takže... ja len či tu niekto má nejaký vymedzený názor na to o čom by filozofia mala byť. to znamená či si myslíte že rozmyšlať napriklad nad tým aké slovo je vhodné na charakterizovanie niečoho, alebo čo vlastne niektoré slova vyjadrujú, znamenajú je pre
Filozofia je odvodená od slova ...ani neviem, idem hneď k veci. Filozofovanie je túžba po hľadaní pravdy. Výstižné a jednoduché. No nie každý sem chodí s úmyslom pravdu hľadať, ale iba upútať niečím pozornosť.
filozofia sama o sebe nema niaky konstruktyvny vyznam co sa tyka zivotneho pokroku ale je to super cvicenie pre nasu mysel a robi to z nas lepsich ludi takze ono to skor prospieva mentalne ako materialne
filozofia znamená láska k múdrosti. Myslím si, že dnes si síce môže hocikto povedať že je filozof, žiaľ neuživí sa tým ako napr. Décartés, Spinoza, Marx, Kant a pred nimi ešte Tomáš Akvinský alebo Sokrates. Oni tvrdili na svoju dobu prevratné veci, ale ako sa ukázalo väčšina sú to "bludy" ktoré nemajú nič spoločné zo skutočnosťou. Doba v ktorej žili to však podporovala.Uvidíme kto bude pokladaný za filozofa našej doby o takých 50-150 rokov. Myslím si, že v rozpätí rokov 1900-2000 nikto...
veľa krát zložité veci majú jednoduchý základ, a niekedy zdanlivo jednoduché záležitosti v sebe zahŕňajú zložitý kolobeh určitých procesov, ktoré môžu byť dvermi do iných významnejších a omnoho zložitejších vecí
ľudia zaoberajúci sa filozofickým zmýšľaním žijú často v inom svete alebo skôr náš svet vnímajú inými očami ... môžu mať ohromnú predstavivosť a vidia často krát aj za roh - len z odstupom času môžeme dedukovať že onen pohľad nebol to pravé orechové
Marx, Kant - podľa mňa nepísali bludy ktoré niesu aplikovateľné sú to myšlienky všeobecne akceptované
Myslím že filozofia dala ľudstvu veľa - problém filozofie ako vedy je v tom že nám neponúka žiadny hmnotný dôkaz, podklad - platí čisto na myšlienkovej báze a kto ju nevie podchytiť svojim rozumom nepochopí jej a tým logicky preňho neprináša žiadny pragmatický úžitok
stephen hawking, ten ma skor zaujal svojim osobnym zivotom ako tym , comu sa venuje, a to som bola este sotva strnastrocna, nooo inak o nom budem citat coskoro, filozofia znaci mudrost sofia, nie? a filo krasa, nie? ta co k tomu dodat, ale ta pravda zajacisko dobre to napisal tiez
Filozofia je, okrem toho trapneho skolskeho predmetu, ktory sa neda naucit, rozhovor so svojou myslou Su to strasne zlozito a nelogicky povedane veci, ktore by sa dali vyjadrit par slovami, keby sa niekto nechcel hrat na mudreho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
filozofia je zvlastna vec, nechytila ma za nohu a vlastne ani za nic ine
ľudia zaoberajúci sa filozofickým zmýšľaním žijú často v inom svete alebo skôr náš svet vnímajú inými očami ... môžu mať ohromnú predstavivosť a vidia často krát aj za roh - len z odstupom času môžeme dedukovať že onen pohľad nebol to pravé orechové
Marx, Kant - podľa mňa nepísali bludy ktoré niesu aplikovateľné sú to myšlienky všeobecne akceptované
Myslím že filozofia dala ľudstvu veľa - problém filozofie ako vedy je v tom že nám neponúka žiadny hmnotný dôkaz, podklad - platí čisto na myšlienkovej báze a kto ju nevie podchytiť svojim rozumom nepochopí jej a tým logicky preňho neprináša žiadny pragmatický úžitok