Kresťanstvo tvrdí, že ľudstvo pochádza z dvoch ľudí - z Adama a Evy - a zamieta teóriu evolúcie.
Ja sa teda pýtam, ako vzniklo toľko rás, keď pochádzame z dvoch rovnakorasových ľudí?
Áno, mne je jasné, že pigment a stavba tela týchto rás sa vyvíjal na základe prostredia, v ktorom tieto rasy žili - volajme to evolúcia. Afričania boli viac prispôsobení na slnko ako my, preto boli tmavší (príklad) - no tým pádom je podľa mňa teória evolúcie nepopreteľná. Ako mi toto vysvetlia kresťania, ktorí veria na teóriu Adama a Evy?
A pre všetkých: Na akú teóriu vzniku ľudstva veríte? Môžete pridať aj odôvodnenie. Nechcela som to zahŕňať do ankety, tá je len pre veriacich, aby som videla, koľko z nich podporuje teóriu o Evolúcii, aj keď ide proti Biblii.
Tortička: Čo si myslíte o tom, že by nás sem priniesli mimozemšťania? Čo si myslíte o presnom geografickom rozložení pyramíd, o Mayoch, o ľuďoch, čo boli tak pokročilí na svoju dobu s primitívnou technikou? Je to prirodzené, alebo im niekto "dopomohol"?
Myslíte, že keby sme našli spôsob, ako obývať Mars, že by tam ľudia svoju rasu časom neposlali? Myslím, že je to celkom prirodzené..
Prečo sú stále možnosti "som veriaci"? To akože neveriaci ľudia nemajú právo zahlasovať alebo čo? Toto je diskriminácia a som za práva menšín, ale tentoraz je to asi väčšina
A ešte si tu nastolila veľmi zaujímavú tému o mimozemšťanoch a nedá mi nepripojiť sa! Osobne si myslím, že oblasť 51 niečo určite scohváva. Bolo vydzradených pár infomácií, aj keď to, samozrejme, nie je dokázateľné. Pitva mimozemštana v Roswelle bola bullshit, takže ja za seba neviem povedať, či verím tomu, že sa tam nachádza 13 mimozemských lodí a ďalšie veci. Kruhy v obilí môžu robiť dedkovia na poli, zložité obrazce múdri dedkovia na poli. Môžu sa tam odviezť helikoptérou, ak tam nie sú ževraj žiadne stopy. No dobre, je to nepravdepodobné, ale tomuto neverím. Ale tie záhadné zmiznutia sú každopádne zaujímavé, ešte zaujímavejšie sú svedectá ľudí, ktorých údajne mimozemšťania uniesli. Niektoré sa dokonca prekvapivo zhodujú. To, či sme niekedy mali kontakt alebo niečo spoločné s mimozemskou rasou stále nie je jasné, ale môj názor je, že v celom vesmíre sa predsa nemohla zrodiť len jedna takéto Zem. Ide o pomerne bežný jav vo vesmíre a tak planét podobných našej mohli vzniknúť stovky, tisícky desaťtisícky, dokonca je to potvrdené. A určite aspoň na jednej z nich je život, to si myslím.
Ja si myslím, že živočichy sú schopné adaptácie ako napríklad darwinové pinky ( žili v roznych podmienkach, jedné mali väčši zobák, druhé menší) ale stále to boli pinky
Takže Boh stvoril zvietatá podľa svojho druhu, tam vtáka, tam žirafu, hen leva a tie si žili a podľa prostredia v ktorom žili, sa adaptovali a rozčleňovali do zložitejšieho systému (tam tiger biely, tu tiger bengálsky...)
A množili sa aj kriskros a hľa nové čudo je na svete
A opice sú opice a ľudia sú ľudia a tí péčí na zem daní b
moj stryko je farar a ked som sa ho na toto opytala, povedal mi, ze to ze adam a eva boli prvi ludia, bolo myslene obrazne.. ako,to mi nepovedal. takze tolko ku krestanskym vykrucackam
nie som veriaca ale v biblii je veľa vecí iba obrazných...svet nevznikol podľa biblie za rovných 7 dní,takisto ako to neboli iba dvaja ľudia si myslím..
a svoj názor som vyjadrila pred chvíľou, je NEMOŽNÉ aby sme pochádzali z dvoch GENETICKY TOTOŽNÝCH ľudí, lebo by sme museli byť všetci KLONY (pre vysvetlenie - tým že Eva bola stvorená z Adamovho rebra, je jeho klonom, pretože musí mať rovnakú DNA a tým pádom by museli mať rovnakú DNA aj všetci ľudia na svete, lebo podľa Biblie sme ich potomkami).
A UŽ MA TÝM KURVA NEVYTÁČAJTE VEĎ JE UPLNE OBVIOUS ŽE JE TO PIČOVINA!!!!!!!
Neviem, ktorú teóriu o evolúcií máš na mysli konkrétne, ale teda ani vo všeobecnosti si Biblia s nimi nejak neodporuje, a to napr. preto, že nie sú v nej zapísané vedecké fakty, čiže niečo čo človek zistil svojimi schopnosťami...
Len nech ti tu nemusím prosím písať, čo, ktorá teória presne hovorí, lebo si to už veľmi nepamätám a nechce sa mi študovať poznámky z pred niekoľkých rokov kvôli tomuto, naštuduj si to sama ak...
@hoperpohroma som veriaca, nie nejako ortodoxne. Možno budem za blbú, ale akosi to celé nerešim, aj keď skôr by som bola za evolúciu...ku všetkým teóriám mám výhrady
Tak ale ku evolúcii sú dôkazy - časti kostier, lebky, zbrane, nádoby, maľby a iné...taktiež dôkazy o existencii všelijakých prehistorických zvierat...takže asi najskôr tá evolúcia Tak ja ti teda idem zahlasovať, už som sama seba presvedčila
Je jasné že mimozemštania nás chodia navštevovať už tísicky rokov a tak isto nám dopomohli postaviť pyramídy ako navadzanie pre ich loďky žiadna technika na svete v tej dobe by nezdvihla 10tonový šuter do výšky trebars 25m to nieje možné tak isto aj máyovia k nim mali dosť blízko tak isto sa našli mnohé obrazy z biblie kde sú lietajúce objekti toho istého tvaru teda lietajucich tanierov a sú presne tie isté ako dnešné čo je veľmi zaujímavé Aj vela vecí z biblie sa ztotožnuje s mimozemštanmi len si to naboženský fanatici vykladajú inak Ak sa občas večer pozriete na oblohu a uvidíte žiarivé biele svetlo ktoré nebliká a ide rýchlo po oblohe a potom len tak zmizne verte že lietadlo ani balon ani ružica to nieje A kto to nechce pripustiť je idiot a zaslúžil by si obesenie
@dandybrendy je takmer plne isté že niekde blízko zeme sa nachádza planéta so životom, možno inteligentnou formou života, ale ľudia čo tvrdia že ich uniesli mimozemšťania sú proste len ďalší bullshit.
prečo?
lebo toto prehlasujú cca 2% populácie USA, a to len kvôli tomu, že boli "ojebaní" svojim vlastným mozgom = keď zaspávaš sa tvoj mozog dostane do fázy REM, v ktorej ešte tak trochu zostávaš pri vedomí, ale zároveň snívaš, a v tomto stave zvykne mozog občas tak trošku "halucinovať" veľa ľuďom sa zdá že vidia podivné bytosti, možno aj že ich tieto bytosti sexuálne zneužívajú. okrem toho, keďže tvoj mozog stráca schopnosť vnímať priestor sa ti môže zdať že sa vznášaš, čo len podporuje teóriu mimozemšťanov
Ako môžte veriť príbehu o Adamovi a Eve ? Ako by o nich napísali záznamy, keď v dávnych dobách nevedeli ani písať a ani dorozumievať sa. Všetkých veriacich by som zatvoril do blázninca
Ja si myslím, že živočichy sú schopné adaptácie ako napríklad darwinové pinky ( žili v roznych podmienkach, jedné mali väčši zobák, druhé menší) ale stále to boli pinky
Takže Boh stvoril zvietatá podľa svojho druhu, tam vtáka, tam žirafu, hen leva a tie si žili a podľa prostredia v ktorom žili, sa adaptovali a rozčleňovali do zložitejšieho systému (tam tiger biely, tu tiger bengálsky...)
A opice sú opice a ľudia sú ľudia a tí prví na zem daní boli adam a eva
Čo sa týka mimozemšťanov, k tomu sa vyjadrím z pohľadu môjho brata
Boh zasial semeno života do vesmíru a kde sa uchytilo, tam vznikol život, Zem je perfektná a podmienky má ideálne a preto sme tu
V našej galaxii iný život ťažko nájdeme, možno v iných galaxiách je, to si netrúfam tvrdiť (iné vesmíry podľa mňa nie sú)
Existencia mimozemšťanov bez existencie Boha je nefomyslená a pre mňa ani nemysliteľná
A kruhy v obilí a tak? A možno to len anjeli kreslia prstom po poli a po púšti a všade kde sú čudné velké nevysvetliteľné obrazce
(krásna predstava, že? :3 ja viem)
Boh mal vždy rád ľudí, každopádne s postupom času sú ľudia horší a skazenejší, myslím, že v minulosti, keď o Bohu zmýšľalo dobre viac ľudí, bol aj ich vzájomný vzťah lepší a tudíž nevidím dôvod, prečo by nemohli byť příliš múdri na svoju dobu, keďže Boh je najväčšia inteligencia a oni s ním mohli nepriamo komunikovať, zoberte si takého šalamúna
@treskac nie je to vylúčené, a je to zaujímavá teória... máš vo veľa veciach pravdu, lebo to, ako stavali ľudia v Egypte pyramídy, mi nevedela vysvetliť poriadne ani učiteľka a ani knihy. Že vraj si ľudia tie veľké kvádre podávali O tom ja ale pochybujem. Fyzici prišli s ideou nejakej úžasnej "magnetickej" teórie, ale taktiež pochybujem, že tí jednoduchí ľudia by vedeli, čo je to magnet, magnetické pole a podobne...A to s tým rozmiestetním ešte pridáva celej tejto záhade väčšie grády.
@candy36 Áno, máš pravdu. Veď každý z američanov má svojho psychoterapeuta a berie 1 kg práškov na spanie, upokojenie a neviem čo ešte za deň, takže sa nečudujme. A v prípade, že by nám mimozemšťania pomáhali, tak by to bola dvojnásobná hlúposť, ale nič nie je potvrdené. Ale podľa mňa ak existujú tak si niekedy dávno museli od nás zobrať "vzorku"
@hoperpohroma@31 z toho usudzujem, že vlastne nechápeš správne Bibliu, jej štýl akým bola napísaná, dobu alebo si len robíš z toho srandu bez toho, aby si správne chápala čo to je... ale aj to má svoj čas.
@hoperpohroma tak ale ono to aj je myslene len obrazne..ved biblia je popretkavana roznymi podobenstvami a podobne
to nas ucil este aj farar na konfirmacii, ze sa to nema doslova vsetko hltat ale je to symbolicke..to iste nam vravela studentka teologie (katolickej fakulty), ked sme sa o tom bavili na filozofii
@hoperpohroma@34 zrejme je to tak preto napísané, že Boh nás nechce naučiť prečo ľudia v Ázií majú šikmé oči, ale preto, že nám chce ukázať zmysel... a potom sú tam aj listy apoštolov a podobne... tie sú napísané realisticky...
@hoperpohroma ale ono, zas nie je zle precitat si ju, aspon kvoli rozhladu, pripadne opravnenej protiargumentacie, ked s niekym vedies na tuto temu spor a chces sa chytit niecoho konkretneho
@trdelniiiq ja mam problem so sustredenim aj pri veciach co ma bavia, nie este citat nieco, co sa mi bude hnusit proste nemam rada nelogicke veci a este ked mi vrie krv v hlave v zmysle "ako toto moze niekto vypustit?"
@hoperpohroma blbé, že ma chytáš za slovíčka, ktoré majú byť príklad. Veď to je jasné, bolo by pre ďalšiu generáciu asi zvláštne keby v nej bolo niečo čo pre tú danú skupinu ľudí vlastne neexistuje. Neprijali by ju... ako som napísal, treba tam hľadať zmysel prečo sme tu... to nie je zbierka z vedeckej konferencie. Ale keď spojíš vedu s vierou, spoznáš oveľa viac ako keď v jednom hľadáš niečo čím znehodnotíš to druhé.
@trdelniiiq tak samozrejme proste sa mi to prieci rozumu, nikdy tomu nepridem na chut
cele nabozenstvo je centrovane na LUDI, akoby boli viac ako ine organizmy.. ja mam na to trosku vyssi pohlad, verim, ze vo vesmire je ovela viac civilizacii a neviem, preco by sme mali my byt nejaki specialni. sme len male mravceky ktore nic nezmozu, vesmir by fungoval dalej aj keby sme vymreli, sme len proste nieco, co sa vyvinulo do takeho stadia, v akom je teraz a to je tak vsetko, na konci bude aj tak jedno ci si bol prezident alebo zobrak, lebo kazdy raz umrie, je to proste kolobeh prirody a je blbost, ze po zivote by malo byt nieco viac.. preco? sme natolko specialni? nemyslim si. sme proste organizmy, len mame ten dar, ze dokazeme aj rozmyslat.
a preto ze viem rozmyslat sa nemusim odrazat od obraznej knizky
@georg21 tvoj prispevok obsahoval dva body, mohla som sa chytit len jedneho, kedze tie listy apostolov som necitala.
a zmysel preco sme tu je aky? ze boh stvoril svet za 7 dni, spravil ludi, vykupil nas svojou krvou a co dalej?
ja si myslim ze kazda osoba ma iny zmysel zivota a biblia to nijako neovplyvni. proste niekoho bavi to, ineho to a ineho nic. a je jedno ci niekto pred 2000 rokmi zomrel alebo nie, nevidim, ako by to menilo zmysel mojho zivota.
len tak pre informaciu, sucasny ludia maju jednu spolocnu pramatku a jedneho spolocneho praotca (ale netvorili par, zili v inych casovych obdobiach a miestach)
@zamidari moc vela anglickeho textu na vecer aj tak, ked ziju v inych casovych obdobiach.. a celkovo, nejdem sa k tomu vyajdrovat ked som to necitala, aby som netrepala este viac
@hoperpohroma tak jasne, ked ti to nedava absolutne ziaden zmysel a mas svoj vlastny nazor na svet a v podstate existenciu ludi, a neriadis sa len preto, ze niekto nieco povedal, je to len plus
ale (a teraz nechcem zniet, ako nejaky stary dedko, apelujuci na tvoju mladost ale ked budes starsia, svoje dovtedajsie hodnoty a nazerania na svet vokol, prehodnotis/podrobis kritike mozno aj zoparkrat
ja som bol niekedy dost silne veriaci clovek a dnes som trocha inac orientovany, pricom nevylucujem ani moznu existenciu boha (ktory sa vsak nemusi zlucovat s klasickym krestanskym pohladom)
@trdelniiiq ani ja ju uplne nevylucujem - vesmir vznikol NEJAKO.
ale biblia nehovori o vesmire, len o nasej zemi. nepozera sa na viac, centruje sa na nas, akoby sme boli specialni. ale pritom nemame nic okrem fyzickej zrucnosti a tie maju aj ine zivocichy.
keby sme mali nejake psychicke sily tak nepoviem. mozno aj mame, len ich degeneraciou uz proste nevieme vyuzivat. ale je fakt, ze ich nepouzivame. sme len mravceky
@hoperpohroma nn, len ciste nejakymi vybojmi neuronov
ved su mnohe sialene (a mozno ze sialene ani nie) teorie, ze ak by clovek dokazal ovadat viac nez tych 4 ci 8 ci kolko % mozgu, dokazal by neskutocne veci
Len mi je divné, prečo si neveriaci myslia, že my kresťania sme už natoľko vymletý, že sa nezamýšľame nad tým o čom je Biblia. A viera by nemala popierať vedu. Pretože viera s vedou nemá absolútne nič spoločné a celkovo náboženstvá sú dnes chápané celkom zle.
A je to aj tým ako bola napríklad Biblia za tie stáročia manipulovaná, čo všetko v nej zmenili alebo vynechali.
Pre mňa je viera niečo ako rozpoloženie duše, proste to ako sa cítime a na základe toho sa aj správame k ostatným. To v čo veríme a tým nemyslím Boha sediaceho na oblakoch, ale skôr naše priority, vlastnosti a to ako súdime svet. (som kresťan)
Len som tým chcela povedať, že viera by nemala súperiť s vedou, pretože čím ďalej tým viac sa nám bude odhaľovať stvorenie sveta a až keď sa tí fanatickí veriaci nebudú mať za čo chytiť možno sa skutočne zamyslia o čom to naozaj vlastne je.
ad 2: o obraznosti a presnosti biblie sa nepolemizuje, lebo je niekolkrat vysvetlene co je obrazne a co nie je.. zalezi podla toho kedy a co bolo pisane ci spisane.. kto to robil.. pre koho a podobne..
a kedze stvorenie sveta ako take 100% nepisal nikto v dobe, kedy sa to dialo.. tak nasledne to bolo obrazne prepisane..
a na dovazok.. cirkev (nie rozne mini sekty a neviem kto), ale krestanska cirkev(cirkvi) suhlasia s evoluciou a nepopieraju ju.. a to uz dobre desiatky rokov.
@johnysheek som prilis apaticka co sa tyka odpisovania na dlhe ts, myslim, ze si to zazil uz na vlastnej kozi
koment c. 31 som myslela absolutne vazne - lebo ked nieco nesedi, tak proste staci povedat ze je to obrazne a hotovo. uplne mi z toho vrie krv v zilach. potom si to kazdy pochopi ako chce a nakoniec ma kazdy pravdu, lenze nemoze mat pravdu kazdy..
ked pri stvoreni sveta neboli, ako ho mohli spisovat? ved to je smiesne, ja tiez nepisem o 1. svetovej
@trdelniiiq celkovo medziludske vztahy, ludia k sebe nie su uprimni, kolko mas "ozajstnych" kamaratstiev? ludia si nemaju problem vrazit noz do chrbta kvoli par drobnym, vsetci su konkurenti a na kazdom sa ludia snazia zviest.. ked vycitia slabsieho jedinca, automaticky ho potapaju.. je toho vela.. a ucime sa, ze je to spravne, "prebojovavat sa"
@hoperpohroma to ma mrzi, ze ta prekvapil.. nechcem sa hrat na mudreho.. lebo nie som.. ale toto by bolo fakt dobre, keby si pozries..
co sa obraznosti tyka.. tak vacsina stareho zakona sa nema brat doslovne, kedze mnohe veci sa tykaju historie, boli tradovane a iba nasledne spisane.. a teda sa nemuseli nutne udiat doslovne ako su popisane..
no i napriek tomu v sebe obsahuju velku hlbku, z ktorej sa da a clovek ma i poucit..
(ciel nie je odpisovat na dlhe ts.. skor mam pocit, ze niektore veci nevies.. alebo chapes nejak inak..)
@hoperpohroma jasne ze Boh nebude len tak pri tebe ked ty ho nehladas..a ked nerobis pre neho nieco alebo nezijes tak ako on chce..potom ani nemozes cakat aby ti Boh pomahal.napriklad clovek ktory sa nemodli tak ani nemoze cakat pomoc od Boha..
@hoperpohroma tak ucime..neucime sa, je to vzdy na jednotlivcovi ale mas pravdu, ze tych, ktorych moralka je skor na tej konvencnej/dokonca je vela ludi aj s predkonvencnou urovnou moralky, ze sa budu nechavat unasat prudom a absolutne nereflektovat svet vokol seba, svoje spravanie, co je spravne, co nie a podobne
@hoperpohroma nie neviem co si robila a toto co pises nie je potrebne ale myslel som nieco ine..zatial nemam skusenost s tym ze by mi Boh nepomohol.. vzdy mi pomaha a aj vela krestanom co poznam..takze to neni pravda..problem je potom len v ludoch a ich pristupe k Bohu a nie v Bohu!
"som veriaci" a verim v to ze krestanstvo je len vymysel ludi aby ospravedlnili vrazdu a zabijanie v mene niekoho lebo sami v svojom mene nedokazali ovladat tych ludi. Aj ked teraz uz to je skor o nieco inom...
popravde podla fyzickych danosti sme dost podpriemerny, to mozog je to co nas robi odlisnimy...
Na bibliu sa divas ako na nejaky roman.Chyba. Je to ako ked sa divas na abstraktny obraz, na povrchu to vyzera ako carbanica ale pod porvrchom to ma vacsi zmysel (to je "umenie). A nevidim dovod preco by sa mala biblia centrovat na nieco ine nez na Zem, ty tiez ked robis projekt o Kanade nebudes tam spominat Japonsko a ked tak, tak velmi okrajovo. V biblii sa nespominaju iba ludia a Boh ale aj anjeli, demoni, kludne to mozes povazovat za inu civilizaciu. A nevidim dovod preco by sme nemohli byt vynimocny, co si to snad nezasluzime, niesme toho hodny?? Chces diskutovat o veciach co su spisane v Biblii ale este nikdy si ju neprecitala. Viem ze to co si o nej pocula nebolo nic pozitivne, teraz je IN vsetko zhadzovat. To co si myslime ze je pevne dane nemusi byt pravda, viz. kvantova fyzika, ktora tieto roky povazovane akoze pravdive nazory vyvracia. Ty hovoris ze pravdu moze mat iba jeden.... ja hovorim preco byl mal mat? Inak niesom ziaden krestan a uz vonkoncom neverim v toho tyranskeho Boha v starom zakone.
@ladypetushqa ale cize podla teba vzniklo krestanstvo preto, co tvrdi mefisto, cize aby ospravedlnilo vrazdy a aj tie ritualne, ktore mi za chvilu asi vysvetlis?
@trdelniiq nemyslím si to čo on ale narážam na tie vraždy,v minulosti sa vykonalo veľa cirkevných obradných vrážd ktoré boli robené v mene Krista,teda cirkev zahaľovala za náboženstvo a robila si čo chcela lebo ľudia si mysleli,že keď to je v mene Božom je to dobré
ale ako hovorím to je môj názor,nemusíš s ním súhlasiť
@jackall to je pekne ze ludia maju mozog, skoda, ze ho nevedia pouzivat.
a preco nadavam ze sa to centruje len na zem? lebo ak boh stvoril zem, tak boh stvoril vesmir a nie je mozne aby sme boli jedina civilizacia. hovoris ze anjeli a demoni su akoze ine civilizacie? a kto rozhodol za tato bude dobra (anjeli) a tato zla (demoni), ked to mozu byt civilizacie rovnake, ako je ta nasa?
niekto hovori, ze biblia je historicka kniha, ty hovoris, ze je to umenie. naco je mi taka kniha ked to nema v sebe jednoznacne povedane a kazdy si ju interpretuje ako chce? to ma byt ZAKLAD viery? proste vsetko v biblii je nevyvratitelne, lebo je umelecka, abstraktna, obrazna, chapem to. ale ako to moze potom niekto povazovat za pilier niecoho vierohodneho, TO nechapem.
@ladypetushqa tak ja studujem filozofiu, cize nie som ziaden fanatik, toho sa bat nemusis nie som ani veriaci v takom zmysle, aby som o sebe mohol povedat, ze som krestan, takze v pohode len ma to zarazilo, pretoze mam precitanych hafo diel od starovekej greckej fil. az po dnesok a nikde som nenasiel ani zmienku toho, co hore napisal, kedze si to uz aj samo odporuje
v tom pripade s tebou suhlasim, ale co povedal hore mefisto je uplny blud..ako moze predsa vzniknut krestanstvu na zaklade vrazdy a dokonca cirkevnej
@trdelniiiq ani si nemyslím,že si fanatik,pretože si z toho hneď nerobil hálo ako by niektorí takýto ľudia urobili
ja som hlavne na tie vraždy narážala,nie na ten ostatok.je to jeho názor,brať mu ho nemôžeme nemyslím si,že kresťanstvo vzniklo preto,kresťanstvo a náboženstvo vzniklo preto aby sa mal človek o čo oprieť keď mu bude zle a podobné veci,teda v tej dobe to tak bolo brané no potom si z toho cirkev spravila bordel a ako som povedala,v mene Božom robia z ľudí debilov a ďalším ľuďom náboženstvo znechuťuje.
Ono cirkev a náboženstvo sú dve rozdielné veci ktoré síce akože naoko robia to isté ale pritom je to veľký opak. Náboženstvo samo o sebe nie je zlé-práve naopak-ako si veľa ľudí myslí ale to,čo toto náboženstvo rozširuje zlé je.
Zase nechcem všetku krivdu hádzať na cirkev,samozrejme nájdu sa aj ľudia ktorí robia ako také dobro ale je ich čím ďalej menej.
A nerada rozoberám túto trému,lebo je to krehká vec
@hoperpohroma keby ho nevedeli pouzivat tak teraz sedis v jaskyni.
Je uzasne co ludia dokazali, kde sa vypracovali od jaskyne... predstav si to a teraz povec svoje tvrdenie ze ho nevedia pouzivat. Ak narazas na ich spravanie - po svete beha tisice laskavych ludi, to ze ich nepoznas neznamena ze neexistuju. A nemozes inych sudit za to aky su ked nevies cim si presli. Ja viem iba jedno ze ked sme boli deti tak sme boli dobri, to co s nas spravil svet je vec druha.
Myslim ze ani v bibilii neni napisane ze sme samy, dokonca sa mi zda ze ani cirkev neni v tomto taka rozhodna. Nikto nepovedal ze anjeli su dobri a demoni zli, ako urcite vies ta kniha bola vela krat prepisana, dolezite je s toho ze tu existuje nieco viac nez "Boh" a ludia.
Asi zabudas ze ta kniha ma tisic/e rokov , samozrejme ze nemoze byt povazovana za vierohodnu, je to hlavne prostriedok na zamyslenie, ci zivot je nieco viac len chodit do roboty, urobit deti a skapat. To ze tu knihu pretvorili na ovladanie mas to uz je vec ina
@hoperpohroma ak zavrhnes akekolvek duchovno a precitas si bibliu a spisy dalsich nabozenstiev a najroznejsich civilizacii, tak je viac nez iste, ze tu bol niekto z vesmiru a doniesol nam technologie, z ktorych niektore pouzivame uz aj my (napriklad archa zmluvy - jadrovy reaktor, rohy ktore zburali hradby Jericha - USW /ultrasonic weapon/ atd). Ono viacero civilizacii opisuje presnu polohu odkial prisli tito navstevnici z vesmiru (orionov opasok a Sirius A a Sirius B - o ktorom vedeli uz stari mayovia, aj napriek tomu, ze volnym okom ho nie je vidno). Z fyzikalneho hladiska ma "teoria" o mimozemstanoch len jeden zadrhel - nevieme ako vytvorit cerviu dieru, ktora je potrebna na zvladnutie takych velkych vzdialenosti za relativne kratky cas.
@ladypetushqa tak v podstate sa v nazerani na nabozenstvo zhodneme
ale problem je aj v tom, ze ludia su malo/zle informovani a potom z toho vzniknu bud nabozenski fanatici/ich protiklad
a priklad je @mefisto ktory neviem odkial vycital, ze jedno z bozich prikazani tvrdi zabijat neveriacich
ale je pravda, ze na taku temu akou je nabozenstvo sa da rozumne komunikovat fakt len s normalnym a rozumnymi ludmi, ktori aj maju nejake racionalne argumenty a nechrlia nezmyselne myslienky niekde z paty
a za tym, ze ho nevieme pouzivat, si stojim (ako aj trdenliiq pisal vyssie, vyuzivame len velmi male percento - VSETCI). len velmi malo ludi je natolko schopnych ze vdaka svojmu mozgu dokazu sposobit revoluciu a my ostatni len behame na systeme, ktory uz zaviedol niekto pred nami. the end
@georg21 ešte som nevidela, žeby kresťan zarytého nekresťana o niečom presvedčil. kdesi som to aj písala v jednej diskusii, toto proste funguje tak, že všetky kresťanské argumenty nekresťania popierajú preto, že sa im nezdajú dosť dobré...a v otázke viery toho veľa nevydebatuješ. tam treba niečo iné ako len rozhovor aby sa takto dal zmeniť názor človeka...
@hoperpohroma ono nejde o to len mat precitanu bibliu..
ide o to aj zistit si nieco okolo toho..
boj, i tu casto na bz, v ramci "obrany viery/cirkvi" je jalovy preto, ze ludia ktori idu proti nej nemaju zakladne vedomosti o nej.. o jej zakladoch.. a o zmysle.. cerpaju len z "jedna pani povedala" (cest vynimkam)
a to je problem.. potom je privela nenavisti, nespravnych nazorov..
@hoperpohroma prispevok @106 je mi asi zo vsetkych 100 tu uvedenych prispevkov najblizsie,takze neviem co si tym chcela povedat.
Ano vyuzivame male percento a oproti tomu co by sme zvladli zo 100% sme vazne idioti ale nesuhlasim s tym ze sme hlupaci ako to ty prezentujes. Keby mal kazdy taky isty odpichovy mostik, tak by nikto nemusel behat na zabehanom systeme
ak by mali Adam a Eva deti, na to aby z nich vzniklo cez 7 mld. ľudí, museli spáchať incest prvej kategórie (vlastní súrodenci, dieťa-rodič), any other explanation?
sú dva spôsoby vnímania biblie - obrazne, a faktovo.. ak niekto píše knihu, zaobaľuje príbeh do opisov, metafór a symbolík - teraz si predstavte že by bilblia bola písaná faktovo, napr. v bodoch - viera je vlastnosť, ktorá si nevyžaduje fakty.. ak vidím jablko - viem že je, nemusím v neho veriť a už to pochopte!Katechet nám to vysvetlil na príklade s tým písaním biblie, onen neviem kto mal údajne svedectva o priebehu apokalypsy, videl to a teraz sa opýtam, už ste zažili nejaký pocit, ktorý sa nedá opísať? NO, tak sa biblia písala v rôznych opisoch, metaforách, vo fantastických pojmoch ktoré to mali priblížiť.
tak teraz budem písať:
-síra vyprskla na pravý kameň
-potom na ľavý
-udrel blesk
-znova prskla síra..
(ach) och áno! iste by to bolo zaživnejšie čítanie
a už som odbočil čo som chcel povedt k @15 to akože máš s otcom a mamou rovnaké DNA? to akože túto tvoju dedukciu myslíš vážne, ale fakt - naozaj?
potom @46 áno teraz je 21. storočie, zabudnime na myslenie a duchovný život, vymyslime technologiu, ktorá to urobí za nás
a čo sa týka tých mimozemšťanov, mám na to neutrálny názor. Jedna vec je že som už okukal milion dokumentov/filmov ale stanovisko k tomu neviem vyjadriť. Nepoznám na tom mieru autenticity, ale nevylučujem. V podstate skôr verím. Som v tomto ako ""ateista"" na vážkach. Každopádne téma ma vždy zaujme a podnieti k názoru, aj keď ho neviem objektívne stanoviť
Tie pyramídy sú veľmi zaujimavé, možno sa raz dozvieme ako to bolo
@ladypetushqa Boh nemoze stat pri niekom kto v neho neveri a kto ho odmieta....ved precitaj si bibliu a pochopis to ..ja nie som ziadny fanatik ale verim Bohu aj biblii lebo je to pravda! keby chcem tak tu mozem dat milion dôkazov ale nepotrebujem to.
@matiseq nemôžeš dať milión dôkazov, pretože kresťanstvo je za vlasy pritiahnutá pičovina na ktorú dôkazy neexistujú, a keby si mal v hlave mozog, videl by si to
Ad 1) Vatikánska cirkev už nepopiera veľký tresk ani evolúciu
Ad 2) No dobre. A ak sme tu do mimozemšťanov, ako vznikli oni? Teória s mimozemšťanmi pre mňa nieje žiadnou odpoveďou na otázku nášho pôvodu, lebo ju iba prenáša na inú rasu.
@candy36 praveze toto ludskym rozumom nepochopis lebo to je nieco nadprirodzene..a cital si vobec celu bibliu?? ak nie tak sa radsej ani nevyjadruj....precitaj si a mozno pochopis.
V prvom rade. Interpretovar pribeh o Adamovi a Eve doslova je nezmysel, rovnako ako verit na tu konspiraciu s mimozenstanmi. Podstata pribehu o stvoreni je to ze najprv tu nebolo nic a postupne to vznikalo(alebo to Boh tvoril- to same).Takze co sa tyka adama a Evy tak dnes je jasne ze sme sa postupne vyvyjali. Dolezite ale je ze na konci toho pribehu sme sa stali ludmi. To jedenie zo stromu a vyhnanie z raja podla mna symbolizuje to ze sme sa z tych co v raji zili ako zvierata zmenilinna tych co v krvy,pote svojej prace obraba polia a putuje po Zemi. To je podla mna symbolom vzniku civilizacie. Je mozne ze nejaky Adam a Eva skutocne zili a boli to nejaky nacelnici alebo vladcovia. Nieco ako legenda o zalozeni Rima.
Co sa tyka mimozemstanov tak som stravil snad desiatky hodin pozeranim dokumentov zo serie ancient aliens. A som presvedceny o tom ze je to bullshit. Pletu tam piate cez deviate a cele je to vykonstruovane tak aby to pasovalo k cielu. Samozrejme je tajomno a pocit ze "nazor si urobte sami". Nevylucujem ze pociatky zivota na zem nemohli prist z kozmu. Ani to ze by ich sem niekto mohol poslat(mame zmapovany len zlomok historie vesmiru). Ale tvrdit pri kusku zaujimavo umiestneneho sutru ze ho tam umiestnili mimozemstania...no nebudem to rozvadzat.
Inak strasne sa mi paci ked sa niekto smeje veriacim preco veria na Boha ale v momente jak vidia nieco co je narocnejsie vysvetlit ako napr. Doprava tazkxch kamennych blokov k pyramidma tak vsetka racionalita ide stranou a odrazu "hej to robili mimozemstania"
@poke nemám, pretože moji rodičia majú rôzne DNA, nie rovnaké, týmpádom nemôžem mať ja rovnaké DNA ako oni, ale Adam s Evou mali rovnaké DNA pretože Eva bola stvorená z Adamovho rebra, a tým pádom museli mať rovnaké DNA aj všetci ich potomkovia.
DO PIČI MYSLI KÝM NIEČO NAPÍŠEŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@candy36 neviem kto si tu má rozmyslieť svoj koment, keď ide brať bibliu doslova, prečo by mali mať rovnaké DNA keď ju stvoril z rebra? Takže to akože bola eva vlastne adam, rastli jej fúzy a mala penis? Inak aj keby sa to písalo doslova, stvoril ju Z rebra, čo neznamená že mala rovnaké rebro .
tvoja celá hypotéza je len taká: no teraz poďme zhodiť celé náboženstvo a brať doslova každý jeden text
aj keď som neveriaca, vyjadrím sa ... samozrejme že verím niečomu, čo je skutočnosť, vedecky dokázaná - tj. evolúcia... stačí si načítať niekoľko kníh a mať trochu jasno v chémii a biológii a človek hneď pochopí, že inak ako evolúciou to byť nemohlo... je to krásne vedieť, že všetko okolo sa vyvinulo z tzv. "primárneho bujónu" ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
148 komentov
Ja sa teda pýtam, ako vzniklo toľko rás, keď pochádzame z dvoch rovnakorasových ľudí?
Áno, mne je jasné, že pigment a stavba tela týchto rás sa vyvíjal na základe prostredia, v ktorom tieto rasy žili - volajme to evolúcia. Afričania boli viac prispôsobení na slnko ako my, preto boli tmavší (príklad) - no tým pádom je podľa mňa teória evolúcie nepopreteľná. Ako mi toto vysvetlia kresťania, ktorí veria na teóriu Adama a Evy?
A pre všetkých: Na akú teóriu vzniku ľudstva veríte? Môžete pridať aj odôvodnenie. Nechcela som to zahŕňať do ankety, tá je len pre veriacich, aby som videla, koľko z nich podporuje teóriu o Evolúcii, aj keď ide proti Biblii.
Tortička: Čo si myslíte o tom, že by nás sem priniesli mimozemšťania? Čo si myslíte o presnom geografickom rozložení pyramíd, o Mayoch, o ľuďoch, čo boli tak pokročilí na svoju dobu s primitívnou technikou? Je to prirodzené, alebo im niekto "dopomohol"?
Myslíte, že keby sme našli spôsob, ako obývať Mars, že by tam ľudia svoju rasu časom neposlali? Myslím, že je to celkom prirodzené..
the world is a cruel place
proste "jeden deň" v Biblii je podľa mňa symbolicky povedané, čiže to mohlo byť dajme tomu 1.000.000 rokov...
A opice sú opice a ľudia sú ľudia a tí péčí na zem daní b
a svoj názor som vyjadrila pred chvíľou, je NEMOŽNÉ aby sme pochádzali z dvoch GENETICKY TOTOŽNÝCH ľudí, lebo by sme museli byť všetci KLONY (pre vysvetlenie - tým že Eva bola stvorená z Adamovho rebra, je jeho klonom, pretože musí mať rovnakú DNA a tým pádom by museli mať rovnakú DNA aj všetci ľudia na svete, lebo podľa Biblie sme ich potomkami).
A UŽ MA TÝM KURVA NEVYTÁČAJTE VEĎ JE UPLNE OBVIOUS ŽE JE TO PIČOVINA!!!!!!!
A teóriu s ufónmi podporujem
Len nech ti tu nemusím prosím písať, čo, ktorá teória presne hovorí, lebo si to už veľmi nepamätám a nechce sa mi študovať poznámky z pred niekoľkých rokov kvôli tomuto, naštuduj si to sama ak...
Ostatné sa kľudne pýtaj.
Tak ale ku evolúcii sú dôkazy - časti kostier, lebky, zbrane, nádoby, maľby a iné...taktiež dôkazy o existencii všelijakých prehistorických zvierat...takže asi najskôr tá evolúcia Tak ja ti teda idem zahlasovať, už som sama seba presvedčila
prečo?
lebo toto prehlasujú cca 2% populácie USA, a to len kvôli tomu, že boli "ojebaní" svojim vlastným mozgom = keď zaspávaš sa tvoj mozog dostane do fázy REM, v ktorej ešte tak trochu zostávaš pri vedomí, ale zároveň snívaš, a v tomto stave zvykne mozog občas tak trošku "halucinovať" veľa ľuďom sa zdá že vidia podivné bytosti, možno aj že ich tieto bytosti sexuálne zneužívajú. okrem toho, keďže tvoj mozog stráca schopnosť vnímať priestor sa ti môže zdať že sa vznášaš, čo len podporuje teóriu mimozemšťanov
i keď kniha Numeri počíta...
hovoríš mi z duše!!!
A opice sú opice a ľudia sú ľudia a tí prví na zem daní boli adam a eva
Čo sa týka mimozemšťanov, k tomu sa vyjadrím z pohľadu môjho brata
Boh zasial semeno života do vesmíru a kde sa uchytilo, tam vznikol život, Zem je perfektná a podmienky má ideálne a preto sme tu
V našej galaxii iný život ťažko nájdeme, možno v iných galaxiách je, to si netrúfam tvrdiť (iné vesmíry podľa mňa nie sú)
Existencia mimozemšťanov bez existencie Boha je nefomyslená a pre mňa ani nemysliteľná
A kruhy v obilí a tak? A možno to len anjeli kreslia prstom po poli a po púšti a všade kde sú čudné velké nevysvetliteľné obrazce
(krásna predstava, že? :3 ja viem)
Boh mal vždy rád ľudí, každopádne s postupom času sú ľudia horší a skazenejší, myslím, že v minulosti, keď o Bohu zmýšľalo dobre viac ľudí, bol aj ich vzájomný vzťah lepší a tudíž nevidím dôvod, prečo by nemohli byť příliš múdri na svoju dobu, keďže Boh je najväčšia inteligencia a oni s ním mohli nepriamo komunikovať, zoberte si takého šalamúna
Ámen.
to potom tiez nemas daleko od fanatikov
@candy36 Áno, máš pravdu. Veď každý z američanov má svojho psychoterapeuta a berie 1 kg práškov na spanie, upokojenie a neviem čo ešte za deň, takže sa nečudujme. A v prípade, že by nám mimozemšťania pomáhali, tak by to bola dvojnásobná hlúposť, ale nič nie je potvrdené. Ale podľa mňa ak existujú tak si niekedy dávno museli od nás zobrať "vzorku"
to nas ucil este aj farar na konfirmacii, ze sa to nema doslova vsetko hltat ale je to symbolicke..to iste nam vravela studentka teologie (katolickej fakulty), ked sme sa o tom bavili na filozofii
jak keby som ja mala cas citat bibliu, ved by ma porazilo pri tom, tam je vsetko proti logickemu rozmyslaniu
je to metafora podla mna,tak ako vela dalsich veci.
ono je to cele na nejaokm takomto principe
gg
asi to bude v tom ze jeziskovci maju slaby marketing, steve jobs by im mohol porobit prezentacie nejake, neviem naco ho tam inac tahali
cele nabozenstvo je centrovane na LUDI, akoby boli viac ako ine organizmy.. ja mam na to trosku vyssi pohlad, verim, ze vo vesmire je ovela viac civilizacii a neviem, preco by sme mali my byt nejaki specialni. sme len male mravceky ktore nic nezmozu, vesmir by fungoval dalej aj keby sme vymreli, sme len proste nieco, co sa vyvinulo do takeho stadia, v akom je teraz a to je tak vsetko, na konci bude aj tak jedno ci si bol prezident alebo zobrak, lebo kazdy raz umrie, je to proste kolobeh prirody a je blbost, ze po zivote by malo byt nieco viac.. preco? sme natolko specialni? nemyslim si. sme proste organizmy, len mame ten dar, ze dokazeme aj rozmyslat.
a preto ze viem rozmyslat sa nemusim odrazat od obraznej knizky
Skôr tu vysvetľujem, autorke ankety, že nie som totálny hlupák, obmedzenec, ovca bez názoru, ale, že viem prečo mám ten svoj názor.
a zmysel preco sme tu je aky? ze boh stvoril svet za 7 dni, spravil ludi, vykupil nas svojou krvou a co dalej?
ja si myslim ze kazda osoba ma iny zmysel zivota a biblia to nijako neovplyvni. proste niekoho bavi to, ineho to a ineho nic. a je jedno ci niekto pred 2000 rokmi zomrel alebo nie, nevidim, ako by to menilo zmysel mojho zivota.
» en.wikipedia.org/wiki/Mitochondr...
» en.wikipedia.org/wiki/Y-chromoso...
Úprimne sa na to teším a už aj preto ako vám všetkým "neveriacim" padne sanka ...
filip
kedysi som bola veriaca a dost silno a ked som to potrebovala, boh nikde nebol ja na to mozem srat akurat
ale (a teraz nechcem zniet, ako nejaky stary dedko, apelujuci na tvoju mladost ale ked budes starsia, svoje dovtedajsie hodnoty a nazerania na svet vokol, prehodnotis/podrobis kritike mozno aj zoparkrat
ja som bol niekedy dost silne veriaci clovek a dnes som trocha inac orientovany, pricom nevylucujem ani moznu existenciu boha (ktory sa vsak nemusi zlucovat s klasickym krestanskym pohladom)
ale biblia nehovori o vesmire, len o nasej zemi. nepozera sa na viac, centruje sa na nas, akoby sme boli specialni. ale pritom nemame nic okrem fyzickej zrucnosti a tie maju aj ine zivocichy.
keby sme mali nejake psychicke sily tak nepoviem. mozno aj mame, len ich degeneraciou uz proste nevieme vyuzivat. ale je fakt, ze ich nepouzivame. sme len mravceky
načo potom zakladáš anketu, keď názor druhých birdzákov príjimaš s nevôľou a opovrhovaním .........filip
tak ono to ma svoje limity.. toto je vyslovene proti fyzike, pomysliet si a teleportovat sa..
ale verim ze ludia by dokazali citat myslienky, komunikovat s inymi zivocichmi na baze energetickych vln, viac by boli zziti s prirodou..
ved su mnohe sialene (a mozno ze sialene ani nie) teorie, ze ak by clovek dokazal ovadat viac nez tych 4 ci 8 ci kolko % mozgu, dokazal by neskutocne veci
Len mi je divné, prečo si neveriaci myslia, že my kresťania sme už natoľko vymletý, že sa nezamýšľame nad tým o čom je Biblia. A viera by nemala popierať vedu. Pretože viera s vedou nemá absolútne nič spoločné a celkovo náboženstvá sú dnes chápané celkom zle.
A je to aj tým ako bola napríklad Biblia za tie stáročia manipulovaná, čo všetko v nej zmenili alebo vynechali.
Pre mňa je viera niečo ako rozpoloženie duše, proste to ako sa cítime a na základe toho sa aj správame k ostatným. To v čo veríme a tým nemyslím Boha sediaceho na oblakoch, ale skôr naše priority, vlastnosti a to ako súdime svet. (som kresťan)
Len som tým chcela povedať, že viera by nemala súperiť s vedou, pretože čím ďalej tým viac sa nám bude odhaľovať stvorenie sveta a až keď sa tí fanatickí veriaci nebudú mať za čo chytiť možno sa skutočne zamyslia o čom to naozaj vlastne je.
niekde napísala, že chce, aby ju presvedčili o svojom názore... k tomu jej tiež niečo napíšem len tak
ad 1: toto si sa dufam fakt nepytala co vidim
ad 2: o obraznosti a presnosti biblie sa nepolemizuje, lebo je niekolkrat vysvetlene co je obrazne a co nie je.. zalezi podla toho kedy a co bolo pisane ci spisane.. kto to robil.. pre koho a podobne..
a kedze stvorenie sveta ako take 100% nepisal nikto v dobe, kedy sa to dialo.. tak nasledne to bolo obrazne prepisane..
a na dovazok.. cirkev (nie rozne mini sekty a neviem kto), ale krestanska cirkev(cirkvi) suhlasia s evoluciou a nepopieraju ju.. a to uz dobre desiatky rokov.
ked tak viac ts
a to ma fakt zaujima ale musim tu dat aj smejka, lebo potom mi ta veta pripada takto napisana prilis sucho
koment c. 31 som myslela absolutne vazne - lebo ked nieco nesedi, tak proste staci povedat ze je to obrazne a hotovo. uplne mi z toho vrie krv v zilach. potom si to kazdy pochopi ako chce a nakoniec ma kazdy pravdu, lenze nemoze mat pravdu kazdy..
ked pri stvoreni sveta neboli, ako ho mohli spisovat? ved to je smiesne, ja tiez nepisem o 1. svetovej
ten posledny dodatok ma dost prekvapil
co sa obraznosti tyka.. tak vacsina stareho zakona sa nema brat doslovne, kedze mnohe veci sa tykaju historie, boli tradovane a iba nasledne spisane.. a teda sa nemuseli nutne udiat doslovne ako su popisane..
no i napriek tomu v sebe obsahuju velku hlbku, z ktorej sa da a clovek ma i poucit..
(ciel nie je odpisovat na dlhe ts.. skor mam pocit, ze niektore veci nevies.. alebo chapes nejak inak..)
asi som si mala pentagram nakreslit na zem, dat sa cela do biela, obetovat nejake jahna a utekat okolo ako sialena
presne pre toto nemam rada tychto nabozenskych fanatikov lebo ste cely pomuteny cirkvou a zabudate na to aka je skutočna priorita náboženstva.
ale hold každý ma vlastný názor
Ľudia zaujímalo by ma čo si myslíte o názore že to bolo takto:
HUMANOIDI---> skrz evolúciu na dnešné kreatúry žijúce v lesoch typu bigfoot, yeti, sasquatch...
Zvonka zmanipulovaní humanoidi/vytvorené bytosti ----> predkovia človeka (so žiadnym medzičlánkom vývoja)
popravde podla fyzickych danosti sme dost podpriemerny, to mozog je to co nas robi odlisnimy...
Na bibliu sa divas ako na nejaky roman.Chyba. Je to ako ked sa divas na abstraktny obraz, na povrchu to vyzera ako carbanica ale pod porvrchom to ma vacsi zmysel (to je "umenie). A nevidim dovod preco by sa mala biblia centrovat na nieco ine nez na Zem, ty tiez ked robis projekt o Kanade nebudes tam spominat Japonsko a ked tak, tak velmi okrajovo. V biblii sa nespominaju iba ludia a Boh ale aj anjeli, demoni, kludne to mozes povazovat za inu civilizaciu. A nevidim dovod preco by sme nemohli byt vynimocny, co si to snad nezasluzime, niesme toho hodny?? Chces diskutovat o veciach co su spisane v Biblii ale este nikdy si ju neprecitala. Viem ze to co si o nej pocula nebolo nic pozitivne, teraz je IN vsetko zhadzovat. To co si myslime ze je pevne dane nemusi byt pravda, viz. kvantova fyzika, ktora tieto roky povazovane akoze pravdive nazory vyvracia. Ty hovoris ze pravdu moze mat iba jeden.... ja hovorim preco byl mal mat? Inak niesom ziaden krestan a uz vonkoncom neverim v toho tyranskeho Boha v starom zakone.
ale ako hovorím to je môj názor,nemusíš s ním súhlasiť
a preco nadavam ze sa to centruje len na zem? lebo ak boh stvoril zem, tak boh stvoril vesmir a nie je mozne aby sme boli jedina civilizacia. hovoris ze anjeli a demoni su akoze ine civilizacie? a kto rozhodol za tato bude dobra (anjeli) a tato zla (demoni), ked to mozu byt civilizacie rovnake, ako je ta nasa?
niekto hovori, ze biblia je historicka kniha, ty hovoris, ze je to umenie. naco je mi taka kniha ked to nema v sebe jednoznacne povedane a kazdy si ju interpretuje ako chce? to ma byt ZAKLAD viery? proste vsetko v biblii je nevyvratitelne, lebo je umelecka, abstraktna, obrazna, chapem to. ale ako to moze potom niekto povazovat za pilier niecoho vierohodneho, TO nechapem.
v tom pripade s tebou suhlasim, ale co povedal hore mefisto je uplny blud..ako moze predsa vzniknut krestanstvu na zaklade vrazdy a dokonca cirkevnej
cize v dekalogu pise, a ty si to odtial vycital, ze mas zabijat neveriacich, hej?
ja som hlavne na tie vraždy narážala,nie na ten ostatok.je to jeho názor,brať mu ho nemôžeme nemyslím si,že kresťanstvo vzniklo preto,kresťanstvo a náboženstvo vzniklo preto aby sa mal človek o čo oprieť keď mu bude zle a podobné veci,teda v tej dobe to tak bolo brané no potom si z toho cirkev spravila bordel a ako som povedala,v mene Božom robia z ľudí debilov a ďalším ľuďom náboženstvo znechuťuje.
Ono cirkev a náboženstvo sú dve rozdielné veci ktoré síce akože naoko robia to isté ale pritom je to veľký opak. Náboženstvo samo o sebe nie je zlé-práve naopak-ako si veľa ľudí myslí ale to,čo toto náboženstvo rozširuje zlé je.
Zase nechcem všetku krivdu hádzať na cirkev,samozrejme nájdu sa aj ľudia ktorí robia ako také dobro ale je ich čím ďalej menej.
A nerada rozoberám túto trému,lebo je to krehká vec
Je uzasne co ludia dokazali, kde sa vypracovali od jaskyne... predstav si to a teraz povec svoje tvrdenie ze ho nevedia pouzivat. Ak narazas na ich spravanie - po svete beha tisice laskavych ludi, to ze ich nepoznas neznamena ze neexistuju. A nemozes inych sudit za to aky su ked nevies cim si presli. Ja viem iba jedno ze ked sme boli deti tak sme boli dobri, to co s nas spravil svet je vec druha.
Myslim ze ani v bibilii neni napisane ze sme samy, dokonca sa mi zda ze ani cirkev neni v tomto taka rozhodna. Nikto nepovedal ze anjeli su dobri a demoni zli, ako urcite vies ta kniha bola vela krat prepisana, dolezite je s toho ze tu existuje nieco viac nez "Boh" a ludia.
Asi zabudas ze ta kniha ma tisic/e rokov , samozrejme ze nemoze byt povazovana za vierohodnu, je to hlavne prostriedok na zamyslenie, ci zivot je nieco viac len chodit do roboty, urobit deti a skapat. To ze tu knihu pretvorili na ovladanie mas to uz je vec ina
ale problem je aj v tom, ze ludia su malo/zle informovani a potom z toho vzniknu bud nabozenski fanatici/ich protiklad
a priklad je @mefisto ktory neviem odkial vycital, ze jedno z bozich prikazani tvrdi zabijat neveriacich
ale je pravda, ze na taku temu akou je nabozenstvo sa da rozumne komunikovat fakt len s normalnym a rozumnymi ludmi, ktori aj maju nejake racionalne argumenty a nechrlia nezmyselne myslienky niekde z paty
a za tym, ze ho nevieme pouzivat, si stojim (ako aj trdenliiq pisal vyssie, vyuzivame len velmi male percento - VSETCI). len velmi malo ludi je natolko schopnych ze vdaka svojmu mozgu dokazu sposobit revoluciu a my ostatni len behame na systeme, ktory uz zaviedol niekto pred nami. the end
ide o to aj zistit si nieco okolo toho..
boj, i tu casto na bz, v ramci "obrany viery/cirkvi" je jalovy preto, ze ludia ktori idu proti nej nemaju zakladne vedomosti o nej.. o jej zakladoch.. a o zmysle.. cerpaju len z "jedna pani povedala" (cest vynimkam)
a to je problem.. potom je privela nenavisti, nespravnych nazorov..
Ano vyuzivame male percento a oproti tomu co by sme zvladli zo 100% sme vazne idioti ale nesuhlasim s tym ze sme hlupaci ako to ty prezentujes. Keby mal kazdy taky isty odpichovy mostik, tak by nikto nemusel behat na zabehanom systeme
najmä @15
sú dva spôsoby vnímania biblie - obrazne, a faktovo.. ak niekto píše knihu, zaobaľuje príbeh do opisov, metafór a symbolík - teraz si predstavte že by bilblia bola písaná faktovo, napr. v bodoch - viera je vlastnosť, ktorá si nevyžaduje fakty.. ak vidím jablko - viem že je, nemusím v neho veriť a už to pochopte!Katechet nám to vysvetlil na príklade s tým písaním biblie, onen neviem kto mal údajne svedectva o priebehu apokalypsy, videl to a teraz sa opýtam, už ste zažili nejaký pocit, ktorý sa nedá opísať? NO, tak sa biblia písala v rôznych opisoch, metaforách, vo fantastických pojmoch ktoré to mali priblížiť.
tak teraz budem písať:
-síra vyprskla na pravý kameň
-potom na ľavý
-udrel blesk
-znova prskla síra..
(ach) och áno! iste by to bolo zaživnejšie čítanie
a už som odbočil čo som chcel povedt k @15 to akože máš s otcom a mamou rovnaké DNA? to akože túto tvoju dedukciu myslíš vážne, ale fakt - naozaj?
potom @46 áno teraz je 21. storočie, zabudnime na myslenie a duchovný život, vymyslime technologiu, ktorá to urobí za nás
Tie pyramídy sú veľmi zaujimavé, možno sa raz dozvieme ako to bolo
kresťania si z celej pravdy zobrali tak 10% a dá sa z toho urobiť dobrý biznis tak potom na tom vznikli ziskové spoločnosti, ehm pardon, cirkvi.
by ste sa zbláznili z toho čo schováva Vatikán, lol, že duch svätý
ale myslím, že my budeme patriť k tým generáciam čo zistia pravdu celú
Ad 2) No dobre. A ak sme tu do mimozemšťanov, ako vznikli oni? Teória s mimozemšťanmi pre mňa nieje žiadnou odpoveďou na otázku nášho pôvodu, lebo ju iba prenáša na inú rasu.
A ľudia sú výsledok niečoho cudzieho a nie je to pozemské.
Co sa tyka mimozemstanov tak som stravil snad desiatky hodin pozeranim dokumentov zo serie ancient aliens. A som presvedceny o tom ze je to bullshit. Pletu tam piate cez deviate a cele je to vykonstruovane tak aby to pasovalo k cielu. Samozrejme je tajomno a pocit ze "nazor si urobte sami". Nevylucujem ze pociatky zivota na zem nemohli prist z kozmu. Ani to ze by ich sem niekto mohol poslat(mame zmapovany len zlomok historie vesmiru). Ale tvrdit pri kusku zaujimavo umiestneneho sutru ze ho tam umiestnili mimozemstania...no nebudem to rozvadzat.
DO PIČI MYSLI KÝM NIEČO NAPÍŠEŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tvoja celá hypotéza je len taká: no teraz poďme zhodiť celé náboženstvo a brať doslova každý jeden text
chápeš princípu klonovania? očividne nie
Si ma pobavila...že Eva bola podľa teba utvorená z rebra Adama ?
V pôvodných hebrejských knihách sa píše, že Boh odišiel a priviedol Evu k Adamovi za účelom zasnúbenia.
Primitívny slovník používaš...a neurážaj vieru kresťanov...