heh...co ta viedlo k zalozeniu tejto diskusie??? podla mojho nazoru jednoznacne "pokrokove" umenie co nieco symbolizuje ale inac....pre niekoho kto nevnima su to chorotiny
dada nie je nezmysel.. .nezmysel je svet naokolo.. .zamyslite s ako mozme najst zmysel v niecom ked vsetko je nezmysel.. .dada je to prvotne co vznika.. .to najcistejsie.. .dada je ta uzasna radost.. .
slovo DADA je francuzskeho povodu a znamena hracka...tento umelecky smer vznikol tusim pocas obdobia svetovych vojen a snazi sa pozdvihnut naladu...zname dielo je napriklad obycajne koleso z bycikla na stojane...ale na to treba mat dobre nadvznesene vniemanie
hmm nie som si ista ci teraz netresnem ale dadaizmus bol umelecky smer ktory vyjadroval strach z vojny, beznadej...no ak som si dobre tipla takmoj nazor...no neviem ci to nieco dalo v tej dobe ludom len prejav strachu vedeli ste ze sa boja vsetci nie len vy ale dany smer nehladal nijake vychodisko z tejto situacie cize nebol velmi prinosny ...samozrejme v tejto dobe uz ano vieme popisat pocity ludi a pod...uu a pokial viem tak nejak extra nevyuzivali estetiku, cim dadaisti dokazovali(aspon myslim) ze nechcu aby bol dadaizmus povazovany za umelecky smer....
Chiflada. jasné možme, aj ked niektorí skeptici to neberú ako umenie ale akúsi vytvorenú úvahu alebo len čistý impresionizmus ,pre mňa to umenie je a mám rad dadaizmus ,sám ho propagujem vlastne
revolucion:sa mi zda,ze ty si absolutne vsetko.. .spomenie sa tu nejaka zaujimava tema a ty to samozrejme propagujes,uzivas,.. .atd.. .kua,DADA bola reakcia na beznadej.. .ale oni to chceli zmenit.. .hladali stastie v tom zivote.. .v nahode,pohybe.. .anarchizmus ma s tym malo.. .iba ked chaos.. .
Vies keby som sa k tomu dostal sam a pozrel sa na to z vlastneho zaujmu, mozno by som v tom nieco zaujimave nasiel No neviem ci k tomu dojde, aspon v blizkej dobe...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov