ja nehlasujem lebo v každom je niečo..v detsve nemáš starosti( teda ako kto) proste detsvo je skvelé,ale dospelosť začínaš sám,sloboda ..proste obydvoje má v sebe niečo..dobré alebo tak
detstvo ... dospelosť je fajn, ale chýbajú mi bezstarostné časy. dospelosť je samá práca, povinnosti, šeky, áno, aj tá spomínaná sloboda, ale aká sloboda? týždeň dovolenky? že môžem ísť spať kedy sa mi chce, byť vonku dokedy chcem, môžem piť, fajčiť, robiť si čo chcem? blbosť.
chcela som byť silno slobodná a teraz som v práci 14 hodín 4x týždenne aby som mala na zaplatenie prenájmu bytu, jedla, auto, nafta, doma varím pre dvoch, upratujem... proste sloboda to je, niekedy je to skvelé, ale často myslím na to, kedy mi mama varila obed, upratovala, nemusela som nič platiť, mala som čas na všetky koníčky ... detstvo bolo skvelé
Tiez casto spominam na detstvo, na bezstarostny zivot plny istoty...
Na casy, ked som chcel byt velky, robit to ci ono, mal plno snov a nadeji...
Teraz je jedeno z mojich najcastejsich priani, spat viac ako 3 hodiny denne... Byt v praci menej ako 12-16 hodin od pondelka do nedele... :/
Ta sloboda je naozaj irelevantna, ked sa musim vzdat tych svojich 3 hodin spanku len preto, aby som si mohol 1-2x do tyzdna ist "uzit" do mesta a vypustit vsetky tie starosti a tlak...
Deti, budte spokojne s tym co mate... Plno casu, zdravy spanok a ine malickosti, ktore su tak dolezite
Vyhoda dospelosti je, ze kto si ako zariadi, tak ma. (nehovorim, ze to je lahke mat sa dobre, ale nie je to nemozne a nedosiahne to len ten, kto to vzdal)
Nevyhoda detstva je, ze nic nezalezi od vas.... cize niekto ho ma pekne a niekto skarede.... ale nikto z nas si ho nevyberie.
V tom spociva ta sloboda.... nie v tom, ze mozete ist do baru kedy chcete
Detstvo bolo super, ze som mala vzdy vsetko zariadene, kopu jedla navareneho, vsetky vylety organizovala rodina a ja som len isla a nemusela nic robit teraz musim okopavat zahradu, varit, umyvat riad, ale zas je prijemny pocit vediet sa postarat o nieco a mat zodpovednost a dokazat nieco
detstvo bolo urcite lepsie nemal som ziadne velke starosti , hravali sme kazdy den futbal , hokej atd. a dnes do roboty , doma spat , cez vikend alkohol a furt dokola
sice to moje malo od idealneho hodne hodne daleko, ale aj tak. ja by som chcela prezit detstvo este raz, uplne odzaciatku, a tak, ako sa to ma - v kompletnej rodine, s milujucim otcom a s minimom starosti.
vzdy ked vidim deti sa nad tym zamyslim ako je im dobre...nepoznaju robotu, stresy, platenie uctov, nervy zo vsemoznych vztahov, problemy...
na druhej strane si vazim aj dospelost, lebo uz citim moje ja - moj zivot ktory smeruje tam, kam ho nasmerujem ja - robim svoje vlastne rozhodnutia a ucim sa na mojich chybach. a vzdy ked vypisujem do nejakej kolonky moj vek, tak sa zarazim - to uz tolko?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
chcela som byť silno slobodná a teraz som v práci 14 hodín 4x týždenne aby som mala na zaplatenie prenájmu bytu, jedla, auto, nafta, doma varím pre dvoch, upratujem... proste sloboda to je, niekedy je to skvelé, ale často myslím na to, kedy mi mama varila obed, upratovala, nemusela som nič platiť, mala som čas na všetky koníčky ... detstvo bolo skvelé
Presne moje pocity si vystihla...
Tiez casto spominam na detstvo, na bezstarostny zivot plny istoty...
Na casy, ked som chcel byt velky, robit to ci ono, mal plno snov a nadeji...
Teraz je jedeno z mojich najcastejsich priani, spat viac ako 3 hodiny denne... Byt v praci menej ako 12-16 hodin od pondelka do nedele... :/
Ta sloboda je naozaj irelevantna, ked sa musim vzdat tych svojich 3 hodin spanku len preto, aby som si mohol 1-2x do tyzdna ist "uzit" do mesta a vypustit vsetky tie starosti a tlak...
Deti, budte spokojne s tym co mate... Plno casu, zdravy spanok a ine malickosti, ktore su tak dolezite
vse ma -/+
..kvak..
Nevyhoda detstva je, ze nic nezalezi od vas.... cize niekto ho ma pekne a niekto skarede.... ale nikto z nas si ho nevyberie.
V tom spociva ta sloboda.... nie v tom, ze mozete ist do baru kedy chcete
Ja si myslim, ze lepsie je v mojom pripade to detstvo
sice to moje malo od idealneho hodne hodne daleko, ale aj tak. ja by som chcela prezit detstvo este raz, uplne odzaciatku, a tak, ako sa to ma - v kompletnej rodine, s milujucim otcom a s minimom starosti.
vzdy ked vidim deti sa nad tym zamyslim ako je im dobre...nepoznaju robotu, stresy, platenie uctov, nervy zo vsemoznych vztahov, problemy...
na druhej strane si vazim aj dospelost, lebo uz citim moje ja - moj zivot ktory smeruje tam, kam ho nasmerujem ja - robim svoje vlastne rozhodnutia a ucim sa na mojich chybach. a vzdy ked vypisujem do nejakej kolonky moj vek, tak sa zarazim - to uz tolko?