Práci česť. ja sám som členom Boľševického Ofenzívneho Hnutia... takže ano súdružka. BOH existuje a onedlho ovládneme svet a vybudujeme krajší svet založený na socializme!
áno, jasné. Tí čo tvrdia opak, sú o tom skalopevne presvedčení a ani svoj názor tak ľahko nezmenia a vždy budú proti Bohu... smutné. Veriť v Boha je ako veriť v dinosaurov. Z nich sa zachovali kosti. Z Boha sa zachovalo Sväté Písmo a kopa ľudí, ktorí dodnes šíria vieru. A vy neveríte...
Po smrti si pôjdete vlasy vytrhať, že ste neverili ale bude už neskoro a tí čo hovoria, že neveria tomu čo nevidia... sú veci hmotné a nehmotné... takže vlastne v tie nehmotné veci neveríš... proste neexistujú že?
Tak ja verím, ale niektoré praktiky cirkvy neuznávam.
@bellusha myslím si, že na tvoju odpoveď by ty dopomohol si pozrieť film s Jim Carrym - Božský Bruce , kde mu pri konci, keď už všetko posral Morgan Freeman vraví niečo v tomto zmysle :
"Keď sa ľudia modlia k Bohu o silu myslíš si, že im tú silu dá alebo im dá príležitosť byť silný alebo keď sa modlia o to aby boli odvážny, že im dá odvahu alebo príležitosť byť odvážny ..." obraz či veríš alebo neveríš si musíš spraviť sama , pretože veriť v hocičo je krásne a osobne sa poznám aj s ufológom, ktorý má tiež zaujímavý názor na božstvo a vieru a verí v to aj keď niekedy sú jeho názory až desivé, pretože tiež v nich je kopec pravdy ... je to len o tebe a na každom ako sa rozhodne .
@11 ked mi zivot prinesie stastie na cely zivot,budem to povazovat ako symbol toho,ze boh existuje.a vobec nemusi byt clovek.moze byt preobleceny za zobraka alebo nejaky duch.
tí čo veria - pre tých existuje a tí čo neveria - pre tých neexistuje, jednoduché že? objektívna pravda neexistuje takže je to všetko len na tvojej viere
@bellusha no mohla si dat takto dokonale skonstruovanu otazku? Fakt to nuti cloveka k zamysleniu Myslim ten sposob, akym si to napisala Dost vtipne.. Co sa obsahu tyka, obavam sa, ze sa nedockas ani jednohlasnej, ani pravdivej odpovede. Peace.
Vela ludi hovori ze pokial som ho nevidel tak neverim,ale moj nazor je taky,ze prave preto sa to vola viera,lebo ho nevidim ale verim ze je.keby som ho videl,vedel kde prave je,vedel s nim komunikvat normalne ako s clovekom,nie prostrednictvom modlitieb tak by to uz nebola viera ale samozrejmost.Aj vedci veria ze nieco objavia,veria v to,ze ta latka alebo to nieco existuje,a ked to vynajdu tak my vsetci to berieme ako samozrejmosť
Urcite ano,ja v to pevne verim a dufam,ze po smrti ho uvidim a ze hi vsetci uvdime a budeme sa tesit z jeho pritomnosti a nekonecnej lasky k nam a dufam,ze sa tam pri nom vsetci zideme a konecne najdeme to prave stastie
boh je pre mna vyssia energia, mysel, dusa. nema fyzicke telo ale energeticke, prechadzajuce vsetkymi dimenziami celeho vesmiru, asi tak by som ho definovala.
cirkev velmi neuznavam, pretoze je to spolocenstvo ludi hlasajucich svoju vieru. podstata je v tom, ze su to ludia. taktiez je biblia knihou mnohokrat prekladanou a tym sa stratil aj pravy vyznam vacsiny slov v nej napisanych.
podla mna boh existuje pretoze keby som nepoznal boha tak bysom nemal zmysel zit na tejto zemi naco byto vsetko bolo? a tak ked verim ze boh existuje tak mam dôvod preco zit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Nie , neexistuje.
Ale niektorým ľudom viera v boha duševne pomáha.
A aj ked som ateista , verím v to že veriaci ľudia sú vnútorne vyrovnanejší a môžu mať pokojnejší a harmonickejší život. ( to sa nevzťahuje na sekty )
@spomienky7 a veríš, že okolo teba je vzduch aj ked ho nevidíš???
@bellusha myslím si, že na tvoju odpoveď by ty dopomohol si pozrieť film s Jim Carrym - Božský Bruce , kde mu pri konci, keď už všetko posral Morgan Freeman vraví niečo v tomto zmysle :
"Keď sa ľudia modlia k Bohu o silu myslíš si, že im tú silu dá alebo im dá príležitosť byť silný alebo keď sa modlia o to aby boli odvážny, že im dá odvahu alebo príležitosť byť odvážny ..." obraz či veríš alebo neveríš si musíš spraviť sama , pretože veriť v hocičo je krásne a osobne sa poznám aj s ufológom, ktorý má tiež zaujímavý názor na božstvo a vieru a verí v to aj keď niekedy sú jeho názory až desivé, pretože tiež v nich je kopec pravdy ... je to len o tebe a na každom ako sa rozhodne .
Jasne ze je, ako inak vysvetlime cyborg pirate ninja jesus?
Odpovedala si si na otázku, nikdy v živote nebude existovať na vieru ako takú ucelený a jednotný názor, nejde o fakty.
cirkev velmi neuznavam, pretoze je to spolocenstvo ludi hlasajucich svoju vieru. podstata je v tom, ze su to ludia. taktiez je biblia knihou mnohokrat prekladanou a tym sa stratil aj pravy vyznam vacsiny slov v nej napisanych.