Aký jazyk by ste sa chceli naučiť? Je nejaký, ktorý sa vám veľmi páči a reálne by ste ho chceli vedieť alebo v ňom vidíte budúcnosť? Poprípade nejaký, ktorý vám znie úplne hrozne? Aké jazyky (prinajlepšom tie netradičné) ovládate?.
no chcem sa naučiť nemčinu (už sa ju učím a potom už menej pravdepodobná možnosť naučenia sa : fínčina, ruština, nórčina, švédčina a ešte aj holandčina je zaujímavá
Taliansky viem lepsie ako slovensky ale chcel by som vediet spanielcinu (zanedlho sa ju aj zacnem ucit) a japoncinu alebo cinstinu.. Aj ked celkovo ny som chcel vediet vsetky reci
dokonale anglický (hlavne britskú angličtinu), nemecký, mandarínsky, taliansky, fínsky, waleský, švédsky, španielsky, ruský, nórsky a mnoho iných jazykov... proste, aby som sa vedela dohovoriť všade (no, to by som vedela aj LEN angličtinou, ale takto by som bola na seba aj hrdá
a viem slovensky, česky (aké prekvapenie , maďarsky a učím sa angličtinu (tú britskú a nemčinu (ale tú nemčinu len 3. rok, takže to nestojí za veľa)
ziadny ked pojdem do zahranicia mam v pici ked na slovensko pride anglican tak hned sa kazdy musi prisposobit a hovorit s nim anglicky takze ja ked niekde pojdem budem hovorit len po slovensky
Učebnice mám už asi 3. rok, ale vždy som sa dostala len po prvú abecedu .. nemám vôbec čas ... ale o mesiac aj niečo maturujem, takže potom budem mať času a času a veľmi sa už na to teším
tak poriadne sa chcem naučiť anglický a španielsky,ktoré chcem aj študovať,nemčinu mám chabé základy a nemám k tomu vzťah,ale kvôli cestovaniu v budúcnosti si ju určite chcem trochu zlepšiť v rámci voľného času som začala trochu s francúzštinou,aby mi to šlo potom na nejakej jazykovke ľahšie.
A potom neskôr ešte pripojiť taliansky,ale to už bude malina po nejakej franine a je to podobné so španinou,tie jazyky sa krásne prepájajú,ako si všímam.
hlavne by som chcela ovládať poriadne anglický a nemecký, kt. sa učím, ale nemám pocit, že by som ich ovládala.. potom maďarský, lebo keď som bola mala, bola som aj sprostá.. ako ďaľšie ruštinu alebo čínštinu, lebo si myslím, že majú budúcnoť, a nakoniec latinský
@kumma chcela by som osviezit rustinu, ktoru s placom musim priznat ze uz som zabudla (resp rychlym tempom zabudam), nebolo by zle asi aj dobudovat tu nemcinu ktorej som "ne"obetovala 10 rokov na skole, a ked uz toto bude za mnou chcem sa naucit francuszky, spanielsky a taliansky.
Smutnou pravdou vsak je, ze by som sa mala naucit Urdu, Turecky, Bangla a podobne jazyky aby som tu z toho mala nejaky osoh. Eh, ved mozno raz aj motyka vystreli tym smerom.
plynule hovorím 3 (bez CZ a SK), pasívne 4 ďalšími. ale vždy som sa chcela naučiť japončinu (ale rada by som zvládla aspoň základy hocijakého ázijského jazyka). možno aj maďarčinu, vraj je to nesmierne logický jazyk.
Takže takto.Hovorím slovensky,učím sa nemčinu ktorú ovládam asi medzi známkou 1-2,taktiež sa učím angličtinu ktorú nenávidím odvtedy čo som nastúpila na novú školu,pretože sa ja učím o 3 roky neskôr takže si medzi nimi pripadám ako poliak s prízvukom východňara a písmom maďara ( ) ...a rada by som sa učila francúzštinu.
Dotiahnuť franinu do dokonalosti, rovnako za nejaký (podstatne dlhší) čas i taliančinu, ktorej sa v poslednej dobe vôbec nevenujem napriek tomu, že je jedným z mojich odborov , podobne švédčinu, ktorú viem o trochu lepšie ako taliančinu, čo v preklade ale znamená stále "nič moc" (čo sa hovorenia týka, v porozumení textu skóruje zas taliančina vzhľadom na jej podobnosti s franinou), a potom začať s isladnčinou a írskou galštinou ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
potom by bola super francúzština, španielčina a japonsky by som rada vedela. poprípade čínsky
iné jazyky ma nejako extra nezaujímajú.
anglicky viem uplne plynule, nemecky skoro plynule, finsky sa tiez celkom da a mala by som zvladnut aj veeeeeeelmi zakladnu spanielcinu
dokonale anglický (hlavne britskú angličtinu), nemecký, mandarínsky, taliansky, fínsky, waleský, švédsky, španielsky, ruský, nórsky a mnoho iných jazykov... proste, aby som sa vedela dohovoriť všade (no, to by som vedela aj LEN angličtinou, ale takto by som bola na seba aj hrdá
a viem slovensky, česky (aké prekvapenie , maďarsky a učím sa angličtinu (tú britskú a nemčinu (ale tú nemčinu len 3. rok, takže to nestojí za veľa)
Učebnice mám už asi 3. rok, ale vždy som sa dostala len po prvú abecedu .. nemám vôbec čas ... ale o mesiac aj niečo maturujem, takže potom budem mať času a času a veľmi sa už na to teším
A potom neskôr ešte pripojiť taliansky,ale to už bude malina po nejakej franine a je to podobné so španinou,tie jazyky sa krásne prepájajú,ako si všímam.
A potom zatiaľ neviem ešte
..a vedieť lepšie angličtinu
ale taký nový francúzštinu a znovu by som si pozrela Denník nymfomanky v tej španielsko- francúzskej verzii
Smutnou pravdou vsak je, ze by som sa mala naucit Urdu, Turecky, Bangla a podobne jazyky aby som tu z toho mala nejaky osoh. Eh, ved mozno raz aj motyka vystreli tym smerom.