V mojom meste mi vadí že je malé, nudné, príliš maďarské, má málo pracovných príležitostí..A to je škoda, lebo inak si myslím, že je veľmi pekné a hlavne historické..a s celým Slovenskom mám problém len kvôli politikom a kvôli vysokým cenám, oproti nízkym platom..A tým vlastne nadväzujem na zahraničie, kde je to lepšie (no nie všade samozrejme), ale sme na tom ako krajina dosť zle si myslím..
ale inak BB mám rada, pekné mesto s pekným okolím, mám tu ľudí, ktorých mám rada, v podstate mám všade blízko (len keby aj spoje chodili, ale o tom potom), mám tu super prácu...
mesto - prekáža mi zlá doprava, síce MHD sa zlepšuje ale stále nie sú preferované električky na križovatkách, málo bus pruhov, málo cyklistických ciest a zlé parkovanie....
štát - ľudia nie sa nesprávajú zodpovedne - začína to od toho ako sa starajú o okolie - vyhadzovanie smetí, netriedenie odpadu... a pokračuje to tým, že Slováci vo všeobecnosti sú málo aktívni a snaživí sa niečo zmeniť.... veď aké percento z ľudí okolo vás pomáha v nejakom občianskom združení alebo je v nejakom spolku, čo sa snaží niečo zlepšiť? akurát sa vkuse hľadá na koho hodiť vina, a ešte aj tých zopár mimovládok čo tu úspešne pracuje je hejtených... a to má za následok, že naša politika vyzerá tak ako vyzerá....
Milujem svoje mesto, nikdy by som nepovedala, ze to poviem, ale je to tak, sice s pracou je to tu horsie, ale nie je to uplne zle, mame krasnu prirodu, blizko Tatry, Pieniny,...no ok dost, takze nemam rada, ze je to male mesto, nie je tu tolko moznosti, v podstate da sa povedat, ze sa ludia medzi sebou pozname (aspon z videnia), nasa zeleznicna stanica vyzera akoby ju napadli ruski vojaci a velky problem s...romami(teda aspon na niektorych autobusovych linkach)...ale inak je super a a viem si predstavit ze by som tu vedela zit aj nadalej
ale este predtym by som chcela prezit urcitu etapu svojho zivota v zahranici...Brno/Praha VS, USA, mozno JAR( aspon navstivit tuto krajinu by som urcite chcela) Australia, Novy Zeland, Azia...je to moj sen, snad aspon dva z tychto statov sa mi splnia
@2 nadvazuje ale odpovede su na to dlhocizne, vobec to potom nie je prehladne a tym padom menej efektivne (napr. ma to teraz odradza citat komentare, ked su take dlhe a nebudem jediny)
@smilerrr no tak toto su take argumenty ze dovi. Si kukni moju diskusiu o veganstve a budes sa obracat. O com je asi diskusia? Ze ludia debatuju a nadvazuju na rozne temy a ked niekomu vadi x milion veci ba tom meste tak sa rozpise. Toto su take pripecene komentare. To radsej ani nepis nic.
Debatuju? V tomto pripade kazdy komu sa chce rozpisat napise, ale malo kto bude reagovat na ich komentare by som to nazval monologickymi prehovormi a nie debatou
Moje mesto sa v poslednom case velmi rozrastlo bez zmeny v infrastrukture, co sposobuje zapchy, pakovacie problemy a celkovo je tu na moj vkus az prilis velky ruch.
Nastastie, byvam v okrajovej stvrti, ale aj tak - pohyb po meste je skratka zlozitejsi.
Dalej mi vadi neporiadok a spina, vsadepritomna reklama (putace, billboardy, letaky), neupravena zelen, cesty v zlom stave, o chodnikoch nehovoriac. Pritom je to bohaty region, keby sa hospodarilo normalne, az mi je luto pri pomysleni, co vsetko by sme tu mohli mat a v akom stave.
V zahranici - ak myslime EU, moje mesto je taky priemer. Ale k ostatnym nemam citove a socialne vazby, takze sa nedaju porovnavat.
Lebo mesto nie su len budovy, infrastruktura a cudzie davy. Ale rodina, priatelia a mnozstvo zazitkov, spomenok, dojmov a emocii s tym spojenych.
Nenávidím Bratislavu. Strašne som sem chcela ísť bývať, aj som šla. No a sklamalo ma to tu na plnej čiare. Resp. Ja sa sem nehodím, vadí mi hluk, stovky ľudí. Potrebujem kľud malomesta, ideálne dediny...
No KE je celkom fajn mesto, máme pekné miesta tam sa pozrieť, či už pekné malé kaviarne, lesy či miesta, kde sa zatúlať, aj z tej historie tu čosi je. Ceny a platy rôznorodé, MHD je nahovno, hlavne ked raz za rok idem 12tkou a je tak preplnená, že chcem vyskočiť. Mnoho nedisciplinovaných ludí, neodborníkov a podivínov, neprispôsobivé menšiny a podobne.
Mne sa zdá, že už proste mám to mesto aj okoli "obkukané" a chcem vidieť niečo nové. Ako nežije sa mi tu zle ani nič, len ma lákajú iné mestá, hlavne v zahraničí. Zistiť, porovnať, jednoducho iba vidieť.
A o štáte pomlčím.
Vadí mi ze v našom meste nemajú vlastníci firiem žiadnu uctu ani svedomie. V baroch davaju čašníčkam ledva 2 €... A ľudia to proste robia aj za nič lebo každý potrebuje uživiť aspoň seba. Je to zdieranie.
A ešte mi vadia vandali a romovia pretože ničoho si nevážia a rozbiju všetko čo im príde do cesty. A ešte aj všetci čo znečisťujú prírodu a vyhadzujú odpadky a špaky po zemi. (minule som videla jedného staršieho pána fajčiť v nemocnici!)
Tazko povedat co mi na BA vadi. Milujem toto mesto. Vadia mi - ked si to tak zhrniem - vlastne asi ludia, lebo kedze je tu viac ludi, tak ju prirodzene aj je viac - nafukanych pipin, potetovanych svalnatych blbov, menezeris/zamestnávatelia co si myslia ze sa mozu k zamestnancom spravat ako k hovnu, viac psychicky labilnych ludi (bezne stretnes prave v tom autobuse ktorym cestujes ty), atd...proste aby som to zhrnula - ja BA milujem, ale vadia mi na nej ludia ktori si myslia, ze len preto, ze tu ziju, su nieco viac a ze BA je pupok sveta, lebo to tak vobec nie je. Na druhej strane, poznám tu kopec ppci najlepsich ludi! Takze sa to vyrovnava, I guess?
A plus niezeby mi to vadilo, ale zlepsit by sa mohli miesta pre rekreaciu a oddych, treba viac parkov, zelene..
@Darkestangel minule sme s kamaratom riesili ze ako sa da v BB pracovat a dosli sme k zaveru ze bud za barom alebo predavac/ka v europe...
tak viete ako... nemam moc rad ruch velkomiest, a hrinova ma taky svoj pokoj. Je sice pravda ze potom za nejakou inou kulturou ako ludovou musim cestovat ale to mi az tak nevadi... Je tu krasna priroda, prostredie, pitna voda, a relativne cerstvy vzduch keby z toho komina nevypustali don kokotiny... no a ludia su tu taki laskavejsi mam taky pocit uprimnejsi a maju taky svojsky zmysel pre humor vid farmar stefan
V mojom meste je Continental a peňazí po kokot kedže Púchov točí 2 mld. eur ročne ....vlastne Blava moze ist do piče ....byvam v najbohatsom meste na SK a paci sa mi tu ...nepaci sa mi ze sem za pracou prichadza co raz viac ludi hlavne s CZ ale aj z Juhoslávie ....rychlo sa mesto rozrasta ....je tu pokokot firiem a obchodov ....same panelaky a za chvilu aj mrakodrapy
@darkestangel V BB som byval par rokov, uplne perfektni ludia, dobre puby, mal som auto takze som neriesil co je ako strategicky rozmiestene, ale tam by som sa chcel vratit este niekedy.
V komunizme bola BA riadne zničená a ošarpaná. Zničené kultúrne pamiatky, špina, šedivosť... V dnešných dňoch sú už nové fasády, farby, lesk, ... no všetko mi pripadá také gýčové, malomeštiacke, akoby sa mesto chcelo len podobať na "západné" mestá, stráca svoj charakter. O funkčnosti a doprave nehovoriac.
Nepáči sa mi že rozvoj mesta určujú peniaze a nie kultúra (kultúrna architektúra) .
BA sa stala obrazom svoje doby. "Ľudia" pri peniazoch chcú mať všetko hneď, rýchlo a bezohľadne. Kultúrnosť nahradil showbiznis, materializmus a egoizmus. Ľudskosť a humanita ťahajú za kratší koniec. A tak sa zahusťuje a vyciciava čo najviac zisku bez ohľadu na postavenie Bratislavy, ktoré by mala mať. Bratislave by myslím prospelo, keby nebola hlavným mestom. Podľa mňa by sa ním mala stať Banská Bystrica. Som si vedomí že je to utópia. Myšlienkou chcem len vyjadriť svoj postoj k súčasnému stavu mesta.
Stav mesta odráža hodnotový systém Slovenska. Hodnoty a kultúra sú prevrátené/zvrátené. Mať je viac ako byť. Užiť si je viac ako byť šťastným. Zmyslom života je zisk a momentálne uspokojenie bez čakania, hneď - a bez zodpovednosti za budúcnosť. Svoju aj národa. "Národné" je pošliapané kotlebovským nacionalizmom. Málokto rozlišuje medzi skutočným vlastenectvom a nacionalizmom. A tak na Bratislave ako hlavnom meste Slovenska úprimne záleží len málokomu. Žijeme v plutokracii, kde nefungujú samočistiace schopnosti demokracie. A tak budúcnosť závisí len od Božieho zázraku v srdciach ľudí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ale inak BB mám rada, pekné mesto s pekným okolím, mám tu ľudí, ktorých mám rada, v podstate mám všade blízko (len keby aj spoje chodili, ale o tom potom), mám tu super prácu...
štát - ľudia nie sa nesprávajú zodpovedne - začína to od toho ako sa starajú o okolie - vyhadzovanie smetí, netriedenie odpadu... a pokračuje to tým, že Slováci vo všeobecnosti sú málo aktívni a snaživí sa niečo zmeniť.... veď aké percento z ľudí okolo vás pomáha v nejakom občianskom združení alebo je v nejakom spolku, čo sa snaží niečo zlepšiť? akurát sa vkuse hľadá na koho hodiť vina, a ešte aj tých zopár mimovládok čo tu úspešne pracuje je hejtených... a to má za následok, že naša politika vyzerá tak ako vyzerá....
ale este predtym by som chcela prezit urcitu etapu svojho zivota v zahranici...Brno/Praha VS, USA, mozno JAR( aspon navstivit tuto krajinu by som urcite chcela) Australia, Novy Zeland, Azia...je to moj sen, snad aspon dva z tychto statov sa mi splnia
Nastastie, byvam v okrajovej stvrti, ale aj tak - pohyb po meste je skratka zlozitejsi.
Dalej mi vadi neporiadok a spina, vsadepritomna reklama (putace, billboardy, letaky), neupravena zelen, cesty v zlom stave, o chodnikoch nehovoriac. Pritom je to bohaty region, keby sa hospodarilo normalne, az mi je luto pri pomysleni, co vsetko by sme tu mohli mat a v akom stave.
V zahranici - ak myslime EU, moje mesto je taky priemer. Ale k ostatnym nemam citove a socialne vazby, takze sa nedaju porovnavat.
Lebo mesto nie su len budovy, infrastruktura a cudzie davy. Ale rodina, priatelia a mnozstvo zazitkov, spomenok, dojmov a emocii s tym spojenych.
Mne sa zdá, že už proste mám to mesto aj okoli "obkukané" a chcem vidieť niečo nové. Ako nežije sa mi tu zle ani nič, len ma lákajú iné mestá, hlavne v zahraničí. Zistiť, porovnať, jednoducho iba vidieť.
A o štáte pomlčím.
A ešte mi vadia vandali a romovia pretože ničoho si nevážia a rozbiju všetko čo im príde do cesty. A ešte aj všetci čo znečisťujú prírodu a vyhadzujú odpadky a špaky po zemi. (minule som videla jedného staršieho pána fajčiť v nemocnici!)
A plus niezeby mi to vadilo, ale zlepsit by sa mohli miesta pre rekreaciu a oddych, treba viac parkov, zelene..
Inak som velmi rada ze tu byvam
tak viete ako... nemam moc rad ruch velkomiest, a hrinova ma taky svoj pokoj. Je sice pravda ze potom za nejakou inou kulturou ako ludovou musim cestovat ale to mi az tak nevadi... Je tu krasna priroda, prostredie, pitna voda, a relativne cerstvy vzduch keby z toho komina nevypustali don kokotiny... no a ludia su tu taki laskavejsi mam taky pocit uprimnejsi a maju taky svojsky zmysel pre humor vid farmar stefan
Nepáči sa mi že rozvoj mesta určujú peniaze a nie kultúra (kultúrna architektúra) .
BA sa stala obrazom svoje doby. "Ľudia" pri peniazoch chcú mať všetko hneď, rýchlo a bezohľadne. Kultúrnosť nahradil showbiznis, materializmus a egoizmus. Ľudskosť a humanita ťahajú za kratší koniec. A tak sa zahusťuje a vyciciava čo najviac zisku bez ohľadu na postavenie Bratislavy, ktoré by mala mať. Bratislave by myslím prospelo, keby nebola hlavným mestom. Podľa mňa by sa ním mala stať Banská Bystrica. Som si vedomí že je to utópia. Myšlienkou chcem len vyjadriť svoj postoj k súčasnému stavu mesta.
Stav mesta odráža hodnotový systém Slovenska. Hodnoty a kultúra sú prevrátené/zvrátené. Mať je viac ako byť. Užiť si je viac ako byť šťastným. Zmyslom života je zisk a momentálne uspokojenie bez čakania, hneď - a bez zodpovednosti za budúcnosť. Svoju aj národa. "Národné" je pošliapané kotlebovským nacionalizmom. Málokto rozlišuje medzi skutočným vlastenectvom a nacionalizmom. A tak na Bratislave ako hlavnom meste Slovenska úprimne záleží len málokomu. Žijeme v plutokracii, kde nefungujú samočistiace schopnosti demokracie. A tak budúcnosť závisí len od Božieho zázraku v srdciach ľudí.