Čo by si robil/a kebyže máš matku/otca na psychiatrii?
No vži sa do takejto situácie. Že by sa proste z nejakého dôvodu /dôvod nie je podstatný/ dostal na uzatvorené oddelnie jeden z Tvojich rodičov... čo by si robil ako by si to bral/a?
Tu nejde o žiadne dohadovačky "mojim rodičom by sa to nikdy
Ťažko sa vžiť do takej situácie keďže v nej nie som. Úprimne preto nedokážem odpovedať, ako by som zareagovala. No veselo by mi určite nebolo. Ale nie je to ani zďaleka na hanbu
Stavim sa, ze by to nebolo take vazne, takze by bol dany rodic po case aj tak prelieceny a pusteny. Ale keby to bolo vazne? No, tak to by som tam pravdepodobne skoncila tiez, ak by to bola mama. Alebo by som to mozno neprezila, ja neviem.. Ak otec, tak to nedokazem posudit. Nezijem s nim, takze taky blizky vztah nemame, cize by to na mna az taky dopad zrejme nemalo, hoci...
Nic - chodil by som za nim/nou cez navstevne hodiny a dufal, ze sa cim skor uzdravi...moj spolubydlo sa zblaznil takto asi 3 mesiace dozadu [a to bolo fakt huste] a uz je doma
no a co je na tom?spraval by som sa rovnako ako keby sa dostali na hocijake ine oddelenie,psychicku chorobu moze dostat hocikto rovnako ako hocijake ine ochorenie tak uz by bolo nacase skoncit s tymi jebnutymi predsudkami ze kto je na psychiatrii je automaticky blazon a treba ho pomaly zbavit svojpravnosti
nebolo by to horsie ako teraz...takze neviem...ale keby sa ma nieco spytali kde by som musela povedat co s u nas deje myslim ze poctivo by som ala zavrete usta a tlcili by s ami do oci slzy
urcite by som sa necitila prijemne a nebolo by mi vsetko jedno keby som ich mala ist navstivit ale su to rodicia, takze by som robila vsetko preto aby som im pomohla...i ked by pomoc nechceli prijat...
Asi by záležalo, že kvôli čomu tam sú, lebo na psychiatriu sa človek môže dostať aj človek, ktorý má "len" depresiu, ale trvá už dlhodobejšie a chcú mu nasadiť správnu liečbu.
Ale takisto tam môže byť aj človek, ktorí vôbec nevníma realitu už mesiace a ani nieje veľká nádej na zlepšenie....
ja som tam mala brata, takze sa nemam do coho vzivat, zazila som si to. urcite tam mamku nenechavaj, lebo je dost mozne, ze jej stav bude potom este horsi ako bol doteraz. neviem aku mala stanovenu diagnozu, no lieky a brutalne psychiatricke terapie, ktore budu na nej skusat, jej nepomozu len prihorsia podla vsetkeho. skusala aspon nejake formy terapie? ci rovno sa dostala na psychiatriu? aky to malo priebeh? kludne mi napis do TS
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Ale takisto tam môže byť aj človek, ktorí vôbec nevníma realitu už mesiace a ani nieje veľká nádej na zlepšenie....
Takže záležalo by to od diagnózy.