Ahojte. Chcem po skončení prvého ročníka ukončiť štúdium na gymnáziu a spraviť si maturitu externe, popri práci, popri tom sa chcem vzdelávať cez rôzne kurzy. Aký máte na to názor a kde je možné spraviť si maturitu externe?
Mal som problémy s angličtinou, ak som sa rozhodol že pôjdem na bilingvál. Dostal som sa na asi najťažšie gymnázium v BA a teraz som prvák. Zatiaľ sa mi to páči, venujeme sa angličtite, čiže veciam, ktoré v živote reálne využijem. Toto je ale len 1. ročník, v ďaľších ročníkoch sa budeme učiť dosť veľa vecí, ktoré mi budú v živote na nič(slovenský jazyk, fyzika a podobne). Bez ohľadu na to, na ake som škole, vždy sa tam bude učiť veľa vecí, ktoré nikto nikdy nevyužije. Pripadá mi ako hlúposť zabiť 4 roky života učením sa väčšinou nepotrebných vecí. Chcel by som po 1. ročníku odísť a spraviť si maturitu externe, aby som mohol ísť potom na výšku. Za tie 4 roky sa dokážem cez rôzne kurzy naučiť niekoľkonásobne viac vecí do života ako v hociakej škole. Kde je možné spraviť si maturitu externe a aký na to máte názor? Ak by to bolo nevyhnutné, som ochotný pracovať a zaplatiť si to,
Nuž, ja som vychodila strednú školu externe a popri tom som pracovala
Teraz by som takú kktinu neurobila
aj keď mam peňazí jak starý chlap a všetko možné vďaka tomu, už by som sa na to nedala
Neviem, no, kde ta zamestnaju 16 rocneho bez maturity, bez ukoncenej povinnej skolskej dochadzky? Vazne sa chces obrat o vseobecny rozhlad? Z coho chces vlastne potom maturovat? A celkovo, pride mi to strasne na chuja napad, ale tvoja vec.
A akoze, zmaturujem a pojdem na vysku je tiez dost ruzova predstava, kedze na tej vyske od teba budu pozadovat veci, ktore si sa mal ucit na strednej
@staphylococcus
Robotu mam istú už teraz, to si viem vybaviť. Nehovorím že chcem celé dni pracovať, skôr sa chcem zlepšovať vo veciach, ktoré ma bavia. Ideálne by bolo, keby bolo možné externe zmaturovať z polnohospodarskej alebo ovocinarskej skoly. Za tie 4 roky sa môžem naučiť všetko možné z hociakej strednej školy. Nevadí mi ani tak naučiť sa veci ktoré sa na sš preberajú, ale čas ktorý by mi to zabilo keby som pokračoval v dennom štúdiu
@0144 nj tak ak ti nevadi to, co zarobis preflakat na kurzoch a douckach aby si sa naucil to, co budes potrebovat na vyske a v podstate cele 4 roky zabit uplne kontraproduktivne, tak go for it.
Ale teda, stredoskolsku slovencinu oznacit za zbytocnu moze len hlupak.
@staphylococcus
Tak asi som hlúpy, ale povedz mi prosím ťa, koľko poznáš ľudí, ktorý využili v reálnom živote veci typu obsah antigony.
Neviem ako na ostatných sš, ale nám učiteľka na prvej hodine povedala, že keď sme sa sem dostali, slovenčinu vieme a teraz celých 5 rokov zabijeme literatúrou
Ale teraz zbytočne odbáčame od témy. Kto má nejaké skúsenosti, kde sa dá externe spraviť stredná škola, pls dajte mi vedieť ďakujem
Antigona je krasne dielo, rovnako aj vacsina ostatnych povinnych. A vasa uctelka to ocividne nema v hlavicke uplne v poriadku, hlavne ked maturita je (alebo aspon este nedavno bola) 12 min gramatika/8 min literatura.
ako neuraz sa ale ... ach radšej nič dobrá rada ... nerob to .. takých ako ty už bolo pekne "pretrp" strednú a potom rozmýšľaj nad somarinami .. na kurzy bude času habadej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Teraz by som takú kktinu neurobila
aj keď mam peňazí jak starý chlap a všetko možné vďaka tomu, už by som sa na to nedala
A akoze, zmaturujem a pojdem na vysku je tiez dost ruzova predstava, kedze na tej vyske od teba budu pozadovat veci, ktore si sa mal ucit na strednej
Robotu mam istú už teraz, to si viem vybaviť. Nehovorím že chcem celé dni pracovať, skôr sa chcem zlepšovať vo veciach, ktoré ma bavia. Ideálne by bolo, keby bolo možné externe zmaturovať z polnohospodarskej alebo ovocinarskej skoly. Za tie 4 roky sa môžem naučiť všetko možné z hociakej strednej školy. Nevadí mi ani tak naučiť sa veci ktoré sa na sš preberajú, ale čas ktorý by mi to zabilo keby som pokračoval v dennom štúdiu
Ale teda, stredoskolsku slovencinu oznacit za zbytocnu moze len hlupak.
Tak asi som hlúpy, ale povedz mi prosím ťa, koľko poznáš ľudí, ktorý využili v reálnom živote veci typu obsah antigony.
Neviem ako na ostatných sš, ale nám učiteľka na prvej hodine povedala, že keď sme sa sem dostali, slovenčinu vieme a teraz celých 5 rokov zabijeme literatúrou
Ale teraz zbytočne odbáčame od témy. Kto má nejaké skúsenosti, kde sa dá externe spraviť stredná škola, pls dajte mi vedieť ďakujem