Nejaké čiastky z toho dal rodine (mama, otec, sesternica), šiel na nejaké výlety, dovolenku, a niečo si nechal aj na investovanie, síce neviem do čoho, moc sa v tom nevyznám asi nejaké podielové fondy, akcie a podobne.
hm. asi nic. odlozil na kopu az raz budem kupovat nehnutelnost.
na vsetky ostatne "drobnosti" mam peniaze uz teraz a akosi nevidim vyznam kupovat si veci. Cim viac toho mas, tym si menej slobodny... a skor sa snazim dokopat k tomu aby som sa zbavoval veci ktore uz mam.
Nehnutelnost ale treba a ako SZCO nemam dobre vyhliadky na hypo, najma ked chcem kupovat sam, takze potrebujem mat co najviac v hotovosti.
na jar by sme mali parádnu záhradu za tie peniaze! a podokončovali všetko na dome čo ešte chýba a dozariaďovali, takže by sme veľa z nich asi neodložili
Kúpila si oblečenie na zimu, mám ho málo a potrebujem základné veci ako topánky ktoré by mi nepremokli v tomto počasí a tak... Zaplatila si zubárku budúci týždeň... A len také menšie položky, ktoré potrebujem. Inak by som ostatné odložila, nemám potrebu míňať na sprostosti.
nakoľko mám celý zoznam toho, čo si chcem kúpiť od sonickej kefky, projektoru, bicykla po kávové príslušenstvo a nakoľko sme sa práve presťahovali a nemáme tu ani nábytok, vedel by som ich veľmi rýchlo zúžitkovať
a úplne premýšľam nad tým celý týždeň, že ako sa majú ľudia ktorí mesačne zarábajú 3000+ eur ja by som bol mega materiálny, lebo ja si mám vždy niečo potrebu kúpiť (ale nie z rozmaru, ale že to jednoducho potrebujem, ale sú to drahé veci.)
@h8u ak by som dnes dostal 10.000 tak za 3333 by som si kúpil bitcoin, za 3333 akcie na americkej burde, ďalších 3333 by som použil na nejaký pár mesačný výlet (a zvyšné 1 euro nechal na účte)
@poke ja som presne taka ako ty VZDY si mam co kupit fakt vzdy, podobny zoznam mam a najhorsie je ze veci sa opotrebovavaju a minaju a ked uz mi pride ze mam skoro vsetko co mi treba zase sa objavi nieco nove a fakt hrozne vela z tych veci aj potrebujem nie len chcem!
No a narazila som presne na tu situaciu ze som zacala zarabat vela penazi a zacala som si tie zoznamove veci kupovat, lenze cim viac ich mas tym viac sa ti minaju a opotrebovavaju a proste staaale potrebujes nieco nove a tvoj zoznam ma aj tak vzdy milion poloziek a po par mesiacoch som zistila ze napriek tomu ze mam trojnasobny prijem ako predtym skoro nic som neusetrila a stale mala dlhy zoznam veci ktore chcem. A ano retrospektivne mi prislo ze ta kvalita zivota je lepsia a je mi celkovo pohodlnejsie ale urcite nie trojnasobne a tak som si fakt musela uvedomit ze takto sa to neda, proste NIKDY nebudem mat vsetko co chcem a "potrebujem" kym nebudem fakt miliardar.. nikdy.. a normalne som zila aj ked som mala trikrat menej penazi a na vsetko si musela setrit.
A tak som zaviedla riesenie ze mam na kazdy tyzden budget ktory je sice dost benevolentny ale za ziadnych okolnosti nikdy v zivote ho nesmiem prekrocit. A ak si chcem kupit nieco drahsie jednoducho si musim "nasetrit" z toho budgetu a kupit si to az potom, aj ked by som si to mohla kupit hned. A ono to fakt funguje a konecne som stastna ze setrim no zaroven aj ak nieco chcem tak si to kupim ale nemam uzkost ze som hrozne vela minula.
Sorry za taky dlhy opis ale chcela som ti povedat ako by to v skutocnosti bolo keby si tie peniaze zarabal, no takto - stale by ti bolo nieco treba a nebolo by to dost
hej no, ja som si uvedomil, že mám úplne najnižší možný plat v Brne ale aj tak si z toho viem zaplatiť úplne všetko fakt tu zarábam max 13000, mám tu ešte celkom drahý ájom, doma si vyváram čo chcem a mám ešte peniaze na blbosti
jedine čo ma na tom deptá je to, že si nenašetrím ani korunu takže keď príde niečo ako teraz, že treba kupovať nábytok tak úplne musím uťahovať opasok pri všetkom
@pubertslatinocelny leboo studujem v zahranici, este rok, a mam toho v skole aj pomimo nej tolko ze chodim domov sa len vyspat a po nej sa chcem vratit na sk, takze zhromazdovat majetky v mojej aktualnej minigarsonke by bolo momentalne kontraproduktivne
@poke ja som si tiez myslel, ze ked budem zarabat X+ tak budem mega materialny. Keby ma vidis, tak az na apple hodinky, si o mne budes mysliet, ze som bezdak. Ano, nejake hracky som si kupil lebo hrat sa treba ale ak nie si uplne mentalne dojebany, tak imo cim viac prachov mas, tym viac ich investujes/vyuzivas na nieco rozumne.
...daj mi 10 000 eur ako rozpočet na celý rok
a ja ti sľubujem, že čo chytím
premením na zlato
Nahrám album roku
a klipov natočím kopu a ty to budeš milovať jak Amerika ropu...
Tak určite by som si väčšinu odložila nakoľko som na VŠ a stále mám nejaké výdavky. Chcela by som si však kúpiť nejaké nové oblečenie. Fakt mám pocit, že nemám čo nosiť v poslednej dobe.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
na vsetky ostatne "drobnosti" mam peniaze uz teraz a akosi nevidim vyznam kupovat si veci. Cim viac toho mas, tym si menej slobodny... a skor sa snazim dokopat k tomu aby som sa zbavoval veci ktore uz mam.
Nehnutelnost ale treba a ako SZCO nemam dobre vyhliadky na hypo, najma ked chcem kupovat sam, takze potrebujem mat co najviac v hotovosti.
čo mám pre to spraviť? chutnať vlastné exkrementy sa mi nechce :/
a úplne premýšľam nad tým celý týždeň, že ako sa majú ľudia ktorí mesačne zarábajú 3000+ eur ja by som bol mega materiálny, lebo ja si mám vždy niečo potrebu kúpiť (ale nie z rozmaru, ale že to jednoducho potrebujem, ale sú to drahé veci.)
a zajtra by som si pokupila kokotiny a bolo by po peniazoch no
No a narazila som presne na tu situaciu ze som zacala zarabat vela penazi a zacala som si tie zoznamove veci kupovat, lenze cim viac ich mas tym viac sa ti minaju a opotrebovavaju a proste staaale potrebujes nieco nove a tvoj zoznam ma aj tak vzdy milion poloziek a po par mesiacoch som zistila ze napriek tomu ze mam trojnasobny prijem ako predtym skoro nic som neusetrila a stale mala dlhy zoznam veci ktore chcem. A ano retrospektivne mi prislo ze ta kvalita zivota je lepsia a je mi celkovo pohodlnejsie ale urcite nie trojnasobne a tak som si fakt musela uvedomit ze takto sa to neda, proste NIKDY nebudem mat vsetko co chcem a "potrebujem" kym nebudem fakt miliardar.. nikdy.. a normalne som zila aj ked som mala trikrat menej penazi a na vsetko si musela setrit.
A tak som zaviedla riesenie ze mam na kazdy tyzden budget ktory je sice dost benevolentny ale za ziadnych okolnosti nikdy v zivote ho nesmiem prekrocit. A ak si chcem kupit nieco drahsie jednoducho si musim "nasetrit" z toho budgetu a kupit si to az potom, aj ked by som si to mohla kupit hned. A ono to fakt funguje a konecne som stastna ze setrim no zaroven aj ak nieco chcem tak si to kupim ale nemam uzkost ze som hrozne vela minula.
Sorry za taky dlhy opis ale chcela som ti povedat ako by to v skutocnosti bolo keby si tie peniaze zarabal, no takto - stale by ti bolo nieco treba a nebolo by to dost
jedine čo ma na tom deptá je to, že si nenašetrím ani korunu takže keď príde niečo ako teraz, že treba kupovať nábytok tak úplne musím uťahovať opasok pri všetkom
a ja ti sľubujem, že čo chytím
premením na zlato
Nahrám album roku
a klipov natočím kopu a ty to budeš milovať jak Amerika ropu...
a na to, co by sa zislo je 10 malo
Viš, bráško prachy robia prachy.