Taká chvíľka filozofovania, by ma zaujímalo kto je pre teba šťastným človekom alebo čo teba spraví šťastným človekom? (permanentne, nie chvíľkovo).
Mať dosť peňazí, mať rodinu, môcť robiť čo len chceš?
píšeme o tom tému že čo je šťastie pre rôznych ľudí
ak nevieš na takúto tému nič napísať, prosím ťa, sa ani nepokúšaj študovať po ukončení 10 ročnej povinnej školskej dochádzky a choď čistiť ulice, dosť sú zajebané a by si sa im zišla.
stastie je laska ako partnerska tak ku vsetkemu zivemu aj nezivemu
stastie je aj zdravie, a pokoj na dusi, stav kedy ta nikto nedokaze rozhodit, kedy si mozes povedat ze si sa uz dlho na nikoho nenahnevala, nezavidela, necitila nic negativne voci cloveku...
stastie je mat niekoho s kym sa mozes podelit o dobre aj, zle veci, kto ti pomoze
šťastný človek je podľa mňa taký ktorý sa cíti naplnený nie len tak že už nič iné nepotrebuje ale aj tak že mu robí doslova radosť že má to čo ho naozaj napĺňa a cíti teda žije skutočne život taký aký chce
a mňa dokáže urobiť šťastným jedine láska, ale nie len tak hocijaké partnerstvo, ale proste duševné spojenie ktoré dosiahne takej kvality že bude nerozlučitelné a naduspokojivé
v porovnaní s týmto sú peniaze, kariéra a všetky možné veci len smiešnou hlúposťou (síce na tých veciach záleží, ale mne osobne nikdy nebude tolko ako na tom spojení)
vtedy by som bol šťastný a prakticky žial nevidím reálnu možnosť že by som to niekedy dosiahol (možnosti ktoré vnímam mi to žial nedovoluju) čiže je vysoko nepravdepodobné že budem niekedy šťastný
Ja som štastná, keď sú štastní ľudia okolo mňa ... Ale ako si vynútiť štastie ? Neviem, možno nejaké lysohlávky a tak ... No, bad joke ...
Dokonalé štastie neexistuje, a nikto nieje štastný večne, podľa mňa, alebo skôr pre mňa je štastie chvíľková záležitosť ... Láska je štastie ? áno, je, láska ťa urobí najštastnejším na svete, ale láska som sebou prináša, obavy, strach, hádky, zmenu ... A to občas vedie k tomu, že človek nieje štastný . Takže preto si myslím, že štastný človek môže byť len nejakú dobu a potom sa to vystrieda s inými pocitmy, potom znova štastie ... to je kolobeh života :/
Ale , teda, trošku som odbehla od témy, prepáč
Je rozdiel kratkodobo stastny - napr. po orgazme- a dlhodobos stastny, kedy stastie je indivdualne, ale hlavne je to vdaka ludskym interakciam - laska, priatelstvo, rodina a pod.
ľudia vedia byť šťastí aj bez peňazí, aj bez rodiny, aj v hroznej práci. nemyslím si že sa to dá univerzálne definovať, treba na tom pracovať a človek to musí mať v sebe. podľa mňa je šťastie stav duše, ktorý nie je až tak závislý na vonkajších okolnostiach
človek nemusí mať nič a môže byť šťastný...záleží to od uhlu pohľadu na život...ten kto na ňom hľadá len nedostatky, porovnáva sa s ostatnými a nikdy nie je spokojný ani s tým čo má, šťastným asi nikdy nebude...
Kazdy clovek vidi stastie v niecom inom, kazdy z nas tuzi po niecom inom a to sa snazi cely zivot aj dosiahnut..
Niektorí to nedosiahnu nikdy a niektori to sice dosiahnu no nakoniec zistia aj tak, ze sa za tym nahanali zbytocne a aj tak ich to stastnymi nespravilo..Len malokto z nas patri do tretej skupiny ludi .- to, co si mysleli, ze ich urobi stastnymi aj dosiahli a aj to bola pravda..
Preto si treba aby si kazdy z nas sam uvedomil ake su jeho priority a co ho urobi naozaj stastnym, pretoze ,,kazdy sme si strojcom svojho stastia"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
stastie je aj zdravie, a pokoj na dusi, stav kedy ta nikto nedokaze rozhodit, kedy si mozes povedat ze si sa uz dlho na nikoho nenahnevala, nezavidela, necitila nic negativne voci cloveku...
stastie je mat niekoho s kym sa mozes podelit o dobre aj, zle veci, kto ti pomoze
a mňa dokáže urobiť šťastným jedine láska, ale nie len tak hocijaké partnerstvo, ale proste duševné spojenie ktoré dosiahne takej kvality že bude nerozlučitelné a naduspokojivé
v porovnaní s týmto sú peniaze, kariéra a všetky možné veci len smiešnou hlúposťou (síce na tých veciach záleží, ale mne osobne nikdy nebude tolko ako na tom spojení)
vtedy by som bol šťastný a prakticky žial nevidím reálnu možnosť že by som to niekedy dosiahol (možnosti ktoré vnímam mi to žial nedovoluju) čiže je vysoko nepravdepodobné že budem niekedy šťastný
lebo som našiel tu Pravú cestu...
Dokonalé štastie neexistuje, a nikto nieje štastný večne, podľa mňa, alebo skôr pre mňa je štastie chvíľková záležitosť ... Láska je štastie ? áno, je, láska ťa urobí najštastnejším na svete, ale láska som sebou prináša, obavy, strach, hádky, zmenu ... A to občas vedie k tomu, že človek nieje štastný . Takže preto si myslím, že štastný človek môže byť len nejakú dobu a potom sa to vystrieda s inými pocitmy, potom znova štastie ... to je kolobeh života :/
Ale , teda, trošku som odbehla od témy, prepáč
Niektorí to nedosiahnu nikdy a niektori to sice dosiahnu no nakoniec zistia aj tak, ze sa za tym nahanali zbytocne a aj tak ich to stastnymi nespravilo..Len malokto z nas patri do tretej skupiny ludi .- to, co si mysleli, ze ich urobi stastnymi aj dosiahli a aj to bola pravda..
Preto si treba aby si kazdy z nas sam uvedomil ake su jeho priority a co ho urobi naozaj stastnym, pretoze ,,kazdy sme si strojcom svojho stastia"
a dakujem vsetkym