mnohí tvrdia ze ludi od zvierat odlisuje to ze maju dusu. existuje vobec nieco v ludskom tele co sa da nazvat dusa? alebo dusa je jeho charakter, jeho skusenosti a svedomie?... ked clovek umrie, je vraj o 10 g lahsi. o 10 g duse ktora niekde "vyleti"? a k
Prene nad tymto som uvazovala aj ja ked som sa ucila anatomiu a metabolizmus, a dosla som k jednemu zaveru. Je to samozrejme len moj nazor nikomu ho nechcem vnutit.
Podla mna dusa ako ju chape vacsina ludi nie je az taka mysticka. Kopec nasich reakcii, nalad a rozhodnuti vlastne udava nas riadiaci system - mozog a to na zaklade celkoveho meetabolickeho procesu.
Ak sa na to pozeram z hladiska anatomicko-bio-chemickeho a genetickeho:
chapem to asi takto :
--- mozog ma niekolko segmentov, jeho zakladnu bunkou je neuron, v encephalone je takych neuronov pospajanych synapsiami niekolko milionov, kazdy vzruch ide do mozgu a na zaklade neurotranzmiterov putujucich cez synapsie atd. mozog odpovie interakciou
--- ako to suvisi z dusou ? jednoducho, myslim ze dusa prebieha na geneticko-biochemickej urovni. Tieto procesy priamo ovplyvnuju to aky sme a kto sme. Chemicke procesy v tele dokazu ovlivnit nasu naladu (nedosttok vitaminov, vplyv hormonov atd.) Na zaklade vsetkych tychto procesov je zalozeny zivot, bez nich by nebol system uvedeny do chodu. A geneticka stranka je jasna to aky sme dostavame z casti do vienka gen.inf od svojich rodicov tj ci sme ex/introvert, sagvinik, holerik atd.
Dusu chapem ako nieco cim sa odlisujem od ostnych subjektov. Som to jednoducho ja, a moje JA je jedinecne pretoze na kazdy objekt posobi iny zatazovy system. Je to subor mojich vlastnosti a schopnosti (kt samozrejme su poddmene vyssie spomenutou urovnou)
Takze z toho mi jeddniznacne vypliva, ze ak system ukonci svoj chod, ukonci to vsetky biologicke pocchody v tele, zanikne aj dusa, nikam nejde lebo z mojho pohladu nie je formou, jednoducho bunky naprogramovali svoju smrt (toto robia bunky v tele kazdeho z nas vola sa to autolýza - samorozklad bunky) a kedze bunka je zakladny kamen zivota, a v tele je naraz viac takychto buniek system nakoniec kolabuje... ukoncia sa vsetky funkcie zabezpecujuce zivot
boze moooj pomoz tymto dievcatam spamatat sa lebo nevedia ako velmi tarkaju ... a tie otazky Duvilax2 noo tak k tym sa vyjadrim ze dusa existuje a nerozplynie sa ani do zvierat sa neprevteli ..nebo a peklo je obrazna rec ale pre tych co si to vysvetlit nevedia tak ano nebo a peklo existuje len nie doslovne .. a nejde az tak velmi o tie dobre skutky aby si sa mohla dostat do neba ale o to ci budes verit v Boha alebo nie ...samozrejme ked budes verit tak su dolezite aj tie skutky a nezalezi na ich pocte .. dusa sa neda zabit ani predat ani zabudnut ani nic podobne a dusu nemozno vidiet len ducha aj to ho nevidia len obycajni ludia ale vynimocny / tych je velmi malo na svete /
typek : "Boze moooj pomoz tymto dievcatam spamatat sa" -pokial vidim bol pouzity plural nie singular tak som to automaticky vzala aj na seba, to je moj sposob dedukcie, docela logicky zaver nie ?
Len trocha pomimo: si stojis na kabli black angel? mam dojem ze typek hovoril o svojom prvom prispevku, ie precitaj si ho zasa a tvoju reakciu nan... a nie je TOTO logicky zaver?
dusa ? co to je videl ju niekto ? kolko vazi ? a vobec existuje ? ak sa mate zaoberat timito otazkami pridete ku depke radsej zite zivot ak nic lepsie vypnite pc chodte niekde na luku, alebo za kamaratom, kamoskou, na plavaren, korcule, posilovne, baru, alebo si pustite plyn ´´
ja nepochopim preco si stale ludia myslia ze existuje dusa? ... ved uz nepocuvajte stale ludi ktori vam tvrdia svoje pravdy a zacnite vsebe odhalovat odpovede ... nikto vam za vas nepovie co svami bude po smrti alebo ako zijete ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Podla mna dusa ako ju chape vacsina ludi nie je az taka mysticka. Kopec nasich reakcii, nalad a rozhodnuti vlastne udava nas riadiaci system - mozog a to na zaklade celkoveho meetabolickeho procesu.
Ak sa na to pozeram z hladiska anatomicko-bio-chemickeho a genetickeho:
chapem to asi takto :
--- mozog ma niekolko segmentov, jeho zakladnu bunkou je neuron, v encephalone je takych neuronov pospajanych synapsiami niekolko milionov, kazdy vzruch ide do mozgu a na zaklade neurotranzmiterov putujucich cez synapsie atd. mozog odpovie interakciou
--- ako to suvisi z dusou ? jednoducho, myslim ze dusa prebieha na geneticko-biochemickej urovni. Tieto procesy priamo ovplyvnuju to aky sme a kto sme. Chemicke procesy v tele dokazu ovlivnit nasu naladu (nedosttok vitaminov, vplyv hormonov atd.) Na zaklade vsetkych tychto procesov je zalozeny zivot, bez nich by nebol system uvedeny do chodu. A geneticka stranka je jasna to aky sme dostavame z casti do vienka gen.inf od svojich rodicov tj ci sme ex/introvert, sagvinik, holerik atd.
Dusu chapem ako nieco cim sa odlisujem od ostnych subjektov. Som to jednoducho ja, a moje JA je jedinecne pretoze na kazdy objekt posobi iny zatazovy system. Je to subor mojich vlastnosti a schopnosti (kt samozrejme su poddmene vyssie spomenutou urovnou)
Takze z toho mi jeddniznacne vypliva, ze ak system ukonci svoj chod, ukonci to vsetky biologicke pocchody v tele, zanikne aj dusa, nikam nejde lebo z mojho pohladu nie je formou, jednoducho bunky naprogramovali svoju smrt (toto robia bunky v tele kazdeho z nas vola sa to autolýza - samorozklad bunky) a kedze bunka je zakladny kamen zivota, a v tele je naraz viac takychto buniek system nakoniec kolabuje... ukoncia sa vsetky funkcie zabezpecujuce zivot
by som rada vedela ze odkial cerpas tie tvoje "zarucene inf"
okrem toho toto je diskusia sice pre niekoho je to aj sposob hovorit miesto o niecom onicom, ze ano tym som nevravela o nikom konkretnom
inak je to moj nazor a ja ho nikomu nevnucujem iba nahlas uvazujem a budem v tom pokracovat ak mi to dovolis
--- hmm ten moj sarkazmus
prepac slecna "neomylna inteligncia" ze zijem tusim sa kvoli tomu pojdem obesit, sak kablu mam dost
preklep, Film hehe