Predvčerom ma zaujala titulka časopisu .týždeň, na ktorej stálo (spolu so štýlovým obrázkom Štúra ) Prečo tu žiť: Dôvody, ktoré robia zo Slovenska príťažlivú krajinu.
Ak odhliadneme od toho zlého (čo už všetci dobre poznáme), čo znamená p
Slovensko by bola pekná krajina na život, kebyže nenechá zo seba spraviť odpadkový koš /ustupovanie zahraničným investorom za každú cenu; robenie zo Slovákov otrokov pre zahraničné firmy; vytláčanie domácej produkcie.../
my to mame akosi v nasich korenoch byt otroci a sluzit inym narodom. odporucam precitat si daco prave od stura ktory sa venoval aj slovanom ako etniku a dovody preco sme na tom boli/sme tak ako sme.
To je milé, ako pindáte na tých, ktorí idú do zahraničia len preto, že vy ste sa tam nedokázali dostať.
Každopádne, Slovensko je pekná krajina, čo sa týka prírody a životného prostreda avšak ak by som mala ostať, tak by to bolo jedine kvôli priateľom a rodine.
Tak ja tu mienim ostat. Jedine,zeby som bola taka krasna a talentovana,Isla by som prec,lebo doma Nikto nie je prorokom. Pozriet sa niekam urcite pojdem,nneviem vobec kam, ani s kym...
@stahli sa uvedom co pises, je to moja vec...studujem tu preto,lebo chcem byť este so svojou rodinou a blizkymi,ale po skole tu urcite nezostanem...kazdeho je to osobna vec,ze preco,mam naviac urcite,aby som tu robil za nejakych 500e/mes...a ked si tu ty chces ostat,tak prosim...
@33alinqo55 pozri,mna slovensko nejak extra nezaujima,ale urcite tu nechcem byvat,ludia su falošní,politici okrádaju Slovensko atd...
Prečo tu žiť vidím asi len jeden. Lebo Slovensko je pekná krajina. Keď sa prejdeš cez leto Vysokými Tatrami alebo hocikde, kde sa to nehemží ľuďmi, ktorí by stihli danú oblasť zhyzdiť svojím prasačím správaním, príde ti to ako úžasné miesto. Raz sme boli na chate niekde v horách, neďaleko Demänovskej doliny, chatová oblasť čiže minimum ľudí, neďaleko bolo jazero, naokolo hory, púšťali sme si opití V dolinách od Duchoňa smiley:, grilovali sme, v noci sme videli medveďa, na obed sme išli do dediny na halušky,.. vtedy som si uvedomila, že táto krajina je proste úžasná.
Za to, akí ľudia tu žijú, akí ľudia nám vládnu, a aké veci sa tu dejú, za to Slovensko nemôže. Idioti, okrádači a podobná chamraď žije v hocijakej inej krajine, okradnúť ťa môžu či prídeš na miletičku, pred Eiffelovku alebo na Václavák. Za to, akú históriu máme a ako máme submisívnosť a podriadenosť vyššej moci v krvi, za to my nemôžeme tiež. Ale utekať z tejto krajiny s tým, že hocikde inde mi bude lepšie, mi príde zbabelé. Štát nám má vytvoriť podmienky aké potrebujeme, a kým o ne nežiadame, iba sa sťažujeme, tak sa ani nič nezmení. A za to už si môžeme sami.
a nerozumiem prečo by mal byť niekto zbabelec za to, že ide preč z tade
akože sú tu zlé životné podmienky, radšej pôjdem do zahraničia kde mám väčšiu šancu uplatniť sa a zamestnať namiesto toho aby som tu hnil a živoril, a dúfam že sa mi to aj jedného dňa podarí
Slovensko je úžasná krajna s takmer neobmedzenými možnosťami. Keby si Slováci uvedomili, že využívame svoj potenciál na takých 10%, a spravili by preto niečo, aby to bolo viac, bolo by to uplne perfektne. Len treba zmenit myslenie a zacat pomahat viac sebe, svojim priatelom a znamym.. a keby sa začnú viac zamýšľať nad prítomnosťou - kde sme - a nad budúcnosťou svojou a svojich detí - kde by sme mohli byť v budúcnosti.. Po dôkladom zamyslení sa nad týmito otázkami, kde som - kde chcem byť, spôsob ako to realizovať sa naskytne prakticky sám, pretože sa vynorí otázka - "ako to urobiť?" na ktorú si treba samozrejme odpovedať...
niekedy nie je ani odchod do zahraničia výhra. Človek musí mať šťastie a kontakty aby tam našiel nejaké fajn zamestnanie (vzdelanie väčšinou extra nezaváži). Anglicko je síce multikultúrna krajina, ale aj tam sa na človeka pozerajú ako na prisťahovalca a keď robí dishwashera, tak je na tom ešte dobre.
a súhlasím s @myschka - za to akú vládu máme si môžeme sami.
priroda by tu bola pekna,keby sa udrziavala, ale vacsinou je vsade burina a teda aj v tej prirode vidno, aky je vsade na sr bordel neskutocny, o odpadkoch ako takych ani nehovorim.
nepaci sa mi tu esteticky, ta estetika hovori nielen o tom, ako sa nam tu pozera...aj sa tak zije. ak by som videla niekde lahsiu cestu, prijemnejsiu, lepsiu, tak do toho i dem, ale predstavu nemam.
je tu taká blbá mentalita, že ak náhodou niekto niečo dosiahne, ľudia mu chcú hneď ,,podkopávať nohy,, ale ak niekto nedosiahne nič tak sa mu smejú, treba dosiahnuť to aby každý tomu druhému prial úspechy a pomáhal mu v ich dosahovaní, aby nešiel každý za seba ale aby ľudia šli jeden za druhého
ja by som do Anglicka nešiel aby som tam mokol v hmle celý rok poznám oveľa lepšie miesta mimo svk na Slovensku som sa narodil, pekná krajina no a o ľuďoch a tom ďalšom nejdem hovoriť to každý pozná a má nato svoju mienku
Anglicko je zaujímavá krajina. Bohatá história, zvláštna mentalita pôvodného obyvateľstva, mierne deprimujúce počasie, hrdosť Angličanov na královskú rodinu a jej zvyky.
Lenže do Anglicka ide každý. Je tam viac Poliakov, Arabov, Turkov,... než Angličanov. A väčšinou aj tam robia Slováci otrokov.
mne sa na Slovensku páči a kebyže odídem, budem len ďalší cudzinec v nejakej krajine. a nechápem ako môže niekto povedať, že sa v zahraničí lepšie presadí. tam je ovela väčšia konkurencia a vždy radšej zamestnajú toho z tej krajiny ako cudzinca.šanca presadiť sa je podľa mňa väčšia na Slovensku (teda až na nejaký výskum a pod. čo na Slovensku vôbec nie je)
Máme skvelé podnebie je tu tak akurát zima a tak akurát leto , Krásne hory(nemyslím len tatry), divočina, lesy. Bohatá história. Nežije tu až tak veľa ľudí. To že sme v EU. Ja viem že to sa dá nájsť inde ale tu je to domov A čo sa týka ekonomiky a toho aký sme. Chce to čas, veľa času.
@stahli moj kamarat je v UK uz asi 6 rokov a studuje na miestnej univerzite a chodi prednášať po celom svete mozno aj na ukor domacich, to len tak po mimo ked vravis ze cudzinec sa tam nema sancu presadit...
perfektné počasie, krajina, príroda, história, populácia .... skvelé miesto pre život ... ale tak za všetko môžu ľudia ... aké sme si vytvorili podmienky ...
@luiggi a my sa na talianske morské príšery nepozeráme ako na niečo nechutné? to, že halušky boli jedlom chudoby mi vôbec nevadí, k tradíciám sa treba vracať.
Jediny dovod preco by som tu chcela ostat je rodina a kamarati. Ibak si myslim ze tento stat do par rokov uz ani nebude statom, pri takych jebnutych ludoch v parlamente ktory sa zaujimsju len o to kolko si nahrabu do vacku, a potom uz mozu mat pici nejakych obyvatelov. Preto sa nevien dockat kedy odsud odejdu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
hmm
To len ľudia sú tu blbí...aj to len niektorí.
preco nejdes studovat niekde do pice do toho tvojho anglicka ?
Každopádne, Slovensko je pekná krajina, čo sa týka prírody a životného prostreda avšak ak by som mala ostať, tak by to bolo jedine kvôli priateľom a rodine.
@33alinqo55 pozri,mna slovensko nejak extra nezaujima,ale urcite tu nechcem byvat,ludia su falošní,politici okrádaju Slovensko atd...
Za to, akí ľudia tu žijú, akí ľudia nám vládnu, a aké veci sa tu dejú, za to Slovensko nemôže. Idioti, okrádači a podobná chamraď žije v hocijakej inej krajine, okradnúť ťa môžu či prídeš na miletičku, pred Eiffelovku alebo na Václavák. Za to, akú históriu máme a ako máme submisívnosť a podriadenosť vyššej moci v krvi, za to my nemôžeme tiež. Ale utekať z tejto krajiny s tým, že hocikde inde mi bude lepšie, mi príde zbabelé. Štát nám má vytvoriť podmienky aké potrebujeme, a kým o ne nežiadame, iba sa sťažujeme, tak sa ani nič nezmení. A za to už si môžeme sami.
akože sú tu zlé životné podmienky, radšej pôjdem do zahraničia kde mám väčšiu šancu uplatniť sa a zamestnať namiesto toho aby som tu hnil a živoril, a dúfam že sa mi to aj jedného dňa podarí
a súhlasím s @myschka - za to akú vládu máme si môžeme sami.
nepaci sa mi tu esteticky, ta estetika hovori nielen o tom, ako sa nam tu pozera...aj sa tak zije. ak by som videla niekde lahsiu cestu, prijemnejsiu, lepsiu, tak do toho i dem, ale predstavu nemam.
boze keby uz chcem ist zit do lepsej krajiny s vysokou urovnou volim urcite nieco ine ako anglicko
Lenže do Anglicka ide každý. Je tam viac Poliakov, Arabov, Turkov,... než Angličanov. A väčšinou aj tam robia Slováci otrokov.
Anglicko už nie je tým, čim bývalo
@nikkaaa tak ,celkovo USA,NEW YORK,som anglicko povedal,lebo je to akoby okolie...a aj keby len agnlicko,samotne anglicko je 1000x lepsie nez sk
mozno tak cistit fritak
rozvinute krajiny myslim skandinaviu a spol
ale na nieco vyssie sa ako cudzinec nedostanes
halusky boli jedlom chudoby.. ked sa na ne pozrie cudzinec, tak povie, ze to vyzera jak grcka nejaka btw. mam ich rad
jasne ze vyssie,ja studujem lekarske zameranie,takze no problem a viem po anglicky dobre.
ved ale zi si svoj sen
idem dopíče
Akurat ale zas rozmyslam,ako velmi som vzdy chcela mat sestru.
k politike sa ani nejdem vyjadrovat
priroda ano, je pekna, ale su aj omnoho krajsie krajiny
s tymi par normalnymi ludmi kontakt udrziavam, len je mi luto, ze moji rodicia su odkazani na slovensky pseudodochodok a budu musiet ostat
a milujem ich najviac, posypané slaninkou
Ale to sú nahovno dôvody prečo tam žiť.
Inak je dodrbaný každý systém, ktorý tam "funguje" pre "obyččloveka".
Preto tam nežiť. A posledný nech zhasne.
ked vsetci utecu, uz tu bude potrebny len ten, co zhasne a to by bola skoda
A kazdy clovek, co sa chce mat lepsie tak odide prec, lebo ak neni fakt zmrd, tak aj ked je sikovny tak ho na Slovensku stiahnu dole.