@tommyhot neverim, ze cele toto existovanie, cely dokonale fungujuci vesmir je len nejaka nahoda...podla mna proste musi byt nieco/niekto, kto to stvoril, hoci sme aj niekde v skumavke v inom vesmire , tak niekto nad nami musi byt
@tommyhot och, nechápeš, že tu ide skôr o to, že akú jednu vec by si chcel vedieť, keby si sa mohol dozvedieť hocičo.. veď ani v @0 nie je zadefinované že kresťanský Boh omg.. -.- kks hneď sa na to tak musia niektorí kukať...
@tommyhot pre účely tohto fóra môžeme napríklad predpokladať, že táto vymyslená entita existuje myslím že by sa to nemalo zvrhnúť na zaužívané ateizovanie.
@piter09 jediny argument preco by musel? to, ze ty v nieco veris, alebo neveris je sice pekne, ale viera nic nevysvetluje ani nedokazuje...
@burble otazka sa steizovala, neviem preco by som ju nemohol ateizovat? dalo sa hned opytat - "na aku otazku by ste chceli vediet odpoved?" a bol by klud..
kazdopadne aby som ukojil vase teisticke duse.. keby existuje boh, tak by som sa ho spytal, preco je taky vyjebany uchylny hajzel a dviha si ego na malych detoch, ktore za nic nemozu?
@burble osobne si myslím že ide o manipuláciu, a tento príbeh upravil nejaký muž aby sa cítil nadradene a tým pošlapal ženu a jej miesto v spoločnosti. už len to že by žena mala vzniknúť len vďaka mužovi je znevažujúce a utláča to jej hodnotu.
Rovnako ako príbeh s hadom kde sa poukazuje na ženu ako na tú zlú , ktorá muža zviedla, pritom na vine bol muž.
Viem si predstaviť aký by bol tento svet krásnym a čistým miestom keby tu žili len ženy.
@tommyhot to iste sa mozem spytat ja teba, to ze neveris, ze nie je, nie je dokazom neexistencie
a v @37 ta otazka, ze preco si dviha ego na malych detoch..ehm..po prve, ak existuje boh, bude existovat zrejme aj jeho opak a to ze sa nieco stane malym detom, neznamena, ze boh sa nudi a robi im zle
po druhe, je moznost, tejto verim, ze niekto to tu stvoril, ale nezasahuje do diania, takze ludia sami za to mozu, ak sa nieco zle prihodi malym detom
@coquette viem že to čo tu riešiš je mimo otázku fóra, ale vrrrrr! toto že muži sú nutné zlo ma privádza do nervov že až...ešte nikdy ma okrem mojej mamy, starej mamy, krstnej mamy v ničom naozaj nepodržala žena. a o tom, akí sú muži, ktorých poznám, super ľudia, by som vedela rozprávať aj šesť hodín.
@coquette prečo sú podľa teba muži takí zlí ? lebo ženy sú tiež, nie sme o nič lepšie od nich,každý z nás má v sebe niečo zlé,tak si nemyslím,že by bolo menej problémov a konfliktov už vôbec nie a to zneužívanie,no neviem mnohé ženy samé zahodili svoju hrdosť
@coquette máš pravdu Bez nás mužov by bol tento svet krajši Bývali by ste v jaskyniach,boli by ste celé zarastené,smrdeli by ste ako kopa hnoja,lovili by ste dáke malé zvieratá bezbranné zvieratká,kadili by ste kde by sa vám zachcelo A postupne by ste sa stali potravou dákych predátorov O dákych technike by ste mohli snívať v tých najtajnejších snoch
@mmajuskaa3 ako toto može napísať žena? ženy boli prinútené častokrát vzdať sa svojich nárokov a hrdosti len kvoli tomu že muži ich k tomu prinútili. keby ženy boli v politike, bolo by všetko lepšie ako teraz. Ale nie muži si zo žien spravili handry. ženy su znevažované v reklamách časopisoch...
@nobileu ž dlhhú dobu bojujem s odporom k nim a snažím sa naučiť z nich nemať strach. či by som dokázala mať muža rada to by záležalo na ňom. V prvom rade by to nesmel byť amorálny egoistický jedinec snažiaci sa si zo ženy spraviť nástroj svojho uspokojenia
@sitic nie ženy sú citové a inteligentné tvory. Ak by sa mala žena pre muža obetovať-spraví to. S opačným prípadom som sa ale nestretla žeby sa muž obetoval kvoli žene a vzdal sa svojho egoizmu a sexuchtivosti.
@coquette ako môže žene byť pošliapané miesto, keď je ich pre ženy menej od prírody? Vieš, že sa ich rodí menej, nie? Tak čo? Oni ich nešliapu, proste je to taký pomer...a tiež som si myslela, že aký by bol čistý svet bez mužov. Na druhej strane, takú situáciu určite občas zažívaš, keď si len s babami a nevrav, že nemáš radosť, keď vidíš zasa chalanov a nejakú zmenu proste a kvôli komu by sme zabezpečovali, aby bolo všetko také čisté? By sme postarli a všetky by sme zomreli a bol by koniec celého sveta na veky amen. Nie všetky sme uspôsobené na takú tvrdú prácu, aká je na svete potrebná, resp. by sa z niektorých žien museli stať mužatky a potom by si chcela čisté miesto bez nich. Čiže v princípe je to blbosť chcieť svet bez mužov. Ale sú tam veru lákavé detaily, to musím uznať. Len sa to neoplatí.
@coquette to potom nezijes v realite. som videl neraz vsetky negativne vlastnosti ktore maju podla teba len chlapi aj na babach. su dobri a zli ludia. na pohlavi nezalezi
@kolcak123 presne proti takýmto predsudkom bojujem... ženy niesú o nič menej inteligentné takže keby mali priestor a neboli utláčené ,,svalmi" (pretože toto je jediná vyhoda mužov oproti ženám-fyzická sila) tak by svete bol miesto lásky pokoja a múdrosti nie pudovosti.
@coquette zjavne ti niekto veľmi ublížil... a preto,že som tiež žena,nemusím mať hneď také názory ako ty, obe pohlavia sú dôležité a ani jedno nie je lepšie alebo horšie,lebo navzájom sa krásne dopĺňajú, áno boli... a sú aj teraz ešte niekde,ale najviac sa sami vzdávajú svojej hrdosti, myslíš,že všetky,ktoré si zarábajú sexom to robia len z donútenia ? alebo sa pozri na pokec... ako sa niektoré samé ponúkajú a potom sa čudujú,že si ich muži nevážia,veď prečo by mali,keď ani ony si nevážia sami seba, no neviem,či by prevaha žien v politike k niečomu viedla,bolo by to také isté možno...
@coquette "ženy sa stávajú zlé len v sebaobrane" - hovadina. zavisi od povahy cloveka.
pudy maju zeny aj muzi. a agresivne su aj zeny. si nikdy nepocula ze manzelka umlatila manzela k smrti a pod.? ale pre zeny je skor typicka psychicka agresivita
@coquette dobre,ženy nie sú menej inteligentné ale bez mužov by nebolo toto všetko čo je dnes okolo nás Hádam si nemyslíš že by dáka žena nahradila sira Isaaca Newtona,Einsteina alebo Nikola Teslu A aj keby tak by nedokázala to čo týto velikáni
A hádam si nemyslíš že keby vládli svetu ženy tak by sme všetci žili v mieru a harmonii Fungovalo by to rovnako ako teraz s tým rozdielom že by sa dakde v Afgane zabíjali ženy a nie muži Preto je lepšie ked sa hasíme mi Vojny vždy boli a vždy aj budú A ja úplne jedno kto tomu velí
@coquette uz fakt s tymi hovadinami prestan....to sa neda citat, co tu pises. Ked ti niekto ublizil, a ten niekto bol evidentne chlap, tak to neznamena, ze vsetci chlapi su neviem co...radsej si vybav sedenie u psycholgicky, a uvidis, ze sa ti po zopar tyzdnoch ulavi
Dalej sa uz prosim zmier, ze medzi muzom a zenou su rozdiely, a mozeme byt rovnopravni, nie rovnaki! A taktiez si nemyslim, ze keby vladli zeny, tak by bol vsade pokoj a klud....staci vidiet zenu pocas PMS a kazdy muz ma dost A to ani nehovorim o intrigach, ktorych su schopne zeny......
Ak Boh všetko vie a všetko môže, prečo nezabráni zlu ?
Zlo vo svete je temné a bolestné tajomstvo. Veď aj ukrižovaný Pán volal k svojmu otcovi: "Bože moj, Bože môj, prečo si ma opustil? "(Mt 27,46).
Mnoho vecí je nepochopiteľných. Jedno však vieme celkom isto: Boh je stopercentné dobrý. Nikdy nemôže byť pôvodcom niečoho zlého. Boh stvoril dobrý svet, ten však ešte nedospel k svojmu napleniu. Cez prudké pády a bolestné precesy smeruje k svojmu definitívnemu naplneniu...
je to len kúsok z knihy YouCat ktorá vysvetľuje veľa otázok
vy ste prijebaní? šak už dávno je jasné, že @coquette je troll a aj sa jej darí zaspamovať každú normálnu diskusiu... presne o to jej ide v každom fóre sa treba prehrabávať medzi komentmi typu coquette versus ľud a len preto, že jej na tie vtípky odpovedáte
@anitchka pred tým ako som to začal čítať som tiež čakal vnucovanie názorov zo strany cirkvi ale nie je tomu tak. Napr. vývoj sveta- prírodne vedy verzus krestanstvo je tam pekne popísaný
aké je nákupné správanie manažérov a pracovníkov veľkých spoločností v incentívnom, stimulalačnom a motivačnom cestovnom ruchu a ešte jedna (sklbim to do jednej...som šikula rpedsa) nech mi povie dokonalú štruktúru incentívneho programu
@lenuli presne...je to pravda, a že druhý "najmúdrejší" po ňom je najvyšší anjel, čo je Lucifer....a on využíva 90 % a pôvodne Lucifer - jeho meno znamená posol svetla...a že bol dobrý, dôvod, prečo sa stal zlým je ten, že závidel nám (ľuďom) to, že nám dal Boh Zem a že anjeli žijú v raji, ale on nám zavidel tú Zem..
ja by som nevedela čo sa opýtať :/ mám veľa otázok na ktoré nepoznám odpovede ale ako prvé by som sa opýtala to ...... čo bude potom keď tu uš nebudem .....
Nic, lebo aj ak by mi odpovedal myslel by som si ze je to iba nejaka manipulacia. Cize je jedno co by som sa ho spytal, ja by som mu uz dopredu neveril.
Kazda z nich ma pre mna taku istu vahu, lebo ked sa mi nebude snivat, tak je skutocny a stane sa zo mna posadnuty clovek Bohom, ked budem vediet kedy zomriem, tak budem pokojnejsia a budem vediet, ci mam este kopec casu a mozem s nim vynalozit rozumne a nebat sa toho, ze svoj zivot preplytvam alebo co.... A kedze sa bojim smrti, tak aj to, co je po smrti ma velmi zajjima
Naozaj neviem, mám pocit, že by som tak dlho váhal nad otázkou až by som to zbytočne prekombinoval, nenapadá mi nič. Ale ak by som niečo mohol chcieť. Chcel by som pochopiť VŠETKO alebo vedieť využívať mozog na 100%.
@coquette buď si neskutočná feministka, (ale k tomu musíš mať tiež nejaký dôvod) alebo ti niekto, ako už vyššie spomínali, strašne ublížil. Tipujem znásilnenie, keďže toľko píšeš o tom, ako sme pre chlapov iba "nástrojom pre ich ukojenie". Alebo ťa možno aj zmlátil, lebo píšeš aj o agresivite. Alebo oboje. Alebo si bola mamou veľmi zle vedená k takýmto názorom. Alebo ťa dokonca zneužíval vlastný otec/brat...
Nehovorím, že všetci chlapi sú svätí. Aj ja som sa stretla v živote aj so sviniarmi, ale bolo ich menej ako tých normálnych.
Ok, chlap ťa môže zbiť, znásilniť - choď na sebaobranu, karate, hocičo, čo ti pomôťže. A k psychológovi. Máš seriózny problém.
Ako môžeš napísať, že si hetero, keď tak nenávidíš chlapov? S takýmto prístupom - dokážeš vôbec s nejakým byť v jednej miestnosti?
A píšeš o tom, aké sú ženy nežné, citovo založené, atď... ty si sa ešte fakt v živote nestretla s ani jednou mrchou?
Nechcem ponižovať ženy, ale buďme úprimní. Ja som sa stretla teda minimálne s dvoma mrchami vo svojom živote, a poviem ti tak, že keby som si mala vybrať medzi bitkou od chlapa (takou, ktorá by nezanechala nejaké vážne následky) a tým, že sa mi do života dostane takáto žena, vyberiem si tú bitku! Rany sa zahoja a jazyk vie ublížiť niekedy oveľa viac...Pretože iba ženy vedia šíriť hnusné intrigy, ohovárať, pomaly od teba odvrátiť priateľov aj rodinu, používajú špinavé zbrane, jednajú poza chrbát, manipulujú. Nepoznám ani jedného takéhoto chlapa. Ktorý by sa vyžíval v tom, že niekomu robí zle (takýmto spôsobom).
Tak isto, ako sú zlí muži a dobrí muži, tak isto sú aj zlé a dobré ženy. Myslím, že s tvojim názorom že ženy sú dobré a muži sú zlí si dosť mimo. A ak si o tom naozaj tak skalopevne presvedčená, tak si sa buď nedostala medzi ľudí odvtedy, čo ti niekto ublížil, alebo si mala neskutočné šťastie v živote na samé ženy - anjelov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
176 komentov
@burble otazka sa steizovala, neviem preco by som ju nemohol ateizovat? dalo sa hned opytat - "na aku otazku by ste chceli vediet odpoved?" a bol by klud..
kazdopadne aby som ukojil vase teisticke duse.. keby existuje boh, tak by som sa ho spytal, preco je taky vyjebany uchylny hajzel a dviha si ego na malych detoch, ktore za nic nemozu?
Rovnako ako príbeh s hadom kde sa poukazuje na ženu ako na tú zlú , ktorá muža zviedla, pritom na vine bol muž.
Viem si predstaviť aký by bol tento svet krásnym a čistým miestom keby tu žili len ženy.
veľmi správne brat môj, kto ma vo svojom srdci milosrdenstvo Božie pozná všetkí odpovede.........filip
a v @37 ta otazka, ze preco si dviha ego na malych detoch..ehm..po prve, ak existuje boh, bude existovat zrejme aj jeho opak a to ze sa nieco stane malym detom, neznamena, ze boh sa nudi a robi im zle
po druhe, je moznost, tejto verim, ze niekto to tu stvoril, ale nezasahuje do diania, takze ludia sami za to mozu, ak sa nieco zle prihodi malym detom
z toho mi logicky vyplýva že nutné zlo si tu ty
1) dokazne bremeno je na veriacich, ktori prisli s tym, ze existuju boh
2) dokazovat neexistenciu niecoho je logicky nezmysel:
» en.wikipedia.org/wiki/Evidence_o...
Preco by mal existovat aj opak boha? Ak je boh vsemohuci, preco by stvoril aj svoj opak?
Ako moze povedzme zdravy clovek za to, ze sa mu narodi postihnute dieta?
Lebo tak hetero zeny vacsinou funguju... Maju rady muzov atd.
pudy maju zeny aj muzi. a agresivne su aj zeny. si nikdy nepocula ze manzelka umlatila manzela k smrti a pod.? ale pre zeny je skor typicka psychicka agresivita
A hádam si nemyslíš že keby vládli svetu ženy tak by sme všetci žili v mieru a harmonii Fungovalo by to rovnako ako teraz s tým rozdielom že by sa dakde v Afgane zabíjali ženy a nie muži Preto je lepšie ked sa hasíme mi Vojny vždy boli a vždy aj budú A ja úplne jedno kto tomu velí
Ale tvoje názory sa mi vážne v istých ohľadoch zdajú zvrátené.
Dalej sa uz prosim zmier, ze medzi muzom a zenou su rozdiely, a mozeme byt rovnopravni, nie rovnaki! A taktiez si nemyslim, ze keby vladli zeny, tak by bol vsade pokoj a klud....staci vidiet zenu pocas PMS a kazdy muz ma dost A to ani nehovorim o intrigach, ktorych su schopne zeny......
» ateisti.sk/kolko-ludi-zabi...
nepytal by som sa nic, ale rozhodne by som bol vulgarny
@anitchka
citujem
Ak Boh všetko vie a všetko môže, prečo nezabráni zlu ?
Zlo vo svete je temné a bolestné tajomstvo. Veď aj ukrižovaný Pán volal k svojmu otcovi: "Bože moj, Bože môj, prečo si ma opustil? "(Mt 27,46).
Mnoho vecí je nepochopiteľných. Jedno však vieme celkom isto: Boh je stopercentné dobrý. Nikdy nemôže byť pôvodcom niečoho zlého. Boh stvoril dobrý svet, ten však ešte nedospel k svojmu napleniu. Cez prudké pády a bolestné precesy smeruje k svojmu definitívnemu naplneniu...
je to len kúsok z knihy YouCat ktorá vysvetľuje veľa otázok
akože toto nie je otázka, ktorá mi nedá spávať. je to len jedna z viacerých otázok, ktoré by ma zaujímali.
a nie som si veľmi istá, či tá kniha vysvetľuje veľa otázok, keďže je to písané z náboženského hľadiska a určite to nie je práve najobjektívnejšie.
@coquette , že kto jej tak strašne ublížil a pomiatol hlavu ..pýtam sa to úplne seriózne, ani nerýpem ani nič.. ale dievča, máš problém
je to kazdeho slobodne rozhodnutie, comu bude verit, nebudem sa tu teraz natahovat na takychto hlupostiach
- a nechal by som ho zacykliť sa v logike, až by sa vesmir zrutil.
alebo @7 !
Potom by som sa ho opytala prve co ma napadne
alebo
Kedy zomriem?
alebo
Co je po smrti?
Kazda z nich ma pre mna taku istu vahu, lebo ked sa mi nebude snivat, tak je skutocny a stane sa zo mna posadnuty clovek Bohom, ked budem vediet kedy zomriem, tak budem pokojnejsia a budem vediet, ci mam este kopec casu a mozem s nim vynalozit rozumne a nebat sa toho, ze svoj zivot preplytvam alebo co.... A kedze sa bojim smrti, tak aj to, co je po smrti ma velmi zajjima
"Bože, môžem ti položiť jednu otázku ?"
B: práve si to spravil synu.
"Mohol by som teda ešte jednu?"
B: Aj to sa už stalo
Naozaj neviem, mám pocit, že by som tak dlho váhal nad otázkou až by som to zbytočne prekombinoval, nenapadá mi nič. Ale ak by som niečo mohol chcieť. Chcel by som pochopiť VŠETKO alebo vedieť využívať mozog na 100%.
Vyhrávajú (u mňa tieto) :
3/ Viem si predstaviť aký by bol tento svet krásnym a čistým miestom keby tu žili len ženy. (wau, to by ma zabilo !)
2/ či si z nás robí piču alebo nie
1/ "Už môžem ísť domov a nikdy sa na svet nevrátiť?"
moja otázka: Bože, nagatívnou energiou sa živíš, alebo ju šnupeš?
Nehovorím, že všetci chlapi sú svätí. Aj ja som sa stretla v živote aj so sviniarmi, ale bolo ich menej ako tých normálnych.
Ok, chlap ťa môže zbiť, znásilniť - choď na sebaobranu, karate, hocičo, čo ti pomôťže. A k psychológovi. Máš seriózny problém.
Ako môžeš napísať, že si hetero, keď tak nenávidíš chlapov? S takýmto prístupom - dokážeš vôbec s nejakým byť v jednej miestnosti?
A píšeš o tom, aké sú ženy nežné, citovo založené, atď... ty si sa ešte fakt v živote nestretla s ani jednou mrchou?
Nechcem ponižovať ženy, ale buďme úprimní. Ja som sa stretla teda minimálne s dvoma mrchami vo svojom živote, a poviem ti tak, že keby som si mala vybrať medzi bitkou od chlapa (takou, ktorá by nezanechala nejaké vážne následky) a tým, že sa mi do života dostane takáto žena, vyberiem si tú bitku! Rany sa zahoja a jazyk vie ublížiť niekedy oveľa viac...Pretože iba ženy vedia šíriť hnusné intrigy, ohovárať, pomaly od teba odvrátiť priateľov aj rodinu, používajú špinavé zbrane, jednajú poza chrbát, manipulujú. Nepoznám ani jedného takéhoto chlapa. Ktorý by sa vyžíval v tom, že niekomu robí zle (takýmto spôsobom).
Tak isto, ako sú zlí muži a dobrí muži, tak isto sú aj zlé a dobré ženy. Myslím, že s tvojim názorom že ženy sú dobré a muži sú zlí si dosť mimo. A ak si o tom naozaj tak skalopevne presvedčená, tak si sa buď nedostala medzi ľudí odvtedy, čo ti niekto ublížil, alebo si mala neskutočné šťastie v živote na samé ženy - anjelov.