasich profesorov na skole; nemyslia si, ze taketo veci je ale mozne zrealizovat.
Samozrejme na tomto fore je relativne zbytocne zachadzat do takychto detailov, kedze sa tu diskutuje skor na laickej urovni.
Aj tak ma ale nic nepresvedci, ze by nebol sposob akym je mozno ziskat vecnu mladost. Vzdy to bola moja vizia do buducnosti. Ak by to aj nebolo mozne, prinajmensom je to motivujuca idea byt lepsim.
@Lawful_good heeh, aaaano treba veriť, keby v minulosti sa vedci predom vzdávali, tak nie sme tam kde teraz sme, verim že prave tebe sa to možno podarí, lebo nepochybuješ a veríš a na tom všetkom aj pracuješ ...... mne sa chémia páči, ale som sa jej vzdala....
Ja by som sa určite tak dlho dožit nechcel. Bol by som starý a špatný (aj ked špatný už som) . Nemal by som na svete nikoho v mojom veku a v takom veku by som sa už len trápil na posteli , sám a nemal by sa o mňa ani kto postarať.Možno keby som bol v dobrom stave a mal dakoho kto je taký starý ako ja...
120 rokov je dost dlha doba..... dostatocne dlha doba na to aby som sa dozil smrti mojho potomstva a to by som vidiet nechcel a pokial ide o mna samotneho nechcel by som sa stretnut s problemamy toho veku...
Ale ak by som bol bohaty tak by som si nechal vyklonovat telo a preniesol by som si do nho mozog
120 rokov? Ako rozmýšľam, tak rozmýšľam, ale neviem sa rozhodnúť. Toľko pozitív, a predsa toľko negatív. Predstavu koľko krásneho môžem za tých rokov zažiť, zabíja predstava, že budem len trpieť.
To by som musela vidieť do budúcnosti, ale keby, že mám okolo seba milujúceho manžela, deťúrence, vnúčatá...Prečo nie?
@Lawful_good predĺžiť priemernú dĺžku života na napr. 120 rokov by problém nebol, v dohladnej dobe, no ak si písal o večnom živote, tak to nie je len o o bielkovinách čo by dokázali napraviť dôsledky starnutia..
základ toho, prečo všetko v organizme funguje, od najlenšej organely, cez bunku až väčšie komplexy buniek je, že všetko robia pre svoje prežitie, pud sebazáchovy na najelemntárnejšej podobe..fungujú podľa určitých daných pravidiel a majú vždy niekoho "nad sebou" , ktorý ich v prípade že robia niečo zle, zničí...
ak by však existovala nesmrtelnosť, niečo večné, stalo by sa to, čo robia nádorové bunky- anarchia, nič by nefungovalo správne..bunky by si robili čo chceli, lebo by boli nezničitelné..(nádorovým bunkám sa hovorí aj bunky večné)..
no a opravné mechanizmy by už nemali svoje opodstatnenie..
@Catmartina V podstate zaujimavy pohlad na vec. Tie bunky maju "nad sebou" bunky imunitneho systemu, ktore im mozu nariadit, aby sa rozlozili (tzv. apoptoza).
Ak by mali byt nase bunky odolne proti takemuto niecomu, urcite by sa to dalo spravit, ale malo by to zdrvujuce nasledky. Totiz museli by sme zabezpecit, ze by bunka a vsetko v bunke bolo neposkoditelne. Problem by nastal hlavne pri energetickom metabolizme; kyslik je totiz jedno z najreaktivnejsich oxidacnych cinidiel.
Napisem sem pripadne neskor, ale mam nejake ine povinnosti
určite nie ... život je (a má byť) krátky, aby si stihol urobiť všetko čo chceš. Keby si mal žiť večne, alebo aspoň 120 rokov, mohol by si si všetko odložiť "na neskôr", ale neskôr by si to nestihol, lebo by si robil veci čo sú teraz "neskôr" ... hmm chápete?
asi nee .. ale jak ma nezrazii smetiarske auto abo nepodlahnem nejakeej inej zaakernej chorobe medzicasom .. .taak chcem zomriet v 80-tke pri sexe . .inaac to nevidiim ..
@bublibum Nechcel by som, už by som bol iste osamotení ako kolík. Už teraz som No a život lepšie krátky. Taká hlúpa frajerina je v tom trošku..ale neviem si sám seba predstaviť ako starého...
Jasné, mám hudbu, len škoda že nie je človekom A zase naopak je to tak lepšie, lebo ľudia si len ubližujú..
Počkaj, keď sa raz dožiješ..teda ja ti to prajem. Tak počkaj, čo povieš potom A mimochodom, teraz ma to napadlo, že žiť do 120 rokov, t. j., že aj 80 rokov, 90 rokov a podobne. Je to ohraničené iba výškou, nie tým či zomrieš skôr. Lepšie by bolo, či sa chceš dožiť 120 rokov
A teraz ma napadlo, že jedna 101 ročná babka v Číne je ešte aj čiperná a dokonca jej rastú rohy na hlave. Vraj z toho, že je dlho na slnku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
A inak ja ľutujem tých ľudí, ktorý chcú žiť večne.
Možno vtedy,ak by moja mladosť trvala aspoň 50rokov.
lebo zijem 14 rokov a aj to je mi vela
brat totižto tvrdí, že do dôchodku pôjde, až keď bude mať 110 a zomrie, keď bude mať 150, tak si to chcem overiť.
(a hovorí to úplne vážne)
Mám naplánovaný život do tridsaťpäťky a veľkolepý odchod zo sveta po tridsaťpäťke
behal by som marathon?
Chcem sa dožiť takých 87.
- bola by som staraňá z čoho vychádzajú celkové zdravotné problemy atd.
- bola by som rpavdepodobne senilná..
- bola by som sama
- musela by som sa divat ako čo raz nevychovanejšia mladež ničí našu planétu
Múdry človek povedal: "Neviem akými zbraňami sa bude bojovať v 3.svetovej, ale v 4tej to budú palice...." niečo an tom bude
alebo radšej nech nás nič neprekvapí
Dalsia vec je, ze by nieco takyto zasah do genomu musel vytvorit. Nahodnou mutaciou sa take urcite nestane. No a ludsky zasah by bol taktiez problematicky, kedze s genomom ide manipulovat len obmedzene. Jednak treba oblafnut automaticke opravne mechanizmy, alebo... neviem, sam sa do toho moc nevyznam, aj ked ako mlady clovek plny idei som nad tym tento rok uvazoval. Zrejme by som pouzil geneticku modifikaciu retrovirmi (nejak tak funguje tusim HIV a funguje celkom ucinne). Pytal som sa na tieto veci nasich profesorov na skole; nemyslia si, ze taketo veci je ale mozne zrealizovat.
Samozrejme na tomto fore je relativne zbytocne zachadzat do takychto detailov, kedze sa tu diskutuje skor na laickej urovni.
Aj tak ma ale nic nepresvedci, ze by nebol sposob akym je mozno ziskat vecnu mladost. Vzdy to bola moja vizia do buducnosti. Ak by to aj nebolo mozne, prinajmensom je to motivujuca idea byt lepsim.
Ale ak by som bol bohaty tak by som si nechal vyklonovat telo a preniesol by som si do nho mozog
len sa treba šanovať, aby ste už v 40-tke nevyzerali ako mŕtvolka
To by som musela vidieť do budúcnosti, ale keby, že mám okolo seba milujúceho manžela, deťúrence, vnúčatá...Prečo nie?
120 rokov je veľmi veľa, všetci známi umrú a kto mi potom bude kupovať cigarety, keď ja budem nevládna a chorľavá?
základ toho, prečo všetko v organizme funguje, od najlenšej organely, cez bunku až väčšie komplexy buniek je, že všetko robia pre svoje prežitie, pud sebazáchovy na najelemntárnejšej podobe..fungujú podľa určitých daných pravidiel a majú vždy niekoho "nad sebou" , ktorý ich v prípade že robia niečo zle, zničí...
ak by však existovala nesmrtelnosť, niečo večné, stalo by sa to, čo robia nádorové bunky- anarchia, nič by nefungovalo správne..bunky by si robili čo chceli, lebo by boli nezničitelné..(nádorovým bunkám sa hovorí aj bunky večné)..
no a opravné mechanizmy by už nemali svoje opodstatnenie..
Ak by mali byt nase bunky odolne proti takemuto niecomu, urcite by sa to dalo spravit, ale malo by to zdrvujuce nasledky. Totiz museli by sme zabezpecit, ze by bunka a vsetko v bunke bolo neposkoditelne. Problem by nastal hlavne pri energetickom metabolizme; kyslik je totiz jedno z najreaktivnejsich oxidacnych cinidiel.
Napisem sem pripadne neskor, ale mam nejake ine povinnosti
Dik za prispevok.
už aj 80 - 90 je veľa. vtedy sú už ľudia chorí a na obtiaž rodine - deťom - to by som nechcela zažiť.
ale nie, ved to musi byt hrozne dívat sa , ako vsetci okolo mna umieraju a vsetkych prezivam
A preco nie? das si vyklonovat telo, svoje vlastne a das si do nho preniest svoj mozog, ten co mas teraz, takze to budes ty.
@johny281 juuuuj nie si veď máš hudbu či? heeeh vieš čo? ani ja seba si neviem predstaviť xixi
Počkaj, keď sa raz dožiješ..teda ja ti to prajem. Tak počkaj, čo povieš potom A mimochodom, teraz ma to napadlo, že žiť do 120 rokov, t. j., že aj 80 rokov, 90 rokov a podobne. Je to ohraničené iba výškou, nie tým či zomrieš skôr. Lepšie by bolo, či sa chceš dožiť 120 rokov
A teraz ma napadlo, že jedna 101 ročná babka v Číne je ešte aj čiperná a dokonca jej rastú rohy na hlave. Vraj z toho, že je dlho na slnku