@vladqog nie mám na mysli ak ty spravíš niečo nečakane zmeníš svoje správanie alebo trebarz čo som ja spravil : Na vílete zo školi som "začal fajčiť" všetci boli prekvapený a ja som iba sledoval aké reakcie kto mi bude vravieť aby som prestal (proste takéto niečo ....
@tvorca hmm nemyslím si že je to práve psrávny "test" overovania priateľov.
napríklad mne stačí zmeniť povahu, zo sangvinika na melancholika a každému je u riti aké mám problémy, odídu odo mňa, pretože sa začnú nudiť... čiže to sú priatelia nad zlato zjavne (ach)
súhlasím, je fajn vedieť, že tvoj kamarát je tvoj ozajstný kamarát, lebo to tak pociťuje i on sám, ale zisťovať to nejakými testami to zas nie...kamarátstvo by malo byť i o spontánnosti...s testami sa ľahko môže stať, že najprv skúsiš jeden, nabudúce ťa to bude lákať vyskúšať na tej istej osobe zas nejaký iný...to je už také laboratórium, psychologický prieskum...a úplne zle to je, keď sa dotyčná osoba dozvie, že si takto testuješ okolo seba ľudí, lebo ťa začne vnímať z pohľadu, akú metódu na nej asi práve skúšaš a môže k tebe nadobudnúť istý odstup....
v podstate máte pravdu, to čo som ja vyskúšal to bola iba jednorázovka a ako som vravel dosť ma to prekvapilo pretože od tých čo som si myslel že im na mne bude záležať tak to neriešili.
@tvorca@16 Môže mi na niekom záležať bez toho, aby som súdila, čo si robí so svojim životom. Čo, ak som práve natoľko liberálna, že najlepším priateľom nikdy do ničoho nekecám a nemyslím tým, že mi na nich nezáleží, ale chcem vyjadriť, že dôverujem ich rozumu a že ak niečo považujú v tej-ktorej chvíli za správne, nemusím s tým súhlasiť, pretože to ešte neznamená, že oni robia niečo zle a môžem sa mýliť práve ja? Vieš, všetko má viac strán. Ako určitý krok vnímaš Ty, ešte nemusí byť, že s rovnakým zámerom bol aj vykročený. A ani neviemaké testy nemusia byť spoľahlivé "tak to vyšlo = tak to je." Ak vieš, čo myslím.
* A ešte na margo toho, že "od tých, čo som si myslel, že im na mne bude záležať, tak to neriešili" - v kontexte s tým, čo som teoretizovala vyššie, by to mohlo pokojne znamenať, že veria, že nakoniec si dosť múdry na to, aby si sám vedel selektovať, čo je hlúposť alebo, čo sa oplatí.
Isteže fajčenie je často považované za hlúposť. Možno to je hlúposť, čo ja viem. Ale ak má pre človeka význam, status hlúposti sa ľahko zmazáva. Môžem niekomu niečo zakázať, ale ak ma o to sám nepožiada (z popudu, ktorý by vychádzal z jeho vlastného uvedomenia, len by akurát potreboval pomoc, lebo zistí, že už je závislý a vôľa mu nestačí)... robiť to nemá cenu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
@ress Tý čo my vraveli aby som prestal a tý ma teda aj prekvapili pretože teraz si s nimi môžem o hocičom pokecať
@poke zase až také drastické nieee
napríklad mne stačí zmeniť povahu, zo sangvinika na melancholika a každému je u riti aké mám problémy, odídu odo mňa, pretože sa začnú nudiť... čiže to sú priatelia nad zlato zjavne (ach)
Isteže fajčenie je často považované za hlúposť. Možno to je hlúposť, čo ja viem. Ale ak má pre človeka význam, status hlúposti sa ľahko zmazáva. Môžem niekomu niečo zakázať, ale ak ma o to sám nepožiada (z popudu, ktorý by vychádzal z jeho vlastného uvedomenia, len by akurát potreboval pomoc, lebo zistí, že už je závislý a vôľa mu nestačí)... robiť to nemá cenu.
@flussica asi viem čo máš na mysli a ďakujem