Zaujima ma aky mate nazor na dnesnych teenagerov...lebo dnes uz na zakladnej skole zacinaju s chlastom, drogami, sexom a pod...mam sice 20 ale ked som mal povedzme takych 14 tak vtedy boli najvacsi frajeri ti co fajcili cigarety...ziaden chlast, drogy ci
2. Je typicky priklad toho aka je dnesna mladez... drza a nevychovana
K teme Vidim to rovnako... pit som zacal tiez okolo tych 16, dovtedy som ani k chlastu nepricuchol... a dnes uz chodim do krcmy max 1-2 krat do mesiaca aj to len na jedno pivko s kamosom... a nemusim odtial prist nadrbany jak cinka... to podla mna nie je hrdinstvo...
podla mna si len dnesne decka pod 15 potrebuju dokazat ze aj oni zvladnu to co dospeli... ale ich to prejde ked v 15 skoncia zo znicenou pecenou
3. suhlasim s tebou...pomaly sa mi uz zda ze medzi nami a ludmi od nas o 5 rokov mladsymi je generacna priepast ...a este nieco vsimnite si ze prave dievcata potrebuju byt dospele...chalani sa v takom veku spravaju este ako deti...heh to bude asi tym ze sme do 18 vyspelostou o dva roky za babami
Môžem ti pritakať, mám 22, čiže o nejaký ten piatok viac od teba. Doba sa mení a napreduje obrovským tempom vpred. Ja som bol prvý krát na diskotéke ako 15 ročný. S alkoholom som začal asi 16tich. Mánia fajčenia ma držala as necelého pol roka. Ešte v 15 sme s partiou hrávali schovávačku Je mi ľúto túto generáciu. Sú všetkého presýtení, nevedia si nájsť vec, ktorá by ich zaujala, preto to večné vysedávanie v baroch etc. Už to neriešim...
si myslim ze raz ked budem mat dceru a ked bude mat okolo 8 rokov mi povie ze ma frajera ...baby vy asi fakt nemate do tych 18 vela rozumu vsak a ze vraj dva roky pred nami...jedine na co sa zmozete je ze nech sa zobudime ci sme zastaraly...to skor vy sa zobudte, nehrajte sa na dospele a vazte si same seba !
no ja pijem od 15 ale len sem tam...keby som to spriemerovala tak by to vyslo asi aj menej ako raz tyzdenne...a ani raz som ece nebola tak nadrbana ze by som grcala alebo si nieco nepamatala...
fajcenie...ja proste nepochopim naco je to dobre ani sa mi to nemusite snazit vysvetlovat...neznasam ten smrad je mi z toho na grc
drogy...mojou jedinou drogou je cokolada...tej zjem aj tony ...a chvalabohu to na mne nie je vidno
a sex...ked na to tak spatne pozeram tak vidim ze som v tomto smere urobila dost chyb...ale hlavne je ze som sa poucila a trochu aj dospela...
Keď tak pozerám na dievčatká čo majú 12, 13 ako sú oblečené, vláčia sa kde s kým za ruky, len aby boli IN, a v nejakom podniku to už radšej ani nehovorím...no je mi z toho sem tam hrozne zle.
Ja som vyrástla úplne inak, chodili sme večer von, ale alkohol ma nelákal a ani neláka, v živote som nevyfajčila jedinú cigaretu, mám 18 a zatiaľ som mala 2priateľov, ten prvý sa ani rátať nedá, ale tak bol, a teraz je to druhý - prvý skutočný. A nemám pocit, že by som niečo zmeškala, skôr si myslím, že všetko prišlo v správnom čase tak, ako malo.
Ja nepijem a nefajčím doteraz a pravdu povediac, vôbec mi to ani nechýba. Na základnej ma rovesníci nechápali a na strednej to nie je o nič lepšie, ale nezačnem s týmto svinstvom len preto aby som zapadla do kolektívu. Myslím, že s mladými to ide z roka na rok dolu vodou a to je fakt na zaplakanie.
mna už nikdy nido nenehaa napokoji.... ale no dobre ale šak ani wam bi to nebolo prijemnee kebi wam stale dospeli wrawia si hnilaa leniwaa w mojom weku som bola cely den vonku posluchala som mame som pomahala upratowala mali sme rozdelenee služby so sestrami.....ale dnes už na to su wisawače existuje mobil telka pc...a kebiže sme furt wenku tak ani winajst to nemusia lebo bi to bolo k ničomu..
ludia poviem vam jedno...ked vidim tie decka 3-5rocne hrat sa na preliezkach a piesku a hadzat si loptu a tu ich bezstarostnost a tak...tak by som zas chcela mat 4...a len tak sa hrat a nestresovat...
ach lidi, ja mam len 18, ae citim sa obcas tak na 15 boze, sak ja som sa vtedy este tusim s barbinami hravala a teraz? heh
ale nepochopim tie strnastky a patnastky (cest vynimkam, toto nie je skatulkovanie!), ktore chodia ozrate po krcmach a myslia si, ako su strasne cool a najviac sa nasmejem na ich albumoch typu "toto je peca geca supa tupa babenka, tolko sme toho spolu prezili, ze cica mica, cmuuk, no proste looobim" to ma vie vzdy rozosmiat
len sa bojim okamihu, ked pride ku mne moje "buduce" dieta a ako desatrocne mi povie, ze planuje stratit panenstvo... zamknem do komory a nevyleze odtial do dvadsiatky
nechapem ako dokazu byt niektore baby taketo vid.Baarculiq....pritom mam iba 16,nefajcim,pijem prilezitostne a sex ma nejak nelaka...asi som vadna ....zaoberam sa inymi vecami,suhlasim dnesne "decka" su velmi dopredu...koniec mojho clanocku
33. to som rad...bo mam kamosku deviatacku na zakladke ktora mi povedala ze jedina v triede je panna...a asi najhorsia vec co mi povedala bola ze jej 14 rocna spoluziacka chodila a sulozila so 42 rocnym chlapom...proste hnus...
Hm mam 21 teda uz coskoro 22 a v 14 som pil fajcil ale drogy ee tie prisly az v 16tich a to ma omrzelo .Vies to ako sa chovaju mlady zalezi skym sa stykaju a kde vyrastaju aka skola a tak.
mam sice 15 ale je mi normalne zle ked vidim ako sa niekto nici setkymi takymito vecami...hranice sa posuvaju... bohuzial tym nespravnym smerom.... nie som na to hrda ale ja som pila uz v 13... je mi neprijemne na to spominat a preto som sa dala na nieco so ma bavi a radsej neriesim veci co robia deti v meste... no ak ste pochopili
je to prostredim kde ziju. Rodicia nemaju na vychovu cs. Lebo sa staraju o svoje "ratolesti" ktorim kupuiju drahe mobili a davaju im vreckove. Takze je to chyba predovsetkym vo vychove. A v kolektive do kotreho sa mlady ludia dostanu.
Neviem ti na toto odpovedať, ja zásadne taká nechcem byť a dúfam že ani nebudem, podľa mňa si každý vie zvážiť čo je dobré a čo zlé, keď sa niekto vyberie zlou cestou je to jeho vec, možno je to spôsobene aj výchovou. Neviem prečo som taká aká som a prečo sa tak správam ako sa správam a možno ani tý čo sa tak správajú ako si napísal nevedia prečo sa tak správajú. Neviem...
hmm dnesna mlades je des ... a to patrim este k nim .. ale akoze to este moja generacia co ja mam 17 je v pohode ale co pride po nas tak to bude katastrofa .. my v skole nemame jedalen ta chodime na jednu zakladku na obedy .. a napr si povies jeeej jaky zlatucky malinky chlapceeek a on na teba chod to p... a podobne ..ta akoze co tam tie deti stvaraju ... uz ma par treslo po zadku ... a tie nadavky... abooo minule co ma uz faakt ze dorazilo som bola v obchode a zrazu tresk po zadku sa otocim a tam taky malinky chlapcek este s cumlom v ustach
podla mna je to cele len o tom,ze my dnesna generacia sme prilis slepy voci uplne jemnym dotykom reality.. .potrebujeme co najvyraznejsie farby,co najtrvdsi alkohol,co najprijebanejsie reci,co naj,naj,naj.. .zabudli sme na to ze aj nieco jemne bezvyrazne co len taku sekundovu stopu zanecha na nas moze byt krasne.. .vsetci okolo mna su podla mna prilis prazdny.. .smeju as uz len na hrach,na to ze aky dali "headshot".. .nic ine.. .stael opakujeme dookola tie iste vyrazy.. .nastasie mam prui sebe cloveka ktory vnima krasu a vie sa pozerat na oblyk so mnou aj 2hodiny.. .chyba mi jednoduchot a prirodzenost,nadchnutie,-to mi chyba pri nasej generacii.. .chybaju mi dovody preco piju.. .(prvy krat som sa opil v 14sam,dorgy,vsetky co som chcel okrem 2som skusil v 14,ale -ak to moze byt ospravedlnenie-mal som na to dovod,vedel som co od toho ocakavam.. .)
p.s.:na dorgy som sa vysral-je tu laska,alkohol-len vino,a to nie sam a to asi tak pr
44. v podstate mas pravdu...ale to je uz taka doba teraz ze vsetci kaslu na malickosti...a tym headshotom si ma trosku urazil - lebo robim to iste...aspon vidim aky som aj ja vo vela veciach trapny...v podstate ja nesudim ludi podla toho aky su k inym ale podla toho aky su ku mne...na baby chalanov vravite ze sme kurevnici, alkoholici a len sa mlatime...mi na vas ze ste kurvy, ze striedate chalanov a ste sproste...priznam sa som taky isty...ale chcel by som povedat ze by sme sa mohli obcas snazit spoznat cloveka preco taky je a preco to robi a nie hned vsetkych sudit (robim to zial aj ja a musim si priznat ze casto sa v ludoch aj mylim), aj sam doteraz lutujem ze som povedal na niektore baby ze su kurvy len za to ze mne nedali a dali inemu...bol som idiot...a sice mam este len 20 rokov ale zistil som jednu vec ze priatelstvo je lepsie ako laska...ziadna laska nie je vecna ale dobre priatelstvo trva vecne...
Podľa mňa je to hlavne tým, že rodičia deťom čím viac dovoľujú a odmala ich rozmaznávajú.
Všetko čo chcú im splnia, niekedy mi to pripadá tak ako by skôr rodičia poslúchali deti, nie deti rodičov. A potom sa netreba čudovať, že aký sú v puberte. Ja si neviem napríklad predstaviť terajšie malé deti, čo budú oni robiť v puberte. Samozrejme, sú výnimky, ale tých je čím dalej menej.
Ja mam len 17 ale ked porovnavam kamaratky, ktore su odo mna o rok mladsie a maju chalanov, ktory maju 30rokov, fajcia, fetuju, obliekaju sa ako...Tak sa citim fakt ako keby som prespala dobu.
Áno, v podstate máš pravdu. Ono podľa mňa veľa záleží na tom, v akom prostredí dieťa vyrastá a s akými ľuďmi sa stretáva. Možno je to hlúposť, neviem, ale mne prídu dnešní rodičia strašní kariéristi, ktorí priahnu po dobrej práci, po tom, aby finančne zabezpečili rodinu, ale popri tom si neuvedomujú, ako ich 13ročná dcéra chodí na diskotékach ožratá a sexuje s chlapmi.. Jedna vec je naučiť dieťa po sebe správne umyť riady, alebo ho nútiť k dobrým známkam a druhá vec, na ktorú sa často zabúda a pokladám ju za rovnako dôležitú, je vštiepiť mu nejaké názory, rozprávať sa s ním, poradiť, pochopiť.. Proste dať mu taký základ, aby jednoducho vedeli, že sa jednoducho nedá zlákať na blbosti, pretože je rozumné a vie rozoznať správne od nesprávneho. Avšak hovorí sa: Ukáž mi Tvojich kamarátov a ja Ti poviem kto si.. Ono tí kamaráti vedia mladého človeka, ktorí sa ešte len rozhoduje, na ktorú cestu sa dať, veľmi ovplyvniť.. Ale ja si zasa myslím, že tu ide o rodičov.. Ak mu dajú dobrý základ, je menšia pravdepodobnosť, že by sa dal na niečo zlé, pretože by vedel, že jeho správanie jednoducho nie je v poriadku.
46. veru tak dnesna doba je zla...aspon mame priklad v ich rodicoch ze takymi rodicmi nemame byt...poznam takych co cele dny len pracuju...deti ich nezaujimaju...hodia im akurat na stol peniaze a potom sa nemozme cudovat ze ich deti su take ake su...
47. 16 rocne chodia akoze s 30 rocnymi ? ved to nie su chalani ale muzi...ti muzi su uchyli a tie dievcata tupe...kurvenie sa a fet je to najhorsie dno kam moze clovek klesnut...kasli na ne bud taka aka si
48.pravda!!!...ale moji rodicia su stale v pracia co ze mi daju prachy?!to neje vsetko..preto som asi taka aka som a bohvie co to nieje ale aj tak setko skoro robim len z trucu...ale zasa aspon si to priznam no...
aj ked nerad...musim suhlasit...sam som z trucu urobil vela somarin ked som bol mladsi...ale keby sa vyspim s nejakou babou rodicov by to nenasralo...skor keby si s nejakou urobim potomka ale zas taky dementny som neni
53: si o krôčik bližšie k úspechu už len tým, že si to uvedomuješ.. Vieš kedy je človek naozaj osobnosť? Keď nerobí veci len preto, čo vidí okolo seba, ale riadi sa svojou vlastnou hlavou. Buď rozumná. myslíš, že sa pomstíš svojim rodičom, keď im budeš robiť "natruc"? Čo tak sa s nimi porozprávať a povedať im, že by si bola rada, keby si na teba našli viac času??
Ja sa riadim tým, že robím iba také veci, aby som sa za seba nemusela hanbiť. Či už teraz, alebo za 20rokov, keď budem mojim deťom rozprávať o mojej mladosti..
Sweetgiirl : nikto neni svaty vsetci sme uz spravili vela hluposti...doleztite ale je ako si aj napisala si ich uvedomit
P.S. ale trochu aj tak tymto detom nechapem...asi preto ze som mal inu vychovu...ako vravia moji rodicia : vzdy sme sa vam snazili byt viac kamaratmi ako rodicmi
56.v podstate uz ich ani nepotrebujem..len ma to vie nasrat ked moja mama zistila ze vobec aspon daco viem ked nasla moje obrazky..ucitel jej to tolko krat vravel ale sak v pohode a este mi povie ze tie obrazky su dake smutne a ze ci daco so mnou je...to ma fakt zarazilo ze na to potrebuje nejake priblble kresby!!!
a kyttinka skus to s nou vyriesit a ked budes mat aspon tych 16 najdi si stabilny vztah s niekym vekovo primeranym a uvidis ze vsetko sa ti bude zvladat lahsie
tak co uz...dnesny svet je taky...mala som 13 ked som prvy krat fajcila a 15 ked som sa zrubala ako cinka a odvtedy zvladnem tak vino a pivo este som s nikym nespala a na to som fakt hrda ...ale nie...len som estse nenasla toho praveho
Juraj66655 uplne s tebou suhlasim......nechapem to presne ako ty......"deti" do 15 rokov ani nevedia co robia iba vidia ze to robia aj ostatny tak sa pridaju.....a casom sa z nich bud stanu trosky alebo si uvedomia co je pre nich dobre a co ne.....je dost smutne ked sa tieto "deti" ozieraju a sexuju.....neviem ci mam take zastarane nazory alebo som ja ta normalna a oni posahany.......
Mno musim len suhlasit so sweetgiirl a podobnymi nazormi, ze cele je to o vychove, skratka co rodicia nedaju detom, to tie deti nemaju odkial zobrat, skola im to neda, kamosi z ulic uz vobec nie, tak potom hladaju nahradu v alkohole, v drogach, sexe a podobne, proste rodicom ide v prvom rade o to, aby mali co najviac love, aby "zabezpecili rodinu", ale zabudaju na to, ze je nieco aj ovela dolezitejsie ako len peniaze a to je vychova.
Ja mozem svojim rodicom vdacit za to, ze som este nikdy nebol ozraty ani som este nemal nezavazny vztah a sex a chcem tak vychovat aj svoje deti, aby za mnou nemuseli 15 rocne prist, ze uz maju "po tom", podla mna vobec sa toho clovek nemusi bat, ak ich dobre vychova, otazka je len to, ze ci to budeme vediet my, ak nas to nasi rodicia nenaucili...
Ivusik1525 - moj clovek, sa tesim, ze sa aj taky este najde, drzim palce, vsetky styri
jas budem mať 16 o chvilku a cítim to tiež lebo ked som mala 12 13 rokov naozaj som fičala na iných veciach.. no... ale teraz vidím normálne 12 13 ako šukaju v ajriši na záchodoch.. ako kto pozná bb ajriš tak sa nediví ale je mi z toho zle..
neviem, a ani ma to nezaujima, lebo som si ista, ze by som bola zhrozena, vdakavsetkymsvätym, ze som nidky nemala tu blbu vlastnost pubertalnu, stoj co stoj sa podobat rovesnikom, lebo uz vtedy nasi na zakladke blbli, prve mobily, chlast, ...dnes ani nechcem vediet, co sa deje u mladych, ale dvaja ma dnes riadne najebali, tak som ich pekne schladila, hadzali papieriky, a bohuzial, bolo take este neskore rano...ked ma vtedy dakto nasere, velmi rychlo to olutuje
minule som sa vydesila, ked v telke ukazovali, ako uckaju male deticky na pocitacoch, to je sila, vau, jedno viem urcite, moje decko sa budemusiet naucit zakladnu vec, a to neriadit sa ostatnymi ale samym sebou,lebo cela ta fraska degeneruje to najdlozetijesie v zivote cloveka, tvorivost, tvoriva dusa, tvoriva pracovistost a zodpovednost za svoje ciny
Ja mam 14.Mam jednu spoluziacku, kt. ke odo mna o 3 mesiace mladsia, a pila a fajcila ako najata. OD 13, ved to nie je normalne. Teraz hovori,ze uz to nerobi, ale neviem. A ked sa jej pytame, ze preco to robi, tak povie, aby sme sa nestarali a dalsia spoluziacka, kt. k nam prisla tento rok je na tom podobne. Neviem co si tym chcu dokazat, ale ich yivot. Uz sa tesim ked ich uvidim po 30 rokoch
tak prvykrat som sa ozral v 14... nefajcim..ani nemienim..nedrogujem ani nemienim.. nesexujem..ale mienim myslim ze tak skoro zacinaju s takymito vecami baby ktore pocuvaju tokio hotel a podobne sprostosti.. nj mladi sa snazia zaradit a byt IN..
a co sa tyka barculiq.. tak tu si ani nevsimajte..
moj nazor na ozierajucu sa mladez je nasledovny:chcu si dokazovat aky su "cool"ked sa kazdy piatok najebu jak svine,pripadne chcu zapadnut do partie...a ak to pojde takto dalej,tak uz vidim mojho maleho 5rocneho bratranca v postielke...ale nie vo svojej
Ziadne hranice sa neposuvaju,VZDY to takto bolo a VZDY to tak bude...
Niektori zacinaju s takymito vecami v 13,niektori v 18...ale bolo to tak pred 20 rokmi,aj pred 10 rokmi a bude to tak aj za 10 rokov...
A Juraj, nebud tak strasne zamerany proti babam, z kazdeho tvojho pripevku vyplyva, ze baby nenavidis a nikdy sa so ziadnou kurvou(co, zda sa, je tvoje synonymum k slovu dievca) sa nikdy nechces ani len rozpravat...
75. nie som proti nim zamerany...len mam take pravidlo ze dievca nad 18 je zrele na lasku aj vztah a dievca pod 18 je dobre akurat tak na sex...tymto nechcem nikoho urazit ! je to len moj nazor ! kazdy mame vlastny ! nepotrebujem k nemu pocut ziadny komentar urazajuci moju osobu !
77. jezis zas to chapes zle preco mi baby si vsetko prekladate do svojej reci a pouzijete to proti mne...proste zo skusenosti su dievcata pdo 18 moc nezrele a trpia najcastejsim zenskym syndromom tzv. neviem co chcem...ako nemusis s tym suhlasit...ale nemusis si zo mna robit srandu a urazat ma
v tej druhej diskusii si povedal ze je to typicka zenska vlastnost...ciiize z toho vyplyva ze ju maju zeny...podotykam nie dievcata...podla teba...takze je maju vsetky od 16r vyssie...tak aky je rozdiel medzi 16 a 18 s tym co si povedal?
je skoro presne o 2r starsi...ja mam v juni 17 on v juli 19...
a ci nemam rada sex? nie ja mam rada milovanie lebo ked niekoho milujes tak to nie je len sex...je tam ovela viac proste chcem mu dat vsetko a zaroven citim ze som naozaj milovana...a hovor co chces ze to tak nemoze byt ale ja viem svoje lebo som uz co to zazila a nieco takto uzasne ako je milovanie s milovanym tomu sa obycajny sex nech je akokolvek dobry nevyrovna
nie je bohuzial...ale teraz beriem sex uplne inak...vdaka nemu...a on vdaka mne...sam mi to povedal...a preto proste nemozem suhlasit s tebou ked hovoris ze 16r baba nevie co chce a ze nevie lubit pretoze sa zachvilu po rozchode vlaci s inym...niektore sa poucia z chyb inych niekt z chyb vlastnych a niektore sa nepoucia vobec ani v 18 ani v 20 ani nikdy...
Juraj neber to v zlom, ale ako som si precitala tuto debatu, mam pocit, ako keby ti nejake dievca ublizilo a ty si vzapati zanevrel na vsetky zeny sveta...
Keuska : bodaj by to tak bolo...ked som lubil jedno dievca niekolko rokov a ona o mna ani nezakopla a sam som jej to nepovedal...tak mi ublizila?...ak hej tak mam asi na to dovod...ak nie tak som proste divny
hOVORITE TU O MOJOM ROCNIKU ... 93-94 JE TO NAOZAJ OTRAS MOJI SPOLUZIACI SA OZRALI V SKOLE,NADAVAJU UCITELKAM POBIJU SA NA HODINE A MNOHO KRAT POSLU UCITELKU DO PI.. LEBO MU ZOBRALA PISOMKU. MOJ ROCNIK JE VRAJ NAJHORSI ...JE NAS V TRIEDE 10 DIEVCAT S TOHO 6 FAJCI s TYCH 6 4 PIJU KAZDY DEN AKO DUHY z TYCH sTYROCH DVE FETUJU A S TYCHISTYCH STYROCH SI TRI REZU RUKY ...LEN TAK SU TO BLAZNI BEZ SVEDOMIA . Z POMSTY SU SCHOPNY UROBIT COKOLVEK . A NASLEDKY SU IM JEDNO .MNA DOHNALI TAKMER DO SIALENSTVA STALE SOM ODPADAVALA A NIKTO NEVEDEL PRIST NA TO CO MI JE VSTKY VYSETRENIA SOM MALA V PORIATKU AJ CT A NEDALI POKOJ LEN PRETO ZE SOM INA . LEN PRETO ZE RADA CITAM LEN PRETO ZE RADA KRESLIM ZE CHODIM DO KOSTOLA...NIE SOM AKO ONI A PRETO MI NEDAJU DYCHAT
95. veru mas to tazke tak v mladom veku...tomu sa vravi sikana...a malo by sa to riesiet na policii...mylsim ze tym preslo skoor kazde ine dieta...aj ja ked som mal tak 9 rokov sa mi vysmievali len preto ze som mal rysave vlasy a pehy...ako vidim doba je este horsia...pit a fajcit to je uz pomaly rutina...ale rezat si ruky a fetovat...tie deti su psychicky narusene...ved z nich vyrastu delikvanty a vrahovia...mali by ist do ustavu vsetci
98. tu babu som tak miloval, ze pri nej som nikdy nepomyslel na sex...co je veru u mna divne nieco ...to som nepovedal...este doteraz sa mi hlavne pacia baby ktore su vyzorovo ako ona...asi ma bude matat dokonca zivota
Až pri 75-tom príspevku (neskôr aj 92-om) som sa dočkala tých slov ktoré som tu chcela vidieť a nad ktorými som sa zamýšľala odkedy som čítala "...baby vy asi fakt nemate do tych 18 vela rozumu..."
ja som uz prezil ze si 16tky chodia predpisovat HAK...a ze chodia s 20+ rocnymi...a este dalsie veci, ktore ked som mal ja 16 neboli...ale tak v dalsej diskusii riesi dievca co bolo narodene v roku 1998 ze ako si ma najst chalana...to je uz vela aj na mna
103. existuju aj baby, ktore nemaju tolko stastia, ze si chalana nabalia uz v 14tich ako jej ostatne "pipkacie" kolegyne...zas neodsudzuj, ze si nevie najst chalana, radsej to, ako by mala spavat s polkou mesta a riesit tu, od koho mohla dostat tie chlamidie
Nene 104...stale mam pocit akokeby si to pisala niekomu inemu a nie mne...ale dobre, ked je tam 103 tak to bude pre mna
hej ale narodila sa v roku 1998...98...pred 10timi rokmi to bolo...
a ty si si nieco nasla? podla mna kazdy jeden clovek do 30, 35 rokov ma stale sancu najst nieco, co za to stoji a bude obojstranne, cize plasit sa v 14tich nepovazujem za rozumne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
108 komentov
K teme Vidim to rovnako... pit som zacal tiez okolo tych 16, dovtedy som ani k chlastu nepricuchol... a dnes uz chodim do krcmy max 1-2 krat do mesiaca aj to len na jedno pivko s kamosom... a nemusim odtial prist nadrbany jak cinka... to podla mna nie je hrdinstvo...
podla mna si len dnesne decka pod 15 potrebuju dokazat ze aj oni zvladnu to co dospeli... ale ich to prejde ked v 15 skoncia zo znicenou pecenou
Moj nazor
Môžem ti pritakať, mám 22, čiže o nejaký ten piatok viac od teba. Doba sa mení a napreduje obrovským tempom vpred. Ja som bol prvý krát na diskotéke ako 15 ročný. S alkoholom som začal asi 16tich. Mánia fajčenia ma držala as necelého pol roka. Ešte v 15 sme s partiou hrávali schovávačku Je mi ľúto túto generáciu. Sú všetkého presýtení, nevedia si nájsť vec, ktorá by ich zaujala, preto to večné vysedávanie v baroch etc. Už to neriešim...
Progress v tom najhorsom slova zmysle.
Baarculiq : az sa mi rozum pozastavuje ako mozu byt decka tak sproste .... to si radsej kupim psa ako mat tak "inteligentneho" fagana
Folkgrapp: Ano, ja som napr. schovavacku tusim naposledy hral v 17 aby som si to zopakol normalne
fajcenie...ja proste nepochopim naco je to dobre ani sa mi to nemusite snazit vysvetlovat...neznasam ten smrad je mi z toho na grc
drogy...mojou jedinou drogou je cokolada...tej zjem aj tony ...a chvalabohu to na mne nie je vidno
a sex...ked na to tak spatne pozeram tak vidim ze som v tomto smere urobila dost chyb...ale hlavne je ze som sa poucila a trochu aj dospela...
Ja som vyrástla úplne inak, chodili sme večer von, ale alkohol ma nelákal a ani neláka, v živote som nevyfajčila jedinú cigaretu, mám 18 a zatiaľ som mala 2priateľov, ten prvý sa ani rátať nedá, ale tak bol, a teraz je to druhý - prvý skutočný. A nemám pocit, že by som niečo zmeškala, skôr si myslím, že všetko prišlo v správnom čase tak, ako malo.
Az raz prides domov z prace, poumyvas, navaris, das poprat a potom pojdes zehlit... pochopis co ti tvoji rodicia hovoria tym ze im nepomahas...
A co je zle na tom behat vonku?
Študuj, študuj a opäť študuj
Väčšie posolstvo ti už neviem dať.
Zabávať je tiež veľmi potrebné, a ľutujem ťa, že tvoja generácia sa nevie zabávať na úrovni.
ale nepochopim tie strnastky a patnastky (cest vynimkam, toto nie je skatulkovanie!), ktore chodia ozrate po krcmach a myslia si, ako su strasne cool a najviac sa nasmejem na ich albumoch typu "toto je peca geca supa tupa babenka, tolko sme toho spolu prezili, ze cica mica, cmuuk, no proste looobim" to ma vie vzdy rozosmiat
len sa bojim okamihu, ked pride ku mne moje "buduce" dieta a ako desatrocne mi povie, ze planuje stratit panenstvo... zamknem do komory a nevyleze odtial do dvadsiatky
a juraj, až tak málo ich zas nie je, taká polovica z našej triedy možno...
Vlastne sa ani nečudujem staršej generácii keď nadáva na mládež.
Ale zas nájdu sa aj rozumní mladí.
Ja som nikdy nemala potrebu fajčiť, piť ani si niečo dokazovať.
Je to detské...
p.s.:na dorgy som sa vysral-je tu laska,alkohol-len vino,a to nie sam a to asi tak pr
Všetko čo chcú im splnia, niekedy mi to pripadá tak ako by skôr rodičia poslúchali deti, nie deti rodičov. A potom sa netreba čudovať, že aký sú v puberte. Ja si neviem napríklad predstaviť terajšie malé deti, čo budú oni robiť v puberte. Samozrejme, sú výnimky, ale tých je čím dalej menej.
47. 16 rocne chodia akoze s 30 rocnymi ? ved to nie su chalani ale muzi...ti muzi su uchyli a tie dievcata tupe...kurvenie sa a fet je to najhorsie dno kam moze clovek klesnut...kasli na ne bud taka aka si
Ja sa riadim tým, že robím iba také veci, aby som sa za seba nemusela hanbiť. Či už teraz, alebo za 20rokov, keď budem mojim deťom rozprávať o mojej mladosti..
P.S.Nerobím tu zo seba anjelika,aby ste si nemysleli
P.S. ale trochu aj tak tymto detom nechapem...asi preto ze som mal inu vychovu...ako vravia moji rodicia : vzdy sme sa vam snazili byt viac kamaratmi ako rodicmi
A však čo.. Každý nech si robí čo chce a nech je za to zodpovedný..Ja svoje deti určite tak nevychovám dúfam..
59: Porozprávaj sa s ňou, rozumne.. Iba tak môžeš vyriešiť niečo takéto.. Inak sa moc vzdialite.. a ver mi, človek celý život potrebuje rodičov..
a kyttinka skus to s nou vyriesit a ked budes mat aspon tych 16 najdi si stabilny vztah s niekym vekovo primeranym a uvidis ze vsetko sa ti bude zvladat lahsie
Ale nie, vo dvojici je to určite viac fajn, ale s mamou sa uzmier.. Predsa len, mamu máš len jednu a v živote ti ju nič nenahradí..
Ja mozem svojim rodicom vdacit za to, ze som este nikdy nebol ozraty ani som este nemal nezavazny vztah a sex a chcem tak vychovat aj svoje deti, aby za mnou nemuseli 15 rocne prist, ze uz maju "po tom", podla mna vobec sa toho clovek nemusi bat, ak ich dobre vychova, otazka je len to, ze ci to budeme vediet my, ak nas to nasi rodicia nenaucili...
Ivusik1525 - moj clovek, sa tesim, ze sa aj taky este najde, drzim palce, vsetky styri
minule som sa vydesila, ked v telke ukazovali, ako uckaju male deticky na pocitacoch, to je sila, vau, jedno viem urcite, moje decko sa budemusiet naucit zakladnu vec, a to neriadit sa ostatnymi ale samym sebou,lebo cela ta fraska degeneruje to najdlozetijesie v zivote cloveka, tvorivost, tvoriva dusa, tvoriva pracovistost a zodpovednost za svoje ciny
ale tak to je otázka charakteru...kto chce pije kto nece nepije...kto chce fajči,kto nechce nefajčí...kto chce sexuje,kto nece nesexuje
tak to vidím ja
a co sa tyka barculiq.. tak tu si ani nevsimajte..
Ziadne hranice sa neposuvaju,VZDY to takto bolo a VZDY to tak bude...
Niektori zacinaju s takymito vecami v 13,niektori v 18...ale bolo to tak pred 20 rokmi,aj pred 10 rokmi a bude to tak aj za 10 rokov...
A Juraj, nebud tak strasne zamerany proti babam, z kazdeho tvojho pripevku vyplyva, ze baby nenavidis a nikdy sa so ziadnou kurvou(co, zda sa, je tvoje synonymum k slovu dievca) sa nikdy nechces ani len rozpravat...
Sa potom necuduj, ze ta ziadna nechce
baby den pred 18 bacha ste len na sex dobre...ale v den 18 ste dosiahli vyssi level uz ste povysene na milovania hodnu ludsku bytost...
inak pekny profil...na to ze o sexe vies len v teoretickej rovine ho mas dost rad
a ci nemam rada sex? nie ja mam rada milovanie lebo ked niekoho milujes tak to nie je len sex...je tam ovela viac proste chcem mu dat vsetko a zaroven citim ze som naozaj milovana...a hovor co chces ze to tak nemoze byt ale ja viem svoje lebo som uz co to zazila a nieco takto uzasne ako je milovanie s milovanym tomu sa obycajny sex nech je akokolvek dobry nevyrovna
Kolko si mal frajeriek doteraz?
86. hm no s tymto si sa nemala moc chvalit ze v 16 si mala viac partnerov na sex ale budiz...ak si sa poucila tak vela stastia do dalsieho zivota
OK,vidim,ze toto nema zmysel, ty si slepy a hluchy k argumentom druhych...
BYE
hej ale narodila sa v roku 1998...98...pred 10timi rokmi to bolo...
a ty si si nieco nasla? podla mna kazdy jeden clovek do 30, 35 rokov ma stale sancu najst nieco, co za to stoji a bude obojstranne, cize plasit sa v 14tich nepovazujem za rozumne...
ja som tusim nepochopila teba a ty mna, yes, hlavne ze si rozumieme
a co som mala najst? ako lasku na cely zivot? haha, v 18tich? omg nieee... tu planujem najst az trochu dooost neskor, ked mladost prefrciii