nebo znamená večný raj pre dušu - človek nemá žiadne nespokojené potreby... naopak peklo predstavujú ako psychické tak aj fyzické muky, niesú tam žiadne výhody... nechápem čo je toto za otázka
výborná otázka ... no a išiel by som do pekla ... nie pretože si myslím že som zlý, alebo pretože by som po tom nejako vyslovene túžil ... ale nebo a peklo je viazané iba na kresťanskú logiku, teda musíme ísť podľa nej ... ak by existoval boh a teda aj toto prerozdelenie, zákon káže že musím tohoto boha uznať za svojho jediného a veriť v jeho nekonečnú lásku bez toho aby som si bol tým istý s nejakými dôkazmi už pred tým...
ak teda nevpustím do svojho srdca Boha, alebo Krista alebo akúkolvek jeho inú podobu, znamená to teda že pre mňa miesto v nebi nie je.. nech som sa už stretol s akýmkolvek kresťanom všetci mi povedali to isté ... pokial neverím v boha, do neba sa nedostanem nech žijem akokoľvek, pretože neveriť v boha je tuším vysoký hriech ... no a tak teda poputujem do pekla bezohladu na to ako príkladne budem žiť ...
mimochodom myslím si že žijem spravodlivo, dobre a snažím sa žiť rozumne, tolerantne, láskavo a citlivo, proste najviac senzitívne k životu ako to len ide, nie preto že by som sa niečoho bál alebo by ma niečo strašilo, ale pretože som dostal prirodzene dar ktorý sa snažím využiť čo najlepšie.. no aj tak by som išiel do pekla..
(navyše by som do neba ísť ani nechcel, predstava večného života v spokojnosti a šťastí ma desí...niekde som čítal že vraj duše putujú do neba s tým že tam žijú na veky v najväčšom šťastí ... to by bol veľký zásah do mojej osobnosti, kto vie či by som bol stále tu istou osobou, pretože premňa je kľúčová vyrovnanosť, spokojnosť a šťastie v zdravej miere na to aby som mohol označiť život za šťastný) proste s večným šťastím a večným životom by som nesúhlasil tak či tak v takej logickej forme v akej to prezentuje kresťanské náboženstvo
Keď Panna Mária vo Fatime zjavila malej Jacinte peklo, ako to tam vypadá, strašne sa zľakla a nebyť toho, že ma pri sebe Máriu, bolo ba určite umrela od strachu....
bol by som zlý, veľmi zlý kresťan, keby som chcel, aby ste sa tam dostali...
chcel by som však, aby každému jednému aspoň na minútku bolo peklo zjavené...
nebo som videl, bol som tam, bolo veľmi krásne, vyžarujúce neskutočnú lásku a pokoj... tiež by som to každému prial skúsiť...
až by ste toto všetko "skúsili", potom by sa aj váš život uberal iným smerom, smerom k Bohu...
„Bože môj, verím v Teba, klaniam sa Ti, dúfam v Teba a milujem Ťa. Prosím o odpustenie pre tých, ktorí neveria v Teba, neklaňajú sa Ti, nedúfajú v Teba a nemilujú Ťa.“ » www.fatima-sf.sk/Fatimske_posols...
Zavisi od kriterii, podla svojich vlastnych som v statistickom priemere dobry clovek, podla krestanskych budem mat cestny kotol, v ktorom ma budu smazit siesti certi.
(Urobim im energeticky audit, no.)
no a je mi smutno na duší, keď niekoho desí predstava večného šťastia...
potom ako takýto ľudia môžu už na zemi rozdávať šťastie, byť sami šťastnými, vychovávať deti v šťastí a spokojnosti, láske, porozumení...nechcieť aby deti poznali šťastie, to je ako keby to šťastie bolo zamknuté v 13. komnate a deti ho hľadali a našli v nej...
žiť vo falošnej ilúzii šťastia je blízke diablovi, on vnáša presvedčenie do ľudských duší, že Boh neexistuje... a aj sa mu to veľmi darí...
vedzte, že láska môže pochádzať jedine od Boha, zlo a všetko falošné je od diabla...
prajem vám, aby ste toto poznanie získali čo najskvôr, kým je čas...
"Live a good life. If there are gods and they are just, then they will not care how devout you have been, but will welcome you based on the virtues you have lived by. If there are gods, but unjust, then you should not want to worship them. If there are no gods, then you will be gone, but will have lived a noble life that will live on in the memories of your loved ones."
Vobec neuznavam dobro a zlo. Všetko je relativne, v každom je aj dr.JACKYLL aj mr.HYDE. to ze dane konanie,cin,skutok,jednotlivca alebo skupiny sa povazuje za ci uz moralne,nabožensky, (proti) socialne, (proti) zakonne, za dobry alebo zly je cisto iba vec doby v ktorej osoba(y) konajuca ten dany akoze zly alebo dobry cin zije, teda v akej zije v dobe, ake su v danom regione zakony,moralka a nabozenstvo. Su to cisto iba abstraktne pojmy absolutne nic samo o sebe neznamenajuce-dobro a zlo..
Z globalneho najvyššieho pohladu je vsetko co niekto nazyva dobrym alebo zlym na smiech... Uplne ako ked som sa isteho velmi mudreho,bohateho,vzdelaneho,skuseneho cloveka čo žil niekolko rokov v Lybii spytal otazku na urovni Super debila-ALE PODLA VAS BOL KADDAFFI DOBRY VSAK? poriadne ho to rozosmialo nasledne to spustilo minimalne 20 minutovu diskusiu o tom co vsetko,ako urobil Kaddaffi podla nas spravne a co nespravne ci uz v Lybii alebo v medzinarodnej politike.. Tak presne je to so vsetkym dobrym a zlym
@melancholik to som tak rad. Tak vrcholne nemam rad ludi ako ty, melancholicke, večne nestastne fnukajuce trosky, schopne 10 hodin filozofovat nad vlastnym prdom a este sa behom tych 10 hodin 3 x rozplakat...
@orolbielohlavy
Blahoslavení ste, keď vás budú pre mňa potupovať a prenasledovať a všetko zlé na vás nepravdivo hovoriť; radujte sa a jasajte, lebo máte hojnú odmenu v nebi.
Záleží na tom čo je peklo a čo nebo. Mám byť niekde v nebi kde sú všetci ľudia vysmiaty, nikto nemá problém, každý ma všetko, každý každého ľúbi... proste všetci sa len blbo usmievajú a radujú sa? To by mi prišlo až moc falošné.
A na druhú stranu zem sa da prirovnať k peklu. Dá sa tu žiť krásne ale väčšina aj tak má napiču život. A ja to tu mám rád aj cez všetkých tých skurvencov vyjebanych čo tu su... takže ak je peklo vlastne tento svet. Tak potom by som po smrti rád šiel znova do tohto sveta lebo som sa tu už naučil žiť.
A zvykať si niekde v nebi? Ja? taký paranoidný človek? Veď by som tam tie úsmevy poslal do piče
Pretoze v nebi je tak 0-15 stupnov a silny narazovy vietor - a musis sluzit bohu.... a v pekli je fajnovo teplucko a a mozes si robit co chces, kazdy den by som si tam opiekol aspon 1 spekacku fajnovu s chlebo ma horcicou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
ak teda nevpustím do svojho srdca Boha, alebo Krista alebo akúkolvek jeho inú podobu, znamená to teda že pre mňa miesto v nebi nie je.. nech som sa už stretol s akýmkolvek kresťanom všetci mi povedali to isté ... pokial neverím v boha, do neba sa nedostanem nech žijem akokoľvek, pretože neveriť v boha je tuším vysoký hriech ... no a tak teda poputujem do pekla bezohladu na to ako príkladne budem žiť ...
mimochodom myslím si že žijem spravodlivo, dobre a snažím sa žiť rozumne, tolerantne, láskavo a citlivo, proste najviac senzitívne k životu ako to len ide, nie preto že by som sa niečoho bál alebo by ma niečo strašilo, ale pretože som dostal prirodzene dar ktorý sa snažím využiť čo najlepšie.. no aj tak by som išiel do pekla..
(navyše by som do neba ísť ani nechcel, predstava večného života v spokojnosti a šťastí ma desí...niekde som čítal že vraj duše putujú do neba s tým že tam žijú na veky v najväčšom šťastí ... to by bol veľký zásah do mojej osobnosti, kto vie či by som bol stále tu istou osobou, pretože premňa je kľúčová vyrovnanosť, spokojnosť a šťastie v zdravej miere na to aby som mohol označiť život za šťastný) proste s večným šťastím a večným životom by som nesúhlasil tak či tak v takej logickej forme v akej to prezentuje kresťanské náboženstvo
bol by som zlý, veľmi zlý kresťan, keby som chcel, aby ste sa tam dostali...
chcel by som však, aby každému jednému aspoň na minútku bolo peklo zjavené...
nebo som videl, bol som tam, bolo veľmi krásne, vyžarujúce neskutočnú lásku a pokoj... tiež by som to každému prial skúsiť...
až by ste toto všetko "skúsili", potom by sa aj váš život uberal iným smerom, smerom k Bohu...
„Bože môj, verím v Teba, klaniam sa Ti, dúfam v Teba a milujem Ťa. Prosím o odpustenie pre tých, ktorí neveria v Teba, neklaňajú sa Ti, nedúfajú v Teba a nemilujú Ťa.“
» www.fatima-sf.sk/Fatimske_posols...
(Urobim im energeticky audit, no.)
potom ako takýto ľudia môžu už na zemi rozdávať šťastie, byť sami šťastnými, vychovávať deti v šťastí a spokojnosti, láske, porozumení...nechcieť aby deti poznali šťastie, to je ako keby to šťastie bolo zamknuté v 13. komnate a deti ho hľadali a našli v nej...
žiť vo falošnej ilúzii šťastia je blízke diablovi, on vnáša presvedčenie do ľudských duší, že Boh neexistuje... a aj sa mu to veľmi darí...
vedzte, že láska môže pochádzať jedine od Boha, zlo a všetko falošné je od diabla...
prajem vám, aby ste toto poznanie získali čo najskvôr, kým je čas...
Blahoslavení ste, keď vás budú pre mňa potupovať a prenasledovať a všetko zlé na vás nepravdivo hovoriť; radujte sa a jasajte, lebo máte hojnú odmenu v nebi.
A na druhú stranu zem sa da prirovnať k peklu. Dá sa tu žiť krásne ale väčšina aj tak má napiču život. A ja to tu mám rád aj cez všetkých tých skurvencov vyjebanych čo tu su... takže ak je peklo vlastne tento svet. Tak potom by som po smrti rád šiel znova do tohto sveta lebo som sa tu už naučil žiť.
A zvykať si niekde v nebi? Ja? taký paranoidný človek? Veď by som tam tie úsmevy poslal do piče
čiže volim skorej rozplynutie do energie aalebo reikarnovanie sa dalej... podla toho ako sa bude to moje súcno cítiť .)