ako je dobré vedieť aj iné ale ja chcem vedieť hlavne dobre anglicky a pravdupovediac mi už ide nemčina tak na nervy a stále sa mi (a aj ostatným v triede) pletie s angličtinou keď mám dačo povedať
tak ja viem oba poriadne a niektori ludia vedia aj 5 cudzich jazykov poriadne, poznam isteho cloveka, co vie perfektne anglicky, nemecky, rusky, madarsky, okrem toho slovensky + cesky a este s cistymi prizvukmi
@7 zazila som na vlastnej kozi, ked som sa v Parizi pytala ludi Where's McDonald? vobec nevedeli reagovat aj ked bol len rovno cca 100 metrov... ale na asi siesty pokus mi poradili
@just21 Je pravda že aj vzhľadom na ich súčasnú politickú situáciu k tomu smerujú, momentálne je tam ale ešte pomerne dosť ľudí, ktorí si uvedomujú že Maďarsko nie je stred vesmíru
@ps102
Minule som videl takú mapu, na ktorej boli napísané percentá ľudí z danej krajiny, kt. dokážu viesť komunikáciu v AJ, no a tam mali len niečo okolo 20%.
Pre porovnanie, Slováci tam mali niečo okolo 25%
Ja som nenávidel nemčinu a zameral sa na angličtinu. Bola to riadna blbosť a teraz sa vraciam k nemčine. Bývaš na Slovensku a blízko máš nemecky hovoriace krajiny, viac sa ti to zíde do budúcna.
@5 Každý? V Japonsku ani nie. Tam sa učí jedine ako cudzí jazyk angličtina, ale ani tou sa veľmi nedohovoríš. Vraj len s takými vysokoškolákmi.
A to nehovorím o iných štátoch čo spomínajú ostatní
dve, lebo tak sa ti zdvojnásobí šanca, že ho aj využiješ a na bežné (dovolenkové/turistické) rozprávanie ti to stačí a keď pôjdeš do tej krajiny, tak sa to doučíš tam
@matthew322 @5 cože?!?! na základe čoho takto usudzuješ?
» en.wikipedia.org/wiki/List_of_co...
No z toho akosi nemám pocit že by anglicky hovoril každý...
(Veď aj v samotných Spojených štátoch by si mal miestami problém...)
z danych moznosti samozrejme prva, ale najlepsie vediet poriadne (aspon) dva, hoci mnohi ludia sa tvaria ze uz len naucit sa anglictinu je nad ich sily
Podla mna je najlepšie vediet poriadne angličtinu a trochu zaklad mat aj z nemciny .
Moj bratranec rozprava 8 jazykmi plynule. Je prekladatel. A fakt ho obdivujem. A to este take tazke..
Keby boli na výber iné jazyky, tak je určite lepšie vedieť obidve hoci horšie. Ak však ide o kombináciu angličtiny a nemčiny, čo sú, myslím si dosť jednoduché jazyky, tak nie je problém naučiť sa ich obidve na celkom obstojnej úrovni.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
(česť výnimkám)
Koľko jazykov vieš, toľko krát si človekom.
To skôr Maďari...
Minule som videl takú mapu, na ktorej boli napísané percentá ľudí z danej krajiny, kt. dokážu viesť komunikáciu v AJ, no a tam mali len niečo okolo 20%.
Pre porovnanie, Slováci tam mali niečo okolo 25%
A to nehovorím o iných štátoch čo spomínajú ostatní
@5 cože?!?! na základe čoho takto usudzuješ?
» en.wikipedia.org/wiki/List_of_co...
No z toho akosi nemám pocit že by anglicky hovoril každý...
(Veď aj v samotných Spojených štátoch by si mal miestami problém...)
Moj bratranec rozprava 8 jazykmi plynule. Je prekladatel. A fakt ho obdivujem. A to este take tazke..