Ahojte! tuzila by som po fotoaparate na bezny zivot, nic komplikovane ale zaroven kvalitne. Kedze sa absolutne nevyznam a nikdy som ziaden nedrzala ani v ruke, poradte prosim
Do zrkadloviek sa nevyznám. Mám rád ak môžem foťák dať kamkoľvek a nemusím fotiť na telefón, ktorý aj tak foťák nemá. Už 7 rokov mám TZ60 a ve´d kukni fotky. Nevyužívam ju na 100% pretože sa do toho nevyznám, ale čo chcem, tak dokážem odfotiť.
@majmarad nosit dalsiu haraburdu co treba nabijat .. nasrat .. mam dost ked musim nosit mobil a peňaženku stale .. nehovoriac o tom, ze by som ten fotak vzdy zabudol nosit
samozrejme sa mobil nevyrovna fotakom kvalitnym, ale mam napriklad LG V30 co je pomerne starsia vec, kúpil som dopredaj za 300€ (povodne cez 600) a nemozem sa vynadivat . za tie peniaze opticka stabilizacia a fotak zotrie akykolvek kompakt v tej cene .. plus to mam v mobile a este je to aj vodotesne
Ak uz mas kupovat fotak, tak nema zmysel kupovat lowcost somariny so svetovými objektívmi
@patrixo len ma zaujímalo, prečo máš foťák? Podľa mnohých ľudí je to haraburda a to poznám viacerých Inak ten Fujifilm sú naj foťáky Ak mi dožije Panasonic, tak idem kúpiť asi ten, čo máš ty
@majmarad asi preto, ze rad fotim a chcem z toho dostat maximum fujifilm ponuka mnoho, vyborne podanie farieb, aj ked ja fotim hlavne ciernobielo.. z fuji aj tie cernobiele fotky lezu take, ze pripominaju film.. kopec nastaveni, kvalitny snimac, dynamicka hlbka.. a objektivy su ostre ako britva... nehovoriac o bokehu, aky sa telefonom ani kompaktom neda dosiahnut..
@majmarad a co najviac oblubujem je to, ze nastavenie clony je pekne klasicky na objektive, expozicny cas je kolecko na tele, takze je hned vsetko po ruke, mam tam 7 programovatelnych buttonov, rychly menu pristup cez Q button.. to je fotak pre fotografov, ktori nechcu velku zrkadlovku, ale ponuka to strasne vela... a je to male
@patrixo Mal som predtým, ale potom sa obmedzil trh a prestali ich vyrábať, alebo ich len nemali na Slovensku, tak som išiel do Panasonicu. Ale určite sa vrátim späť
@torpedo08 viem ze to je divne, ale je to pravda, nikdy som fotak nedrzala a nefotila inak ako mobilo
a @Patrixo vdaka za radu, vyzera fajnovo z toho co ako laik viem povedat a asi si urobim radost na vianoce
Ja chcem napriklad prejst na full-frame bezzrkadlovku zo zrk. aps-c, nech sa s tym aj trochu lepsie cestuje a nejake dalsie technicke veci... Pozeral som napriklad aj bazarove kusy zrkadloviek, extra ma nic neoslovilo ale ak chces nieco strednej triedy s fajn videom pozri canon 60,70,80d v pohode bazarove kusy inac by som potom isiel v pohode do bezzrkadlovky napriklad sony, fujifilm .. pozri eglobalcentral, kup nieco s objektivom v baleni, usetris.
@majky538 v podstate by som tuzila zachytit udalosti v zivote oslavy, novy byt, raz aj deti atd a urobit si taky klasicky album so spomienkami, cize nepotrebujem nic profesionalne, ale zase nechcem aby sa mi rozpadol alebo pokazil po roku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
» www.ephoto.sk/fototechnika/tl...
To je z tých menších podľa mňa si to naj
Do zrkadloviek sa nevyznám. Mám rád ak môžem foťák dať kamkoľvek a nemusím fotiť na telefón, ktorý aj tak foťák nemá. Už 7 rokov mám TZ60 a ve´d kukni fotky. Nevyužívam ju na 100% pretože sa do toho nevyznám, ale čo chcem, tak dokážem odfotiť.
samozrejme sa mobil nevyrovna fotakom kvalitnym, ale mam napriklad LG V30 co je pomerne starsia vec, kúpil som dopredaj za 300€ (povodne cez 600) a nemozem sa vynadivat . za tie peniaze opticka stabilizacia a fotak zotrie akykolvek kompakt v tej cene .. plus to mam v mobile a este je to aj vodotesne
Ak uz mas kupovat fotak, tak nema zmysel kupovat lowcost somariny so svetovými objektívmi
a @Patrixo vdaka za radu, vyzera fajnovo z toho co ako laik viem povedat a asi si urobim radost na vianoce
Ja chcem napriklad prejst na full-frame bezzrkadlovku zo zrk. aps-c, nech sa s tym aj trochu lepsie cestuje a nejake dalsie technicke veci... Pozeral som napriklad aj bazarove kusy zrkadloviek, extra ma nic neoslovilo ale ak chces nieco strednej triedy s fajn videom pozri canon 60,70,80d v pohode bazarove kusy inac by som potom isiel v pohode do bezzrkadlovky napriklad sony, fujifilm .. pozri eglobalcentral, kup nieco s objektivom v baleni, usetris.