z embria si sa anrodila uz aj ty. A ak am povedat pravdu tak ma uz pekne henva jedna vec. Stale sa o tom keca. Interupcia emrpia. ide to uz poniektorym ludom na nervy hlavne mne. Podla mna embrio je len zarodok cloveka. Cize urcitym sposobom je to clovek ale az v tedy ked sa vlastne vyvynie.
Kasko: ved ale to embrijo sa vyvija a clovek sa pocas celeho svojho zivota vyvyja to znamena ze kym to nieje vyvynute tak sa to moze zabit ? to ja mozem akoze teraz prist k tebe a zastrelit ta lebo este niesu vyvynuty ? HOVADINA.... embrio je človek a vždy bol a bude !
a kto má právo rozhodovať o živote,než matka? alebo si niekto myslí,že keď nejaká šťanda nie je natoľko zodpovedná a má nechránený sex a ešte otehotnie,zrazu naberie dostatok rozumu aby sa postarala o dieťa??? toto nie je stredovek,skúste trocha liberalizmu...ale zasa nevravím,že interrupcia sem,interrupcia tam
hmm suhlasim s Gog22 po biiologickej stranke ale po moralnej je to diskutabilne zakon vsak interupciu povoluje tak uz je na kazdom z nas kazdy mame svoje vedomie a svedomie nikto neotehotnie len tak z pohladu takze vziat zivot pevne do ruk a nespravit tu najvacsiu a preca koli nepoucitelnosti mladich ludi tak opakovanu chybu... avsak v pripade znasilnenia to za zle nepovazujem....
moralka je variabilna urcuje ju system v spolocnosti kedysi sa zabijali otroci lebo boli povazovani za zver dalej za vrazdu cloveka dostanes v amerike kreslo ale kolko ich amici pozabijali v iraku ? to uz nie je zlocin ? interupcia je tiez vrazda aj zabitie muchy na stene ci komara je vrazda len to inak nazivame ... sme ovplivnovani systemom vierou a mohimi dalsimi faktormi a tam kde si myslime ze mame srdce tam je len obycajny sval zabezpucujuci obeh krvy ktory neciti lasku neciti moralku citi len reakcie ktore idu z mozgu bije rychlejsie pomalsie podla rozpolozenia v akom sa nachadzame dnes je interupcia relativne povazovana za normalnu vec (aj ked je vela odbojarov ) ale keby boli lepsie socialne podmienky stavte sa ze uz by zrazu prislo do ludi aj svedomie mam na to aby som sa postarala ? mam tak si dieta necham teraz to nie je vrazda ale potom by bola .... nie je nic spravne alebo nespravne je len system na ktory sme zviknuti su hodnoty clovek dane ktore uctievame a pravidla ktore dodrzujeme thats all...
Ziadna byvala potencialna matka na svete nikdy nemala po interupcii dobry pocit zo svojho cinu. Jeden "problem" to vyriesi, ale milion vytvori. Precitajte si nejake vypovede tych zien.
Embrio nieje z medicynskeho hladiska este clovek aj ked je to zarodok cloveka,nechapem tomu ale je to tak,A keby ste si pozreli nejaky s tych naozaj na urovni dokumentov zistili by ste ze embrio vo veku ked je este mozne spachat interupciu je viac podobne zarodku opice ci ineho zvierata ako cloveka.
Zasa vrevim ze je to tak aj ked tomu nechapem,ale tomu nikdy ani nikto chapat nebude a tak sa budu stale nastolovat ine a ine otazky a stale dookola.
Moj nazor je ze zena ma pravo na volbu,,a vety tvaru ,,ale aj to dieta ma pravo na zivot,, si strcte do...,,.
Co je to za zivot ked sa narodi dieta nejakej fetacke co ho splodila niekde v podchode a bola uplne mimo.Ak sa aj nejakym zazrakom narodilo bez vady tak ho bud ako je v tejto spolocnosti jebnutym zvykom zahodi do kosa alebo necha niekde pohodene a a k ho aj nezabuje hned po porode tak si predstavte zivot maleho dojcenca v rukach fetacky co na nho serie.
A to je len jeden pripad aky moze nastat a tych pripadov teda urcite nieje malo.Tak by sa ludia co vravia,,ale boh kazal nezabijes,,a podobne sprostosti spametaju.
Co kazdy veri v boha alebo co?Co sa stale tisnu ludom ktory maju na haku nejaku existenciu bytosti ako boh.
Podla mna:NECH DIETA CO NIEJE SPLODENE S LASKY A JE NA TOMTO SVETE VRUCNE OCAKAVANE,ANI NEZISTI AKY ZVOT JE,LEBO AK BY TO ZISTILO SAMO BY SI ASI PRIALO ZIVOT ANI NEMAT!!!
a kde by fetacka zobrala peniaze na interupciu ? inak ano mas pravdu ale len to potvrdzuje moju teoriu ze moralku urcuje system... vezmi si socializmus tam sa slobodne matky mali lepsie ako pracujuci ludia a interupcia sa vobec neriesila....
jaj tato tema mi uz dobre leze na mozog....uz zasiahla vsetky diskusie
ale moj nazro je taky:
pametas sa ked si bola embrio?..nieco zive to je ale hovorit uz o cloveku sa neda pretoze to co sme sa z nas stane vychovou a skusenostami ale v podstate je pravda ze ide o vrazdu... ale tak by sa mala rozoberat aj tema chovu zvierat - je to dost nechutne
Boongies... len jedna otazka...a pamatas si prve Vianoce??? Pretoze ja si asi do takych 3 rokov nepamatam nic. Takz pol rocne decko tiez este nie je clovek lebo si nepamata. Resp. nikto neviem dokazat ze si po narodeni nepamatas nic z toho co si zazila v maternici lebo nevies rozpravat....
Boongies... len jedna otazka...a pamatas si prve Vianoce??? Pretoze ja si asi do takych 3 rokov nepamatam nic. Takz pol rocne decko tiez este nie je clovek lebo si nepamata. Resp. nikto neviem dokazat ze si po narodeni nepamatas nic z toho co si zazila v maternici lebo nevies rozpravat....
Hmm. Myslíte si, že toto je diskutabilná otázka? Mýlite sa! Som kresťan katolík. Teraz si asi väčšina z vás hovorí:,,Ach, zasa nejaky ... a bude nam tu vtlkat do hlav tie ich zásady..." No dobre. Tak vám to poviem čisto z hľadiska ľudského a biologického.
Život sa začína splinutím samčích a samičích pohlavných buniek, čiže spermii a vajíčka. Keď sa tieto dve zložky spoja, tak už vznikol ŽIVOT! VZNIKOL ČLOVEK!!! A čo je vražda? Vražda je definovaná ako vziatie života. Čiže. Ak ide dievča či žena na potrat, tak ide vykonať dobrovoľnú vedomú vraždu. A tu je ten problém. Že mnohý si to neuvedomujú. No je to tvrdá pravda.
A potom to vezmem ešte z druhej strany. Predstavte si, že by sa vaša matka rozhodla ísť na potrat. Čo teraz hovoríte?! Neboli by ste existovali. A to je už čosi, čo udiera ostrejšie na city. Zamyslite sa nad tým.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Zasa vrevim ze je to tak aj ked tomu nechapem,ale tomu nikdy ani nikto chapat nebude a tak sa budu stale nastolovat ine a ine otazky a stale dookola.
Moj nazor je ze zena ma pravo na volbu,,a vety tvaru ,,ale aj to dieta ma pravo na zivot,, si strcte do...,,.
Co je to za zivot ked sa narodi dieta nejakej fetacke co ho splodila niekde v podchode a bola uplne mimo.Ak sa aj nejakym zazrakom narodilo bez vady tak ho bud ako je v tejto spolocnosti jebnutym zvykom zahodi do kosa alebo necha niekde pohodene a a k ho aj nezabuje hned po porode tak si predstavte zivot maleho dojcenca v rukach fetacky co na nho serie.
A to je len jeden pripad aky moze nastat a tych pripadov teda urcite nieje malo.Tak by sa ludia co vravia,,ale boh kazal nezabijes,,a podobne sprostosti spametaju.
Co kazdy veri v boha alebo co?Co sa stale tisnu ludom ktory maju na haku nejaku existenciu bytosti ako boh.
Podla mna:NECH DIETA CO NIEJE SPLODENE S LASKY A JE NA TOMTO SVETE VRUCNE OCAKAVANE,ANI NEZISTI AKY ZVOT JE,LEBO AK BY TO ZISTILO SAMO BY SI ASI PRIALO ZIVOT ANI NEMAT!!!
ale moj nazro je taky:
pametas sa ked si bola embrio?..nieco zive to je ale hovorit uz o cloveku sa neda pretoze to co sme sa z nas stane vychovou a skusenostami ale v podstate je pravda ze ide o vrazdu... ale tak by sa mala rozoberat aj tema chovu zvierat - je to dost nechutne
piste do posty
13. septembera 2007 o 16:22 späť hore100660"
embryo clovek urcite je
potrat je vrazda
nejebte jak kraliky alebo ked uz tak z gumou
Život sa začína splinutím samčích a samičích pohlavných buniek, čiže spermii a vajíčka. Keď sa tieto dve zložky spoja, tak už vznikol ŽIVOT! VZNIKOL ČLOVEK!!! A čo je vražda? Vražda je definovaná ako vziatie života. Čiže. Ak ide dievča či žena na potrat, tak ide vykonať dobrovoľnú vedomú vraždu. A tu je ten problém. Že mnohý si to neuvedomujú. No je to tvrdá pravda.
A potom to vezmem ešte z druhej strany. Predstavte si, že by sa vaša matka rozhodla ísť na potrat. Čo teraz hovoríte?! Neboli by ste existovali. A to je už čosi, čo udiera ostrejšie na city. Zamyslite sa nad tým.
Ďakujem za pochopenie.
zostan radsej pri biblii a biolu nechaj na inych.