Takto..pred tyzdnom som bola chora...kedze cela nasa rodina neuznava lekarov resp. len v niecom, tak ku doktorovi som s obycajnou chripkou nesla a nikdy ani nechodim. Teraz som doniesla ospravedlnenku od mamy a ucitelka povedala ze musim mat doklad od dok
ha a u nas na telesnej mozes mat len 3x za rok ospravedlnenie od rodica,ak prides 4x s ospravedlnenkou ze si chora,ale od rodica da ti neospravedlnenu hodinu!! tak to je už jak na pi*u system toto...a presne ked si doma viac ako 2 dni ,tak už musis mat od doktora ospravedlnenku..totalne na hlavu!
No hej, keď dlho chýbaš, ale je to podľa mňa sprostosť, malo by byť aspoň tých 5 dní, teda celý týždeň, že ti môžu ospravedlniť rodičia, lebo napr. s obyčajnou nádchou sa k lekárovi predsa nechodí, ale nejaký ten týždeň to trvá a fotrovci to zas ospravedlniť nemôžu. : / To je choré. : /
U nás v škole sa dajú ospravedlniť fotrovcami iba 2 dni, čo je totálna kravina! A tiež je kravina, že aj keď budeme mať 18, tak si to nebudeme môcť ospravedlňovať sami, ale iba od fotrovcov. >: / Bodaj by trpeli v mukách za to!
tiez si myslim ze je to chore.Lebo si nemozes vybrat..a furt sa je*at so soplikom ku doktorovi?jako je to nahlavu...takto si vytvarame nove virusy liecena antibiotikami a raz sa stane ze nenanjdeme ziadnu protilatku a vsetci zemru na sopel...ma to rozculilo...
ved ale jednoducho važne to nepochopim,maš nadchu a už musiš isť k doktorovi..spolužiačka mala problem lebo mala niečo s kolenom a keby išla k doktorovi tak by ju odpisal na 4 mesiace a basket by mala v riti..a teraz bud bude behat na telesnej ked ju to boli alebo jej da neospravedlnenu hodinu z telesnej..chore a presne,maš nadchu a už sa musiš trepať k doktorovi a ten ťa dobreženie vysmeje že k nemu s tymto ideš.. jednoducho trapne školstvo..
tak chod k lekarovi, ale lieky neuzivaj co ti da...ja tiez nejak lekarov nemusim a lieky neuzivam...k doktorke idem len vtedy, ked potrebujem ist na PNku...
nam mozu rodicia ospravedlnit 3 dni..a presne ja som doma ked mam nadchu len 3 dni a potom chodim do skoly..lebo k doktorke sa srat kvoli niecom takemu?..ah jaj..je to podla mna sprostost kdo bude chodit za skolu tk si moze zohnat aj od doktora ospravedlnenku waaa...a na telesnej ani nehovorim ten blby ucitel povedal ze nestaci ospravedlnenka od rodica ale od lekara..to akoze ked spadnem a buchnem si chrbat (co sa mi na lade stalo uz mam ist doktorke? alebo mam cvicit na telesnej??..je to uplne choree...mam problemy z kolenom a mala som ho uplne opuchnute ale im bolo jednoked nemam od doktorki..ale ked sa mi to stalo az v skole tk co si tu doktorku mam vycarovat?
Hmm... dobre robíš, aspoň ťa nenapchávajú antibiotikami a inými sajrajtmi... No... tak nech to rieši mama. Nech zavolá učiteľke a vysvetlí jej, ako to vo vašej rodine chodí, lebo argument, že ty neuznávaš doktorov, je viac ako provokujúci a podozrivý...
@11jahodka77 My sme v škole minule viedli v škole horlivú diskusiu na podobnú tému. Za polrok môžeme mať len jednu ospravedlnenku od rodiča a aj to asi len na jeden deň, ostatné musia byť od lekára... V samej prapodstate je to dosť absurdné... Uvediem pár príkladov, ktoré nie sú až také nereálne...
- Zomrie mi dedko. Idem na pohreb, mamina mi napíše ospravedlnenku, všetko je v pohode. Len čo keď zomrie, nedajbože, ešte niekto? Učiteľka mi to neuzná? Od koho donesiem ospravedlnenku? Od patológa?
- Mám hnačku. Alebo vraciam, to je jedno... V takýchto prípadoch je ťažko vzďaľovať sa od záchoda... Mám ísť k doktorovi? A posrať sa v autobuse alebo obgrcať našim auto? Veď každý už vie, čo je na takéto neduhy dobré, nie sme v stredoveku a nemusí sa s každou vtákovinou vehať k doktorovi... Tak kde si zoženiem ospravedlnenku, ak mi ju už maminka napísať nemôže?
Čo ja viem... pritiahnuté za vlasy... A navyše, mám 18, chcem si písať ospravedlnenky sama!!
no to je jasne naco brat antibiotika, zbytocne ked mas len nadchu...
nas moze ospravedlnit rodic cca 3dni myslim...odo mna ospravedlnenky nepytaju kks vravim bola som dva tyzdne chora tu mate peciatku a triedna, ja chcem za pondelok (z toho celeho tyzdna akze dobre...
a inak, mala by ti uznat aj od rodicov...tak nech rodicia zavolaju, moj oco by im pekne nahukal
Preboha...demokracia... školský poriadok... veď nie je až taká veda zájsť si k doktorovi len po omluvenku nie? A keď už mám náhodou tú hnačku, tak počkám kým to prejde a k doktorovi pôjdem dodatočne... aká veda preboha...
ja som vzdy nosila ospravedlnenku od mamy, kedze tiez zbytocne lekarov nenavtevujem..no a neskor v 3-4. rocniku nebolo treba ospravedlnenku.. a ked som potrebovala odist zo skoly, tiez stacilo ustnou formou... vtedy som mala uz 18, tak sa to asi bralo inak, alebo mi tiedny tak doveroval?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
- Zomrie mi dedko. Idem na pohreb, mamina mi napíše ospravedlnenku, všetko je v pohode. Len čo keď zomrie, nedajbože, ešte niekto? Učiteľka mi to neuzná? Od koho donesiem ospravedlnenku? Od patológa?
- Mám hnačku. Alebo vraciam, to je jedno... V takýchto prípadoch je ťažko vzďaľovať sa od záchoda... Mám ísť k doktorovi? A posrať sa v autobuse alebo obgrcať našim auto? Veď každý už vie, čo je na takéto neduhy dobré, nie sme v stredoveku a nemusí sa s každou vtákovinou vehať k doktorovi... Tak kde si zoženiem ospravedlnenku, ak mi ju už maminka napísať nemôže?
Čo ja viem... pritiahnuté za vlasy... A navyše, mám 18, chcem si písať ospravedlnenky sama!!
nas moze ospravedlnit rodic cca 3dni myslim...odo mna ospravedlnenky nepytaju kks vravim bola som dva tyzdne chora tu mate peciatku a triedna, ja chcem za pondelok (z toho celeho tyzdna akze dobre...
a inak, mala by ti uznat aj od rodicov...tak nech rodicia zavolaju, moj oco by im pekne nahukal