Chcem sa spýtať, že či dokážete byť "drzí" respektíve otvoriť ústa medzi neznámimi ľuďmi v obchode, v knižnici a pod..proste povedať niečo také ako: "vy sa do toho nevyznáte tak buďte ticho.. "môžem si to v kľude pozrieť?" (ak na vás predavačky v číňaku č
@domci981 no tak nie že by som tak kričala ale možno som to tak nervóznejšie povedala, no pre ňu to bolo proste drzé..ale ona je v pohode ja som sa jej ospravedlnila že sa ona divne tam cítila...
@antifunebracka však je to úplna somarina a nedáva to zmysel! veď predsa každý môže dačo stratiť a s povahou to nemá nič spoločné..kks..a ani ma nejak nepozná tak neviem čo chce
@zeriavka .. ja to robím vždy ale iba pri cuzdích ak budeš mať nejaký problem ozvi sa mi , a podla ma to neni nevychované na Slovensku by to malo byť normálne
to v tej knižnici by som použila aj ja, rovnako ako v by ti ho mohli ukradnúť a ty za to nemôžeš... v obchode mi síce je nepríjemné keď predavačky čumia, ale je to ich práca a musia dávať pozor či niekto niečo nekradne, pokiaľ je ticho, tak nech si čumi...
ja neviem tak "odvrávať" aj keď je pravdepodobné, že tých ľudí už neuvidím (okrem knižnice, tam sú na mňa už dobrí, lebo tam chodím často a tak), proste nie som taká.
tak pod pojmom drzosť si predstavujem niečo o dosť iné ako "veď to sa normálne stáva, že sa niečo stratí..."
a inak mne veľa ľudí hovorí, že som drzá... ale to je bullshit, ja len hovorím pravdu, a používam pri tom taký tón, aký je použitý smerom ku mne ...a možno som JEMNE ironická
ale tiež v mojej náladovosti mám aj také momenty, že sa hanbím a nepoviem nič
@leilla preto som dala drzí do úvodzoviek..súhlasím..ja som drzosť skôr prikladala k tej prvej vete "že buďte ticho..." čo som povedala jednému staršiemu pánovi keď som niečo tlačila v jednom obchode..
nehanbím sa ozvať...ak si niečo myslím alebo ak mi niečo vadí tak to poviem hocikomu...nie som debil, ktorý si ide niečo kúpiť a nič si o tom vopred nezistí - pretože nemám rád ak mi predavač na predajni drísta a doslova sa snaží predať tovar za každú cenu hoc sa v tom vôbec nevyzná...
zazerajúce predavačky neznášam, ale tak treba rozlišovať ktoré to robia z donútenia a ktoré sa v tom vyžívajú...
mne sa raz stalo že som chcela zreklamovať vec ktorú som kúpila dva dni pred tým a mám proste právo to bez udania dôvodu reklamovať tak aby som dostala peniaze nazad, ale slečna pri pokladni bola múdra až dokým som na ňu nevytiahla obchodný zákonník a bola zlá.
proste ja som zlá len keď si niekto nedá povedať alebo je sprostý v niečom, v čom by som mu neodporúčala byť sprostá na základe jeho profesie.
držím ti palce a robím to isté... normálne nebirujem ak idem do kníhkupectva a si predstav pozerám knihy a si predo mnou si predavačka sadla a na mňa začala čumieť! A ja prosto to tak nenávidím tak som zobral mobil a som ju začal kamerovať A som radšej odišiel čím skôr potom, bo ten žgrevot by som nechcel počúvať. Ale to som spravil preto lebo mala predsudky voči tomu že som len decko "tak čo tote deti vždy dačo ukradnú, radšej ich budem očumovať i keď máme kamery na každom rohu!!!!" a sa stavím že by si to pred druhými ľuďmi nedovolila. Prosto a mi je jedno že sa hovorí že mládež je drzá, voči mojej mame som v živote drzý nebol a k cudzím ľuďom sa správam tak, ako sa oni správajú ku mne. A potom môžu hovoriť aké su deti drzé, chybu by mali hľadať prv v sebe.
@najivna presneee! v jednom obchode mi predavacka tykala tak som jej potom aj ja zatykaka a pochopila ja som robila v obchode a 15 rocnym deckam som vykala tak nechapem, preco by mne starej krave mal dakto tykat....
a k teme, ozvem sa vzdy za vsetko, ked mi zle vydaju, ked mi zle nauctuju, ked mi daju nieco ine ako som si objednala....ale snazim sa slusne pokial sa nesprava dotycny ako idiot
Ale inak som tu zatiaľ nevidel skúsenosti, kde by sa mi to osobne zišlo ... Ak by to s tým preukazom nebolo nejakým hnusným tónom, tak, ja neviem, všetko v poriadku ...
A ak by mi niekto tykal v obchode, tak sa hádam aj poteším
Ono v určitých profesiách sa človek stretáva s určitou aroganciou napr ísť do priemernej reštiky a nenaraziť na arogantného čašníka je skoro umenie. Podobne predavačky, autobusári a pod. Proste kategoria ľudí ktorí sa na svojej pozícii cítia extrémne dôležito alebo naopak absolútne znechutene. Ja sa väčšinou do žiadnych výmien názorov s takýmito ľuďmi nepúšťam pretože to nemá cenu. Ak ide ale o niečo viac ako prihlúple reči a pohľady tak poviem čo potrebujem.
podla mna ak niekto povie svoj nazor a nie je pri tom drzy, ale asertivny tak to je v poriadku hlavne ho povedat slusne a tak, aby si tym nikoho neurazila...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
???
nabuduce jej budem tykat aj ja ked ona zacne -.-"
a inak mne veľa ľudí hovorí, že som drzá... ale to je bullshit, ja len hovorím pravdu, a používam pri tom taký tón, aký je použitý smerom ku mne ...a možno som JEMNE ironická
ale tiež v mojej náladovosti mám aj také momenty, že sa hanbím a nepoviem nič
@leilla preto som dala drzí do úvodzoviek..súhlasím..ja som drzosť skôr prikladala k tej prvej vete "že buďte ticho..." čo som povedala jednému staršiemu pánovi keď som niečo tlačila v jednom obchode..
Mám kolegu, ktorý sa tiež rád ozýva a viem, že to nemyslí zle, ale občas to proste povie spôsobom takým, že som rada, že to nepovedal mne...
zazerajúce predavačky neznášam, ale tak treba rozlišovať ktoré to robia z donútenia a ktoré sa v tom vyžívajú...
proste ja som zlá len keď si niekto nedá povedať alebo je sprostý v niečom, v čom by som mu neodporúčala byť sprostá na základe jeho profesie.
a k teme, ozvem sa vzdy za vsetko, ked mi zle vydaju, ked mi zle nauctuju, ked mi daju nieco ine ako som si objednala....ale snazim sa slusne pokial sa nesprava dotycny ako idiot
Ale ono to treba vedieť, človek sa raz za čas ocitne v situácii, kedy sa mu to hodí ...
Už by som si bol kúpil ananás za 3 eurá miesto 40 centov, ak by som si nevedel trocha otvoriť ústa
A ak by mi niekto tykal v obchode, tak sa hádam aj poteším