Ako jete jablko Vy? Ja som včera zistila že keď ho normálne jem, že si odkusujem z neho, mi nechutí vôbec, ale ked si to isté jablko nakrájam tak mi chutí Ako ho preferujete vy? Nakrájané, či proste odkusujete?
kedysi som si ich máčala do cukru príp. cukru so škoricou, ale musela som sa skrývať, lebo mama má ktovieprečo vždy námietky voči mojej spotrebe bieleho zlata
málokedy ho jem, že odkusujem, skrz strojček a že potom mi zostáva neporiadok, takže radšej si nakrájam, spapám, alebo do krabičky si nachystám, keď niekde idem. Lepšie sa mi je nakrájané, či mi viac chutí? nad tým som sa nezamýšľala. Ak si náhodou kúpim vonku, tak zjem, ale potom zostáva veľa jablka na tom ohryzku, nebaví ma to obhryzovať totaálne
Nemám problém jesť ho aj tak, aj tak a na chuti mi to nič nemení. Ale keď je to veľké jablko, ťažko sa kúše, nie som piraňa (či ktorý zver to tak dokáže) a nedám 180° "otvorenie" úst Samozrejme, nakrájané je to pohodlnejšie. Záleží na tom, či sa mi chce ho krájať.
no ved možno si mi tolko kradla tie jablka, že som sa radšej prestahoval inde, lebo som tam už nemohol žiť a potom som sa usadil v tých dvoch mestách, aby som ťa mohol pokojne hladať. a už som ta našiel! takže teraz pekne pôjdeš so mnou. máš právo nevypovedať. všetko, čo povieš, môže byť zosmiešnené, zbásnené, alebo dané na facebook, pričom budem všetkých svojich známych a známych svojich známych otravovať, aby tam dali like a aby to šírili
@firestorm akooo ty moj boh no keďže nejakého navštevujem pomerne často a odmala, tak som sa aj o zuboch dačo dozvedela... všetky zuby nie sú uplne rovnaké... to na začiatok... potom že zuby a ich reagovanie na bakteriovu kultúru v ustnej dutine (ospravedlne moju terminologiu...) je bud kladné-zuby temer nijako nenrúša, všetko je v harmonií (napr. môj dedko... zuby si iba umýva, chodí len na prehliadky, tuším ani plombu nemá a v 65 nemá asi 3 zuby, inak všetky a zdravé)
potom máš také ktoré o ktoré keď sa staráš tak je všeto v pohode... a potom posledná možnosť sú zuby citlivé na tie bakterie alebo slabšia sklovina, alebo sklovina v ktorej z nejakeho dôvodu nie je nejaká látka....
a na genetiku nemôžme zabúdať
a okrem toho že mám zuby vcelku náchylné na kazovosť, aj keď už to je ukorigované, tak sú proste citlivé... nič extra len studené, sladké na niektorých zuboch a HLAVNE jablková kyslosť alebo ako to nazvem das ist alles...
a dúfam že nežiješ v desilúzí že ludia čo majú citlivé zuby alebo plomby tak sa o tie zuby nestarajú...
Ja mám tiež ľavú stranu zubov náchylnú na studené...povedzme nápoje alebo zmrzlinu. Preto musím vždy na druhej strane prehĺtať, resp. spracovať ten nápoj a studený produkt...(alebo napr. na príliš sladké nejaké krémy alebo čokolády a pod.) ale to mám len na jednom mieste...tam mám obnažené dasno či nejak citlivé, neviem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Hlavne jem rada jablká, čo si sama ukradnem a v teréne nie vždy má človek pri sebe tanierik a nôž .
minimálne na polu musí byť prekrojené, inak mi nechutí absolutne keď ho len tak odhryzujem.. neviem prečo
Nemám problém jesť ho aj tak, aj tak a na chuti mi to nič nemení. Ale keď je to veľké jablko, ťažko sa kúše, nie som piraňa (či ktorý zver to tak dokáže) a nedám 180° "otvorenie" úst Samozrejme, nakrájané je to pohodlnejšie. Záleží na tom, či sa mi chce ho krájať.
A nôž nosím aj v kabelke
PS: Ale možno to bola ona! @12 , hoci ak je Brňáčka, tiež to je nepravdepodobné .
no ved možno si mi tolko kradla tie jablka, že som sa radšej prestahoval inde, lebo som tam už nemohol žiť a potom som sa usadil v tých dvoch mestách, aby som ťa mohol pokojne hladať. a už som ta našiel! takže teraz pekne pôjdeš so mnou. máš právo nevypovedať. všetko, čo povieš, môže byť zosmiešnené, zbásnené, alebo dané na facebook, pričom budem všetkých svojich známych a známych svojich známych otravovať, aby tam dali like a aby to šírili
a so škoricou to je mňamkové.
ale sem-tam zjem aj ked je v celosti
a že vraj sa pri kontakte jablka s nožom strácajú vitamíny, ale neviem, čo je na tom pravdy
inak mi tiež viac chutí nakrájané
Nemyslím to teraz v zlom...len ako dobrú radu...
Aby si si to zle nevysvetlila...
potom máš také ktoré o ktoré keď sa staráš tak je všeto v pohode... a potom posledná možnosť sú zuby citlivé na tie bakterie alebo slabšia sklovina, alebo sklovina v ktorej z nejakeho dôvodu nie je nejaká látka....
a na genetiku nemôžme zabúdať
a okrem toho že mám zuby vcelku náchylné na kazovosť, aj keď už to je ukorigované, tak sú proste citlivé... nič extra len studené, sladké na niektorých zuboch a HLAVNE jablková kyslosť alebo ako to nazvem das ist alles...
a dúfam že nežiješ v desilúzí že ludia čo majú citlivé zuby alebo plomby tak sa o tie zuby nestarajú...
Ja mám tiež ľavú stranu zubov náchylnú na studené...povedzme nápoje alebo zmrzlinu. Preto musím vždy na druhej strane prehĺtať, resp. spracovať ten nápoj a studený produkt...(alebo napr. na príliš sladké nejaké krémy alebo čokolády a pod.) ale to mám len na jednom mieste...tam mám obnažené dasno či nejak citlivé, neviem...