dneska som docitala posledu cast Eragonovskej tetralogie a nejak som sa nedocitala, co to slovo Inheritance znamena .. myslela som si,ze to bude nazov zelenho draka,ale nie je to tak. Co si o tom vy myslite? Co by to mohlo znamenat ? Mna napadlo,ze by t
@etelnair ono vies nazvy predchadzajucich knih sa tiez vzdy vysvetlili len toto nie.
@maneater noo nebol ale bolo jasne ze Eldestom bol mysleny Gleadr alebo Oromis , len to Inheritance to netusim . a po anglicky ked si to cital tak to nikde nebolo pouzite ? lebo v slovenskom preklade ani raz nebolo v knihe Inheritance napisane
@alisiatko ved je podla mna dost jasné čo tým dedičtvom mysleli, veď Eragon zdedil vlastne to "bremeno" na seba, že vychová novú generáciu drakov a tak Veď čo iné by tým mohol myslieť?
@maneater ano uz som pochopila nanapadlo ma ze to moze byt obycajne anglicke slovicko pre dedictvo. v zivote som nepouzila slovo inheritanca takze ma to trklo az ked som to kukla v slovniku
@maneater noo chyb takych pravopisnych a takych ze zle napisane slova toho tam bolo dost .. a chyby dejove tam hadam neboli ale to neviem lebo anglicky si fantasy netrufam citat cize to nemozem porovnat s anglickou verziou
@alisiatko aj eldest je len anglické slovíčko a znamená to prvorodený v našom preklade...čiže je to kto? Murthag, správne!...a inak na 18 rokov, nevedieť čo je inheritance, ospravedlní ťa lento ak sa učíš iný jazyk ako anglinu
@purenarcissism hm tak v zivote som to slovo nemusela pouzit tak jasne ze som ho nevedela ...ty vies vsetky slovicka anglicke co existuju? pochybujem a anglinu sa ucim 12 rokov,ovladam ju na velmi vysokej urovni .. a eldest znamena okrem prvorodeny aj najstarsi . takze to na Murtagha vobec nemuselo byt myslene
@alisiatko na vysokej, to vidím....inheritance je bežné slovo, eldest až tak nie, ale áno znamená skôr starší, v tomto prípade prvorodený, plus spojenie s drakom, na obale je červený a nie zlatý drak, musel to byť murthag...ale som rada, ak si myslíš, že anglinu ovládaš na vysokej úrovni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
obdivujem tvoje myslienkove pochody ze si celu knihu cakala ze ti to tam prezradia a ze to bude nieco hentake O___O
A inak je to odvec koniec, som to čítal ešte po anglicky, ale no neva.
@maneater noo nebol ale bolo jasne ze Eldestom bol mysleny Gleadr alebo Oromis , len to Inheritance to netusim . a po anglicky ked si to cital tak to nikde nebolo pouzite ? lebo v slovenskom preklade ani raz nebolo v knihe Inheritance napisane