neviem, ja som nikdy nechápala čo to je odpustiť. to možno preto že som také veci nikdy neprevádzala, proste som sa len postupne prestala hnevať.
ale ta šak nezabudnem je proste to, že nezabudnem kde dakto býva, nezabudnem kde s ním chodíme na pivo a nezabudnem že mi dakedy dačo vyviedol, proste by to mala byť len neutrálna informácia uložená v pamäti, nič viac.
sama to pouzivam ... a ano, odpustim, co znamena, ze to tomu cloveku nevyhadzujem na oci ... a skratka fungujeme dalej .. ale uz s mensou doverou voci nemu, takze uzol uz na niti ostane ... ale to je zial riziko, ked niekto nevie, co so sebou .. a su veci , na ktore sa zabudnut neda , aj ked sa nad ne dokazeme povzniest
Znamená to, že síce sa nehneváš už za to, čo sa stalo a si ochotný čsa čiastočne vrátiť k režimu, aký tam bol pred tým, ale do budúcna už budeš s niečim podobným rátať, a vytváraš si istú rezervu. Znamená to, že odpúšťaš, ale ten vzťah už nebude nikdy úplne bezprostredný. Je to vlastne prirodzená reakcia.
@topanocka myslím, že potom by si úplne neodpustila, keďže by si urobila nejaké opatrenia. ako neveriť, nedať šancu..
asi najnormálnejší názor @4 neutrálna informácia ostane.
ono je to hlavne o tých dvoch ľuďoch. jeden či pochopí a je mu to naozaj ľúto, čo sa stalo. a druhý, či si dokáže pripustiť, podľa minulosti a všetkého čo mali spoločné to, že asi naozaj ľutuje a žial, stalo sa.
veď ľudia sú rôzni a robia chyby. niekto keď má rád a záleží mu tak pochopí. a niekto ti to bude neustále pri najmenšej šanci vyhadzovať na oči, vyčítať a bude ho to baviť
I will forgive but I wont forget and I hope you know you v lost my respect !!!
You better watch out if you dont know whatz going around youu
You better think twice before you try off the handle and lose it
Does it run in your blood to betray the ones you love ?
...asi tak nejak madafakas
@mygate myslím že davanie šanci s tým vobec nesúvisí lebo ten druhý ti podal o sebe informáciu tým že ti ublíži napríklad že je nespolahlivý takže čo sa bude dalej diať je teraz v tvojich rukách a máš právo zhodnotiť čo je pre teba najlepšie. Ide o ten vnutorný pocit že si odpustil, podla mna .
odpustenie je akt vôle. Treba sa pre odpustenie rozhodnúť a vynaložiť aj nejaké úsilie na mentálnu prácu, na spracovanie a pod. Napríklad ak už raz odpustím, dobrovoľne sa vzdávam nároku na to, aby som niekedy vôbec vyťahovala danú záležitosť a "hádzala to človeku pred oči" alebo akýmkoľvek spôsobom použila proti nemu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
@1
ale ta šak nezabudnem je proste to, že nezabudnem kde dakto býva, nezabudnem kde s ním chodíme na pivo a nezabudnem že mi dakedy dačo vyviedol, proste by to mala byť len neutrálna informácia uložená v pamäti, nič viac.
asi najnormálnejší názor @4 neutrálna informácia ostane.
ono je to hlavne o tých dvoch ľuďoch. jeden či pochopí a je mu to naozaj ľúto, čo sa stalo. a druhý, či si dokáže pripustiť, podľa minulosti a všetkého čo mali spoločné to, že asi naozaj ľutuje a žial, stalo sa.
veď ľudia sú rôzni a robia chyby. niekto keď má rád a záleží mu tak pochopí. a niekto ti to bude neustále pri najmenšej šanci vyhadzovať na oči, vyčítať a bude ho to baviť
I will forgive but I wont forget and I hope you know you v lost my respect !!!
You better watch out if you dont know whatz going around youu
You better think twice before you try off the handle and lose it
Does it run in your blood to betray the ones you love ?
...asi tak nejak madafakas