ako ... ani ti neidem vynadat, niektore veci maju aj hlavu aj patu ... ale hovoris ako nejaky 40 psychos. podla mna ta iba nasadili z nejakej psychologickej stanice na prieskum ... a ja som si kedysi myslela to iste, ale ... Musiš zažit este vela veci aby si to pochopil. ...
Marek ja ti poviem len tolko,že už len napíš chcem svatoví mier a je s teba miss ..nič v zlom ale je to tak ...je to všetkých ich vec a(hovorim teraz za iných) názor nejakého ,,sopliaka,,ich proste nezaujimaju..hovor to o pár rokov neskor..vážne ..
@7 Droga je podávana buď v práškok, ihlách alebo tabletkách. Človeka dokáže priniesť do blaženého sveta (optimisticky povedané) a dokaže človeka aj zabiť.. ak je to silná droga...
Podotýkam že ma nezaujima aky budem v buducnosti alebo zaujima ma realita.. Važim si napríklad (@pawlo > - to je človek z veľkým Č! možno by vam o tom vedel povedať..
tiež si myslím že všetko sú to ZBYTOCNE závislosti - a kto sa nevie zabávať bez alkoholu nikdy skutočnú zábavu nespozná a to že tvoja segra bude spitá na mol s tej mladosti fakt nebude mať vela. Ale nepoviem ked si da niekto poharik dva ale fakt pri priležitosti alebo si da nejaké to pivo ale neznášam ked niekto rieši čo sa bude piť lebo je piatok.
@19 máš pravdu ...ved sa použivaju niektore aj na liečenie ..a ktomu,podla mna harry odsudzuje len kvoli tym drogam o ktorych počul,nezažil to...asi moc číta nový čas
@23 - a ty moje drahé iné, po prvé vulbár neznášam, po druhé ľudi neodsudzujem kôli drogam alkoholu či fajčeniu - JA TU IBA HOVORIM SVOJ NAZOR, a počuvam ostatných, a po tretie nedurdi sa kôli každej debiline ano?
@33 ja len ze si mu tam daco vysvelil a on zacal tocit o mariske jak keby sa tu este na to nedebatovalo ... ja mu len dávam spravne infosky aby nevyzeral hlupo pred kamosmi
ako no v podstate.. mne je jedno, ked si niekto ničí život a nech si ho ničí čím chce ale nech to nezasahuje aj mna a to bohužial fajčenie áno neznášam fajčenie a suhlasim s tebou @wewo a ja to vždy tvrdim fajčenie to je pre mna najhoršia vec nie lenže to je hnusný zlozvyk ktorý ničí plúca a spôsobuje rakovinu a zužuje cievy a spôsobuje krvné zrazeniny neviem čo ale za to že si tý ludia takto ničia život si ešte aj platia a to je pre mna priam nechápajúce no a ešte ho ničia tým istým spôsobom aj nám že stoja vedla nás a fajčia aj ked je niekde napr. na zastávke zákaz fajčiť. A ešte to aj nechutne smrdí - preto k smrti neznášam ked si nasadnem do mhd a niekto kto práve odhodil cigaretu si sadne vedla mna ble
Marečku ja by som prosimťa o tejto téme mlčala. Je to jedna z tém na ktorú mám úplne iný názor ako ty. A neverím, že to hovorím ale tentokrát musím súhlasiť s Wewovým názorom (@19 ) Čokoláda, mak, tráva... toto všetko sú drogy dalo by sa povedať. Vedel si, že marihuana sa používa napríklad v liekoch? Alebo že môžeš začat byť závyslí na hocičom a nemusí to byť práve droga? Napríklad závislosť na liekoch, ktoré dlhodobo berieš alebo závislosť na počítači (toto je síce psychická závislosť, ale je to závislosť) Čo sa týka cigariet, skúsila som, na party si občas dám ale niesom na nich závislá a nepotrebujem ich každý deň. Je však pravada, že to naozaj ukludňuje. A aj mňa pred písomkou alebo dôležitou skúškou. A alkohol... Spýtam sa takto. Kto si občas nevypije? V malom množstve to až tak neškodí a kaźdý sa musí raz poriadne zťať, aby vedel čoho sa má vyvarovať. A ktomu myslím si, že nikto tu nieje zhúlený alkoholik. Takže asi tak... HAF!
PS: Nehovorí sa zlé ovocie chutí najlepšie ale zakázané ovocie a to je pravda. Vieme o tom svoje A bolo to tak vždy!
@41 - myslim že si si neprečital trošku s témy.. su tu ľudia ktorí nefajčia, nepijú či nedroguju... takže myslim že sa treba otazkou zaoberať teraz a nie o 6 rokov
@45 sak ale on ti chce povedat ze si este mlady ze mas este cas neco skusat...neslo mu o to aby si sa ozval o 6rokov doslova...myslim ze najskor to moze prist kolo 17-18 roka zivota...lebo clovek chce byt "in" chce "mat zazitky z mladosti" ako sm sa to tu kdesi docital a jednoducho to chce vyskusat ja sm v tvojom veku ani nevedel co to je pomaly...
@61 .. prečo? môj spolužiak hulí mariuhanu... pije a fajčí... ide prave o 8 ročníka tak ako ja.. nemyslim si že som ešte nato mladý aby som to nerozoberal
aj a ti tvoj názor neberem ale dávat za názor alkoholika mojho otca,to si prehnal! a kludne mi hovor naivku,kurva,piča(sorry za vulgarnosti) mne to nevadi!
@64 nech huli...kazdy si zahuli ked sa na to citi...ale prides na to az neskor co to je a co ti to robi, ako sa pri tom spravas a nvm co vsetko este...ci chces zacat v 12 hulit pit a brat drogy? myslis ze dokedy vydrzis?hmmm?podla mna este musis trochu dospiet aby si to cele pochopil...ci?
@64 A naco riesis tvojho spoluziaka? Ako neviem no... travu si nikdy v zivote asi ani nevidel ale presne vies ako kazdy kto jej podlahne do roka a do dna zomrie... Raz pochopis ze tieto veci nie su take zle ako sa vykresluju napr. v mediach atd. Obcas si vypit alebo zahulit v tom nevidim ziadny problem, samozrejme vsetko s mierou...
nvm preco sa berie alkohol ako nieco ine od drog...ved predsa tiez to skodi akurat ze je to legalne...takze to kazdy bere inak ako nejaku travu abo neco tvrdsie...
no čo k tomu povedať? Ja som cigaretu prvýkrát skúsila, keď som mala 16 rokov (prváčka na strednej). Nič mi to nepovedalo a doteraz mi to nič nehovorí. Ale fajčila som chvíľu a to preto, lebo fajčili aj ostatní a ja som nechcela byť pozadu.
Tak isto som skúsila väčšiu dávku alkoholu ako som bola zvyknutá a čo to urobilo? Akurát len to, že na druhý deň mi bolo zle, spala som celý deň, nič som z neho nemala a ostali mi len spomienky na naše "ožran párty". A prečo som to robila? Lebo som chcela byť ako moja kamarátka. Ona ešte preferuje "ožran párty" a ja teraz rozmýšľam, kedy a za koľko kúpiť nejaký domček alebo byt.
Takže prečo to mladí robia? Preto, aby sa vyrovnali druhým a ukázali, že aj oni sú niečo, niečo viac, než ich druhí hodnotia...
aky filozof v 12 sme si to hovorili vsetci... ale raz pride na kazdeho, partia niektori piju, velka zurka a ty si to budes chciet vyskusat a uz pojdes
Btw co je teba do toho ze niekto pije? To ze si niekto v piatok vypije neznamena ze je alkoholik. Tiez som domov prisiel par krat pripity a nic z toho nebolo. Mas 12 cudoval by som sa keby si fajcil alebo ti chutil alkohol ale sak pockame si ked budes starsi a uvidime ci takto budes hovorit tak o 3-4 roky...
@77 mozno cital harry-ho pottera jednotku to sa tusim volalo KAMEN MUDRCOV ci ?a take ze raz vyskusat...to musis mat kurva volu aby si to vydrzal obzvlast s alkoholom a travou...a @78 o tie 3-4 roky zacne chutit alkohol ale v tych 17 skusi travu urcite ved teraz je taka doba ze to kazdy skusa...cest vynimkam
@77 Hej presne žeriem kamene a zuby mam z olova to mi je novinka... nechapem načo tu zaplietate HP... ale je mi to jedno šak decko som, svoj nazor mam ... to čo bude o 3 roky je už moja zaležitosť... a ako sa k nemu zachovam
A prestante si namýšlať že ked mam nick Harry že to znamená hneď HP, čo vy o tom už len viete.
Asi ma štve že nedokažete človeka brať seberovného... ale s tým ja nič nenarobím
@81 Ked som mal 13 tiez som bol taky naivny, len vies aky je medzi nami rozdiel? Ja som nemal internet aby som s tym otravoval ludi. Este si hovno zazil, takze tvoj nazor je asi taky dolezity, jak krcmove reci v hornej dolnej ohladom klesajuceho kurzu dolara. A dalej som za to aby si o veciach, kotre si neskusal nikdy nepisal. Uz ste vsetci jak ti kokotni knazi co chcu pisat ucebnicu na sexualnu vychovu. Sa tu robis dospely a pritom ani netusis co to znamena...
81-neberieme ťa ako seberovného z jednoduchého dôvodu-ešte si neni a nebol v puberte a vtedy skúsiš všeličo..lebo nikto múdry z neba nespadol..treba sa učiť na vlastných volovinách a najma zvládať svoje hormóny..
82-mohol si to napísať trochu jemnejšie.. ale máš pravdu..
no tak ho vsetci obvinujte lebo ho este svet nezkazil, inak si myslim ze je zbytocne zakladat taketo fora, je uplne prirodzene ze ludia nepripustia aby im ktokolvek daval rozumy , a aj ked si myslim ze tvoj postreh je spravny, je zbytocne presviedcat o tom ostatnych, je to akoby si chcel ostatnych presvedcit o svojej pravde,lenze kazdy ma vlastnu univerzalnu pravdu a nikto sa nenecha poucat alebo dokonca pripustit ze jeho nazory nemusia byt tie najspravnejsie
v 13 som mala rovnaký názor a teraz mám 16 a môj názor sa nezmenil. Stále sa pýtam sama seba čo niekomu dáva do života napr. taký alkohol alebo cigareta - povedala by som že veľké HOVNO. Ale samozrejme mladí musia piť, fajčiť a húliť lebo inak by neboli zaujímaví...Ja si myslím že to robia preto lebo sa fakt nevedia inak (inteligentnejšie) zabaviť, tak sa ožerú a potom na druhý deň si hovoria kto si čo z tej ožranpárty pamätá A myslím že nie je správne hovoriť že má len 13 tak o tom nič nevie, pretože dnešné deti sú už o dosť "vyspelejšie" ako sme boli kedysi mi, a s tým sa nedá nič robiť, lebo taká je už teraz doba. Ešte pred takými 10 rokmi by nejakú 14-ku nenapadlo sa s niekým vyspať, a teraz sa to deje úplne v pohode a je to dokonca tolerované, čo je dosť smutné (a deje sa to pod vplyvom alkoholu väčšinou...) A ešte nechápem prečo sa stále hovorí že: alkohol, cigarety a drogy - veď predsa alkáč a cigy sú tiež drogy (a nechoďte na mňa vašimi poučujúcimi príspevkami čo je droga a čo nie, lebo ma to vonkoncom NEZAUJÍMA)
@fialkasirotkova - vystihla a ukončila záver tejto diskusie. Aspoň niekto pochopil že decko môže mať nazor a môže mať tiež nazor aj o niekoľko rokov a nikdy sa nezmení.
@92 nazor mat mozes, nikto ti ho neberie, lenze ide o to ze hovorime zo skusenosti , skoro kazdí mal rovnaky resp. podobny nazor na vec ako ty. Ja taktiez som v 12tich pindal do travy ze su to sracky doseru zivot atd. a vies ako je to teraz? raz som skusil a zistil som ze je to pohoda, raz do mesiaca si dam, rakovinu nemam, troska tiez myslim nie som. Pivko tiez dobre padne... Ide o to ze ako 12 rocny nemozes povedat ze 101% nic nevyskusas, pretoze obdobie okolo 15. roku ta este len caka tam sa uvidi , nie ze by som ti to prial ale aj takí ako ty mozu skoncit na tvrdych drogach...
Treba byt otvoreny nie hned kritizovat, jasne riziko ze sa ti nieco zle s alk. alebo drogami stane, lenze keby sme mali byt takito opatrny pri vsetkom, tak by sme nechodili ani von z domu, nikdy nevies ci ta napr. nezrazi auto...
jj ach keby som mal nato nervy ti povedat, ze o par rokov budes hovorit inak mozno....ja fajcim, pijem prilezitostne a volakedy som fajcil travu a som uplne normalny slusny clovek...vies vsetko zalezi od danej osobnosti ci si uvedomi dosledky a v akej miere uziva tieto veci.
Mám 19, jediný alkohol ktorý som kedy skúšala bolo pivo, na ktoré ma nahovoril oco ešte pred rokmi a omylom nejaký chorvátsky alkoholický nápoj ktorý vyzeral farebne presne ako malinovka ktorú tam podávali, nikdy som nefajčila a drogy som tiež neskúšala. A zmeniť to ani veľmi nehodlám. A z týchto troch spomínaných vecí dokážem pochopiť akurát ten alkohol, pokiaľ to nie je pravidelná piatková ožieračka, ale len občasné vypitie si. Ľudí ktorí fajčia nechápem, okrem toho že to ničí pľúca, je to nechutný smrad a obťažuje to okolie. A drogy - teraz myslím tie návykové látky ktoré zabíjajú, nie veci ako čokoláda ktorú spomínal Wewo - ľudia si nimi akurát ničia životy a to úplne zbytočne...
Chápem čo tým chcel @harry povedať a v podstate s ním súhlasím...
A skúste byť menej agresívni, lebo popravde po tom, čo som tu čítala sa divím že sa sem ešte vrátil...
MNoooo! Alkohol a cigarety to je jadna cast.. Ja zasadne nepijem a nefajcim a som v takej partii.. A drogy? Nieee! Jedine co si dam tak je marihuanna raz za 1 mesiac.. Mno ved to je uz v tomto svete bezne.. Nemozete ju zas tak velmi odsudzovat.. Ja ju fajcim na oslavach a obcas s kamosmi aby sme si uzili pohodu, klidek... Mno proste relaxacia..
Mno a poviem este jedno.. Zoberte to zo strany statu: Zalezi im na ansom zdravy? Ee, keby povolili vsetky drogy, bolo by im to jedno, hlavne ench sa nabalia politici a atd.. Ludske zdravie im je u riti.. A alkohol je legalny len pre to, ze stat na nom zaraba velke miliony, mozno miliardy A chapte to!!!!
stat by mohol zarabat aj na marihuane a ja by som bol spokojny...aj tak sa fajci bez ohladu na to, ci je legalna alebo nie...a stat by mal z toho aspon peniaze, pricom alkohol je horsi ako trava...takto sa iba podporuju dileri, ked je trava ilegalna...
aj ja som mal vzdy volaco proti fajceniu a pitiu...ale nejak ma to chytilo
co mam sediet doma a nic nerobyt kua zivot je kradky treba si ho uzit aj tak zomriem ci budem pit a fajcit alebo nie je ot jedno cesty si robyme sami ale vsetky smeruju do jedneho bodu
mnoo to je síce všetko naozaj veľmi pekné, ale škodí ti aj pomarančový džús ak ho vypiješ príliš veľa v podstate nenájdeš NIČ čo by ti nejakým spôsobom neškodilo..takže neviem čo tu riešiš.
prečo ľudia jedia čokoládu?lebo im to chutí...prečo fajčia?lebo im to chutí
ps..ozvi sa tak za 2 roky, uvidíme či sa niečo zmení, ale tipujem, že určite áno
som minule spominal s mojou segrou jak som jej v 12 rokoch hovoril ja ebudem fajcit ani pit nikdy nebudem punkac bla bla bla a teraz na secko pravy opak
jaj..ja umrem... D skapem ked tu baby v mojom veku..cize tak 16-17 pisu ako musi este vela veci zazit...co ste vy preboha zazili.ako ste sa nadrbali a bolo vam hej?kriste pane..ekd to napise 20 rocny clovek tak v pohode..ale taketo standy??podla mna ma ten chalan viac ako dobry nazor a bodaj by mu aj vydrzala nedal sa ovplivnit,lebo takych ludi co sa nenechaju zviest je malo...a ze:napis to v 16tich DDD ja umrem.nemam rada generaciu mojich rovesnicok a bab o rok mladsich ktore si myslia ake su zbehnute zivotom pritom zazili velke prd
@108 presne tak dokonale si to vystihla fakt chlapče máš dobrý názor držím palce nech ti to vydrží...a wewo ty si nejaký vzdelaný čo sa drog týka...cigarety sú drahé a tráva je lacná však???trošku sa orientujem koľko 300-400sk za gram???fakt lacná záležitosť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
98 komentov
v 12 som bola aj ja take svate dieta
@2 - Hovorím, príležitoste to jde...
Toto je z mojej hlavy, z mojej duše.. môj nazor.
Podotýkam že ma nezaujima aky budem v buducnosti alebo zaujima ma realita.. Važim si napríklad (@pawlo > - to je človek z veľkým Č! možno by vam o tom vedel povedať..
@19 - ano wewo viem o tom.. aj liek je droga ale iba v malích davkach... ale hovorme skôr o drogách ktorý berú tínedžery...ako mariuhanu a iné...
nepil som, nepijem, nebudem pit
nedrogoval som, nedrogujem, nebudem...
btw na tej fotke co si tu mala predtym si bola krajsia
@23 - a ty moje drahé iné, po prvé vulbár neznášam, po druhé ľudi neodsudzujem kôli drogam alkoholu či fajčeniu - JA TU IBA HOVORIM SVOJ NAZOR, a počuvam ostatných, a po tretie nedurdi sa kôli každej debiline ano?
autor diskusie, ozvi sa o 6 rokov, som zvedavy, ako na tom budes
PS: Nehovorí sa zlé ovocie chutí najlepšie ale zakázané ovocie a to je pravda. Vieme o tom svoje A bolo to tak vždy!
@41 - myslim že si si neprečital trošku s témy.. su tu ľudia ktorí nefajčia, nepijú či nedroguju... takže myslim že sa treba otazkou zaoberať teraz a nie o 6 rokov
@43 - no coment
Sľúbi sa sľubujú a čerti sa radujú...!
@49 jojo... prihlasila sa do BIRDZ MISS?
ocino si nemohol dat dole koselu kvoli tomu aby som mohla pokracovat v cuchani
no dobre, odveci prispevok, priznavam
@57 fuha prave to my nevonia z toho asi najviac
@61 .. prečo? môj spolužiak hulí mariuhanu... pije a fajčí... ide prave o 8 ročníka tak ako ja.. nemyslim si že som ešte nato mladý aby som to nerozoberal
Tak isto som skúsila väčšiu dávku alkoholu ako som bola zvyknutá a čo to urobilo? Akurát len to, že na druhý deň mi bolo zle, spala som celý deň, nič som z neho nemala a ostali mi len spomienky na naše "ožran párty". A prečo som to robila? Lebo som chcela byť ako moja kamarátka. Ona ešte preferuje "ožran párty" a ja teraz rozmýšľam, kedy a za koľko kúpiť nejaký domček alebo byt.
Takže prečo to mladí robia? Preto, aby sa vyrovnali druhým a ukázali, že aj oni sú niečo, niečo viac, než ich druhí hodnotia...
Dalsie moralizovanie?
Uvedomte si, ze DROGY, ALKOHOL, CIGARETY A SEX! NIESU ZLE! SU LEN HLUPI LUDIA!
Tolko odomna... peace a udrzujte k tomu pozitivny respekt
Btw co je teba do toho ze niekto pije? To ze si niekto v piatok vypije neznamena ze je alkoholik. Tiez som domov prisiel par krat pripity a nic z toho nebolo. Mas 12 cudoval by som sa keby si fajcil alebo ti chutil alkohol ale sak pockame si ked budes starsi a uvidime ci takto budes hovorit tak o 3-4 roky...
A prestante si namýšlať že ked mam nick Harry že to znamená hneď HP, čo vy o tom už len viete.
Asi ma štve že nedokažete človeka brať seberovného... ale s tým ja nič nenarobím
82-mohol si to napísať trochu jemnejšie.. ale máš pravdu..
A ano pijem,fajcim ,niekedy viac,niekedy vobec. Beriem to ako prijemnu sucast zivota.
Ale podstatne je,ze uz si to mozem dovolit,to co robia dnesní tínedžeri tak dovidenia,sama zberba a buduci vykoristovatelia statu... pekna predstava
Ok, ok už stačí ukončime tému lebo zachvilku z toho bude horúúca téma
Treba byt otvoreny nie hned kritizovat, jasne riziko ze sa ti nieco zle s alk. alebo drogami stane, lenze keby sme mali byt takito opatrny pri vsetkom, tak by sme nechodili ani von z domu, nikdy nevies ci ta napr. nezrazi auto...
Chápem čo tým chcel @harry povedať a v podstate s ním súhlasím...
A skúste byť menej agresívni, lebo popravde po tom, čo som tu čítala sa divím že sa sem ešte vrátil...
co mam sediet doma a nic nerobyt kua zivot je kradky treba si ho uzit aj tak zomriem ci budem pit a fajcit alebo nie je ot jedno cesty si robyme sami ale vsetky smeruju do jedneho bodu
Chlapče, a zamyslel si sa nad tým, že zomrieš aj keď budeš žiť ešte pobožnejšie než František z Assisi?
A kúp si lekcie slovenského pravopisu k tej trinástke...
prečo ľudia jedia čokoládu?lebo im to chutí...prečo fajčia?lebo im to chutí
ps..ozvi sa tak za 2 roky, uvidíme či sa niečo zmení, ale tipujem, že určite áno