Čau. Aby som uviedol na začiatok som krestan. Avšak mám niekedy myšlienky že cirkev je proste jedna mafia na čele s pápežom , ktorý podľa mňa chudák nevie čo sa robí. On je v pohode. Ale prejdime k veci. Príde mi to , že strašia ľudí peklom , aby zarobili
neviem o akych peniazoch od pokrstenych pre cirkev hovoris (okrem zvoncek-ovneho) pretoze mne pred bytom nestoji ziadny mafioso a necaka kedy mu konecne zaplatim za tento mesiac, cize keby si tuto info mohol obzrejmit
@2 konkrétne náš pán farárko ... minule celu kázeň o tom , že k človeku , ktorý je chori tak treba poslať kňaza ... Treba sa starať aj o dušu ... a vieš prečo ? Žeby sme mu dali 20 € abo koľko ... Dobreho farara nájdem malokedy ... alebo vravel že do zvonka treba dávať aspoň euro ... tak som mu povedal že každý dá , koľko má ... urazil sa ... bližšie veci ak tak TS (vieš predsa)
je to na dlho
inak toto fórum je dosť nebezpečné nebezpečenstvo občianskej vojny na B je práve teraz obrovské, je to ako
Rakúsko-Uhorské ultimátum Srbsku
myšlienka sexu po svadbe pochádza z doby, kedy neexistovala antikoncepcia ani iný druh ochrany pred otehotnením a pohlavnými chorobami a nemanželské deti a slobodné mamičky to nemali vôbec tak ľahké ako teraz (a o tom že by to teraz mali ktovieako ľahké, sa tiež nedá hovoriť). Dieťa narodené mimo rodinu (čo kedysi znamenal len zväzok muža a ženy) bolo spoločnosťou odvrhnuté, označené za parchanta, často krát vystavené hladu a násiliu (pretože v časoch, kedy pracovali len muži, si slobodná mamička mohla tak ísť hvízdať). z toho podľa mňa pramenia hodnoty toho, aby sa ľudia vzali predtým, ako si začnú plánovať spoločnú budúcnosť, pretože nie je zodpovedné nechať niekomu na krku dieťa a proste odísť.
samozrejme sa k tomu viaže aj viac iných hodnôt, ale myslím, že to, že v súčasnosti cirkev ľuďom pripomína, aby mali sex až po svadbe, je ešte tradíciou z minulosti, kedy malo toto okrem hodnotového hľadiska aj praktický význam.
podľa mňa je kvôli peniazom a takýmto veciam fajn nápad odlúčiť cirkev od štátu, avšak škoda že je ťažko zrealizovateľný. ale keď sa chce, všetko sa dá podľa mňa, len by sme sa mohli zmobilizovať a konečne sa do toho pustiť, nie vypisovať 10 rôznych petícií, z ktorých ani jedna nebude poriadne stačiť.
Kolko hriechov pred svadbou, tolko trapenia v manželstve.Tu nejde o to, čo cirkev povoluje či zakazuje,či sa stara alebo nie.Ide o presvedcenie a svedomie kazdeho cloveka.Boh nam dal slobodnu volu.Sami sa mozeme rozhodnut.
ja ti to teda poviem tento týždeň sa uzatvára veľkonočné obdobie, veriaci počas bohoslužieb spomínajú na udalosť, keď sa Ježiš Kristus na 40. deň po svojom zmŕtvychvstaní posledný raz stretol so svojimi učeníkmi ako ľudská bytosť a pred ich očami vstúpil do neba. Vyviedol apoštolov na Olivovú horu a ako ich žehnal, vzdialil sa od nich a vznášal sa do nebies. Súčasne im prisľúbil zoslanie Ducha Svätého. Svedectvo o tejto udalosti, ktorá sa hlboko zapísala do pamäti prvých učeníkov, možno nájsť v evanjeliách a v knihe Skutky apoštolov.
dnešná cirkev je veľmi skorumpovaná, deju sa veci, ktoré jasne rúcajú základy cirkvi, ktorú založil Ježiš Kristus...
hriechy sa legalizujú a 10. Božích prikázaní sa stávajú pomaličky, ale určite minulosťou...
ľudia neveria v nebo a čo je najhoršie ani v peklo, prestali vychovávať svoje deti v kresťanskom duchu a peniaze sa stali prvým bodom v ich životoch, cynizmus, preklínanie, osočovanie, ohováranie a absolutný nezáujem a ľahostajnosť o spásu svojích duší, posúva túto civilizáciu ku apokalypse, ktorá podľa Zjavení Jána nastane a s ním následne aj Druhý príchod Ježiša Krista...
konkrétne náš pán farárko ... minule celu kázeň o tom , že k človeku , ktorý je chori tak treba poslať kňaza ... Treba sa starať aj o dušu ... a vieš prečo ? Žeby sme mu dali 20 € abo koľko ..
Cirkev parazituje na state a za kazdeho "clena cirkvi" dostava isty sumu penazi.
presne toto sa mi vybavilo ked bolo to sčítanie ludi a tam ludia mali aj zaciarkovat či su členom cirkvi a ktorej tak predtym farar v kostole v našej malej dedine vypraval že to sa patrí aby to tak ludia uviedli ale nepovedal že prečo - nepovedal že čím viac členov tym viac financii pre nich
Politici by museli cely zivot velmi tazko pracovat na celosvatovych podvodoch aby spravili skodu co spravila cirkev a aj. Ine nabozenstva... Ludia to beru normalne ale v skutocnosti su to drogy ktore postupbe znicili spolocnost odkedy vznikli....ale dnes sa uz ozdravuje kedze ludom stale pomaly narasta iq....
Teraz nemam na mysli kriziacke vypravi a pod..... Ale tu ich filozofiu ktorej keby sa drzime stavame sa nevedomky otrokom ich filozofie ...zotrocili spolocnost na 2 alebo kolko tisic rokov,
Som veriaca, katolíčka a nemienim si vierovyznanie meniť, pretože mám skúsenosti s Bohom a vzťahom s Ním (áno, poviete si: "14-ročná a skúsenosti, jasné", ale je to pravda , ale s cirkvou niekedy nesúhlasím. Dám príklad: kňazi a farský spol. v našom meste vôbec neuznáva napríklad Apoštolskú cirkev alebo Cirkev bratskú, čo je podľa mňa úplná blbosť, pretože ľudia v týchto cirkvách veria presne v toho istého Boha a v tú istú Bibliu a niekedy majú ešte možno väčšiu vieru ako nejaký katolícky biskup. Čiže cirkev neberiem až úplne vážne, hoc ako akceptovať ju musím (čo sa dá robiť) a opustiť ju nebudem opúšťať. Len proste oni už majú niekedy aj zvrátené myšlienky a niekedy až prevracajú to, čo je v Biblii. To je môj názor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Posúva to civlizáciu zeme dozadu
inak toto fórum je dosť nebezpečné nebezpečenstvo občianskej vojny na B je práve teraz obrovské, je to ako
Rakúsko-Uhorské ultimátum Srbsku
samozrejme sa k tomu viaže aj viac iných hodnôt, ale myslím, že to, že v súčasnosti cirkev ľuďom pripomína, aby mali sex až po svadbe, je ešte tradíciou z minulosti, kedy malo toto okrem hodnotového hľadiska aj praktický význam.
podľa mňa je kvôli peniazom a takýmto veciam fajn nápad odlúčiť cirkev od štátu, avšak škoda že je ťažko zrealizovateľný. ale keď sa chce, všetko sa dá podľa mňa, len by sme sa mohli zmobilizovať a konečne sa do toho pustiť, nie vypisovať 10 rôznych petícií, z ktorých ani jedna nebude poriadne stačiť.
dnešná cirkev je veľmi skorumpovaná, deju sa veci, ktoré jasne rúcajú základy cirkvi, ktorú založil Ježiš Kristus...
hriechy sa legalizujú a 10. Božích prikázaní sa stávajú pomaličky, ale určite minulosťou...
ľudia neveria v nebo a čo je najhoršie ani v peklo, prestali vychovávať svoje deti v kresťanskom duchu a peniaze sa stali prvým bodom v ich životoch, cynizmus, preklínanie, osočovanie, ohováranie a absolutný nezáujem a ľahostajnosť o spásu svojích duší, posúva túto civilizáciu ku apokalypse, ktorá podľa Zjavení Jána nastane a s ním následne aj Druhý príchod Ježiša Krista...
myslienka sexu az po svadbe ma aj ine, hlbsie, duchovnejsie korene.
Splynutie v jedno telo nemusi byt obrazne. Sexom sa prenasa DNA z muza na zenu.
Zena normalne nema ziadne Y
Pokial nebola tehotna a nemala chlapca.
Aj v slovanstve starom je uznavany vztah muza a zeny ktory su cisty.
Co znamenalo že su panici a možno to nebolo len tak pre to že v to verili.
A mozno slova ako stanu sa jednym telom mozu dostavať iny zmysel...
[J]
Takze ked sa tolko nudite, podme spolu hladat nejake ine zdroje.
» www.vedelisteze.sk/galerie/po-tejt...
Neviem nakolko to je pravda, ale naozaj, mam taky pocit, ze sex az po svadbe ma svoj zmysel.
konkrétne náš pán farárko ... minule celu kázeň o tom , že k človeku , ktorý je chori tak treba poslať kňaza ... Treba sa starať aj o dušu ... a vieš prečo ? Žeby sme mu dali 20 € abo koľko ..
tak sa postaram o tu jeho dušu
Cirkev parazituje na state a za kazdeho "clena cirkvi" dostava isty sumu penazi.
presne toto sa mi vybavilo ked bolo to sčítanie ludi a tam ludia mali aj zaciarkovat či su členom cirkvi a ktorej tak predtym farar v kostole v našej malej dedine vypraval že to sa patrí aby to tak ludia uviedli ale nepovedal že prečo - nepovedal že čím viac členov tym viac financii pre nich
tak ti to mas tak že skor teda uznavaš Bibliu- Písmo Svaté
ale cirkev nie ?
ty nerieš ked sa ti nelubi
Cirkev je Kristova nevesta, bohužiaľ sú to zas a zas len ľudia, ktorí ničia základy Petrovej skaly
tak v tomto sa zhodneme
a podvody.Proste bola (aj je) zneužitá.
rovnaký názor mám