Že pre 5€ zabije človek, čo má závažnejšie dôvody (typu závislosť etc.), čo možno s dobou nejako nepriamo súvisí, ale nemyslím, že je na mieste nadávať práve na dobu. Raz si aj tak povieš "staré dobré časy"..
Tak je to všade. Minule som videl v správach ako v USA jeden bezdomovec-robotník býval v starom aute. Niekto sa mu tam vládal, zobral mu 20 dolárov a zobudil ho zo spánku a zabil ho. Lifes going downhill
ako bolo povedané hore, pre závisláka je 5 eur jedná dávka alebo jedna fľaša, ktorá sa pre neho rovná životu (nevie bez nej žiť)... pochybujem že by človek, ktorý má prácu, slušné bývanie a nemá takéto problémy (nechcem napísať, že nemá žiaden problémy, lebo každý ma nejaký problém), tak by zabíjal kvôli 5 eur...
dámy a páni, 5 eur je pre závisláka hovno, pretože z toho nemá ani polovicu dávky, a strašne by ma zaujímalo odkiaľ beriete také "úžasne overené" informácie, že sa nimi tak sebaisto oháňate.
odkiaľ vlastne @maines vytiahol túto tému, vycucal si ju z prsta tipujem, ešte som nepočul že by niekoho zabili "pre päť eur"...
@19 Princípom je, že sú to stále aspoň nejaké peniaze.
A po druhé, či každý furt vie, koľko môže mať človek pri sebe asi tak hotovosti peňazí? Príkladom: Keď si myslím, že má henten chlapík minimálne 50€ a nedopatrením ho zabijem smrteľne, lebo potrebujem na dávku, pričom následne zistím, že má len desatinu, tak ma to nasere, ale tých 5€ tam ležať aj tak nenechám.
Samozrejme, 5euro je asi trochu preexponovaný pomer. V morálnom princípe však je úplne jedno, za koľko - nemáš iného pre svoje vlastné potreby vôbec čo zabiť, ublížiť, znevýhodniť, poškodiť alebo niečo podobné.
to nie je doba, ale to sú ľudia. Nezáleží na tom či je to 5€ alebo 5 000 000€. Stále to bude rovnako zlé a zvrátené. Nezáleží na dobe, pretože každá doba je svojím spôsobom zlá aj dobrá. Vždy to ide z človeka a je jedno v akej dobe by žil alebo žije.
Podľa mňa keď človek niekoho okráda, nikdy nevie, koľko má ten druhý zrovna pri sebe, takže pojem "zabiť niekoho pre päť eur" mi príde trochu nelogický, vážne. Ak teda berieme do úvahy, že najprv zabije a potom okradne.
Teraz sa musím strašne smiať Brat mi hovoril včera, že na nete čítal takú "vtipnú" príhodu... 2 chlapíci videli niekde v amerike chucka norrisa (natáčal tam film) a tak sa rozhodli, dvaja, s nožmi, že ho okradnú... o 10 minút prišli policajti, chlapíci úplne na sračky, policajti zbadali chucka a začali sa strašne smiať. pýtali sa ich že čo ich to napadlo, veď to je chuck norris... a oni že si mysleli že to je len v telke (a na konci bol dosť dlhý zoznam bojových umení ktoré čak ovláda, no...)
@flussica - "nedopatrením ho zabiješ smrteľne", geniálne
@normalkomar - tiež ma tá otázka občas napadá, momentálne to vyzerá že vo svete plnom ľudí z ktorých bulvár vychoval teatrálnych hysterikov.
@virtualgirl@normalkomar - tak mi dajte odkaz na jeden jediný článok ktorý je o tom že niekto niekoho zabil pre 5 eur. podotýkam že "včera niekoho zabili a chceli olúpiť, ale sklamane zistili že má pri sebe len 5 eur" sa neráta, "zabitie pre 5 eur" totiž znamená že viem že dotyčný má 5 eur a zabijem ho aby som konkrétne tých 5 eur získal.
@normalkomar - ja si myslím že to čo si napísal len potvrdzuje môj názor že si paranoidný hysterik a všetci čo s tebou v tejto diskusii súhlasili tiež. pripomína mi to takú mladšiu verziu toho bedákania babiek mečiaristiek či jak sa im hovorilo že "jáááj, za sociaľizmu to vám bolo dobre, lacnô bolo šicko, šice ľudzá pracovaľi, to ňe jak dňeska, samá vojna a vražda a chudoba...".
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
tu nikdy nebude poriadok, kruty vojenský režim a stanne právo by som nariadil aspoň na pol roka!.......filip
keď budeš sama na seba zarábať tak pochopíš, že 5 eur sú často dve hodiny strávené v práci..
Tak to už býva, musíme sa s tým naučiť žiť, veru
dámy a páni, 5 eur je pre závisláka hovno, pretože z toho nemá ani polovicu dávky, a strašne by ma zaujímalo odkiaľ beriete také "úžasne overené" informácie, že sa nimi tak sebaisto oháňate.
odkiaľ vlastne @maines vytiahol túto tému, vycucal si ju z prsta tipujem, ešte som nepočul že by niekoho zabili "pre päť eur"...
srsly, wtf?
A po druhé, či každý furt vie, koľko môže mať človek pri sebe asi tak hotovosti peňazí? Príkladom: Keď si myslím, že má henten chlapík minimálne 50€ a nedopatrením ho zabijem smrteľne, lebo potrebujem na dávku, pričom následne zistím, že má len desatinu, tak ma to nasere, ale tých 5€ tam ležať aj tak nenechám.
Samozrejme, 5euro je asi trochu preexponovaný pomer. V morálnom princípe však je úplne jedno, za koľko - nemáš iného pre svoje vlastné potreby vôbec čo zabiť, ublížiť, znevýhodniť, poškodiť alebo niečo podobné.
"ešte som nepočul že by niekoho zabili pre päť eur"
kde žiješ?
@normalkomar - tiež ma tá otázka občas napadá, momentálne to vyzerá že vo svete plnom ľudí z ktorých bulvár vychoval teatrálnych hysterikov.
@virtualgirl @normalkomar - tak mi dajte odkaz na jeden jediný článok ktorý je o tom že niekto niekoho zabil pre 5 eur. podotýkam že "včera niekoho zabili a chceli olúpiť, ale sklamane zistili že má pri sebe len 5 eur" sa neráta, "zabitie pre 5 eur" totiž znamená že viem že dotyčný má 5 eur a zabijem ho aby som konkrétne tých 5 eur získal.
A nakoniec, aj policajné zástupkyne používajú: "Zranenia nezlúčiteľné so životom" - nie je to podobné (pri.. troške dobrej vôle ..?)?
@midnight Máš málo dobrej vôle .
ja myslím že nepotrebuješ žiadny článok na to, aby si mohol vedieť že je to možné
@flussica - jop, rozhodne mám málo dobrej vôle
1.namiesto toho paranoidný hysterik by som skorej použil realista
2. už si trápny s tým že sa stále snažíš vyvrátiť niekoho názor
3. používanie výrazov lol,wtf ... mi v niektorých prípadoch príde trápne
4. tí ľudia aj v niečom majú pravdu, nerob z nich zase idiotov