Čo si myslíte, záleží na známkach a vzdelaní a prečo?
Je podstatné riešiť známky počas štúdia a s tým súvisiace vzdelávanie sa alebo len stačí štúdium nejako úspešne ukončiť, mať pokoj a na tom, že ako nezáleží? Hlavne, že sa nejako podarí a bude konečne po ňom...
Hlavne treba riešiť reálne skilly. Potrebuješ nabrať čo najviac speňažiteľných skúseností, inak si na pracovnom trhu užitočný ako väčšina dnešných absolventov. (Ergo - vôbec)
Takže záleží od školy a čo poćas školy človek robí, ale vždy ide primárne o to, čo ťa robí schopným vytvárať ekonomické hodnoty.
Záleží na tom, či sa chceš v budúcnosti nechať nabúchať a po materskej budeš spokojná s minimálnou mzdou za pásom alebo plánuješ byť aspoň trošku úspešná a mať dobrú prácu. Na známkach až tak nezáleží, skôr na vedomostiach, na šťastí a sile vlastnej vôle .
no a potom tu mame kopec ludi, co pindaju že robia vo fabrike, lebo preliezali ročniky
ako ano, vzdelanie je velmi dôležite, no nieje vzdelanie ako vzdelanie, treba si vybrať, do čoho sa oplati ten čas investovať a venovať sa tomu, a nielen v škole, ale aj popri nej, lebo iba tak bude človek ozaj dobry a tomu zamestnavatelovi sa oplati si priplatit za kvalitneho človeka. A znamky niesu všetko, znamky su len dokaz toho ako silno sa človek nauči posluchať prikazy a vykonavať ich, čo dnes už sa velmi neoplati
ako stále som názoru, že na pár nesvetlých výnimiek, tie známky reflektujú tvoje znalosti, t.j. keď niečomu skutočne rozumieš, tak nie je problém dostať lepšiu známku...
ale na výške je to na skúškach viac o šťastí ako o rozume, a na základke a strednej je veľa predmetov, ktoré človeka nebavia a nechce sa ich smerom ďalej rozvíjať, takže to vie byť demotivujúci faktor.. no v rámci všeobecného rozhľadu nie je zlé načrieť do všetkého, čo sa ponúkne, a ďalej sa profilovať už len na konkrétny vysnívaný smer.. z vlastných skúseností môžem ale povedať, že také to minimum na prežitie v škole a prelezenie, ti v skutočnom svete plnom dravej akčnej konkurencie nepostačí a ak chceš skutočne niečo plnohodnotné v živote dosiahnúť, musíš vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a začať makať na sebe, nielen na svojich známkach
ale ešte by som dodala, že mať dobré známky a priemery sa ale oplatí, ani nevieš kedy a ako sa ti to vráti, keď opominieme samotné prospechové štipko...
Vykašli sa zbierať dobré známky, radšej si uži stredoškolský život. Ja som chodil po za školu, robil nie vhodné veci a zmaturoval som rovnako (veľmi dobre) ako zmaturovali tí čo celé dni presedeli nad knižkami btw. tí to na výške nezvládli ani. Paradoxne by som ale od svojho decka žiadal dobré známky.
akoze jasne, ze su extremy, ako ludia, co prepadnu z 10 predmetov, ale inak?
teraz chodim na jeden pohovor za druhym, mam 21, vsetko su to na 1000+ eur v cistom, nikto sa ma nepyta na maturitu, nikoho nezaujima, ze ani nemam vs, proste je to vsetkym j-e-d-n-o, lebo ide o moje portfolio a o moju sikovnost a nie o to, ze zasadnuty ucitel sa rozhodol, ze mi pokazi vysvedcenie, lebo som bola vzdelanejsia ako on
@hoperpohroma praveze zalezi, akurat v IT len niekedy
je milion inych oblasti v ktorych sa bez vs nemas sancu pohybovat a pre zamestnavatela je pri absolventoch jedno z mala voditok prave ich studium
a myslim ze daleko prevysuju tie, ktore sa daju studovat univerzitne ale nie je to v ich pripade nijak nutne
@etelnair tak ja sa zastavam toho, ze sikovny clovek nechce byt do smrti nejaky office worker pod sefom, ktory si ho vybral na zaklade znamky.. ale ze proste bude chciet vyliezt vyssie, zalozit nieco vlastne a ON byt tym sefom, alebo aspon sefom sam sebe. vacsina profesii proste ma hore nejaky limit, mozes sa dostat sem, mozes byt manazer, mozes byt lekar, ale co dalej? podla mna to nestaci, ale co bude dalej uz rozhodne len tvoja sikovnost, nie tvoje vysvedcenie
samozrejme ze na nieco ako je lekar je treba vzdelanie, ale to ani tak nie je o znamkach, ako o tom cloveku
@hoperpohroma stale to nemeni nic na tom, ze v mnohych oblastiach je vs nevyhnutnost a sluzi ako odrazovy mostik bez ohladu na to ci uz chces neskor (alebo aj hned) podnikat alebo nie
Radšej nebudem písať čo študujem lebo by ste ma tu tak zdissovali, že koniec xD Záleží aj na známkach, lebo za dobré známky môže človek získať štipendium a šplhnúť si u učiteľov, a to je asi tak všetko, inak dneska je pracovný trh hrozný, človek musí neustále len makať na sebe a popri škole rozvíjať milión ďalších schopností, a potom človek nemá na nič čas, a hlavne že po nás chcú aby sme ešte popri tom všetko stíhali koníčky, vzťahy, rodinu... úplne padnuté na hlavu a potom sa divíme prečo naša populácia vymiera... moc sa sústredíme na úspech, na zručnosti, na peniaze, a čím ďalej tým viac je ťažšie sa uplatniť a stále viac a viac toho treba vedieť... je to na zbláznenie, tento systém, tento kapitalizmus, tento voľný trh, kde dravci lovia slabých, je to zaplakanie.... človek stráca svoju hodnotu, človek už nie je človek, ale len číslo... hodnota človeka sa už nepočíta podľa toho aký je, ale aké má "skills" a v čom je dobrý. Ľudia už zabúdajú na emócie a pomaly sa menia na robotov... čo je smutné, ide to do prdele
na vzdelaní samozrejme viac záleží ako na známkach a už vôbec nezáleží na fúrikových vedomostiach ...čo sa týka prospechového štipka a červeného diplomu spojeného s mimoriadnym štipkom, tak áno, mne sa toto vyplatilo a môžem povedať, že moje štúdium a predmety, ktorým som sa najviac venovala vyžadovali kontakt s praxou, s podnikmi a reálnymi situáciami v nich, čiže nebolo to tak celom "odbiflené"
ale čo sa týka trhu práce, tam každý pozerá na prax a školské aktivity pokiaľ s praxou súviseli, dokonca pri prácach, kde treba veľa neúspešných pokusov na to, aby sme dospeli k nejakému výsledku (napr. poisťovníctvo a iné práce spojené s hľadaním klientov, možno aj podnikanie v akejkoľvek oblasti) sú možno lepšie zvyknutí tí, čo mali sem- tam opraváky... lebo neúspech neexistuje, len úspech trošku mešká
inak často sa však hovorí, že kto mal červený diplom, nech ide na PhD., že tam to má isté, ale je to mýtus mám skúsenosť, že výsledky na VŠ, prípadne červený diplom sú veľmi biedne (ak vôbec) zohľadňované pri prijímačkách na PhD., no čo je horšie, že aj podstatnejšie predpoklady na štúdium ako len prospech - či už konferencie, erasmus, prax počas školy, brigády sú na PhD. prijímačkách okašľané...tam je to zase o vzájomných vzťahoch a o tom, ktorý školiteľ a ktorá katedra má v danom roku mať doktoranda...ak tam niekto nemá byť, môže byť aj kandidát na nobelovku for me behind me a nemá šancu....ved sme na Slovensku
Záleží na tvojom prístupe k tomu, či máš snahu, či chceš niečo dosiahnuť trebars aj male ciele, či sa chceš zlepšiť, usilovať o niečo...a nejde o to či vzdelanie alebo niečo ine prístup ostáva rovnaký či škola či život len okolnosti sa menia. Hoci Príležitosť môže prisť hocikedy bezohľadu na minulosť ale nikde neni napisane že si ju udržiš/neudržiš všetko je o prístupe aj v maličkostiach. Takže určite je dobré zaujímať sa a riešiť.
Tak podľa mňa záleží hlavne na vedomostiach, zručnostiach, financiách a kontaktoch ... na známkach záleží asi toľko, aby človek prechádzal ročníkmi, spravil maturitu a natrepal sa na výšku... a potom hlavne aby prechádzal... + prospechové štipendium a červený diplom nie sú naškodu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Takže záleží od školy a čo poćas školy človek robí, ale vždy ide primárne o to, čo ťa robí schopným vytvárať ekonomické hodnoty.
ako ano, vzdelanie je velmi dôležite, no nieje vzdelanie ako vzdelanie, treba si vybrať, do čoho sa oplati ten čas investovať a venovať sa tomu, a nielen v škole, ale aj popri nej, lebo iba tak bude človek ozaj dobry a tomu zamestnavatelovi sa oplati si priplatit za kvalitneho človeka. A znamky niesu všetko, znamky su len dokaz toho ako silno sa človek nauči posluchať prikazy a vykonavať ich, čo dnes už sa velmi neoplati
ale na výške je to na skúškach viac o šťastí ako o rozume, a na základke a strednej je veľa predmetov, ktoré človeka nebavia a nechce sa ich smerom ďalej rozvíjať, takže to vie byť demotivujúci faktor.. no v rámci všeobecného rozhľadu nie je zlé načrieť do všetkého, čo sa ponúkne, a ďalej sa profilovať už len na konkrétny vysnívaný smer.. z vlastných skúseností môžem ale povedať, že také to minimum na prežitie v škole a prelezenie, ti v skutočnom svete plnom dravej akčnej konkurencie nepostačí a ak chceš skutočne niečo plnohodnotné v živote dosiahnúť, musíš vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a začať makať na sebe, nielen na svojich známkach
akoze jasne, ze su extremy, ako ludia, co prepadnu z 10 predmetov, ale inak?
teraz chodim na jeden pohovor za druhym, mam 21, vsetko su to na 1000+ eur v cistom, nikto sa ma nepyta na maturitu, nikoho nezaujima, ze ani nemam vs, proste je to vsetkym j-e-d-n-o, lebo ide o moje portfolio a o moju sikovnost a nie o to, ze zasadnuty ucitel sa rozhodol, ze mi pokazi vysvedcenie, lebo som bola vzdelanejsia ako on
je milion inych oblasti v ktorych sa bez vs nemas sancu pohybovat a pre zamestnavatela je pri absolventoch jedno z mala voditok prave ich studium
a myslim ze daleko prevysuju tie, ktore sa daju studovat univerzitne ale nie je to v ich pripade nijak nutne
samozrejme ze na nieco ako je lekar je treba vzdelanie, ale to ani tak nie je o znamkach, ako o tom cloveku
ale čo sa týka trhu práce, tam každý pozerá na prax a školské aktivity pokiaľ s praxou súviseli, dokonca pri prácach, kde treba veľa neúspešných pokusov na to, aby sme dospeli k nejakému výsledku (napr. poisťovníctvo a iné práce spojené s hľadaním klientov, možno aj podnikanie v akejkoľvek oblasti) sú možno lepšie zvyknutí tí, čo mali sem- tam opraváky... lebo neúspech neexistuje, len úspech trošku mešká
inak často sa však hovorí, že kto mal červený diplom, nech ide na PhD., že tam to má isté, ale je to mýtus mám skúsenosť, že výsledky na VŠ, prípadne červený diplom sú veľmi biedne (ak vôbec) zohľadňované pri prijímačkách na PhD., no čo je horšie, že aj podstatnejšie predpoklady na štúdium ako len prospech - či už konferencie, erasmus, prax počas školy, brigády sú na PhD. prijímačkách okašľané...tam je to zase o vzájomných vzťahoch a o tom, ktorý školiteľ a ktorá katedra má v danom roku mať doktoranda...ak tam niekto nemá byť, môže byť aj kandidát na nobelovku for me behind me a nemá šancu....ved sme na Slovensku