keď niekoho takého vidím tu/natrafím na internete, v jeho prospech dúfam, že z toho vyrastie pretože sa mi to vidí po estetickej stránke dosť zlé.
ale ináč si o tom nemyslím nič a je mi to jedno. keď sa im to páčia, nech si to nosia.
ja som v 2007mom chodila nahodená v čiernoružovej šachovnici a vybíjanom opasku po meste s mojimi d'alšími prudkými emo kamošmi a vypekali sme na mobile my chemical romance... ale sranda, že sa na tom čil furt smejeme ale bereme to ako jedno z naj období nášho života holt, malo to svoje čaro
ja mám všeobecnú definiciu na týchto ľudí, a asi budem generalizovať ale takto to väčšinou vidím:
ľudia, ktorým strašne ublížil svet snažiaci sa to silou mocou vyjadriť, väčšinou nadávajúci na rodičov, pretože sú hrozné svine, že ich nenechajú do dvanástej vonku, počúvajúci green day a pod. veci čím sa všade oháňajú, a sú proti všetkému aby vyjadrili svoju rebéliu nad tým, že to vlastne totálne nenávidia ale pri tom su na to odkázaní
ale ako ke´d sa to niekomu páči, tak mi to je fuk, lenže s tým že sa tak niekto oblieka prichádzajú často krát aj iné vyššie spomenuté veci a to mi už vadí
Myslím si o nej to, že ju vnímaš tak do 15-16 rokov a potom sa zrazu stratí.
Myslela som si, že sa skrátka len vytratila a nahradili ju iné, ale nie, len tie subkultúry asi časom človek prestane riešiť a zrazu to na uliciach nevidí...vyrastala som v dobe, keď bolo emo fakt big deal a všetci buď boli emáci, alebo ich svorne neznášali, alebo chceli byť emo a nemali na to odvahu, lebo ich všetci neznášali.. uh, ťažká to puberta a hľadanie identity
Úprimne, I don´t care. Nie je moja vec, čo si iní obliekajú, češú a počúvajú. A úprimne nemám rada ľudí, čo si myslia, že to ich vec je. Nik by sa nemal starať do iných ľudí a znepríjemňovať im život za to, že jemu sa to nepáči.
Ale na druhej strane mi ešte z puberty ostal fakt dosť silný pocit príťažlivosti k tmavovlasým chlapom s ofinou, tkaže to asi nevnímam nejak negatívne, ak sa to vráti
@poke súhlasím, že ich je málo, len som chcela povedať, že to nie je súčasť subkultúry, ale súčasť veku v ktorom sú a boli by takí aj keby boli hip hoperi alebo trebárs vyznávači kultu špagetového monštra
O Eme si myslím, že keby minister financií uvoľňuje ďalšiu štvrtinu predpokladaného objemu z balíka takmer 18,4 milióna eur určeného na platy týchto zamestnancov škôl. Dala by sa ta hudba počúvať.
spomeniem si na svoju metalovo-goticku pubertu, tuzbu po vynimocnosti a najdeni ludi s rovnakymi hodnotami, tuzbami, zaujmami i cez styl obliekania ci hudby...su to proste dusicky ktore sa hladaju
no neviem ako vy, ale ja som uz davno nejakeho emaka nevidel. A pritom este nedavno ich bolo vsade plnu ..... Mam taky pocit ze realny clenovia tohto spolocenstva alebo ako to nazvat sa nepotrebuju nejak extra prezentovat, a ze deti co nevedeli co so sebou boli zrazu emo a ani netusili co za tou skratkou je, aka filozofia.... a teraz pravdepodobne prislo do mody nieco ine....
sám som "bol" emo asi 2-3 roky dozadu a bolo to teda dobré obdobie, spoznal som kopu nových ludí ktorých by som asi inak ani nestretol a mám na tie časy kopu úžasných spomienok sem tam mi za tými časmi príde aj ľúto...
a k otázke.. vnímam ich ako každého iného človeka, ktorého stretnem na ulici, každý má rád niečo iné a ostatní by sa mu do toho nemali starať.. buď ho akceptovať alebo ignorovať..
@trash máš o tom veľmi skreslenú a primitívnu predstavu (slovo primitívna neber ako urážku) ale skús viac čítať a menej sledovať TV, poprípade iné debilné mainstream média...emo hardcore tu bol už v 80 rokoch a nemalo to s tými tebou opísanými detičkami spoločné ani mäkké f...muziku mám veľmi rád a dovolím si tvrdiť, že moja "žánrová škála" je aj dosť široká...dokonca aj teraz vznikajú výborné emo kapely, ktoré sa ale neopierajú o hlavný prúd...
A pre Vás všetkých, emo ako subkultúra vznikla možno okolo roku 2000 a skutočne vyzerala dosť...pubertálne? by sa dalo použiť. Za emo bolo označovaných veľa "post" kapiel, poprípade veľa deathcore/metalcore bánd. Veľa kapiel to aj využilo a ten štýl využili, nahodili sa do čierneho, z hrdla sa ozvalo zopár screamov a emo bolo na svete. V skutočnosti ide o jednoduchú, údernú muziku, ktorá sa vždy držala v úzadí, možno až na zopár výnimiek. Ako príklady sem hodím francúzske bandy z 90´s, povedzme Anomie, Jasemine, Finger Print...zo slovenskej scény sme tu mali zástupcu akurát If there is a hope, dodnes fungujúca Sound of Qualm z Bardejova, z CZ povedzme Lakmé, Balaclava bola ovplyvnená z časti, ďalej Remek. Mohol by som pokračovať donekonečna.
@openmindedfreak Ale no osobne som poznal nejakých emáčikou a nehovorím len o TV tam ich kultúru a iné priteplené kultúry normálne vtĺkajú do hlavy.. Ako neviem čo je na tom dobre kopirovať idolov s telky potom idem po ulici vidím skupinu tínejdrov a pýtam sa sám seba to čo za Bieberovcov tam kráča?
ja si pamätám internetové obdobie ema na jednej nemenovanej stránke sa smejem keď na to spomínam Dá sa to prirovnať ku 1D alebo JB mánii ale oni fičali aspoň na lepšej hudbe Ja sama počúvam BVB, za posteľou mám plagát Andyho Biersacka ale za emáčku by som sa neoznačila ja mám rada farby prípadne grunge štýl
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ale ináč si o tom nemyslím nič a je mi to jedno. keď sa im to páčia, nech si to nosia.
"gothic" wannabe jedinci ma bavia viac.
Len je trochu blbé, že dosť veľa ľudí za EMO -m nevidí nič viac, ako čiernu a ofinky.
súhlasím s tebou, človek je tvor rôznorodý a teoreticky sa nič nedá presne zatriediť.
taktiež s tebou súhlasím a myslím si že pod týmto názvom sa ukrýva určite niečo viac nie len rezanie, čierne linky, ofiny ...
ľudia, ktorým strašne ublížil svet snažiaci sa to silou mocou vyjadriť, väčšinou nadávajúci na rodičov, pretože sú hrozné svine, že ich nenechajú do dvanástej vonku, počúvajúci green day a pod. veci čím sa všade oháňajú, a sú proti všetkému aby vyjadrili svoju rebéliu nad tým, že to vlastne totálne nenávidia ale pri tom su na to odkázaní
nehovorím že každý, ale asi každý druhý
inak jediné čo na ulici nestrpim je náhla tma..
Myslela som si, že sa skrátka len vytratila a nahradili ju iné, ale nie, len tie subkultúry asi časom človek prestane riešiť a zrazu to na uliciach nevidí...vyrastala som v dobe, keď bolo emo fakt big deal a všetci buď boli emáci, alebo ich svorne neznášali, alebo chceli byť emo a nemali na to odvahu, lebo ich všetci neznášali.. uh, ťažká to puberta a hľadanie identity
Úprimne, I don´t care. Nie je moja vec, čo si iní obliekajú, češú a počúvajú. A úprimne nemám rada ľudí, čo si myslia, že to ich vec je. Nik by sa nemal starať do iných ľudí a znepríjemňovať im život za to, že jemu sa to nepáči.
Ale na druhej strane mi ešte z puberty ostal fakt dosť silný pocit príťažlivosti k tmavovlasým chlapom s ofinou, tkaže to asi nevnímam nejak negatívne, ak sa to vráti
a k otázke.. vnímam ich ako každého iného človeka, ktorého stretnem na ulici, každý má rád niečo iné a ostatní by sa mu do toho nemali starať.. buď ho akceptovať alebo ignorovať..