tak ja pevne dúfam že vojna nepríde : / ale keby skutočne k tomu príde nešiel by som bojovať .. snažil by som sa niekde skryť ale to by asi nepomohlo .. no zomrel by som
Snažil by som sa utiecť do zahraničia, keby sa mi to nepodarilo, by som sa skrýval a ak by ma našli dobrovoľne by som šiel do basy. Prosto je to proti môjmu presvedčeniu zabíjať ľudí na rozhodnutie nejakých politikov. Môj život a rodina sú mi prednejší ako čokoľvek iné na tomto svete. Kebyže ma bezprostredne začne ohrozovať, to je iné, ale bojovať za NATO alebo EÚ alebo USA nikdy !!!
Tak bud by som dufal, ze ma nepovolaju a ked uz, ze ma strcia do nejakeho laboratoria. Som totalne nemehlo Hned v prvej akcii by som si prestrelil nohu a vykrvacal, lol.
ludia co absolvovali zakladny vojensky vycvik mozu dostat povolavaci rozkaz...
ak si nebol na vojne tak nemozes dostat povolavaci rozkaz lebo si nikomu nic neprisahal
kludne mozes bojovat aj proti
a chcel by som vidiet co by sme robili so samopalmi ak sme ich nikdy nedrzali v rukach
@ferotferot no tou @28 si si moc nepomohol, vobec :p
btw. nemalo by to byt naopak (jako v starích romantickích príbehoch ;p ), že chlap pomáhá a spraví odvoz do bezpečia dáme ?
inak asi najlepšie by bolo to vziat rovno smer Argentína, N.Z., Kanada, Austrália.. :letim:
presne to robim kedze vojna nehrozi tak sa snazim v zene budovat pocit zodpovednosti...ako vidis je to dost neuspesne hned v druhej vete ma vysadila z auta
osobne by som to bral skor cez ukrajnu a rusko do ciny do prirody sa kuknut
@tecumseh Môžu ťa ale povolat, poslat na vycvik a tak poslať do boja.
Ja by som zomrel v prvej vlne to už vidím, slovenské vojsko akože... pomlčím, nechápem, prečo by mala ísť do vojny krajina, na ktorú nik neútočí a ktorú nik neohrozuje.
@sws333 no kým by nás vycvičili aspoň tak aby sme nekapali ako muchy, ale aspoň ako svine tak to by trvalo... a keďže sme v NATO a bojovalo by sa proti Rusom napríklad už vidím ako by šli ochotne Slováci do boja...
By som sa radšej s rusákmi ožral
@tecumseh čechov vedia vycvičiť za 72 dní, bohvie, slovenský vojaci väčšinou kapali dosť drasticky. No veď toto , ťažko sa zomiera za Amíkov či Nemcov.
to je hovadina
jedine ze by si bojoval proti slovakom by to mohla byt vlastizrada alebo ak mas spravenu prisahu inak nie
kludne mozes mat obcianstvo SR a byt prislusnik inej armady...
to co si myslel predtym si asi pisal o brannej povinnost a nie o povolacom rozkaze...ale aj brannu povonnost mozes odmietnut z dovodu nabozenskeho presvedcenia alebo proste len tak kvoli svedomiu...do ukrajiny ta proste nikto poslat nemoze
@sws333 tak niesom odborník ale s 72dňovým výcvikom proti nejakému vojkovi asi máme šancu
za amíkov by som nešiel zomierať a myslím že tu je málokto taký že by šiel
@ferotferot „Občan môže takéto vyhlásenie podať v roku, v ktorom mu vznikla branná povinnosť a v januári každého nasledujúceho roka až do zániku brannej povinnosti. Takéto vyhlásenie sa ale nevzťahuje na obdobie krízovej situácie ako núdzový stav, výnimočný stav, vojnový stav, vojna.“ To je citácia ministerstva v novinách. Takže si s tým tvojím papierom vytrú zadok.
@tecumseh To je jasne ze nie . Ale zas väčšina vojakov bude mať ekvivalent toho, profesionálna armáda je v menšine vo vojne, blbé je že u nás je to značne horšie, pretože iné štáty maju toľko profesionálnych vojakov čo mi obyvateľov.
Určite by som bojoval, pretože ľudia si asi neuvedomuju že ak by bola vojna tak by bol nedostatok vsetkého vrátane jedla, a komu by asi islo v prvom rade jedlo? Bojujucim vojakom braniaci stát alebo nejakým skrývajucim sa ludom? Tym by isli len zvysky a kope by sa neuslo.............
A myslím že v 3. svetovej kde by boli moderné zbrane by obyčajní skrývajuci človek nemal väčsiu sancu prežiť ako vojak,
Len by som musel dufať že by som sa nejak do bojov dostal pretože obyčajného nevycvičeného človiečika bere armáda skôr ako príťaž...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Ty si sa nikdy nepomýlil?
Niekde by sa možno dalo schovať niekde do lesa ale pri našich veľkých lesoch...
No ako som už inde spomenul, vyraboval by som faru a kostol
odkial si ? mas po ceste Trnavu ? beres aj mna ?
ludia co absolvovali zakladny vojensky vycvik mozu dostat povolavaci rozkaz...
ak si nebol na vojne tak nemozes dostat povolavaci rozkaz lebo si nikomu nic neprisahal
kludne mozes bojovat aj proti
a chcel by som vidiet co by sme robili so samopalmi ak sme ich nikdy nedrzali v rukach
vidis to ma nenapalo
chcem ist stebou ale neviem este kam...to je dost blbe
aj tak by som sa ta po chvili zbavila
to len teraz pises keby ma poznas ani do auta ma nepusis
btw. nemalo by to byt naopak (jako v starích romantickích príbehoch ;p ), že chlap pomáhá a spraví odvoz do bezpečia dáme ?
inak asi najlepšie by bolo to vziat rovno smer Argentína, N.Z., Kanada, Austrália.. :letim:
ale nie, neviem..
presne to robim kedze vojna nehrozi tak sa snazim v zene budovat pocit zodpovednosti...ako vidis je to dost neuspesne hned v druhej vete ma vysadila z auta
osobne by som to bral skor cez ukrajnu a rusko do ciny do prirody sa kuknut
inak s tým samopalom by sme mohli byť iba tak jednotka kamikadze
Ja by som zomrel v prvej vlne to už vidím, slovenské vojsko akože... pomlčím, nechápem, prečo by mala ísť do vojny krajina, na ktorú nik neútočí a ktorú nik neohrozuje.
mozu ta hovno ak nemas prisahu SR tak kludne mozes mat prisahu hocikde inde...trebars v Rusku
By som sa radšej s rusákmi ožral
to je hovadina
jedine ze by si bojoval proti slovakom by to mohla byt vlastizrada alebo ak mas spravenu prisahu inak nie
kludne mozes mat obcianstvo SR a byt prislusnik inej armady...
to co si myslel predtym si asi pisal o brannej povinnost a nie o povolacom rozkaze...ale aj brannu povonnost mozes odmietnut z dovodu nabozenskeho presvedcenia alebo proste len tak kvoli svedomiu...do ukrajiny ta proste nikto poslat nemoze
za amíkov by som nešiel zomierať a myslím že tu je málokto taký že by šiel
@tecumseh To je jasne ze nie . Ale zas väčšina vojakov bude mať ekvivalent toho, profesionálna armáda je v menšine vo vojne, blbé je že u nás je to značne horšie, pretože iné štáty maju toľko profesionálnych vojakov čo mi obyvateľov.
A myslím že v 3. svetovej kde by boli moderné zbrane by obyčajní skrývajuci človek nemal väčsiu sancu prežiť ako vojak,
Len by som musel dufať že by som sa nejak do bojov dostal pretože obyčajného nevycvičeného človiečika bere armáda skôr ako príťaž...
najdi si este co znamena krizovy stav do ukrajiny ta nikto poslat nemoze
spravit odboj alebo sa pridat k nejakemu odboju ako boli partizani za druhej svetovej...
ale realne by som sa asi schovala a umrela