Myslíte si že existuje osud? Alebo je to len niečo, čo sme si vymysleli, aby sme si vedeli vysvetliť veci, ktoré sa nám stávajú? Ja osobne si myslím, že osud neexistuje...
Neexistuje, všetko čo sa stane je zapríčinené tým, čo sa stalo predtým. Ako v hre Domino. Kameň nespadne preto, lebo to tak vraví jeho osud, ale pretože naň spadne predchádzajúci kameň. Jednoduché zákony fyziky. To isté je aj u ľudí, mozog - myšlienky - konanie. Nie osud, ale biológia. Atď.
Niekedy by som si však priala veriť osud. Veľmi. Bolo by to oslobodzujúce. Ale logika mi to jednoducho nedovolí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Ale na niečo ako osud verím.
My si všetko riadime
Podobný názor mám aj na reinkarnáciu.
Si Kresťan, alebo Budhista ?
Hm.prečo si myslíš ,že osud nie je?
Krestan
Nebije sa to s kresťanstvom ?
potom prečo o sebe vyhlasuješ, že si Kresťan, keď ani nevieš čo kresťanstvo poriadne je ?
Slobodná vôľa, vs osud ?
Pokiaľ niečo má byť tak ako má, nemôže fungovať slobodná vôľa, lebo vždy bude tak, ako má byť.
Kedysi mi bola citana...Videl som filmi podla biblie...
Krestan je ten co zije podla Ježišovho ucenia.
Alebo teda takto,Kazdy Si je sam strojcom vlasneho osudu.
vlastnou volbou si vyberas cesticky zivotom.... volba je len zaciatok.. vysledok vyjde jasny... tak ci tak zomries..
peace!
Niekedy by som si však priala veriť osud. Veľmi. Bolo by to oslobodzujúce. Ale logika mi to jednoducho nedovolí.