Opäť raz jedna z mojich filozofických otázok, hlavne pre intrákových študentov:
Takže máme situáciu - Na žúrke je chalan z iného mesta. Zároveň na rovnakej akcii máme slečnu z intrákov, ktorá sa celý večer tvárila ako jeho najlepšia kamarátka, dokon
Že by ho aj prvá pozvala, alebo by len akceptovala, keby o to bola poprosená? A to, že rieši jeho problémy, bola sťažnosť v zmysle, že už toho má dosť? A medzi nimi je toto považované za problém, alebo to nikto neberie tak, že chudák chalan (lebo napríklad zájde ešte za tými známymi a tými zmámymi a už bude ráno)? A nemá ona napríklad nejaké nemožné spolubývajúce?
si ho mala zobrat na intrak jasne.. ked mi pride niekto z ineho mesta na zurku tak mu kosom nedam, jedine, ze by som spal na zemi a valal sa alebo bol v kome, alebo nieco podobne, inak bud s clovekom ostat do prichodu spoja alebo ho prespat u mna
@acvd43xa7w Ten poplatok za prespatie by si zvládol aj on zaplatiť.
@anzu Pred žúrkou dostal chalan otázku, či má kde v noci byť. Odpoveď bola, že "na intráku u kamarátky". Slečnu opisoval tiež ako najlepšiu kamarátku, s ktorou sa pozná už dlhšie a v podstate s ňou bol aj pred akciou. A keď sme končili, padla otázka/konštatovanie, že teda či si ho berie k sebe na intrák. Zrazu to bol najskôr problém s prepašovaním, potom vysvitlo, že za nejaký poplatok sa dá aj bez pašovania a že nejaké miesto by v tej izbe aj mala, ale stále to bola nemysliteľná možnosť. A nemožné spolubývajúce nespomínala...
A nie, neznelo mi to ako sťažnosť, skôr som mala pocit, akoby sa tým chválila.
Proste tomu nejako nerozumiem. Ak sa o niekom vyjadrujem ako o naozaj dobrom kamarátovi, tak by tá jedna noc na intráku nemala byť až taký problém...
tak, ale ešte je tu možnosť, že s ním nie je až taká dobrá kamarátka, ako on popisoval, on ju postavil pred hotovú vec (možno trocha s psychickým vydieraním) a ona si to potom pomerne pochopiteĺne rozmyslela.
Preto ak nepoznám presné okolnosti, je ťažké povedať, kto sa v danej situácií zachoval vhodne a kto nie.
Ako sa to vezme. Vo vás, dievčatách, sa nedá dobre vyznať Neviem, akú povahu má to dievča, ale neprekvapilo by ma, keby takúto prosbu rázne odmietla, ešte by sa čudovala, že "čo od nej žiada?!". Dokonca si myslím, že bez ohľadu na to, či by si ten chalan tú noc legálne na vrátnici zaplatil.
Ale myslím, že je celkom normálne očakávať, že by tá baba pomohla. Po takomto večeri určite, veď sa mu snažila "pomáhať" celý čas, keď sa snažila vyriešiť všetky jeho problémy, tak prečo by mu nepomohla aj s týmto problémom?
@mielikki Ona sama sa popisovala ako jeho výborná kamarátka. Keby to bolo len z jeho strany a z jej strany by bolo viditeľné, že len trpí jeho záujem, tak by ma to neprekvapilo. Ale ona sama seba vykresľovala ako takú jeho samaritánku, celý večer si dávali pusy na líca (väčšinou skôr ona jemu, na opak to bolo len na jej požiadanie) a dokonca v jednu chvíľu mal hlavu v jej výstrihu (ona ho oprela o seba a zjavne jej to nevadilo)
@seagull1 No ja osobne (tuším som dievča ), ak už niekoho považujem za dobrého kamaráta, tak by som s tým problém nemala. Mám priestor? Mám možnosť? Potrebuje na noc strechu nad hlavou? Tak prečo nie? Mne to nijako neublíži, ešte budem mať dobrý pocit, že som mohla pomôcť...
@galinka no tak v tomto prípade je to divné (jedine, že by sa strašne bála, že sa to zvrhne...i keď je pravda, že opisuješ aktivitu takmer výlučne z jej strany, jedine, že by sa bála sama seba
@mielikki Myslím, že doňho v priebehu večera naliala dosť alkoholu na to, aby z neho v tomto smere nebol nijaký úžitok ani keby on chcel aby sa to zvrhlo
@klaudiqaaa Nie, ostal v tých priestoroch, kde sme mali žúrku, zamknutý a v prípade potreby ísť na wc - odkázaný na použitie fliaš.
Ale aspoň tam mal dve sedačky, deku a dokonca paplón.
tak to je bohovska kamaratka ked ho najprv ozerie a potom ho necha tak spat vo vlastnych tyckach...(trocha prehanam, snad nevadi ...ked som s niekym kamarat tak neni problem aj ked je opacneho pohlavia...a byt tym chalanom tak by som sa asi urazil ze mi toto spravila (teda v pripade ze mu predtym povedala ze u nej moze prespat a nenasockoval sa k nej bez pozvania...)
Vam hrabe..sak to je jasny priklad toho ako si baby robia prcu s chlapov..
keby ho fest chcela uchylit tak ho nenalieva aby bol kludny keby sli na intrak,cez vratnicu,ozrateho si vsimne aj spiaci sused..ja to vidim tak,ze ho chcela opit a nechat na pospas osudu do rana..
iste sa najprv dohodli,ze bude u nej spat a segin to zobral vazne..
ja by som ho asi tiež nevzala na intrák, kvôli ohľadu voči spolubývajúcim. ale pokiaľ by som nebola v nejakom obzvlášť nepeknom rozpoložení, tak s ním aspoň na ten vlak počkám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ale asi to aj tak nie je vadné.
@anzu Pred žúrkou dostal chalan otázku, či má kde v noci byť. Odpoveď bola, že "na intráku u kamarátky". Slečnu opisoval tiež ako najlepšiu kamarátku, s ktorou sa pozná už dlhšie a v podstate s ňou bol aj pred akciou. A keď sme končili, padla otázka/konštatovanie, že teda či si ho berie k sebe na intrák. Zrazu to bol najskôr problém s prepašovaním, potom vysvitlo, že za nejaký poplatok sa dá aj bez pašovania a že nejaké miesto by v tej izbe aj mala, ale stále to bola nemysliteľná možnosť. A nemožné spolubývajúce nespomínala...
A nie, neznelo mi to ako sťažnosť, skôr som mala pocit, akoby sa tým chválila.
Proste tomu nejako nerozumiem. Ak sa o niekom vyjadrujem ako o naozaj dobrom kamarátovi, tak by tá jedna noc na intráku nemala byť až taký problém...
Preto ak nepoznám presné okolnosti, je ťažké povedať, kto sa v danej situácií zachoval vhodne a kto nie.
Ale myslím, že je celkom normálne očakávať, že by tá baba pomohla. Po takomto večeri určite, veď sa mu snažila "pomáhať" celý čas, keď sa snažila vyriešiť všetky jeho problémy, tak prečo by mu nepomohla aj s týmto problémom?
@seagull1 No ja osobne (tuším som dievča ), ak už niekoho považujem za dobrého kamaráta, tak by som s tým problém nemala. Mám priestor? Mám možnosť? Potrebuje na noc strechu nad hlavou? Tak prečo nie? Mne to nijako neublíži, ešte budem mať dobrý pocit, že som mohla pomôcť...
Ale to správanie nepochopím.... Ani to že niekto o sebe ide vyhlasovať že je niečií super kamarát.. to sa snáď pozná podľa skutkov nie?
@klaudiqaaa Nie, ostal v tých priestoroch, kde sme mali žúrku, zamknutý a v prípade potreby ísť na wc - odkázaný na použitie fliaš.
Ale aspoň tam mal dve sedačky, deku a dokonca paplón.
keby ho fest chcela uchylit tak ho nenalieva aby bol kludny keby sli na intrak,cez vratnicu,ozrateho si vsimne aj spiaci sused..ja to vidim tak,ze ho chcela opit a nechat na pospas osudu do rana..
iste sa najprv dohodli,ze bude u nej spat a segin to zobral vazne..
Ak sa náhodou časom dostaneš k nejakému vysvetleniu z jej strany, dopíš sem