Dá sa nejakým prirodzeným, alebo aj neprirodzeným spôsobom zvýšiť IQ? Teda myslím viac menej matematickú logiku? Lebo tým, že sa niečo učím, IQ asi nezvyšujem..... a moje nadobudnuté vedomosti mi v chápaní matematiky asi nepomôžu... Vďaka za rady! (Pravid
Vedomosti sa zvýšiť/doplniť dajú, IQ nie... ani znížiť, ani zvýšiť, znížiť len starobou alebo inými vplyvmi. Takže si nerob nádeje, vážne to nejde Ale logiku má každý a dá sa rozvinúť, u každého je individuálne za ako dlho a do akej miery.
@sacrifice štúdiu ohľadom tohto som videl už pomerne dávno a bolo tam v podstate potvrdené, že deti čo mastia hry sú inteligentnejšie.. nehovorím, že to priamo dvíha IQ, ale rozhodne to zlepšuje logiku, priestorové vnímanie, schopnosť riešiť problémy aj v stresových situáciach etc... samozrejme štúdií a teórií je kadejakých pokokot všade, ale tomuto celkom verím..a v podstate to aj testovaním ako tak dokázali..
@peter_piper "štúdiu ohľadom tohto som videl už pomerne dávno a bolo tam v podstate potvrdené, že deti čo mastia hry sú inteligentnejšie.. nehovorím, že to priamo dvíha IQ, ale rozhodne to zlepšuje logiku, priestorové vnímanie, schopnosť riešiť problémy aj v stresových situáciach etc... samozrejme štúdií a teórií je kadejakých pokokot všade, ale tomuto celkom verím..a v podstate to aj testovaním ako tak dokázali.."
a možno je korelácia opačná - že proste deti s vyšším IQ viac začínajú s hrami
Zvýšiť sa veľmi nedá IQ je vrodené ale ak vezmeme IQ ako číslo tak to sa zvýšiť dá. Je na to jedna kniha na ktorú som počul dobré odporúčania vraj zvyšuje výsledok v IQ testoch o 5 až 10 bodov. Ale je to skôr taký podvod
@peter_piper tak záleži aky typ hier....take CS nieje určite prospešné...ale tak, kto je od narodenia vysoko inteligetný, najde sposob ako si rozvijat mysel i bez hier
@sacrifice tak to sa v CS teda veľmi mýliš.. ako viacročný hráč ti zaručene poviem, že môžeš byť presný ako chceš, ale bez mozgu veľa nezahráš... jaj čo ma to stálo banov
@peter_piper ved ajk ja si obcas zahram cs ale ja si mylsím, že je to strasný otupovač..sú ludia, čo to hrajú celé dni....cs uršite IQ nevyšuje..je to viac menej stereotyp..
@sacrifice ja netvrdím, že cs iq zvyšuje, ja tvrdím, že bez mozgu si moc nezahráš.. keď to hráš ako hlupák, tak to stereotyp možno je, keď to hráš ako taktik, každé jedno kolo vyzerá inak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a ku @peter_piper je to len teória, že v detskom veku sa tak dá zvyšiť..nie je to potvrdené...
a možno je korelácia opačná - že proste deti s vyšším IQ viac začínajú s hrami