Mne to celkom dáva zmysel, ale to som musel pozrieť ešte veľkú kopu dokumentov aby som si to všetko spojil.
Rímskokatolícka cirkev ako Antikrist?
Rád by som pripomenul že Antikrist znamená, na mieste Krista.
N
@zajkousko kazda cirkev sa hrabe do niecoho a bohuzial aj do politiky, tak myslim si ze zakony platia pre vsetkych a mozes ist po jednom a skusat sa pitat, toto ma ovplivnilo toto zas nie, cirkev nabozenstva sekty a vsetko je zle.
Asi všetky väčšie cirkvi majú mnoho negatív ako pokrytectvo a chamtivosť predstaviteľov no ja si myslím že bez existencii náboženských organizácii by bolo ľudstvo veľmi pozadu.
Ako príklad uvediem katolícku cirkev v stredoveku:
Väčšina si predstavuje že v tom čase nemali cirkevní hodnostári inú srandu ako likvidovať Kopernikov,Husov a Lutherov no pravda je taká že popri tom mala aj pozitívne stránky.
Cirkev vybudovala takmer všetky školy a univerzity, kláštory podporovali poľnohospodárstvo a cirkevná organizácia mala niekedy využitie ako dnešná OSN, prostredníctvom nej vyjednávali králi a kniežatá a zabránila mnohým veľkým konfliktom, poprípade pápež dokázal efektívne potrestať panovníkov čo sa správali ako čuráci
@ps102
Ano to nepopieram že spravili to čo si napísal. Ide o to vyváži to čo spravili zlé?
Ďalej otázka prečo asi tak zabíjali tých husitov. Lutherov?
Nehovorili oni náhodou nasledujte Boha nie človeka (pápeža)?
A aká bola autorita pápeža v stredoveku? Čo o sebe prehlasovali? "Na tejto Zemi zastávame miesto Boha otca všemohúceho"
"Pápež nie je len námestník Krista tu na Zemi, ale je to sám Kristus ukrytý po plástom tela"
"Všetká svetová moc mu patrí"
Je toho naozaj veľa a mal by si preštudovať celu históriu len na to jedno téma tak zblbneš.
Ďalšia vec, keď už to beriem z pohľadu veriaceho, kto má mať najväčšiu autoritu? či na Zemi, alebo v nebi, alebo po smrti? Pápež alebo Boh?
Katolícky katechizmus konvertity, strana 50: "Otázka: Aký je deň odpočinku?
Odpoveď: Sobota je dňom odpočinku.
Otázka: Prečo slávime Nedeľu namiesto soboty?
Odpoveď: Dodržujeme Nedeľu namiesto soboty, pretože katolícka cirkev preniesla na Laodickom koncile slávnosť zo soboty na Nedeľu."
KTO dáva človeku právo meniť zákony ktorý dal samotný Boh (ak to beriem z pohľadu veriaceho)
Tu si musíte ujasniť jednu vec, buď je pre vás väčšia autorita Boh, alebo Pápež a biskupi.
Nie som adventista, nie som protestant, na tieto názory som narazil prednedávnom, ale dávajú mi absolútne logický zmysle.
@9 toto znie strasne komunisticky
podla mna ma... mne cirkev vela dala a nemam pocit, ze by mi nieco vzala. ludia, ktori su hovadami, sa najdu tak vo veriacej i neveriacej casti ludi.. tak neviem, preco stale len kydate na cirkvi
@neutralnothing
Catolicka Encyklopedia vydanie 4. strana 153: "Církev potom, čo zmenila deň odpočinku zo židovského sabatu alebo siedmeho dňa v týždni, na prvý deň urobila to tak, aby tretie prikázanie poukazovalo na nedeľu ako na deň ktorý ma byť zachovaný ako deň pána."
Rovnako používame Gregoriánsky kalendár a hádaj asi na tri krát kto bol Gregor.
Tých zmien je veľa.
Deň trval od jedného večera k druhému ("Bude večer a bude ráno prví deň") to bol prvý čas.
Ďalšia citácia z Decretal de Translate., Episcop. Cap.: "Pápež má moc zmeniť časy, zrušiť zákony, a opustiť od všetkých vecí dokonca aj od Ježišov zásad."
Prompta Bibliotheca: "Pápež môže modifikovať Boží zákon"
Pripadajú veriacim tieto vyhlásenia normálne?
O zmene desatora ani nehovorím odstránili jedno prikázanie o tom že sa nebudeme klaňať modlám (2prikázanie).
Poznam velmi vela knazov, ktorí pomahaju ludom, nesudia, su ekumenickí a snazia sa zachranit cirkev od zla, ale ked si spomeniem, ze bola inkvizícia, Magdalénine práčovne, aféry, vatikanska banka, kriziacke vypravy, tak radsej nekomentujem...mojím snom je vidieť v cirkvi znaky sebareflexie
@mariquittka A čo je cirkev? Nie sú to hlavne ľudia? Cirkev má byť o spoločenstve. O ľuďoch, ktorí ju tvoria. Ktorí sa stretávajú, čítajú Božie slovo, premýšľajú nad ním, vysvetľujú si ho navzájom. Hlásajú ho ďalej, Modlia sa spolu, Zabávajú sa spolu...
Ak tú sebareflexiu vidíš u ľudí, teda kresťanov, tým pádom by si ju mala vidieť v Cirkvi samotnej.
@igorv
Su to ludia, opakujem ze je velmi vela tych, co idu prikladom, a tu sebareflexiu cakam hlavne od tych vyssie postavenych, František mi je sympaticky a snazi sa o to, dufam ze mu to vyjde, hlavne ta predstava chudobnej cirkvi... a na obycajnych veriacich ma irituje pokrytectvo, poviem priklad, ktory sa dost casto vyskytuje v mojom okoli: niekto bojuje proti potratom a pritom sa navaza do slobodnych matiek a dieta povazuje za hriech, vedela by som menovat
@michael760
- pouzivame sice gregoriansky kalendar, ale len preto, aby sa zosuladil slnecny rok s kalendarnym.. myslim, ze nazov je nepodstatny
- nedela je dnom Pana, pretoze v nedelu Jezis vstal zmrtvych.. zidia maju stale sabat.
- a este k tvojim modlam... modly patria pod prve prikazanie
any other misunderstandings?
@zajkousko nie ani manželka, inak na také hlúposti ani neverím, nikto to ani na čele napísane nemá a aj keby niekto je a nevery, tak je to nič len obliatie vodou nič iné, celkom dobrý marketing.
@mm47 plne súhlasím je to prežitok , ešte aj posraté vojny niektoré sú kvôli náboženstvu, dobre to je teraz vidieť židia verzus moslímovia. Z náboženstva nikdy nič dobre nebolo a ani nebude.
@zajkousko ta posledna veta ma dostala americkej vsak tam su dost veriaci ci? Ty ako spravny krestan a takto? ja pisem za seba a moj nazor ako aj tvoj. To ze niesom veriaci este neznamena ze sa spravam voci ludom zle a ze nepomaham ked mozem. Mas to v hlave pomotane, Ked ty veris to este neznamena ze vsetci co neveria su zly, a je este tretia skupina ktoru som nespomenul a to ludia co veria v nieco ale nepotrebuju chodit do kostola nepotrebuju sa spovedat a ostatne hluposti lebo su presvedceny ze ON vidi a vie ci je niekomu nieco luto atd, a nepotrebuju niekoho tretieho k tomu je to len medzi nim a bohom. Ja niesom proti ludom co veria ver si vco chces mne je jedno, pokial ti to pomaha, ale ja som proti tym co na tom tazia klamu atd atd.
vieš aký je rozdiel medzi amarickým a slovenským prezidentom?
že americky neprístupil na tu šaškárňu s vodou a poslal na účet 100 dolárov (o čom teda nie je dôkaz, či sa tak stalo) a slovenský (ľudomil) bez problémov vylial kýbel vody na seba a tiež je otázne či tých posratých 10 € poslal niekam, čo ani ja neviem kam, lebo nikde nie je účet...
takže o čom to je...
a píšem tiež len svoj názor za seba, aby bolo jasné a mne nikto neposiela peniaze z veriacich, aby ti to bolo tiež jasné...
mne rastu peniaze na účte z podielových a investyčných fondoch, aby ti to bolo jasne, mám sa dobre sedím doma na riti nemusím hrdľačiť a píšem si teraz s takým motajkom ako si ty....
@zajkousko tiež sedím doma tiež mi peniaze idú, mám sa dobre zdravý mám najlepšiu ženu na svete, dom auta.nič od nikoho nepotrebujem a čo, idem sa teraz chváliť? to robia malé deti kto čo ma atď a dokonca ani od tvojho boha nič nechcem. Lenže nie raz počúvam keby bolo viac takých ludi lebo ja aj keď niesom veriaci pomáham ludom a nechcem nič za to a ani neočakávam, a neverím ani na heslo dáš dostaneš.
Napísal by som tu niečo ale keď vidím to pohŕdanie cirkvou tak sa mi do toho nechce púšťať je tu veľa hien ktoré čakajú na názor kresťana aby naňho mohli zaútočiť.
hm, ja už neviem, ale ty zrejme nevidíš postupnosťv komentou, kto koho prvý oslovil, @4 je asi prvý útočný tvoj prejav na mňa..
ale beriem to tak, že si chceš popísať a nemáš s kým...pekný deň..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
trebe čo napr. ukradla sv. cirkev?
sa ťa len opýtam len jedno, si pokrstený?
Ako príklad uvediem katolícku cirkev v stredoveku:
Väčšina si predstavuje že v tom čase nemali cirkevní hodnostári inú srandu ako likvidovať Kopernikov,Husov a Lutherov no pravda je taká že popri tom mala aj pozitívne stránky.
Cirkev vybudovala takmer všetky školy a univerzity, kláštory podporovali poľnohospodárstvo a cirkevná organizácia mala niekedy využitie ako dnešná OSN, prostredníctvom nej vyjednávali králi a kniežatá a zabránila mnohým veľkým konfliktom, poprípade pápež dokázal efektívne potrestať panovníkov čo sa správali ako čuráci
Ano to nepopieram že spravili to čo si napísal. Ide o to vyváži to čo spravili zlé?
Ďalej otázka prečo asi tak zabíjali tých husitov. Lutherov?
Nehovorili oni náhodou nasledujte Boha nie človeka (pápeža)?
A aká bola autorita pápeža v stredoveku? Čo o sebe prehlasovali? "Na tejto Zemi zastávame miesto Boha otca všemohúceho"
"Pápež nie je len námestník Krista tu na Zemi, ale je to sám Kristus ukrytý po plástom tela"
"Všetká svetová moc mu patrí"
Je toho naozaj veľa a mal by si preštudovať celu históriu len na to jedno téma tak zblbneš.
Katolícky katechizmus konvertity, strana 50: "Otázka: Aký je deň odpočinku?
Odpoveď: Sobota je dňom odpočinku.
Otázka: Prečo slávime Nedeľu namiesto soboty?
Odpoveď: Dodržujeme Nedeľu namiesto soboty, pretože katolícka cirkev preniesla na Laodickom koncile slávnosť zo soboty na Nedeľu."
KTO dáva človeku právo meniť zákony ktorý dal samotný Boh (ak to beriem z pohľadu veriaceho)
Tu si musíte ujasniť jednu vec, buď je pre vás väčšia autorita Boh, alebo Pápež a biskupi.
Nie som adventista, nie som protestant, na tieto názory som narazil prednedávnom, ale dávajú mi absolútne logický zmysle.
podla mna ma... mne cirkev vela dala a nemam pocit, ze by mi nieco vzala. ludia, ktori su hovadami, sa najdu tak vo veriacej i neveriacej casti ludi.. tak neviem, preco stale len kydate na cirkvi
ukážeš jej video a počkáš, či sa chytí
Catolicka Encyklopedia vydanie 4. strana 153: "Církev potom, čo zmenila deň odpočinku zo židovského sabatu alebo siedmeho dňa v týždni, na prvý deň urobila to tak, aby tretie prikázanie poukazovalo na nedeľu ako na deň ktorý ma byť zachovaný ako deň pána."
Rovnako používame Gregoriánsky kalendár a hádaj asi na tri krát kto bol Gregor.
Tých zmien je veľa.
Deň trval od jedného večera k druhému ("Bude večer a bude ráno prví deň") to bol prvý čas.
Ďalšia citácia z Decretal de Translate., Episcop. Cap.: "Pápež má moc zmeniť časy, zrušiť zákony, a opustiť od všetkých vecí dokonca aj od Ježišov zásad."
Prompta Bibliotheca: "Pápež môže modifikovať Boží zákon"
Pripadajú veriacim tieto vyhlásenia normálne?
O zmene desatora ani nehovorím odstránili jedno prikázanie o tom že sa nebudeme klaňať modlám (2prikázanie).
Ak tú sebareflexiu vidíš u ľudí, teda kresťanov, tým pádom by si ju mala vidieť v Cirkvi samotnej.
Su to ludia, opakujem ze je velmi vela tych, co idu prikladom, a tu sebareflexiu cakam hlavne od tych vyssie postavenych, František mi je sympaticky a snazi sa o to, dufam ze mu to vyjde, hlavne ta predstava chudobnej cirkvi... a na obycajnych veriacich ma irituje pokrytectvo, poviem priklad, ktory sa dost casto vyskytuje v mojom okoli: niekto bojuje proti potratom a pritom sa navaza do slobodnych matiek a dieta povazuje za hriech, vedela by som menovat
- pouzivame sice gregoriansky kalendar, ale len preto, aby sa zosuladil slnecny rok s kalendarnym.. myslim, ze nazov je nepodstatny
- nedela je dnom Pana, pretoze v nedelu Jezis vstal zmrtvych.. zidia maju stale sabat.
- a este k tvojim modlam... modly patria pod prve prikazanie
any other misunderstandings?
potom pardón, lebo ak by si bol pokrstený a píšeš takéto bludy, znamená to len toľko, že si "serieš do vlastného hniezda"....
takto mi je jedno čo si myslíš, tvoj život, tvoja smrť, tvoje nebo alebo peklo...
a nakoniec, keby liali na seba sračky, bolo by to zaujimavejšie a mali by aj väčšie zisky, len toľko k tej trapošine americkej
vieš aký je rozdiel medzi amarickým a slovenským prezidentom?
že americky neprístupil na tu šaškárňu s vodou a poslal na účet 100 dolárov (o čom teda nie je dôkaz, či sa tak stalo) a slovenský (ľudomil) bez problémov vylial kýbel vody na seba a tiež je otázne či tých posratých 10 € poslal niekam, čo ani ja neviem kam, lebo nikde nie je účet...
takže o čom to je...
a píšem tiež len svoj názor za seba, aby bolo jasné a mne nikto neposiela peniaze z veriacich, aby ti to bolo tiež jasné...
mne rastu peniaze na účte z podielových a investyčných fondoch, aby ti to bolo jasne, mám sa dobre sedím doma na riti nemusím hrdľačiť a píšem si teraz s takým motajkom ako si ty....
no dobre, tak sme si popísali čo chceli a teraz, čau
hm, ja už neviem, ale ty zrejme nevidíš postupnosťv komentou, kto koho prvý oslovil, @4 je asi prvý útočný tvoj prejav na mňa..
ale beriem to tak, že si chceš popísať a nemáš s kým...pekný deň..
a možeš mi niečo pekne napísať, terazky mám čas