ja neviem veru, v telenovelach zas maju gvadalupsku to maju asi vsade inu...ale tych sedem bolesti hm napr. pri porode, ked jezis umrel na krizi a atd...
ty kokso vy ste všetci takí sprostí....a len diskusia??? neviem prečo do čerta zakladaš diskusiu o ktorej nemaš ani potuchy !!! tak tu sú tie bolesti
1. keď počula Simeonovo proroctvo o meči, ktorý aj jej prebodne srdce
2. keď utekela do Egypta, keď Herodes vraždil neviniatka
3. keď hľadala strateného Ježiša v Jeruzaleme
4. keď Ježiša zajali a odsúdili
5. keďJežiš zomieral na kríži
6. keď Ježiša zložili z kríža
7. Keď Ježišovo telo kládli do hrobu
...a inak niektoré príspevky môžu urážať tých, ktorí sú kresťania jasné !
je to hlúpe a ty holyknight tvoj každí jeden príspevok do každej jednej diskusie je taký blbý a primitívny...normálne sa mi otvára nožík vo vrecku keď si ich čítam v nejakých diskusiach...proste nemožem z teba
@12 Jozefovi? takze jezisovi? ...aha...ja osm myslela, ze ona calaka predsa s bohom jezisa(lenze boh bol vraj aj zena aj muz)....a ne ze chodila s jezisom a potom mu zahla s bohom.... alebo jozef neni jezis? ...jozef urcite neni jezis uz asi viem kto je jozef....necham to radsej tak....som cierna ovca rodiny co sa viery a tychto veci tyka
vôbec niesom naboženský fanatik dpc ! len ma nasralo to, že sa sem pridávaju diskusie o ktorých samy autor nema ani ponatia ! a pre teba holyknight ďalší koment... a ked som ťa urazila a až tak naštavala, že si mi napísal, že mam skapať ty piča tak to bolo dosť tvrdé
@deyna ,ale ved @antja asi zakladala tuto diskusiu preto, lebo chcela vediet, ake su tie bolesti ci co nie?...nevie o tom nic, ale ved o tom to je, ze sa chcela nieco dozvediet.
@mamradadeli diki, aspon ty si to pochopila a mila @deyna asi necitala druhy prispevok, ze som to medzitym nasla, ale aj tak mozete pisat svoje tipy zistit, ake bolesti asi mohla Maria mat. A tiez som tak mudra a sla som na wiki
@deyna podla mna je tato diskusia v poriadku, resp. jej nulty prispevok. @Antja zalozila diskusiu, lebo rozmyslala ze ked panna maria je sedembolestna, ze akych je tych 7 bolesti... ani ja som nevedel, a fakt ma zaujimalo ze akych 7 bolesti mala...
keby to vedela, tak by sa nepytala, kedze to nevedela, zalozila forum. a to je super!
ja som šla na vikipedia aby som to tu dala a aby sa sem neprispievali podobne bolesti a blbosti ako v komente 13, a nie preto, aby som dokazovala a vydavala sa za mudrou a pod....ok v pohode ? vzdavam sa !
@2@13 plus niektorí iní, si najprv uvedomte a rozmyslite, čo napíšete, ako bolo spomenuté, môže to tu uražat ludí,lebo niektorí maju k tomu uctu a rešpekt, a tí čo nie, tak by mohli byt aspon ticho no a @deyna už vlastne odpovedala na otazku, tak neviem čo by som doplnil
ja nikomu nič nezakazujem, len dohovaram zopar ludom, aj tak to vyzerá tak,že to je zbytočné
možno použijem blbý priklad, ale keby niekto začal uražat tvojich rodičov alebo sa im vysmievat, alebo niekoho ku komu uctu alebo rešpekt preukazuješ ty, tak by ti podla mna tiež nebolo všetko jedno, alebo tak aj niekomu inému
Súhlas s @Jajoo fakt by ste sa mohli niektori niekedy s tymi prispevkami krotit, co je moc, to je moc. V kazdej diskusii, ktora je o Bohu alebo nieco s tym spojene sa pretekate, kto napise lepsi odjeb...
@28 ked ti ide už len o tie obchody, tak sa skus na to pozriet z pozície pracovníkov, tí su zasa radi, že maju volno,môžu si oddychnut, byt doma s rodinou, zabavit sa a tipujem,že všetci školaci tiež nie su proti vdaka ako to ty označuješ tejto "rozpravke"
@tikalok a spol ale pre krestanov je Boh tiež reálny, dokonca znamena pre nich viac ako ich rodina. Nikto vam v neho nekaze verit, ale tolerovat nazory druhych by ste sa tiez mohli naucit
..nic proti, ale ak pre krestanov vazne viac znamena boh ako rodina, to uz je ine kafe ...ved ...ved rodina im pomaha stale, ked to potrebuju...nie boh...ved boha ani nevideli nikdy, ani sa s nim nerozpravali...preco dakto vymyslel boha? ...preco tak vela ludi v nieco take veri? a este nechapem jednu vec , viem ze sa to nehodi do tejto diskusie, ale musim to napisat...preco ked vsetci veriaci veria v boha, preco je tych nabozenstiev tolko? ved ked dakto veri tak by mal verit jednej veci ne? ved nemoze byt na svete toklo bohov ne? ..ekd uz boh , tak jeden ..ci nie?.. prave preto si myslim, ze vsetci bohovia su vymysleni...ale neberiem nikomu jeho nazor hej?!
@34 ja nazory druhych tolerujem.. ja tolerujem to, ze niekto veri v boha. tolerujem, ze pre niekoho je viera dolezita. ale preco si ja mam kvoli tomu zatvorit usta a nevyslovit svoj nazor, to asi nepochopim:/
@38 a kde si nabrala, že Boh im nepomaha, a že sa s nim nerozpravali, (dokonca už na zakladnej na hodine naboženstva padali slova ako modlitba je rozhovor s Bohom), tak asi by som nehadzal všetkych do jedneho vreca...
no a k tym naboženstvam, ked si ich už spomenula, tak každy ma samozrejme pravo na svoj nazor, tak môže verit, že prave ten jeho "boh" je ten pravy a jediny , vela ludí, vela nazorov...
@34 naozaj mas nejaku vymyslenu kniznu postavu radsej ako svoju mamu? Keby som ja povedal ze mam Harryho Pottera radsej ako rodinu, tak by ma zavreli do blazinca.
Jo a kresťania sú tí najnetolerantnejší ľudia akých poznám. Každý jeden ktorého poznám je úplne netolerantní voči všetkému čo nie je kresťanské. Tak prosím kresťanov-fanatikov aby mi tu nekázali o tolerancii
@39 Ale vyslov ho tak, aby si nikoho neurazil. Forum je o tom, aby sa tu diskutovalo a argumentovalo a nie aby ste sa pretekali, kto vymysli lepsi odjeb. Ale o tych nazoroch to patrilo najma Tunidlovi, azelovi a pod., co si myslia, ze su vtipni.
@mamradadeli tak ja to tiez nechapem, ale je to ich vec a ich zivot. Im to proste dodava silu, tu vnutornu. A oni veria len v jedneho Boha, teda myslim krestanov. Ale neviem, moc sa do toho nerozumiem a tiez vela veci z toho nechapem. Ale za to ich nemam potrebu zhadzovat
@thalion neviem odkial mas, ze ja patrim tiez medzi tych sfanatizovanych krestanov. V kostole som nebola od birmovky, takze k Bohu az taky vyborny vztah nemam, v prvom rade verim sebe a v svoje schopnosti. Ale za to nemam potrebu robit si posmech z niekoho, kto ma na to iny nazor ako ja.
@44 jo s tou tolerantnostou mas uplnu pravdu, ..ked poviem veriacemu, ze boh neexistuje, ze je to moj nazor a ze ja ked sa nechcem modlit tak sa nemusim,, tak na mna hodia taky pohlad,ze jak keby som bola z inej planety, ze jak si dovolim vobec nieco take tvrdit...to je kazdy rok na vianoce a na velku noc a riadne mi to lezie na nervy, ked musim predstierat, ze sa modlim, aj ked to neviem a aj ked v boha neverim...
@48 to nebolo priamo na teba, ale na tých pre ktorých boh znamená viac ako rodina. Ale už len to že máš birmovku, teda si nejakých 15 rokov bola veriaca o niečom svedčí.
@51 to tiez vobec nechapem, ved ked vsetci hovoria , ze boh je vsade a vsade ta vidi, tak veriaci predsa nepotrebuju chodit do kostola nie? mozu sa modlit aj doma....
@59 nie, to urcite nie...ale v takych situaciach aspon vidno, ze sa neoplati ludom verit v boha, ked im nijako nepomoze ...nic viac som tym nechcela povedat
Ale tak povedzme, že nebudem vymýšľať a rovno poviem, že to bola čistá irónia ...
A ty sa radšej "vykašleš" na svoj názor (teda ho prestaneš prezentovať, ešte sa zaň dokonca ospravedlníš) len pre to, že sa niekto, kto má iný názor akože urazil?
Keby som sa urazil, bola by to moja hlúposť a nie tvoj názor čo je na vine, podľa mňa je somarina iba stále pozerať, či sa niekto neurazil ...
@66 Veď ja to viem, že to bola irónia, preto som aj napísala, že sa ťa to tak dotklo
A ja si za svojim nazorom stojím nieked až moc, ale keď už ma takéto diskusie bez zmyslu nebavia. Preto som to chcela ukončiť. Vieš, na hlúposť platí jedine ignorácia
A myslím to samozrejem ironicky, tak sa neuraz
Nemalo by to proste zmysel, vy by ste si robili srandu naďalej a ja by som vam naďalej vysvetľovala, že oni to proste beru inak.
@71@75 ...ja osm pochopila asi...ze ona aj ked jej boh nepomaha tak tie problemy dokaze dajak prezit a zvlada to...a neveriaci v jej situacii by uz z toho vsetkeho sa zblaznil a tak....no..ale neviem co tym chcel povedat sice viem no....alebo ...necham to radsej tak
Prečo nepochopiteľne, práveže ten Boh jej pomáha to všetko prekonať,cez modlitby, má proste niekoho, komu verí, kto jej duševne pomáha, ale to človek musí veriť a mať nádej. (ja tú nádej tiež nemám a ani to nechápem.)
Tak to bolo aj s jedným príbehom, jednej kresťanskej rodine sa narodil postihnutý syn a keď mu ich kolegovia povedali, že takto sa im ich boh odvďačil, tak tá rodina povedala, že sú Bohu vďační, že sa práve im taký syn narodil, lebo oni by to neuniesli.
Ja som raz dačo také počúval a fakt sranda to bola ...
To bola nejaká omša alebo čo, čo tam farár spieva tým hlasom, že na konci vždy ide s hlasom dolu a naťahuje poslednú slabiku ... No nedokážem si predstaviť ako to niekto môže počúvať s plnou vážnosťou ...
@84 nemala by skôr veriť tomu ujovi v bielom plasti z MUDr pred menom čo je na to študovany ? ......
Furt sa na boha volame ked je pruser ....aj tak ho nakoniec vyriešime sami alebo ostaneme plavať v sračkach a ďalej sa volať na boha až sa najde neaka charita ktora nas pribeh zverejni a iny bohavolači pošlu peniaze lebo si myslia že si tym urobia očko u boha a ten v sračkach si pomysli že to zorganizoval boh ... no skôr neaka SROčka (s.r.o.)
@tunidlo Tak radi asi nebudu, aj keď samozrejme prijali by to s vierou a že to Boh tak chcel. Este by sa za nich, co im to ukradli aj pomodlili, aby sa obratili na dobre...
A naozaj to je skutočný príbeh, lebo do 15 som chodila každý týždeň do kostola, na stretká, kresťanské tábory a tak, aj doma mám ešte teraz dosť kníh o tom. A tiež niekedy žasnem, ako môžu mať takú vieru, ja len keď ma bolí len hlava, tak nadávam na celý svet, že prečo práve mňa
Comrad sniper ja sa na Boha už dávno nespolieham, koľko zlých vecí sa mi už stalo a vždy to záležalo len odomňa, čo spravím a ako to prekonám.
A s tými organizáciami máš čistú pravdu, len od ľudí berú peniaze s tým, že to dajú na šírenie kresťanstva. Aj minule som počúvala lumen a normálne vyzývali veriacich, aby im poslali peniaze (pritom počúvala som už xy rádií a žiadne takto nežebralo)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
93 komentov
1. keď počula Simeonovo proroctvo o meči, ktorý aj jej prebodne srdce
2. keď utekela do Egypta, keď Herodes vraždil neviniatka
3. keď hľadala strateného Ježiša v Jeruzaleme
4. keď Ježiša zajali a odsúdili
5. keďJežiš zomieral na kríži
6. keď Ježiša zložili z kríža
7. Keď Ježišovo telo kládli do hrobu
...a inak niektoré príspevky môžu urážať tých, ktorí sú kresťania jasné !
je to hlúpe a ty holyknight tvoj každí jeden príspevok do každej jednej diskusie je taký blbý a primitívny...normálne sa mi otvára nožík vo vrecku keď si ich čítam v nejakých diskusiach...proste nemožem z teba
a vies co uz ma to nebavi tak ich necitaj ty pica vyjebana skurvena krestanska, bodaj by si skapala
1. Ked ju mater vyprdla na svet
2. Ked jej panbozko implantoval ducha svateho
3. Ked ju znasilnil anjel Gabriel
4. Ked ju vytrtkal panbozko a spravil jej decko
5. Ked Jezisko dostal poznamku ze sa prechadzal po vode
6. Ked jej na poslednej veceri dosla vodka
7. Ked ju Jezisko na krizi dal do manzelskej moci Jana
Presne tak, Jozef neni Ježiš, kto by to bol povedal ...
Tak jedna bolesť je jasná ...
keby to vedela, tak by sa nepytala, kedze to nevedela, zalozila forum. a to je super!
možno použijem blbý priklad, ale keby niekto začal uražat tvojich rodičov alebo sa im vysmievat, alebo niekoho ku komu uctu alebo rešpekt preukazuješ ty, tak by ti podla mna tiež nebolo všetko jedno, alebo tak aj niekomu inému
v podstate sme nieco ako pilicajny stat
Zatiaľ som akosi závislý od svojho mozgu, takže si musím premyslieť všetko, čo napíšem, tak nemaj strach
A možno to nie je zbytočné ... Mňa to baví, takže asi tak
Veď on nič nenapísal ...
Ale hej, je to buran netolerantný
A čo keď niekoho rodina týra?
A vďakabohu, môžme si robiť srandu
no a k tym naboženstvam, ked si ich už spomenula, tak každy ma samozrejme pravo na svoj nazor, tak môže verit, že prave ten jeho "boh" je ten pravy a jediny , vela ludí, vela nazorov...
Jo a kresťania sú tí najnetolerantnejší ľudia akých poznám. Každý jeden ktorého poznám je úplne netolerantní voči všetkému čo nie je kresťanské. Tak prosím kresťanov-fanatikov aby mi tu nekázali o tolerancii
@mamradadeli tak ja to tiez nechapem, ale je to ich vec a ich zivot. Im to proste dodava silu, tu vnutornu. A oni veria len v jedneho Boha, teda myslim krestanov. Ale neviem, moc sa do toho nerozumiem a tiez vela veci z toho nechapem. Ale za to ich nemam potrebu zhadzovat
Ale pri modlitbe si s ním moc nepokecáš ..
Si ma urazila teraz!
Vyslovuj svoj názor tak, aby si nikoho neurazila!!!! ..... !
Tak sa nahlas modli, aby ľudia konečne prestali byť takí fanatici
ide o to VERIT
Veriť v čo?
Ak ťa aj počuje, tak vravím, že si s ním nepokecáš ...
Či aj on tebe potom dačo vraví nebodaj?
A má mať radšej tú rodinu čo ho týra ako boha, ktorý mu vlastne nič neurobil?
Ale tak ked sa ťa to tak veľmi dotklo, tak sa ospravedlňujem. S tebou sa je škoda hádať
No ale aj diabol je všade, okrem kostola ...
asi ...
No vidíš, hneď to lepšie znie
Ale tak povedzme, že nebudem vymýšľať a rovno poviem, že to bola čistá irónia ...
A ty sa radšej "vykašleš" na svoj názor (teda ho prestaneš prezentovať, ešte sa zaň dokonca ospravedlníš) len pre to, že sa niekto, kto má iný názor akože urazil?
Keby som sa urazil, bola by to moja hlúposť a nie tvoj názor čo je na vine, podľa mňa je somarina iba stále pozerať, či sa niekto neurazil ...
ktosi sa pýtal, velmi trpiacej ženy, že prečo stale verí v Boha a modli sa k nemu, ked na nu dopustil tolko neštastia, krivdy a bolesti
a ona s laskou v srdci odpovedala,že preto, lebo tí neveriaci by sa z toho možno zblaznili a nezniesli by to
ak v to uveria , no dobre
ak nie, tak čo už
1. Keď počula, že Hitler ide vyhladiť židov, teda aj ju asi.
2. Ked imigrovala do Holandska, keď Hitler začal konečne riešenie
3. keď sebe spomnula, že zapomla ježiša a hľadala ho na vychodnom fronte
4. Keď Fritz zajal Ježiša .
5.keď dotyčny zomiera pri vlastnorucne vykopanom hrobe zastrelenim
6.Keď ho tam druhy vlna zajatcov zakopavala
7.keď sa aj Hitler strelil do hlavy ....
každy mame iny nazor každy mame ine citenie ako som rad, že som nešiel do školy
A ja si za svojim nazorom stojím nieked až moc, ale keď už ma takéto diskusie bez zmyslu nebavia. Preto som to chcela ukončiť. Vieš, na hlúposť platí jedine ignorácia
A myslím to samozrejem ironicky, tak sa neuraz
Nemalo by to proste zmysel, vy by ste si robili srandu naďalej a ja by som vam naďalej vysvetľovala, že oni to proste beru inak.
Asi toľko, že zaslepený človek znesie viac bolesti a utrpenia ...
ale pobaviloma, ze to povedala "s laskou v srdci"
Hej, veď pľúcnymi žilami ide tá láska priamo do ľavej predsiene ...
Tak to bolo aj s jedným príbehom, jednej kresťanskej rodine sa narodil postihnutý syn a keď mu ich kolegovia povedali, že takto sa im ich boh odvďačil, tak tá rodina povedala, že sú Bohu vďační, že sa práve im taký syn narodil, lebo oni by to neuniesli.
Jednoducho oni myslia inak.
Tak to je dobré To je fakt dobré
To budú určite radi aj vtedy, keď ich nejaký hajzel okradne o všetok majetok, lebo neveriaci by to samozrejme neuniesli
Ja som raz dačo také počúval a fakt sranda to bola ...
To bola nejaká omša alebo čo, čo tam farár spieva tým hlasom, že na konci vždy ide s hlasom dolu a naťahuje poslednú slabiku ... No nedokážem si predstaviť ako to niekto môže počúvať s plnou vážnosťou ...
Furt sa na boha volame ked je pruser ....aj tak ho nakoniec vyriešime sami alebo ostaneme plavať v sračkach a ďalej sa volať na boha až sa najde neaka charita ktora nas pribeh zverejni a iny bohavolači pošlu peniaze lebo si myslia že si tym urobia očko u boha a ten v sračkach si pomysli že to zorganizoval boh ... no skôr neaka SROčka (s.r.o.)
A naozaj to je skutočný príbeh, lebo do 15 som chodila každý týždeň do kostola, na stretká, kresťanské tábory a tak, aj doma mám ešte teraz dosť kníh o tom. A tiež niekedy žasnem, ako môžu mať takú vieru, ja len keď ma bolí len hlava, tak nadávam na celý svet, že prečo práve mňa
Comrad sniper ja sa na Boha už dávno nespolieham, koľko zlých vecí sa mi už stalo a vždy to záležalo len odomňa, čo spravím a ako to prekonám.
A s tými organizáciami máš čistú pravdu, len od ľudí berú peniaze s tým, že to dajú na šírenie kresťanstva. Aj minule som počúvala lumen a normálne vyzývali veriacich, aby im poslali peniaze (pritom počúvala som už xy rádií a žiadne takto nežebralo)
Tak nie radi, iba vďační ...
Darmo, za všetko treba byť vďačný, lebo to boh tak chcel
čo by som si ja bez tohto fora dnes večer robil, aspon sa nenudím :p
a k tomu,ze som sprosta,ked neviem taketo veci...-nezajem,nežijem pre vieru