Občas sa mi snívajú sny a vždy keď sa zobudím tak som si povedal, že som mohol zrobiť nejakú kravinu, ale nikfy som ju nezrobil, lebo som si myslel, že je to skutočnosť. Ako to máte vy? Dajú sa ovládať sny? Chodiť v nich, rozprávať čo chcete atď?
Niekedy sa dá "v rámci normy" manévrovať. Niekedy to ale destabilizuje sen, mozog nevie ako pokračovať alebo nestihne vymyslieť ako ďalej, a prebudí ma.
@arywian
"Ľudia zažívajúci vedomé sny ich popisujú ako úžasné, farebné a fantastické." ..príde mi to práve opačne, keď je už taký úžasný tak si neviem alebo nechcem uvedomiť, že je to iba sen, teda určite nie je vedomí
@moonshine podľa mňa je to o tom, že človek môže popustiť uzdu svojej fantázii a sám si ich spraviť takými, avšak, to je čisto individuálne, nedá sa aplikovať jedna vec na všetkých
@moonshine moje (svojím spôsobom) lucidné snívanie skočilo skôr ako nočná mora, pri ktorej som si uvedomovala, že to nie je real, ale nevedela ako ujsť a to môj "pôžitok" ešte znásobilo...čiže, niet čo závidieť, maximálne tak optimistické vízie :/ (z ktorých nič nie je ale D)
@moonshine neprotirečím si, pretože som nepovedala, že na mňa sa to aplikovať dá, len že verím v to, že aj za vedomia môžu byť krásne, farebné, úžasné atp...
Viem ich do istej miery ovladat, povedzme ze miesto deja a postavy viem rezirovat, scenar uz nie... este chce na tom pracovat, neviem ci sa mi niekedy podari uplne lucidny sen, snad jedneho dna ano. To budem happy clovek
často sa mi stáva že si uvedomím že sa mi sníva a viem ovládať čo poviem a do istej miery čo v rámci deja spravím a párkrát sa mi podarilo ovládať aj postavy. ale to len takým prapodivným spôsobom že som si povedala že júúj bolo by super keby tento toto a zrazu to tá postava začala robiť. ale neviem si povedať že teraz budem lietať alebo budem neviditeľná alebo sa presuniem na Mount Everest
najhoršie je ked mate desivy sen ...a viete že to je len sen a snažite sa z neho dostat a zobudit sa ale to nejde...ste akoby uveznení a pocitujete všetko
Jasné, lucidné sny. Ale nie každý to máva. Ja som ich mala len pár za život. Skús sa tomu venovať, často na to myslieť, najmä pred spánkom. A ako píše Melancholik, rob si cez deň testy reality. Dobrá metóda je aj že si dáš povedzme budík na 5:00 a ideš niečo robiť, čo ťa príliš nepreberie, na takú pol hodinku a potom znova choď spať. Ale najlepšie niekam, kde nie je až tak pohodlne a kde nie si zvyknutý spať, povedzme na gauč. Ja som túto "metódu" raz ale použila nechtiac, nemala som nastavený žiaden budík, len som sa jednoducho zobudila nadránom v obývačke, išla sa najesť a znovu tam zaspala. Akurát že u mňa to zvykne prejsť skôr do spánkovej paralýzy:/ To je dosť nepríjemné, ale myslím, že nie zďaleka nie tak časte ako lucidné sny. Skús si o tom prečítať niečo aj na tomto fóre: » www.3oko.sk/index.php?sid=8...
pred spánkom vždy v modlitbách prosím Ducha svätého, aby mi zjavil skutočnosti týkajúce sa môjho života a samozrejme aj sveta...
obšírnejšie nejdem uvádzať, lebo niektoré veci sa mnohokrát pre mňa nepochopiteľné a doslova mám aj obavy, že udalosti, ktoré sú prorokované majú rýchly sled a ľudia sa benevolentné správajú k svoje duši a pre mnohých bude neskoro...
teraz niečo iné, ale tiež sa pritom cítim ako v sne...
v modlitbách - meditáciach sa dostávam do stavu a toto sa deje hlavne v kostole, že prestávam vnímať realitu a niekedy sa doslova cítim ako na rozkvitnutej lúke...
alebo napr. ľudí ktorí prijimajú telo Kristovo vidím v bielych, alebo v šedých tieňoch...
po študovaní literatúry som dospel k poznaniu, že ide o duše čisté a duše, ktoré v stave hriechu prijímajú sviatosť oltárnu...
Nečítal som podstatu tvojho fóra ani komenty. Ale, vždy sa pred spaním teším, čo sa mi bude snívať. Je to veľmi zaujímavé. Ale, niekedy mám tak reálne sny, že uverím tomu.
Ja dokážem robiť si v sne čo chcem je to dobre keď chcem všetko zmizne a v sne sa objaví niečo nádherne ale niekedy si moje sny hovoria čo mi chýba alebo čo sa stane (väčšinou nepotrebne veci) napr. videla som v sne topánky na oranžovej podlahe v ten deň som to videla ale niekedy potrebne napr.napr. škola škola škola ulooooha a vtedy si uvedomím že som mala napr. urobbiť projekt ktorý nemám . Zobudím sa a hotovo nestíham do školy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
"Ľudia zažívajúci vedomé sny ich popisujú ako úžasné, farebné a fantastické." ..príde mi to práve opačne, keď je už taký úžasný tak si neviem alebo nechcem uvedomiť, že je to iba sen, teda určite nie je vedomí
Takže sa to na teba aplikovať nedá, alebo si protirečíš
Ako bolo spomenuté vyššie, lucidné sny, skús pozrieť na YT
prvý krok ktory je nutné sa naučiť je ... pochybovať o realite ... v reálnom živote
obšírnejšie nejdem uvádzať, lebo niektoré veci sa mnohokrát pre mňa nepochopiteľné a doslova mám aj obavy, že udalosti, ktoré sú prorokované majú rýchly sled a ľudia sa benevolentné správajú k svoje duši a pre mnohých bude neskoro...
teraz niečo iné, ale tiež sa pritom cítim ako v sne...
v modlitbách - meditáciach sa dostávam do stavu a toto sa deje hlavne v kostole, že prestávam vnímať realitu a niekedy sa doslova cítim ako na rozkvitnutej lúke...
alebo napr. ľudí ktorí prijimajú telo Kristovo vidím v bielych, alebo v šedých tieňoch...
po študovaní literatúry som dospel k poznaniu, že ide o duše čisté a duše, ktoré v stave hriechu prijímajú sviatosť oltárnu...