Jak mohlo byť ZSSR tak uspesne ked Rusi tvorili len 50% obyv. ZSSR?
Zoberte si taku Ukrainu. Bola okupovaná Rusmi, boli tam hladomore a podobne lebo Rusi tam vsetko kradli. Podobne to bolo z ostatnými státmi ZSSR okrem Ruska. Jak je to možné? ZSSR mal 300 milionov obyvatelov, Rusov bolo ani nie 150 milionov, keby sa ostat
@sexywoman aj to, ale si zober, ze ludia boli chudobni, napriek tomu rusi vela penazi investovali do vyskumu vojenskej techniky, u nas sa vyrabali vo velkom zbrane, ktore sa exportovali... my sme neboli chudobni, ceskoslovensko na tom bolo da sa povedat najlepsie.. a si zober, ze armada ČSĽA mala vtedy mnohonásobne viac vojakov ako má Česko + Slovnesko dnes... a v poslednej vete si mylis stat so zvazom...
@mojdedo To je pravda, ale nechápem tomu že tam neboli žiadne problémy, napríklad sa neburili v Ukraine a podobne....
To bude tými gulagmi atd, ale dnes ked sa buria ludia maju problém udržať ich na uzde státy čo maju 90% domácich obyv. a v ZSSR to bolo 50,78% a udržali to ovela lepsie.... Boli sikovní, to treba uznať...
A k tomu CSSR... To je pravda, ale hádam niake CSSR nemalo niaky velký vojenský podiel v ZSSR
@mojdedo A chudobný neboli, teda aspon nie v CSSR.... dedo mi vravieval ze za korunu si kupil 3 litre mlieka.... A ze do Tatier isiel na tyzdenny pobyt s komplet stravou aj vsetkym za... uz neviem kolko ale viem ze to bolo neskutocne malo penazi... Vyplaty mali mensie, ale mozno o polovicu a ceny boli 50-krat lacnejsie...
@sexywoman určite boli problémy, šak aj k nám prišli v 68' tanky...
masy sa lahko manipuluju...
Mozno sme mali skor strategicky vyznam, spominana zbrojarska vyroba... a nasa armada okrem toho, ze sme zasobovali rusov arabášov a čo ja viem ešte koho zbraňami, sme robili výcvik vojakov v niektorých krajinách zssr...
@sexywoman ...a ty čo máš furt s tou kombináciou štát+národnosť? akým spôsobom je to nejaký podstatný parameter? akým spôsobom záleží na tom, či je rus "rus", alebo "ukrajinec"? Kde si vzal tento podivný druh myšlienkových pochodov? A čo znamená pri štáte "úspešný"? Lebo ZSSR mi príliš úspešné nepripadá, možno keby ešte existovalo, tak by mi pripadalo...
@midnight WTF? Vsak kebyze je v Rusku viac ukrajincov jak Rusov tak by asi neboli zato aby sa pre nich stavali gulagy OMG...
A ze nebolo uspesne? Vsak USA v 2. svetovej malo ekonomiku ktora sa mohla rovnat zvysku sveta a potom si ich ZSSR pohazovalo jak niakych debilov si z nich srandu robili a to ich bolo v state 50,78% rusov omg....
@sexywoman mohol by si napísať čo robil tvoj dedo. to čo píšeš s tými cenami je hlúposť že všetko bolo 50 krát lacnejšie . A skús sa pozrieť na tých čo skončili v TNP jak sa oni mohli mať dobre ked sa chceli zamestnať a nikde ich nechceli prijať práve kvoli tomu že boli v TNP a byť nezamestnaný bol trestný čin príživníctva takže ďalší trest milujem takýchto znalcov čo neviedia o tom nič ale ich dedko bol veduci v predajni , kandidát KSČ a nadávajú ako sa teraz majú zle.
@semhamforas no keď sa ZSSR rozpadlo tak malo z toho problémy nie len niaka Ukrajina ale aj Rusko keďže všetky projekty a podobne robili vUkrajine, kazachstane atď, ale ja vravím o minulosti nie o súčasnosti...
@ivo26 xD si zabil. Ja som to zažil tiež ale az pri konci takže tam to nebolo už také lacné, ale ceny boli stále ak nie 50 tak 40 krát lacnejšie, a to s tým TNP bolo az po rozpade ZSSR a ja vravím počas ZSSR a vtedy si musel pracovať, a co je na tom zlé? Vsak mal aspoň každý prácu, nie jak dnes. Kdo by nechcel pracovať a byť bezdomovec prosím ta? xD
moj zlaty liter mlieka stal ku koncu socializmu 3,10 a kebyže aj neberieme do úvahy infláciu tak dneska stojí mlieko 0,6 centov čo je nejakých 18 korún čo ani zdaleka neni 40 krat lacnejšie a to ako vravím neberiem do uvahy inflaciu. Neviem čo si zažil ked máš 20 asi nevieš že socializmus skončil v '89 a asi tažko vieš čo to bol TNP ked tvrdíš že to bolo po rozpade ZSSR. Ale ja ti to prezradím to bol tábor nucených prací a tam chodili na rekreaciu ludia čo si povedali svoj nazor. Tí čo boli ticho išli do tatier a mali aj jedlo
@sexywoman ZSSR ekonomicky USA nikdy nedobehol,jedine v com sa mohli rovnat bola vyroba zbraní,keby bol tak ekonomicky silny tak by nebol dovod aby sa rozpadol ale v 80tych rokoch mali uz prazdne regale v obchodoch
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a tam bolo doslova jedno, či si Rus, prisťahovalec, Žid... bodka
To bude tými gulagmi atd, ale dnes ked sa buria ludia maju problém udržať ich na uzde státy čo maju 90% domácich obyv. a v ZSSR to bolo 50,78% a udržali to ovela lepsie.... Boli sikovní, to treba uznať...
A k tomu CSSR... To je pravda, ale hádam niake CSSR nemalo niaky velký vojenský podiel v ZSSR
masy sa lahko manipuluju...
Mozno sme mali skor strategicky vyznam, spominana zbrojarska vyroba... a nasa armada okrem toho, ze sme zasobovali rusov arabášov a čo ja viem ešte koho zbraňami, sme robili výcvik vojakov v niektorých krajinách zssr...
každopádne: z HISTORICKÝCH dôvodov.
A ze nebolo uspesne? Vsak USA v 2. svetovej malo ekonomiku ktora sa mohla rovnat zvysku sveta a potom si ich ZSSR pohazovalo jak niakych debilov si z nich srandu robili a to ich bolo v state 50,78% rusov omg....
Ty znalec...
lol
moj zlaty liter mlieka stal ku koncu socializmu 3,10 a kebyže aj neberieme do úvahy infláciu tak dneska stojí mlieko 0,6 centov čo je nejakých 18 korún čo ani zdaleka neni 40 krat lacnejšie a to ako vravím neberiem do uvahy inflaciu. Neviem čo si zažil ked máš 20 asi nevieš že socializmus skončil v '89 a asi tažko vieš čo to bol TNP ked tvrdíš že to bolo po rozpade ZSSR. Ale ja ti to prezradím to bol tábor nucených prací a tam chodili na rekreaciu ludia čo si povedali svoj nazor. Tí čo boli ticho išli do tatier a mali aj jedlo
ZSSR a vychodny blok zanikol/rozpadol sa, lebo prestal ekonomicky stihat zapadu... nic viac, nic menej