Co si myslíte o tom, že včera poslali členku Pussit Riot Nadeždu Tolokonnikovovú v Rusku do pracovného tábora na Sibír? Lebo bola najprv vo väzení 450KM východne od Moskvy a ona sa sťažovala že tam sa necíti bezpečne. Tak začala držať hladovku na protest.
@0 tl;dr keď tak pozerám na nick @hetfield ani jedna z tých troch odsúdených hento nespravila, dľa mojich informácii.. akurát dve boli členky danej skupiny "vojna" a jedna ani to nie..
a ono to malo aj nejaký účel ale netuším aký a aj každému inému to je zrejme jedno, preto je také čosi ako protestná taktika dosť napiču @riddler odsúdená bola za to že bola medzi tými čo predniesli v chráme krista spasiteľa v moskve pieseň s takýmto textom a v tom až takú hovadinu nevidím » www.hojko.com/post1876500.htm...
Vdaka Putinovy sa Rusku konečne začalo dariť, teraz tam začali stavať najväčsi ladoborec na svete.... Bude postavený v roku 2017 a keby nebol Putin vo vláde, tak by sa nič takéto nikdy nestavalo!! A aj ekonomika sa celkom zlepsila, chce sa rozbehnuť projekt o Colnej Eurazijskej unii....
A oni si budu hubu otvárať... A este hladovať!!!
A hentá tam čo mrdá mrazené kurčatá si este bude hubu otvárať že vraj ide do gulagu....
Pcha, to ja by som ju dal do pravého gulagu, nie len do pracovného tábora....
@obliviate neviem či sa to tak furt dá nazvať ale ono je to zrejme bárs výhodné že tým môžu aspoň trochu ušetriť na ostrahe & shit, keďže široko-ďaleko je vlastne len zamrznutá tajga a utekal by odtiaľ len echt zúfalec pre ktorého by to aj tak znamenalo istú smrť @qwedsayxc nájdi si text @9
@qwedsayxc Some critics made little or no distinction between Pussy Riot and Voina, incorrectly attributing past actions of Voina to Pussy Riot. In particular, a notorious performance by Voina in St. Petersburg, in which a woman stole a chicken from a supermarket by stuffing it in her vagina, is sometimes cited by detractors of Pussy Riot. However, there is no evidence that members of Moscow-based Pussy Riot participated in this action. ( » www.newsru.com/russia/17aug201... ) » en.wikipedia.org/wiki/Pussy_Riot...
je to poburujuce spravane aj pre mna, a bezpochyby si zasluzi aj nejaku sankciu. ale trestat to tymto spôsobom je trosku prehnane, (myslim si ze mastná pokuta by bola uplne dostacujúca)
co si myslim o pravoslavnej cirkvi radsej ani rozvadzat nebudem, to je jeden caropapisticky nástroj bez akehokolvek prava diktovat niekomu co ma a nema robit
no co uz, rusko je rusko. ta baba nieco podobne mala cakat
@qwedsayxc
rusko zo svojim prirodnym bohatstvom a rozlohou bude za vodou vzdy.a jasne ze ked ma jeden muz taku obrovsku moc niektore veci presadi lahsie.
budovanie ekonomiky je ale snad mozne aj v demokratickej spolocnosti.
@sexywoman ty si len hlupy kkt, tazky uchyl plus kkt, alebo nejaky agent cia alebo mossadu a mas za ulohu ludi na birdzi presvedcovat ake je rusko a cina a ostatne staty zle ze najlepsi je USRAEL?
Ja by som jej prijebal byť policajt /ochranka za to ako škriekala v tom kostole , strašné niečo , podľa mna sú to piče , ale do basy nemali ísť , ani nič podobné.
co sa tyka toho sulozenia vo vysokom stadiu tehotenstva, tak vraj lekari to odporucaju ked je zena za terminom, malo by to urychlit chod veci...do vazenia by som ju nedala, to je prehnane
@qwedsayxc máš úplnú pravdu, ja by som žiadnu z tých platených agentiek - provokatérok ( je zjavné že by sa len zo svojich prostriedkov nemohli takto angažovať ) neľutovala. Čo sa Putina týka, mne stačí to, čo mi vravela známa, ktorá sa nedávno vrátila z Ruska - základné potraviny sa tam vraj dajú nakúpiť oveľa lacnejšie ako u nás, je tam poriadok, Rusko je bohatá, veľká a krásna krajina, ktorá má mimoriadne bohatstvo nerastných surovín...ak by tam nebol Putin neviem ako by to skončilo.
@tunidlo pre tvoju informáciu moja rodina bola z istých dôvodov minulým režimom perzekuovaná ( plus mám na to aj iné osobné dôvody ), takže rozhodne nepatrím k zástancom socializmu, chcela som len povedať že podobné aktivistky neľutujem. Voči Putinovi ako takému je vedená silná anti kampaň, hovorí sa o pracovných táboroch a neľudskom zaobchádzaní s podobnými fuchtľami , ale dianie vo svete spôsobené USA nevzrušuje nikoho. Otázkou je prečo prekáža súčasný ruský prezident toľkým? Možnou odpoveďou je nerastné bohatstvo, a snáď aj to, že je proti manželstvám homosexuálov, čo je v poslednej dobe veľmi horúca téma ( nerada by som sa tu s niekým neskôr hádala, diskutovala či je to správne alebo nie, lebo na to má každý svoj vlastný názor, spomenula som to len ako príklad )...a že som zmienila lacnejšie potraviny...to sú len sprostredkované informácie ( údajne sú aj kvalitnejšie a chutnejšie - nuž prečo asi keď tam ešte nešarapatia GMO potraviny, však ? )...
Prečo nepatríš k zástancom socializmu? Názory, že vtedy boli lacnejšie a kvalitnejšie potraviny sú predsa časté.
No a neviem, či zrovna to, že je Putin proti manželstvám homosexuálov ľudí zaujíma viac, ako napríklad to, že je za ich perzekúciu prostredníctvom zákonov zakazujúcich propagáciu homosexuality pred neplnoletými.
A ešte k tej ženskej, neľutuj, však nech ju bárs aj z kože zderú za to, že skákala v kostole ako opica, všetko v poriadku.
1/ je to rusko - iny kraj, iny mrav
2/ vdaka putinovi sa zacalo darit? to je ako keby niekto povedal ze vdaka ficovi sa konecne zvysila priemerna mzda o 6 eur
3/ mysliet si ze mame narok na sudenie niekoho o kom nevieme v akych podmienkach vyrastol a co prispelo k jeho momentalnej psychickej situacii a potreby prejavit sa alebo prelomit urcitu hranicu spolocenskej konvencie je pokrytecke
4/ spomente si na svoje kokotske ciny a uprimne sa zamyslite ci mozme sudit
5/ 6/ 7/ 8/ 9/ 10/
chapete?
@tunidlo vieš prečo nepatrím k zástancom socializmu? lebo moja rodina musela odísť z rodnej krajiny práve kvôli boľševikom, stratili všetko čo mali, to podľa teba nestačí? vidím že som zas narazila na človeka ktorý ma bude chytať za slovíčka a veľkého liberála, prepáč ale podľa mňa skutočne nemá byť homosexualita propagovaná pred neplnoletými, a prepáč že si dovolím tvrdiť že je správne pokúšať sa zachovať aspoň aké také morálne hodnoty, a čo sa týka toho čo vystrájala v tom kostole mne osobne to normálne nepríde, ale každý má svoj názor.
@tunidlo tunidlo, ty jej nadavas zato ze nie je zástancom socializmu a ty si povedalo ze je?
A potraviny za socika kvalitnejšie boli, to je fakt, rovnako ako je fakt ze dnes nemusíme stat v rade na banány 10 hodín......
Aha, teda ak odišla tvoja rodina, to je zle.
Keď sa v Rusku toto deje iným rodinám, tak to je, ako vidím, všetko v poriadku.
Čo sa týka toho, čo komu príde a nepríde normálne, mne nepríde normálne voliť Putina. Mal by som podľa teba chcieť, aby to bolo zákonom zakázané? A aby za to ľudia chodili na dlhé roky do basy?
Ani podľa mňa by nemala byť homosexualita propagovaná pred neplnoletými.
Ale mám dojem, že nikto nič také nerobí ... Ak uvidíš billboardy s tvárou malého chlapca a nápisom "buď gay!", daj mi vedieť.
Na druhej strane mám dojem, že by ľudia nemali byť prenasledovaní za úplné kraviny, čo už deje celkom často.
Pridávam krásne úsmevný prípad, ktorý sprevádzal presadzovanie týchto anti-gay legislatív v rusku: » en.gazeta.ru/bears/2012/02/2...
@tunidlo , niektorí členovia rodiny odísť nestihli, takže by som bola rada keby sme to tu už nevyťahovali, čo sa týka rodín v Rusku, opäť sa vrátim k svojej známej, tá mi čuduj sa svete nespomínala žeby v krajine vládla nejaká atmosféra strachu, na ulici stretávala normálnych ľudí, rodiny s deťmi, bola v Moskve a nič neobvyklé, alebo hrozné tam nezažila, akurát ju prekvapilo, že je tam väčší poriadok a ceny potravín ( čo nebol argument ale len jej konštatovanie a môj príklad ). to že nejakú kravu čo sa nevedela do kože vpratať poslali do pracovného tábora vo mne nevyvoláva ľútosť voči tejto osobe. Nik jej nekázal robiť to čo robila. Vysvetlím ti ešte jednu vec, väčšina Rusov je pravoslávnych a svoje náboženstvo vyznávajú, ctia si svoje chrámy a ikony, ja som rovnakého vierovyznania a viem pochopiť veriacich ktorím sa zrejme nepáčilo že nejaké ženské svojim vyvádzaním v podstate zhanobili posvätné miesto. ešte jedna vec, podobné billboardy ani neuvidíš, existujú totiž iné spôsoby ako šíriť tieto myšlienky, napríklad na školách má byť zavedená sexuálna výchova v ktorej sa má okrem iného obšírne pojednávať aj o homosexualite a gender ideológií ( opäť upozorňujem že len odpovedám na tvoj koment, nemám v úmysle to posudzovať, názor si aj tak každý človek vytvára sám ) a tu by som asi aj skončila, lebo nemám náladu na hádky
@micenzo nedochádza mi prečo by jako mali songu kritizujúcu hlavu štátu a hlavu pravoslávnej cirkvi ísť hrať do mešity @qwedsayxc no a kto je hentá žena lebo jak som to video teraz preklikal tak jej tam nevidno moc do ksichtu a jaksi ma hento zo zjavných príčin ani nezaujíma páč je to nechutné a s pussy riot to nemá nič pokiaľ viem.. či má? @afgh to je tiež bezpredmetné môže to byť síce fajn ale načo v múzeu? ale šak aj tak, za to odsúdená nebola, max. sa k tomu prihliadalo.. @malenkaya aj títo sú platení západom?
@waagbistritz69 ved ja netvrdim ze by mali v mesite spievat o putinovi,ale keby nieco take bolo ze by niekto dosiel robit hentaky cirkus v mesite a kritizoval tam daco arabske tak by im stali hlavy a vsetko by bolo OK pre cely svet,zatial co tu sa pohorsuju nad dakou basou
btw Vzhľadom na uvedené situácie by sme sa mohli domnievať, že členky skupiny Pussy Riot zastávajú širokú koncepciu slobody a slobody prejavu zvlášť. Lenže fakty dokazujú čosi úplne iné – širokú slobodu prejavu požadujú členky skupiny Pussy Riot len pre seba. Hoci samy bez problémov zasahujú do práv iných, na svoje osobnostné práva sú “punkerky” veľmi citlivé. Dôkazom postoja Pussy Riot k hodnote slobody prejavu bolo to, ako reagovali členky skupiny na niektoré kritické články voči sebe. Napr. v Nemecku, kde väčšina mainstreamových médií písala v prospech “punkeriek”, sa objavilo aj niekoľko kritických článkoch o Pussy Riot. Speváčky však túto kritiku očividne nechápali v rámci širokej koncepcie slobody prejavu, le zareagovali veľmi agresívnym spôsobom. Skupina zažalovala autorku článku a podala sťažnosť na mediálnu radu za to, že autorka označila jednu zo speváčok (N. Tolokonnikovu) za nezodpovednú matku a taktiež, že prirovnala vulgárne provokácie skupiny k výčinom prvej generácie RAF zo šesťdesiatych rokov. Práv
@waagbistritz69 Ja neviem vyjadrila som sa snáď že každý človek ktorý vyjadrí nespokojnosť s Putinom je platený západom? Nemám tušenia či sú konkrétne títo platení alebo nie. Ja som to tvrdila o Pussy Riot ( a o hnutí FEMEN ktorého účastníčky dostávajú nemenej ako 1000 USD, v tom však nie sú zahrnuté náklady na letenky, stravu, ubytovanie, čo si myslíš kto ich platí a prečo, alebo si naozaj myslíš že to tieto ženy robia len tak z dobrej vôle, aby upozornili na problémy? ) Vážne milujem podobné diskusie keď napíšem niečo, môj názor a pohľad na vec a niektorí sú okamžite ako besné psy, ľudia aj tejto pseudodemokracií ktorú tu máme môže snáď každý z nás mať vlastný názor aj ja aj vy. Ja rešpektujem vaše názory tak rešpektujte aj vy moje. Dohovorila som :letim:
@micenzo v rusku ani tých arabov moc neni ale chápem asi.. pre mňa by to nebolo ok, takisto aj o PR by som sa dozvedel aj bez 'mienkotvorných' masmédií čo merajú dvojakým metrom nielen v tomto prípade..
ale to že inde by ich ukameňovali neznamená že včíl je ten nelogický trest legitímny, napríklad toto je prakticky to isté a basu nedostal nikto z nich, kostoly stále stoja a svätená voda sa na krv neobrátila:
a k hentomu daj zdroj lebo sa mi nezdá že by PR čo spievajú o kropotkinovi mali potrebu dávať kohosi na súd a dakoho z nemecka ešte k tomu, doteraz som o tom nepočul a jaksik neviem k tomu nič nájsť
ku článku z 'pravdy' v @46 pripájam ešte jeden z minulého roka s názvom "Pussy Riot podpořte, ale nezapomeňte na dělníky z Kazachstánu. Jsou na tom hůře a západ se jich nezastane." - » www.ezurnal.cz/generate_page.p...
waagbistritz69 priznám sa že to o tých robotníkoch som nevedela je niečo pravdy na tom čo sa píše v článku a myslím že tu je v podstate zhrnuté aj to čo som tým celým chcela povedať aj ja -
Putin je proti západním zájmům, kazašský stát otevřel dveře zahraničním investicím.
Rusko nevychází vstříc západním společnostem, Kazachstán vítá miliardové investice firem jako British Gas, Agip, ExxonMobil a dalších.
Pussy Riot proto podporují nejen levicové listy jako The Guardian, The Independent, ale i konzervativní jako Daily Mail… podpora „bezejmenných“ ropných dělníků z Kazachstánu je jen na vás, dodává blogger na libcom.org
@malenkaya no toto ne, to by som bol fest nerád keby si dohovorila lebo to tuná predostrieš ako hotovú vec že PR aj femen dostávajú lóve od západných vlád, ja som si síce všimol že západné médiá sa toho chytili bárs pokrytecky ale to inherentne nedokazuje to čo tuná píšeš ako fakt
a hnutie femen by som povedal že je bárs mimo tejto témy, neviem či o nich viem dosť na to aby som ich tu rozoberal a čo som o ich činnosti počul tak súhlasím s máločím..
besného psa mám len v gaťoch, to skôr ty sa ukludni
vieš ono sa skutočne stačí zamyslieť nad tým prečo sú niektoré veci v médiách prezentované viac a iné menej ( alebo vôbec ) , média majú veľkú moc, respektíve tí čo za nimi stoja. a občas stačí mať doma človeka ktorý sa zaujíma o dianie vo svete aj z iného uhla pohľadu a takých ja mám, čiže spolu konšpirujeme ale už som fakt unavená takže ak niečo môžme pokračovať v tejto debate zajtra.
@malenkaya keď taguješ niekoho tak mu daj pred nick zavináč
prop.sk.. нихуя я им не верю navyše ak aj femen má svojich donorov z radov milionárov tak tam furt nemusí byť spojenie s vysokou politikou a vzhľadom k tomu že centrum diania ohľadom nich už ani nie je na ukrajine ale skôr vo francúzsku by to ani nedávalo veľký zmysel..
konšpirovať znamená čo, že aj medvedí prd hlboko v lese má oficiálnu verziu pre mainstream médiá a pravdivú verziu ktorú sa človek dočíta jedine na stránke whatever.ru?
A myslíš, že za socializmu Stalin, či Gottwald behali po uliciach a strieľali do ľudí?
Ja som zatiaľ nevidel žiadne plánované osnovy sexuálnej výchovy, tak sa musím spýtať, čo konkrétne tam bolo za propagáciu homosexuality?
A krava, ktorá sa nevie vpratať do kože, sa ti pokojne môže nepáčiť, nemám nič proti. Ale rozumieš, že to, že sa ti nepáči a že má ísť na roky do väzenia sú rôzne veci?
Ešte raz, mne sa nepáči, že ľudia volia Putina a zdá sa mi to nenormálne. Mám chcieť, aby takí šli do väzenia? Bude v poriadku, keď do väzenia pôjdu a ja nad tým mávnem rukou a poviem si, že dobre im tak, lebo sa mi nepáči, čo urobili?
Nemala byt sprosta.porusila dost zakonov tak hadam sa tam s nou nebudu srat. Keby nebola je...ta tak by teraz bola doma a nie niekde na sibiri. Inak podla mna je putin skutocny prezident ktory pre rusko aj nieco robi a v kope veciach s nim suhlasin....a tento rok zachranili syriu od utoku tych izraelskych teroristov nebyt Ruska bola by vojna
@waagbistritz69 viem ako sa taguje ale to že som nedala zavináč som si všimla až neskôr. ja som predsa nepovedala, že táto organizácia má spojenie s vysokou politikou, ja len tvrdím, že je veľmi zaujímavé koľko tie ženy dostávajú ( ktorá by to asi robila zadarmo, však ? ), spomenula som ich predovšetkým preto, lebo podporili Pussy Riot ( aj keď dosť kurióznym spôsobom ). Môj názor na Pussy Riot sa nemení, stále ich považujem za platené aktivistky ( osobne si myslím, že zadarmo by nik nevyvádzal to, čo tie ženy v chráme a z ich hlavy to podľa mňa ani nevyšlo ). Ešte sa raz vrátim k femen-u, je veľmi dôležité kto je ich donorom, Jed Sunden je americký multimilionár, žid ( nie, nie som antisemita ) a je veľmi zaujímavé že ich protesty proti náboženstvám nezasiahli judaizmus. Do Francúzska sa presunuli preto, lebo je tam veľká moslimská komunita, ich aktivity sa momentálne zameriavajú práve na ňu a navyše sa obávali väzenia , alebo právneho postihu, keďže zrezali kríž v centre Moskvy ( no je toto podľa niekoho normálne? ) a nie konšpirovať pre mňa znamená premýšľať inak o pozadí niektorých udalostí ktoré sa dejú sa vo svete
@tunidlo začína ma to už pomaly unavovať...ja som niekde povedala že títo dvaja spomínaní strieľali do ľudí na uliciach? Osobne si ale myslím že krvi najmä ten prvý pán na rukách dosť, takže k tomu sa vyjadrovať nebudem.
malo by sa jednať o asi sto stranovú publikáciu o ľuďoch s inou sexuálnou orientáciou, ministerstvo školstva podporilo tento projekt sumou 15 000 EUR ( čo mi pri stave nášho školstva príde poburujúce, lebo na opravu škôl, nové učebné pomôcky, niet z čoho a na tieto aktivity sa zdroje nájdu ? ), rodičia už písali aj otvorený list prezidentovi, ak mám správne informácie.
čo sa týka spomínanej ženy, robila to vedome, bola pri zmysloch? ak áno a nik ju svojprávnosti nezbavil tak jej nejaký trest rozhodne patrí. Všade na svete je hanobenie chrámov trestné, nie len v Rusku, takže čo mali s nimi podľa teba robiť, pochváliť ich alebo čo? Ty keď porušíš zákon tiež budeš potrestaný. Mimochodom za hanobenie mešity by tieto sliepky dostali trest smrti. A mimochodom neboli odsúdené za proti Putinovské vystúpenie ale za hanobenie chrámu. Keď už tu tak vo veľkom rozoberáme čo sa komu nepáči tak mi ver že ani mne sa veľa vecí nepáči, napríklad to že sa stále nájdu ľudia ktorí volia Fica.
@vesty asi tak ale priprav sa na útok proti Putinovských birdzákov :letim:
@malenkaya a platené kým a načo, predtým to boli agentky provokatérky platené západnými vládami na destabilizáciu putinovho cárstva etc. etc.
pussy riot ani vojna práveže nemajú ani kancle (aj keď ani u femenu neviem či tomu mám veriť) a ani tak finančne náročné akcie tak ako femen, banda pankáčov čo dokázala vzbudiť slušnú pozornosť lebo veď akcia v chráme nevyzerala nejak strašne náročne a to ani v porovnaní s predlošými.. » en.wikipedia.org/wiki/Pussy_Riot...
bo ak hento malo byť zaplatené tak ludia na videu v @49 dostali koľko potom, 5 českých korún? a čo sa týka hanobenia chrámu tak ako som povedal, ani hentam sa brána do pekla neotvorila ani nič podobné.. ono to ani nebolo keď sa pozreme na text ( » hojko.com/post1876500.htm... ) v ničom protikresťanské, to len tak na margo.. že femen na protest proti ich uväzneniu pílil kríže je od nich prijebané a je to jedna z vecí v ktorých nesúhlasím..
čo sa týka židovského sexizmu (aj keď ten skôr u ortodoxných ako u liberálnych bude prítomný), s ním sa v európe človek asi nestretáva tak často ako s tým kresťanstvom alebo islamom ovplyvneným a aj na blízkom východe bude v ohľade práv žien na tom najlepšie asi izrael (pokiaľ človek neni palestínčan, pravda.. vidno to napríklad aj na týchto príkladoch: » www.jetotak.sk/ludskeprava/izr... )
inak keby pussy riot hentaké čosi podobné spravili v mešite nachádzajúcej sa v ruskej federácii tak pochybujem že by ich ukameňovali miesto vyvedenia ale nehaj tak..
PR neboli odsúdené za hanobenie chrámu (nie sme v stredoveku) ale za výtržníctvo spojené so šírením náboženskej nenávisti (o ktorú nešlo nakoľko v texte "pankovej modlitby" nie je nič proti kresťanom a prosia tam matku božiu aby rusko zbavila putina ) lebo pár ľuďom asi niekto zabudol povedať že stredovek už bol a "útok na duchovnú podstatu štátu" tamto teda nie je, hlavne pokiaľ je daný štát de iure sekulárny..
Keď nemáš rada ironické odpovede, skúsim klasickejšiu
Domnievam sa, že ak by si prišla do ČSSR alebo ZSSR, tiež by si na ulici videla normálnych ľudí a rodiny s deťmi
Čo by ešte neznamenalo, že v tých krajinách nevládne nejaký autoritársky zmrd, ktorý si právami svojich občanov vytiera riť
V poriadku, mňa len zaujíma, čo v tej publikácii by bolo propagáciou homosexuality.
Tak sa teda spýtam, ak by za hanobenie mešity podľa teba dostali trest smrti, súhlasila by si s týmto trestom?
A ešte sa spýtam, čo na tom, čo urobili, je hanobením chrámu?
Keď niekto škaredo škrieka v kostole pesničku, tak ten kostol hanobí?
Neboli. Vieš za čo boli odsúdené? Ako to podľa teba prejavili?
Škoda, že si mi na tú otázku neodpovedala, ale čo narobím ...
@waagbistritz69 stále trvám na tom čo som napísala - áno boli to platené agentky provokatérky, nezáleží či mali predtým alebo potom akékoľvek akcie, toto pritiahlo pozornosť médií dostatočne a celý tento prípad vrhol veľmi negatívne svetlo na to čo ty nazývaš Putinovým cárstvom. Radšej by som žila v Putinovom cárstve, ako v bordeli zvanom Európska únia, v krajine ktorá sa vzdala svojej suverenity a ktorej spoločnosť sa pomaly demoralizuje. To že istá skupina ľudí má záujem dostať sa do Ruska tu hádam písať ani nemusím ?
Ich konanie každopádne nebolo správne. Ak chceli vyjadriť svoju nespokojnosť s Putinovou vládou, mohli si pokojne zvoliť aj iný spôsob a iné miesto. Ja mám taký pocit, že tým že sa to stalo v Rusku a v pravoslávnom chráme to niektorí ani ako hanobenie skutočne nevnímajú a preto aj trest sa im zdá nepatričný , ale ak by sa podobné ženy objavili v synagóge, začali poskakovať, vrešťať a robiť nekoordinované pohyby, spoločnosť by bola zhrozená.
@tunidlo ani by som nemusela cestovať v čase do ČSSR, prípadne ZSSR pretože aj dnes keď človek chodí von stretáva rodiny s deťmi, ľudí a predstav si aj ten autoritársky zmrd, ktorý si právami svojich občanov vytiera riť je aktuálny ( u nás ich je hneď niekoľko )
ešte k tej homosexualite...podľa mňa stačí už len to, že o nej vznikla samostatná publikácia pre školy, podľa teba to snáď propagovanie nie je? a nechci mi vešať na nos, že táto inakosť nemá dostatočné promo v spoločnosti rôznymi pochodmi ktoré podľa mňa dosť pútajú pozornosť.
opakujem sú to zrejme svojprávne ženy, zodpovedné za svoje konanie, hoci keď tak nad tým premýšľam, nik normálny by rozhodne nešiel vystrájať na akéhokoľvek podobné miesto. Moslimovia majú svoje zákony a ja vôbec netvrdím že sú správne, najskôr by som s tým nesúhlasila ak mám pravdu povedať, opäť si použil len to, čo som uviedla ako príklad...správali sa neprístojne a to je fakt.
neviem ako môžeš porovnávať spevy pri omšiach v chráme s vystrájaním týchto dám...už obsahovo sa jedná o čosi iné, rozdiel je v tom, že pri škaredom škriekaní ( ako to nazývaš ) v kostole spievaš prevažne spevy v ktorých velebíš Boha, ide teda o obsah nie o spôsob prevedenia ( a navyše ak už skutočne nevieš spievať, tak nahlas ani nebudeš, len tak potichu ), tu teda vidím rozdiel.
V Rusku bol prijatý zákon o hanobení posvätného miesta( nevylučujem že bol reakciou na vystúpenie Pussy Riot )podľa neho osobe, ktorá urazí náboženské cítenie veriacich, hrozí podľa zákona až rok väzenia alebo pokuta do výšky 300 000 rubľov (7500 eur ). Ak bude takýto trestný čin spáchaný v kostole alebo na inom posvätnom mieste, trest predstavuje až tri roky väzenia a pokutu 500 000 rubľov, takže asi preto boli odsúdené. pozri ak chceli vyjadriť svoju nespokojnosť so systémom, mohli to ako som už písala urobiť aj iným spôsobom, lenže tu išlo v prvom rade o pritiahnutí pozornosti médií na ich šokujúci výstup a na následné kroky zlého Putina.
Ja už k tomu nemám ďalej čo dodať chlapci, hádať sa nechcem a v názoroch sa asi nezhodneme tak si nekazme deň žabomyšími spormi o tom či Pussy Riot sú vinné alebo nie. navyše človek ktorý toto fórum založil už z nás musí mať hlavu ako melón
Tak teraz nerozumiem, ako som mal naložiť s informáciou, že v Rusku tvoja známa stretáva na ulici normálnych ľudí, rodiny s deťmi a neviemčo
Neboj sa, nepredstavujem si Rusko ako front v prebiehajúcej vojne
Neviem, čo je v tej učebnici, tak ako môžem vedieť, či je to propagácia?
Obsahom môže byť čokoľvek.
Aj teraz medzi nami vznikla diskusia týkajúca sa homosexuality a nemám dojem, že by sme práve propagovali homosexualitu.
A nie, nemyslím si to. (Len pripomínam, že nasledné hovorím bez toho, aby som mal nejaký konkrétny názor na nejaké príručky, nevidel som ich, neviem, čo tam je, a naozaj neviem, aký by mal byť obsah sexuálnej výchovy)
Pochod je pochod. Nie je to vzdelávanie. Ešte raz pripomínam, ja neviem, či nejaké vzdelávanie treba a ako má vyzerať, ale ak by sme sa tvárili, že pochod tvrdiaci, že každý má byť hrdý na svoju sexuálnu orientáciu, je vzdelávanie, neviem, či by sme dopadli dobre.
Vidíš, správali by sa v tej mešite podľa teba neprístojne a ty by si s tým nesúhlasila. Takže mám taký dojem, že "správali sa neprístojne" nie je odpoveďou na všetko.
Ja som nemyslel len spevy na omšiach. Čo ak v kostole niekto začne škriekať kohútika jarabého? Do basy?
OK, máme zákon, ten zákon je naozaj krásne formulovaný, ak je to, čo píšeš naozaj časťou jeho znenia
Ja sa domnievam, že sa mi už neraz podarilo uraziť náboženské cítenie nejakých veriacich, napríklad tu, na birdz. Vedela by si mi poradiť, akú pokutu by som mal dostať, ak by som žil v Rusku?
@tunidlo no ja už fakt nemám náladu, keď chceš mysli si o nich že sú nevinné obete, ktoré to urobili len a len zo svojho vlastného dobrého presvedčenia a zadarmo...skús založiť petíciu ( veď dnes už sú petície za každú hlúposť ) za oslobodenie Pussy Riot, alebo choď do kostola, urob stojku na hlave a spievaj si pri tom Free Pussy Riot ak chceš, ale ja sa už fakt vyjadrovať nebudem, lebo mám iné, dôležitejšie veci na robote :letim:
ja asi nikdy nepochopím ako môže byť niekto rusofil, rusofil vo vzťahu politickom, systémovom, nemyslím kultúru, literatúru a podobne ( tá si určite zaslúži obdiv )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
Ale bola to jej kamoska
@hetfield ani jedna z tých troch odsúdených hento nespravila, dľa mojich informácii.. akurát dve boli členky danej skupiny "vojna" a jedna ani to nie..
a ono to malo aj nejaký účel ale netuším aký a aj každému inému to je zrejme jedno, preto je také čosi ako protestná taktika dosť napiču
@riddler odsúdená bola za to že bola medzi tými čo predniesli v chráme krista spasiteľa v moskve pieseň s takýmto textom a v tom až takú hovadinu nevidím » www.hojko.com/post1876500.htm...
Vdaka Putinovy sa Rusku konečne začalo dariť, teraz tam začali stavať najväčsi ladoborec na svete.... Bude postavený v roku 2017 a keby nebol Putin vo vláde, tak by sa nič takéto nikdy nestavalo!! A aj ekonomika sa celkom zlepsila, chce sa rozbehnuť projekt o Colnej Eurazijskej unii....
A oni si budu hubu otvárať... A este hladovať!!!
A hentá tam čo mrdá mrazené kurčatá si este bude hubu otvárať že vraj ide do gulagu....
Pcha, to ja by som ju dal do pravého gulagu, nie len do pracovného tábora....
@qwedsayxc nájdi si text @9
» en.wikipedia.org/wiki/Pussy_Riot...
Jednoducho ony vsetky si zaslužia ísť minimálne do PRAVEHO gulagu...
co si myslim o pravoslavnej cirkvi radsej ani rozvadzat nebudem, to je jeden caropapisticky nástroj bez akehokolvek prava diktovat niekomu co ma a nema robit
no co uz, rusko je rusko. ta baba nieco podobne mala cakat
@qwedsayxc
rusko zo svojim prirodnym bohatstvom a rozlohou bude za vodou vzdy.a jasne ze ked ma jeden muz taku obrovsku moc niektore veci presadi lahsie.
budovanie ekonomiky je ale snad mozne aj v demokratickej spolocnosti.
... A mlieko stálo dve koruny, čo na tom, že väzenia boli plné politických väzňov ...
Prečo nepatríš k zástancom socializmu? Názory, že vtedy boli lacnejšie a kvalitnejšie potraviny sú predsa časté.
No a neviem, či zrovna to, že je Putin proti manželstvám homosexuálov ľudí zaujíma viac, ako napríklad to, že je za ich perzekúciu prostredníctvom zákonov zakazujúcich propagáciu homosexuality pred neplnoletými.
A ešte k tej ženskej, neľutuj, však nech ju bárs aj z kože zderú za to, že skákala v kostole ako opica, všetko v poriadku.
2/ vdaka putinovi sa zacalo darit? to je ako keby niekto povedal ze vdaka ficovi sa konecne zvysila priemerna mzda o 6 eur
3/ mysliet si ze mame narok na sudenie niekoho o kom nevieme v akych podmienkach vyrastol a co prispelo k jeho momentalnej psychickej situacii a potreby prejavit sa alebo prelomit urcitu hranicu spolocenskej konvencie je pokrytecke
4/ spomente si na svoje kokotske ciny a uprimne sa zamyslite ci mozme sudit
5/ 6/ 7/ 8/ 9/ 10/
chapete?
A potraviny za socika kvalitnejšie boli, to je fakt, rovnako ako je fakt ze dnes nemusíme stat v rade na banány 10 hodín......
Aha, teda ak odišla tvoja rodina, to je zle.
Keď sa v Rusku toto deje iným rodinám, tak to je, ako vidím, všetko v poriadku.
Čo sa týka toho, čo komu príde a nepríde normálne, mne nepríde normálne voliť Putina. Mal by som podľa teba chcieť, aby to bolo zákonom zakázané? A aby za to ľudia chodili na dlhé roky do basy?
Ani podľa mňa by nemala byť homosexualita propagovaná pred neplnoletými.
Ale mám dojem, že nikto nič také nerobí ... Ak uvidíš billboardy s tvárou malého chlapca a nápisom "buď gay!", daj mi vedieť.
Na druhej strane mám dojem, že by ľudia nemali byť prenasledovaní za úplné kraviny, čo už deje celkom často.
Pridávam krásne úsmevný prípad, ktorý sprevádzal presadzovanie týchto anti-gay legislatív v rusku:
» en.gazeta.ru/bears/2012/02/2...
Nikomu nenadávam, len sa pýtam, ako je možné, že to úžasné, zázračné Putinovo jedlo v socializme zrazu nie je takým silným argumentom.
A ak máš dojem, že som chcel tvrdiť niečo o potravinách, tak si sa zmýlil.
@qwedsayxc no a kto je hentá žena lebo jak som to video teraz preklikal tak jej tam nevidno moc do ksichtu a jaksi ma hento zo zjavných príčin ani nezaujíma páč je to nechutné a s pussy riot to nemá nič pokiaľ viem.. či má?
@afgh to je tiež bezpredmetné môže to byť síce fajn ale načo v múzeu? ale šak aj tak, za to odsúdená nebola, max. sa k tomu prihliadalo..
@malenkaya aj títo sú platení západom?
btw Vzhľadom na uvedené situácie by sme sa mohli domnievať, že členky skupiny Pussy Riot zastávajú širokú koncepciu slobody a slobody prejavu zvlášť. Lenže fakty dokazujú čosi úplne iné – širokú slobodu prejavu požadujú členky skupiny Pussy Riot len pre seba. Hoci samy bez problémov zasahujú do práv iných, na svoje osobnostné práva sú “punkerky” veľmi citlivé. Dôkazom postoja Pussy Riot k hodnote slobody prejavu bolo to, ako reagovali členky skupiny na niektoré kritické články voči sebe. Napr. v Nemecku, kde väčšina mainstreamových médií písala v prospech “punkeriek”, sa objavilo aj niekoľko kritických článkoch o Pussy Riot. Speváčky však túto kritiku očividne nechápali v rámci širokej koncepcie slobody prejavu, le zareagovali veľmi agresívnym spôsobom. Skupina zažalovala autorku článku a podala sťažnosť na mediálnu radu za to, že autorka označila jednu zo speváčok (N. Tolokonnikovu) za nezodpovednú matku a taktiež, že prirovnala vulgárne provokácie skupiny k výčinom prvej generácie RAF zo šesťdesiatych rokov. Práv
ale to že inde by ich ukameňovali neznamená že včíl je ten nelogický trest legitímny, napríklad toto je prakticky to isté a basu nedostal nikto z nich, kostoly stále stoja a svätená voda sa na krv neobrátila:
a k hentomu daj zdroj lebo sa mi nezdá že by PR čo spievajú o kropotkinovi mali potrebu dávať kohosi na súd a dakoho z nemecka ešte k tomu, doteraz som o tom nepočul a jaksik neviem k tomu nič nájsť
ku článku z 'pravdy' v @46 pripájam ešte jeden z minulého roka s názvom "Pussy Riot podpořte, ale nezapomeňte na dělníky z Kazachstánu. Jsou na tom hůře a západ se jich nezastane." - » www.ezurnal.cz/generate_page.p...
Putin je proti západním zájmům, kazašský stát otevřel dveře zahraničním investicím.
Rusko nevychází vstříc západním společnostem, Kazachstán vítá miliardové investice firem jako British Gas, Agip, ExxonMobil a dalších.
Pussy Riot proto podporují nejen levicové listy jako The Guardian, The Independent, ale i konzervativní jako Daily Mail… podpora „bezejmenných“ ropných dělníků z Kazachstánu je jen na vás, dodává blogger na libcom.org
zazalovany clanok
» www.faz.net/aktuell/politik...
info o zalobe
» www.inosmi.ru/russia/20121030...
moj zdroj
» brankof.blog.pravda.sk/2012/12/24/zaml...
a hnutie femen by som povedal že je bárs mimo tejto témy, neviem či o nich viem dosť na to aby som ich tu rozoberal a čo som o ich činnosti počul tak súhlasím s máločím..
besného psa mám len v gaťoch, to skôr ty sa ukludni
čo sa týka FEMEN - u :
» pansu.sk/katerorie-obsah...
vieš ono sa skutočne stačí zamyslieť nad tým prečo sú niektoré veci v médiách prezentované viac a iné menej ( alebo vôbec ) , média majú veľkú moc, respektíve tí čo za nimi stoja. a občas stačí mať doma človeka ktorý sa zaujíma o dianie vo svete aj z iného uhla pohľadu a takých ja mám, čiže spolu konšpirujeme ale už som fakt unavená takže ak niečo môžme pokračovať v tejto debate zajtra.
prop.sk.. нихуя я им не верю navyše ak aj femen má svojich donorov z radov milionárov tak tam furt nemusí byť spojenie s vysokou politikou a vzhľadom k tomu že centrum diania ohľadom nich už ani nie je na ukrajine ale skôr vo francúzsku by to ani nedávalo veľký zmysel..
konšpirovať znamená čo, že aj medvedí prd hlboko v lese má oficiálnu verziu pre mainstream médiá a pravdivú verziu ktorú sa človek dočíta jedine na stránke whatever.ru?
A myslíš, že za socializmu Stalin, či Gottwald behali po uliciach a strieľali do ľudí?
Ja som zatiaľ nevidel žiadne plánované osnovy sexuálnej výchovy, tak sa musím spýtať, čo konkrétne tam bolo za propagáciu homosexuality?
A krava, ktorá sa nevie vpratať do kože, sa ti pokojne môže nepáčiť, nemám nič proti. Ale rozumieš, že to, že sa ti nepáči a že má ísť na roky do väzenia sú rôzne veci?
Ešte raz, mne sa nepáči, že ľudia volia Putina a zdá sa mi to nenormálne. Mám chcieť, aby takí šli do väzenia? Bude v poriadku, keď do väzenia pôjdu a ja nad tým mávnem rukou a poviem si, že dobre im tak, lebo sa mi nepáči, čo urobili?
@tunidlo začína ma to už pomaly unavovať...ja som niekde povedala že títo dvaja spomínaní strieľali do ľudí na uliciach? Osobne si ale myslím že krvi najmä ten prvý pán na rukách dosť, takže k tomu sa vyjadrovať nebudem.
malo by sa jednať o asi sto stranovú publikáciu o ľuďoch s inou sexuálnou orientáciou, ministerstvo školstva podporilo tento projekt sumou 15 000 EUR ( čo mi pri stave nášho školstva príde poburujúce, lebo na opravu škôl, nové učebné pomôcky, niet z čoho a na tieto aktivity sa zdroje nájdu ? ), rodičia už písali aj otvorený list prezidentovi, ak mám správne informácie.
čo sa týka spomínanej ženy, robila to vedome, bola pri zmysloch? ak áno a nik ju svojprávnosti nezbavil tak jej nejaký trest rozhodne patrí. Všade na svete je hanobenie chrámov trestné, nie len v Rusku, takže čo mali s nimi podľa teba robiť, pochváliť ich alebo čo? Ty keď porušíš zákon tiež budeš potrestaný. Mimochodom za hanobenie mešity by tieto sliepky dostali trest smrti. A mimochodom neboli odsúdené za proti Putinovské vystúpenie ale za hanobenie chrámu. Keď už tu tak vo veľkom rozoberáme čo sa komu nepáči tak mi ver že ani mne sa veľa vecí nepáči, napríklad to že sa stále nájdu ľudia ktorí volia Fica.
@vesty asi tak ale priprav sa na útok proti Putinovských birdzákov :letim:
@malenkaya a platené kým a načo, predtým to boli agentky provokatérky platené západnými vládami na destabilizáciu putinovho cárstva etc. etc.
pussy riot ani vojna práveže nemajú ani kancle (aj keď ani u femenu neviem či tomu mám veriť) a ani tak finančne náročné akcie tak ako femen, banda pankáčov čo dokázala vzbudiť slušnú pozornosť lebo veď akcia v chráme nevyzerala nejak strašne náročne a to ani v porovnaní s predlošými.. » en.wikipedia.org/wiki/Pussy_Riot...
bo ak hento malo byť zaplatené tak ludia na videu v @49 dostali koľko potom, 5 českých korún? a čo sa týka hanobenia chrámu tak ako som povedal, ani hentam sa brána do pekla neotvorila ani nič podobné.. ono to ani nebolo keď sa pozreme na text ( » hojko.com/post1876500.htm... ) v ničom protikresťanské, to len tak na margo.. že femen na protest proti ich uväzneniu pílil kríže je od nich prijebané a je to jedna z vecí v ktorých nesúhlasím..
čo sa týka židovského sexizmu (aj keď ten skôr u ortodoxných ako u liberálnych bude prítomný), s ním sa v európe človek asi nestretáva tak často ako s tým kresťanstvom alebo islamom ovplyvneným a aj na blízkom východe bude v ohľade práv žien na tom najlepšie asi izrael (pokiaľ človek neni palestínčan, pravda.. vidno to napríklad aj na týchto príkladoch: » www.jetotak.sk/ludskeprava/izr... )
inak keby pussy riot hentaké čosi podobné spravili v mešite nachádzajúcej sa v ruskej federácii tak pochybujem že by ich ukameňovali miesto vyvedenia ale nehaj tak..
PR neboli odsúdené za hanobenie chrámu (nie sme v stredoveku) ale za výtržníctvo spojené so šírením náboženskej nenávisti (o ktorú nešlo nakoľko v texte "pankovej modlitby" nie je nič proti kresťanom a prosia tam matku božiu aby rusko zbavila putina ) lebo pár ľuďom asi niekto zabudol povedať že stredovek už bol a "útok na duchovnú podstatu štátu" tamto teda nie je, hlavne pokiaľ je daný štát de iure sekulárny..
Keď nemáš rada ironické odpovede, skúsim klasickejšiu
Domnievam sa, že ak by si prišla do ČSSR alebo ZSSR, tiež by si na ulici videla normálnych ľudí a rodiny s deťmi
Čo by ešte neznamenalo, že v tých krajinách nevládne nejaký autoritársky zmrd, ktorý si právami svojich občanov vytiera riť
V poriadku, mňa len zaujíma, čo v tej publikácii by bolo propagáciou homosexuality.
Tak sa teda spýtam, ak by za hanobenie mešity podľa teba dostali trest smrti, súhlasila by si s týmto trestom?
A ešte sa spýtam, čo na tom, čo urobili, je hanobením chrámu?
Keď niekto škaredo škrieka v kostole pesničku, tak ten kostol hanobí?
Neboli. Vieš za čo boli odsúdené? Ako to podľa teba prejavili?
Škoda, že si mi na tú otázku neodpovedala, ale čo narobím ...
Ich konanie každopádne nebolo správne. Ak chceli vyjadriť svoju nespokojnosť s Putinovou vládou, mohli si pokojne zvoliť aj iný spôsob a iné miesto. Ja mám taký pocit, že tým že sa to stalo v Rusku a v pravoslávnom chráme to niektorí ani ako hanobenie skutočne nevnímajú a preto aj trest sa im zdá nepatričný , ale ak by sa podobné ženy objavili v synagóge, začali poskakovať, vrešťať a robiť nekoordinované pohyby, spoločnosť by bola zhrozená.
a čo sa femen týka :
» semiticcontroversies.blogspot.sk/2013/07/femen-i...
inak už sa neviem dočkať rečí o tom že som antisemita ( čo je vcelku nelogické a nepravdivé, keďže mám z polovice židovské korene )
ešte k tej homosexualite...podľa mňa stačí už len to, že o nej vznikla samostatná publikácia pre školy, podľa teba to snáď propagovanie nie je? a nechci mi vešať na nos, že táto inakosť nemá dostatočné promo v spoločnosti rôznymi pochodmi ktoré podľa mňa dosť pútajú pozornosť.
opakujem sú to zrejme svojprávne ženy, zodpovedné za svoje konanie, hoci keď tak nad tým premýšľam, nik normálny by rozhodne nešiel vystrájať na akéhokoľvek podobné miesto. Moslimovia majú svoje zákony a ja vôbec netvrdím že sú správne, najskôr by som s tým nesúhlasila ak mám pravdu povedať, opäť si použil len to, čo som uviedla ako príklad...správali sa neprístojne a to je fakt.
neviem ako môžeš porovnávať spevy pri omšiach v chráme s vystrájaním týchto dám...už obsahovo sa jedná o čosi iné, rozdiel je v tom, že pri škaredom škriekaní ( ako to nazývaš ) v kostole spievaš prevažne spevy v ktorých velebíš Boha, ide teda o obsah nie o spôsob prevedenia ( a navyše ak už skutočne nevieš spievať, tak nahlas ani nebudeš, len tak potichu ), tu teda vidím rozdiel.
V Rusku bol prijatý zákon o hanobení posvätného miesta( nevylučujem že bol reakciou na vystúpenie Pussy Riot )podľa neho osobe, ktorá urazí náboženské cítenie veriacich, hrozí podľa zákona až rok väzenia alebo pokuta do výšky 300 000 rubľov (7500 eur ). Ak bude takýto trestný čin spáchaný v kostole alebo na inom posvätnom mieste, trest predstavuje až tri roky väzenia a pokutu 500 000 rubľov, takže asi preto boli odsúdené. pozri ak chceli vyjadriť svoju nespokojnosť so systémom, mohli to ako som už písala urobiť aj iným spôsobom, lenže tu išlo v prvom rade o pritiahnutí pozornosti médií na ich šokujúci výstup a na následné kroky zlého Putina.
Ja už k tomu nemám ďalej čo dodať chlapci, hádať sa nechcem a v názoroch sa asi nezhodneme tak si nekazme deň žabomyšími spormi o tom či Pussy Riot sú vinné alebo nie. navyše človek ktorý toto fórum založil už z nás musí mať hlavu ako melón
Tak teraz nerozumiem, ako som mal naložiť s informáciou, že v Rusku tvoja známa stretáva na ulici normálnych ľudí, rodiny s deťmi a neviemčo
Neboj sa, nepredstavujem si Rusko ako front v prebiehajúcej vojne
Neviem, čo je v tej učebnici, tak ako môžem vedieť, či je to propagácia?
Obsahom môže byť čokoľvek.
Aj teraz medzi nami vznikla diskusia týkajúca sa homosexuality a nemám dojem, že by sme práve propagovali homosexualitu.
A nie, nemyslím si to. (Len pripomínam, že nasledné hovorím bez toho, aby som mal nejaký konkrétny názor na nejaké príručky, nevidel som ich, neviem, čo tam je, a naozaj neviem, aký by mal byť obsah sexuálnej výchovy)
Pochod je pochod. Nie je to vzdelávanie. Ešte raz pripomínam, ja neviem, či nejaké vzdelávanie treba a ako má vyzerať, ale ak by sme sa tvárili, že pochod tvrdiaci, že každý má byť hrdý na svoju sexuálnu orientáciu, je vzdelávanie, neviem, či by sme dopadli dobre.
Vidíš, správali by sa v tej mešite podľa teba neprístojne a ty by si s tým nesúhlasila. Takže mám taký dojem, že "správali sa neprístojne" nie je odpoveďou na všetko.
Ja som nemyslel len spevy na omšiach. Čo ak v kostole niekto začne škriekať kohútika jarabého? Do basy?
OK, máme zákon, ten zákon je naozaj krásne formulovaný, ak je to, čo píšeš naozaj časťou jeho znenia
Ja sa domnievam, že sa mi už neraz podarilo uraziť náboženské cítenie nejakých veriacich, napríklad tu, na birdz. Vedela by si mi poradiť, akú pokutu by som mal dostať, ak by som žil v Rusku?
Tvrdil som, že to urobili zadarmo a zo svojho presvedčenia?
Ja o tom nič neviem, neviem, prečo to urobili.
Viem, že to urobili, že sú za to v base a že sa tu niekto tvári, že je to, že sú v base, úplne v poriadku, lebo ona s nimi nesúhlasí a nepáčia sa jej.