Tak ma napadlo. Kedy je rodenie dvojičiek "dedičné"? Viem, že sa to "dedí" nejak každú druhú generáciu. No záleží aj na tom, či sú dvojičky jedno, alebo dvojvaječné?
ako viem, že v určitých oblastiach je väčšie percento dvojčiat ako inde, ale že by bolo oficiálne potvrdené, že má na tom vplyv práve dedičnosť? (to pochybujem. keď tak .. dedičnosť + faktory prostredia)
každá druha generacia...aspoň tak sa vraví a v našej rodine aj priateľovej to aj tak platí a nie nezáleži od toho či sú alebo niesu jednovaječné..moja babka bola z jednovaječných a ja som z dvoj
@misellind z toho dokumentu totiž vyplýva, že nemáš pravdu, a to, že ty si z dvojčiat je len náhoda. Totižto, jednovajčené dvojičky sú z jedného vajíčka, ktoré sa rozdelí. Dvojvaječné, sú 2 vajíčka, oplodnené inou spermiou, čiže skôr náhoda. Takže sa chcem uistiť, že ako to teda je, ak by sa niekto tomu rozumel
@somslavka neviem, nehádam sa..poznám viac ľudí ktorý sú z dvojčiat a vždy to bola 2 generácia....alebo proste ak sú v rodine dvojčatá je väčšia pravdepodobnosť že v 2.3.4..(ak hovoríš že nie v 2.) generácii dvojčatá budu, ako to že sa narodia niekde, kde dvojičky neboli..
Čo ja viem, tak príčina vzniku jednovaječných dvojčiat nie je úplne známa.
Výskyt dvojvaječných dvojčiat závisí od vysokej hladiny folikuly stimulujúceho hormónu (alebo FSH), tento hormón s vekom pribúda (takže starším ženám sa viac rodia dvojvaječné dvojičky), príp. sa vo väčšom množstve vyskytuje po prerušení hormonálnej antikoncepcie. Ked sa dedične rodia dvojčatá znamená to, že tieto ženy majú zvýšenú hladinu FSH aj v nižšom veku a čo viem ja, tak som ešte nepočula o znaku, ktorý sa dedí iba každú druhú generáciu, ale môžem sa mýliť. Bud ho zdedíš, alebo nie a stále sa môže objaviť v nasledujúcej generácii.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ako viem, že v určitých oblastiach je väčšie percento dvojčiat ako inde, ale že by bolo oficiálne potvrdené, že má na tom vplyv práve dedičnosť? (to pochybujem. keď tak .. dedičnosť + faktory prostredia)
aha. .. ja len pre to, že si sa pýtala na tie generácie (to by potom bolo ozaj dedičné. bez úvodzoviek )
Starká mala dvojvaječné, moja mama jednovaječné.
Len nechápem čo chceš počuť.
Výskyt dvojvaječných dvojčiat závisí od vysokej hladiny folikuly stimulujúceho hormónu (alebo FSH), tento hormón s vekom pribúda (takže starším ženám sa viac rodia dvojvaječné dvojičky), príp. sa vo väčšom množstve vyskytuje po prerušení hormonálnej antikoncepcie. Ked sa dedične rodia dvojčatá znamená to, že tieto ženy majú zvýšenú hladinu FSH aj v nižšom veku a čo viem ja, tak som ešte nepočula o znaku, ktorý sa dedí iba každú druhú generáciu, ale môžem sa mýliť. Bud ho zdedíš, alebo nie a stále sa môže objaviť v nasledujúcej generácii.